miercuri, 9 septembrie 2015

Codul ambiţiilor

nastere
Orgasme prelungite
Doamne ce bucurie mare ce orgasme prelungite pe conducătorii partidelor şi grupurilor parlamentare care au reuşit să împace şi capra şi varza lui Dinescu adică şi pe Ponta şi pe Iohannis şi să arate românilor că acuma în prahul invaziei arabe declanşate la cererea şi cu ajutorul celor care au finanţat primăverile arabe, România a pus-o de consens, adică viol acceptat cu împăcarea părţilor şi recompensarea părinţilor.

Aceeaşi Mărie cu altă pălărie
După lupte seculare în care părţile, adică opoziţia şi puterea s-au făcut de râs pe rând, fiecare pe sine nu una pe alta, iată că au reuşit să treacă pentru a doua oară prin votul Parlamentului, aproape acelaşi parlament pe care îl prezidau pe vremuri Geoană sau Anastase cu aproape aceeaşi oameni dar în mod cert aceleaşi obiceiuri şi pretenţii, aproape aceeaşi lege pe care îşi scoteau ochii acum o lună şi pe care domnul Iohannis acest “alt fel de preşedinte” cu alt fel de procese, alt fel de case, alt fel de vizite, alt fel de toalete, alt fel de îngâmfare, alt fel de dormitor şi alt fel de sictir la adresa românilor, a trimis-o la refăcut Parlamentului aproape aceeaşi lege cu modificări invizibile a fost ecluzată de acest dinosaur politic, Parlamentul României.
Doamna Gorgiu noua muză cotroceană mai avea un pic şi ţipa mai ceva ca Oana Mizil în chinurile facerii, în momentul naşterii noului cod fiscal care de fapt aşa cum spune şi domnul Dragnea este acelaşi cu cel născut şi prin Iunie şi votat de aceiaşi oameni care după ce domnul Iohannis l-a respins la ambiţie numai ca să aibă motiv să se ia de Ponta şi de guvern şi abia apoi a căutat motive de respingere, au sărit cu gura că este un dezastru. Acest dezastru a fost re-votat acuma după ce i s-a scos un procent de la reducerea TVA. Cine vrea să vadă cum se manifestă doamna Gorgiu în momentele de intimidate, să o urmărească vorbind despre noul cod fiscal votat” aşa cum a vrut preşedintele “ adică cu 20% reducere TVA în loc de 19% în 2016. Pentru acest procent a fost nevoie de tot acest circ şi amânări şi “negocieri”.

Ambiţii
Practic  Iohannis a vrut să arate că el face ce vrea în ţara lui, Oprea că poate oricând să joace sârbu cu Ponta şi învârtita  cu Iohannis, iar Ponta că până la urmă iese tot cum vrea el, pentru că nu îi va fi greu, dacă rămâne la guvern, ca după ce legea e votată să schimbe un articol cu ordonanţă de urgenţă şi să îl lase pe Iohannis cu buza umflată. Dar Ponta  poate ceda fără probleme acel 1%, căci  Iohannis a modificat de dragul modificării, nu pentru că ar fi contat ceva.
Şi uite aşa toată lumea e mulţumită, habemus codus, opoziţia şi puterea şi-au dat mâna iar Iohannis se laudă că toate astea i se datorează lui, că cică “în aceste primele luni ale anului 2015 consultările au devenit o prioritate”. Păi cum să nu existe consultări şi consens când în aceste prime luni ale anului 2015 s-a votat mărirea indemnizaţie pentru parlamentari, un adaos la pensie de 1000 de euro, mărirea salariului “ aleşilor aleşilor neamului”, modificarea “CPP pe înţelesul, dar mai ales placul tuturor… parlamentarilor” şi alte beneficii şi se va vota şi mărirea salariilor bugetarilor de care vor beneficia şi cei care prin alte legi şi-au mărit doar propriile salarii, pentru că doar şi ei sunt bugetari nu ? Cum să nu fie consens şi să nu asistăm la orgasme multiple în rândul clasei politice?
În fapt am asistat la un circ de prost gust în care cetăţeanul plătitor de impozite,taxe şi amenzi ori de câte ori se trezeşte câte un ales cu degetul abia scos din nas, ridicat pe sus,   este veşnicul păcălit.  Am asistat practic la un război al ambiţiilor personale în care fiecare a vrut să arate că el e mai tare, dar strigând fiecare că o face de dragul interesului naţional.
Ponta nu minte, doar nu îl mai interesează 
Domnul Ponta a reuşit marea performanţă de a nu-şi vota propriul cod pe care propriul guvern se laudă că la clocit, deşi la un moment dat,  în plin scandal, a recunoscut că de fapt este codul trecut în programul de guvernare al USL, iniţiat de liberali.Întrebat de ce nu a venit să îşi voteze codul, domnul Ponta a răspuns – negăsind altă rimă- că l-a mai votat odată, în Iunie, dar a uitat de fapt că în Iunie era cu picioarele ridicate de la sol şi nu era nici măcar în ţară. Aşa e când încerci să te dai spiritual şi dai răspunsuri la plezneală doar aşa ca să te dai şmecher. Unii au sărit să spună că domnul Ponta minte, dar aici nu a minţit. Dacă ar fi fost o minciună, nu ar fi fost grav, toţi ne-am obişnuit cu minciunile lui, mai puţin doamna Cristiana Anghel, dar el acuma nu a minţit, pur şi simplu nu a mai ţinut minte, a răspuns ca să scape de clenci, aşa golăneşte, cum a răspuns Băsescu  că a fost la spital pentru că a băgat băţul în ureche invers.  Asta este un semn că pe domnul Ponta nu îl mai interesează ce spune, nu îl mai interesează perspective, el vrea să scape de moment, nu mai este atent la ceea ce face ş ice spune.
Este un semn că a obosit sau doar că având în vedere perspectivele destul de sumbre, de pierderea şefiei la partid, chiar şi la guvern şi poate chiar pierderea libertăţii pentru care procurorii DNA se luptă din greu, nu îl mai intereseată ce spune sau ce face, toate celelalte au devenit fluştiucuri? Poate şi una şi alta, însă cert este că asistăm la un proces al guvernării decadent, din ce în ce mai lipsit de consistenţă o atitudine de miserupism şi miştocăreală singurul obiectiv pentru putere şi opoziţie fiind guvernarea în momentul alegerilor. Toţi sunt în stare să accepte orice, să renunţe la orice, să se pupe, să se injure, să se spurce- deşi nu mai e cazul sunt toţi la fel de spurcaţi deja de propriile acte- singurul lucru care contează este cine organizează alegerile viitoare. Eu cred că le va organiza Oprea. După el, potopul.

Codul ambiţiilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.