luni, 13 iunie 2016

Victoria penalilor


blaga si alinaMotto:
Cine fura azi un ou, mâine e ales din nou!
Cine are azi dosar, mâine e ales primar
După faptă și răsplata….
Alegerile locale din 2016 și-au stabilit câștigătorii. Așa cum mă așteptam, așa cum spusesem cu puțin timp înainte de vot, alegerile acestea au fost caracterizate de sărăcie atât în ceea ce privește fondurile, activitățile propagandistice, cât și ca reflectare în media, sau interesul alegătorilor. Slaba prezență la vot, în special în București, ne arată că românii, și aici mă refer la cei neangajați politic, fără carnet de partid, sunt atât de convinși că pe oricine ar vota, soarta lor va fi aceeași, încât nici nu mai se sinchisesc cine sau ce partid va câștiga alegerile. Această mentalitate sau atitudine este rezultatul activității partidelor pe parcursul a 27 de ani de democrație și talcioc politic, ar fi nedrept să dăm vina doar pe guvernarea Cioloș sau dictatura lui Johny Walker. Dar, fără îndoială, după entuziasmul manifestat de o mare parte a populației după alegerile prezidențiale din 2014, activitatea sau mai bine spus lipsa de activitate națională  reală a președintelui Iohannis a căzut ca o măciucă peste capul românilor care au realizat că nici oamenii veniți ”din afara” politicienilor, cum era considerat Iohannis nu au alte planuri, decât propria bunăstare. Oricum cine l-a considerat pe Iohannis un președinte ”apolitic” doar pentru că nu făcuse parte prea mult timp din clasa politică conducătoare a făcut o mare greșeală, acesta era un politician la fel ca ceilalți, poate mai internaționalizat, pentru că ”performanțele” sale în Sibiu se datorau sprijinului material, moral, propagandistic și consultativ venit din mutherland.Ce ne-au adus deci aceste alegeri?
Nu ne mai trageți pe …stânga
La o primă evaluare mai ales luând în calcul rezultatul alegerilor din capitală, s-ar putea spune că avem de a face cu o revenire a stângii. Deja pesediștii declară sus și tare că sunt marii învingători. Da de unde? La un calcul matematic, sau ”artimetic” simplu, rezultă că  viitorul primar al capitalei , care spunea : ”nu credeam că voi fi răsplătită cu atât de multe voturi”, a fost aleasă de un număr de 234. 529 de alegatori, adică 13,16% din numărul total de alegatori ai municipiului București. Păi să vii în fața țării  cu zâmbetul ăla  fabricat, ca o călugăriță violată ”în somn” care nu știe cui să se spovedească mai întâi, cu lux de amănunte,  și să te lauzi că ai câștigat detașat când de fapt știi foarte bine că 87% din alegători nu te-au vrut este nu numai un gest de sfidare la adresa acestora,  ci și o dovadă  de cinism, inconștiență, aș putea spune nesimțire, iresponsabilitate  egale cu a președintelui care se plimbă prin lume și de acolo ne spune că nu poate comenta rezultatul alegerilor, pentru că nu îi intră în atribuțiunile funcționale, el fiind apolitic. Dar când se plimba cu cățelul Bușoi după el sugerând oamenilor cine este candidatul lui la primăria Bucureștilor, nu mai era apolitic. Din cauza asta, prezența la vot în București a fost așa de redusă.
De același cinism și nesimțire dau dovadă și cei din conducerea națională a PN(D)L care au tupeul ca după bătuta cu strigături pe care au luat-o, să spună că sunt cele mai fructuoase rezultate și că exceptând Bucureștiul, ei se simt bine. Deci Bucureștiul nu e al lor, să răspundă cei din București. Interesant, tocmai când președintele a declarat că și-a luat și Bucureștiul înapoi făcându-și buletin de capitalist ca să voteze alesul propriu, conducerea bifecală a PNL se dezice de București. Ce să mai crezi? Se sparge unitatea de monolit Cotroceni-PNL? Unii așa cer petru că în timp ce Blaga și Alina se ascundeau cu lașitate lăsându-l pe Predoiu să se demită singur, senatorul Cristian Bodea pune degetul pe rana supurândă a PNL afirmând că cel puțin o parte din vină pentru rezultatele proaste ale PNL în special în București se datorează amestecului lui Iohannis în conducerea PNL sau mai clar spus, pupincurismului conducerii PNL față de Iohannis și faptului că practic acesta conduce PNL. Asta se știa, dar bineînțeles că nu va fi recunoscut oficial nici dacă se va dovedi cu înregistrări și documente că tot circul cu candidații PNL din capitală poartă ștampila Cotroceanului. Oricum dacă cineva crede că acum se va reforma cu adevărat  liberalismul românesc, se înșeală. Chiar dacă domnul Iohannis își va trage un alt partid, doar al lui, plin de lingăi mai mult sau mai puțin acoperiți, peneliștii nu se vor lepăda de el pentru că asta ar însemna ca binomul Koco  se va orienta și spre ei, nu numai spre pesediști. Oricum este de așteptat ca până la alegerile din toamnă să apară noi partide, Nicușor Dan pe de o parte a declarat că va salva întreaga țară, nu doar Bucureștiul, iar Marian Munteanu vrea să renască din propria umilință înființându-și ( la al cui ordin?) un partid la care se lucrează pe mai multe paliere. Bineînțeles că din schemă nu lipsesc serviciile.
Cu alte cuvinte dreapta, liberală sau oengistă, în loc să își admită și repare greșelile, se divizează și mai mult, creând condiții ca PSD să câștige  și alegerile din toamnă. Avea dreptate Ponta când îi cerea Alinei să nu plece de la conducerea PNL, ca să poată câștiga și parlamentarele cu PSD. Culmea culmilor este că nu PSD-ul împinge România spre stânga, ci PNL-ul, Cotroceniul, Koco și marea Europă.
Cine e de vină?
Rezultatele alegerilor, revenirea la butoane a PSD-ului nu se datoresc  conducerii înțelepte a partidului de către Dragnea, farmecelor personale ale doamnei Firea, performanțelor deosebite ale foștilor primari, consilieri sau parlamentari ai PSD ci mai multor factori, unii din ei nu doar fără nici o legătură cu PSD-ul ci chiar aflați în competiție sau luptă cu stânga. Aceștia ar fi:
– Brambureala din PNL, luptele interne, râca dintre foștii peneliști și pedeliști, lipsa unei idei comune, interese divergente.În București în mod cert, candidatul PNL nu a fost ales nici măcar de proprii membri de partid, Predoiu nu numai că nu a fost susținut dar a fost chiar sabotat de proprii colegi. Pe de altă parte PSD are o organizare mai solidă, un electorat mai disciplinat, mai fidel și mai ascultător; ;
– Amestecul sau mai bine spus dictatura lui Iohannis în treburile interne ale PNL, mai ales în condițiile în care el este un zero barat în materie politică, el are doar ambiții, orgolii și dorințe, nimic altceva. Cu un așa lider nici un partid nu poate supraviețui. Mă întreb dacă nu cumva Iohannis și-a propus să distrugă PSD-ul cu ajutorul DNA și PNL-ul de unul singur, pentru a putea în sfârșit să își promoveze un partid propriu, format din lingăi gen Bușoi sau Zgonea. Personal nu cred că este atât de abil, dar chiar și fără să vrea va reuși să distrugă PNL-ul, fără a construi ceva.
– Activitatea DNA care –deja este clar pentru toată lumea-și-a intensificat acțiunile la adresa liderilor de marcă ai PSD în preajma alegerilor, fără însă a finaliza ceva, cu dosare clar dirijate dar prost instrumentate. Să ai date și informații pe care să le ții la sertar 4 ani și să vii cu ele în preajma alegerilor, fără a avea însă ceva solid care măcar să sperie candidatul, este nu doar o prostie dar și o lipsă de profesionalism  impardonabilă, care costă. Dacă asta s-ar di întâmplat cu un caz sau două, poate lumea nu s-ar fi sesizat, dar Codruța a vrut să impresioneze prin amploare și scandal. A  finalizat cazul Dragnea, dar cu o condamnare de doi bani, care aproape sigur va fi amendată la CEDO, a deschis dosare Olguței cu martori mai penali decât acuzatul sau lui Corlățean, pentru fapte care nu sunt cuprinse în codul penal dar sunt interpretate forțat și încadrate abuziv. Nu le știu dosarele celor învinuiți, dar am asistat la câteva procese prin Craiova și ce am văzut și auzit m-a convins de măreția sistemului juridic românesc. Am văzut om condamnat pentru viol,  acuzat doar pe baza plângerii așa zisei victime și a mărturiei unui individ care de fapt a fost găsit in pat cu victima de către poliție. Bomboana pe colivă o pune însă certificatul medico-legal care spune că ”victima” nu a avut raport sexual. Și totuși judecătorii l-au condamnat pe bietul om la viol, nici măcar tentativă de viol, numai pentru că victima, care era beată la momentul ”agresiunii” a declarat că individul a violat-o și încă de față cu ”martorul” care a asistat la viol dar nu l-a văzut, iar apoi a fost găsit în pat cu victima. Cu așa procurori și judecători, de ce ar mai crede lumea în dosarele și condamnările lor?  Așa se face că la Baia Mare un candidat,  numele său Cherecheș, dar am auzit că se pronunță CERECHEȘ,   câștigă alegerile  din arest, la Vâlcea un fost condamnat, ”dovedit” pentru corupție este reales, la Deva, Craiova, Târgu Mureș și cine știe câte alte localități sunt aleși oameni cu dosare penale care poate  pot fi susținute de probe, reale, sau doar fabricate politic. Diletantismul, lipsa de verticalitate și intervenția juridicului în luptele politice vor avea și s-a dovedit că au, efectul bumerangului, aducând justiția și pe cei care o slujesc în postura de instrument la fel de corupt ca și cei împotriva cărora susține că luptă.
– Cei care nu au participat la vot, care consideră că așa își exprimă cel mai bine dezacordul față de clasa politică. Ei bine, nu este așa, clasa politică este aceeași, a rămas și va rămâne aceeași tocmai pentru că ei nu se implică. Absența lor a dat ocazia celor din PSD să spună că au învins zdrobitor la orașe și sate, cu 40% din voturile populației, când adevărul este că de fapt au obținut un –scuzați termenul, dar asta e sensul  cel mai potrivit- căcăcios de 13% . Dacă toată populația aptă de vot ar fi participat la vot, chiar dacă, ca o formă de protest ar fi umplut foaia de ștampile, rezultatul raportat de BEC ar fi spus 13,16%, nu 43,45,  în dreptul Gabrielei Firea și nu am mai fi fost nevoiți să ascultăm laude umflate dar nerealiste.
– Legislația care acceptă votul din primul tur fără prag electoral de 50%. Înțeleg să accepți un vot indiferent de participanți pentru al doilea tur, dar votul într-un singur tur cu aleși primind doar 13% nu mai e democratic este umilitor și pentru aleși și pentru alegători. Românii trebuie să înțeleagă că această neparticipare la vot convine de minune politicienilor care își pot obține scaunele numai pe baza votului membrilor de partid sau a celor cumpărați. Bunăoară primarul condamnat din Vâlcea deși se laudă că a fost ales de 42% din electorat, făcând oamenii din afară să creadă că vâlcenii sunt fie corupți fie corupători, în fapt a fost ales de 17,55% din populație ceilalți fiind nu doar împotriva lui ci și a corupției. Și cu toate astea, eticheta s-a pus odată cu citirea rezultatelor. Cu ceva timp în urmă scriam un articol, ”Partidul condamnaților” în care arătam cum PSD-ul se transformă pas cu pas în partid al celor cu probleme penale, după ce în guvernarea Ponta se părea că PNL-ul le-o luase înainte.  Ei bine, bătălia e acerbă  e greu de stabilit învingătorul, lupta continuă.
Succes la Parlamentare!
Toți acești factori, cauze și efecte  conduc  la ideea că România a devenit o țară nu doar neguvernată ci și neguvernabilă, dar ușor controlabilă, manipulabilă, exploatabilă,  că pe români nu îi mai interesează ce se mai întâmplă cu ei, cine și cum îi conduce, că își acceptă și chiar aleg viitorul cu ochii închiși, că li se poate întâmpla orice, se poate face orice cu ei, pe ei nu îi interesează. România a devenit un stat în care fiecare face ce vrea, nu mai există simț civic,  nu mai există mândrie națională,nu mai există instinct de conservare, nu mai există rațiune, nu mai există justiție, nu mai există securitate, nu mai există armată națională, nu mai există morală. Există oameni cinstiți dar indiferenți la ce se întâmplă pe lângă ei, deci complici ai celor ce își bat joc de ei și se cațără în funcții de conducere pentru a-și rotunji averile. În aceste condiții, de ce am aștepta respectul altor națiuni, de ce ne-ar accepta alții în rândul lor, de ce ar veni la noi investitori de bună credință, când pot lua tot ce vor prin șpagă, fără să investească, fără să producă, fără să miște un deget? Este normal să avem parlamentari corupți, penali, pentru că noi îi votăm deja gata condamnați, gata corupți, gata penali.  Nu pot decât să le urez de acum succes condamnaților din România  la viitoarele alegeri, pentru că alegerile din Iunie 2016  au fost câștigate de penali. Aparent PSD-ul se poate lăuda că și-a luat România înapoi, dar în fapt aceasta nu le aparține lor, aparține corupților,hoților,penalilor indiferent ce culoare politică ar avea. Când în fruntea țării se află un președinte dovedit că și-a însușit un bun prin fals, iar în fruntea partidului care câștigă alegerile locale un președinte condamnat și nimeni nu iese în stradă să le ceară demisia, ce mai vrem?
Pentru bucureșteni, un sfat: Înarmați-vă cu răbdare și tutun, veți avea parte de cea mai neagră perioadă. Doamna Firea este atât de paralelă cu activitatea la care s-a băgat încât bucureștenii vor blestema ziua în care au stat acasă și nu au ieșit la vot.  Gabriela crede că conducerea unui oraș se face cu gura, ca la tv și că acolo unde nu știe va face altcineva treaba ei, punându-și speranța în consilieri și primarii de sector. Ea nu știe că aceștia își vor vedea de șpăgile lor, ea fiind cea care va semna ca primarul și plăti ca turcul. Din banii bucureștenilor.
http://www.roaep.ro/prezentare/stire/numarul-total-de-alegatori-inscrisi-in-registrul-electoral-la-data-de-2-martie-2016/
http://www.roaep.ro/prezentare/wp-content/uploads/2016/03/ANEXA-2-02.03.2016.pdf
http://prezenta.2016bec.ro/
http://www.b1.ro/stiri/politica/liberalul-cristian-bodea-atacuri-acide-la-adresa-lui-iohannis-pnl-e-coordonat-de-la-cotroceni-m-am-saturat-sa-ne-dicteze-niste-oameni-care-habar-nu-au-ce-inseamna-politica-de-jos-video-151669.html
Victoria penalilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.