joi, 25 iulie 2013

Arătatul pisicii la români

basescu-si-pisicul
Şcoala românească  scoate tâmpiţi. Aşa spunea acum câtva timp preşedintele tâmpiţilor din România şi din afara hotarelor. Un alt cripto revoluţionar,  comunist de dreapta şi el, spunea în 89 referindu-se la aceiaşi locuitori că sunt „stupid people” În ambele cazuri m-am revoltat, considerând că este un mare afront la adresa unui popor care i-a dat pe Eminescu, Teclu, Coandă,Gogu Constantinescu, Vuia, Caragiale, Titulescu, Heliade Rădulescu şi mulţi alţii actuali, tineri dotaţi despre care nu auzim nimic, pentru ca nu cumva să ni se urce la cap. Dar dacă privesc ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în România în ultimii 24 de ani dar mai ales din 2009 încoace, câte aberaţii, câte abuzuri, câte nelegiuiri, câte trădări, câte vânzări, şi câtă linişte e pe străzi, în conştiinţa şi atitudinea oamenilor, parcă-parcă încep să dau dreptate lui Brucan. Că şcoala românească scoate mai mulţi tâmpiţi, sunt convins, la câţi tâmpiţi au stat în fruntea ministerelor, în scaunele parlamentului, în conducerea inspectoratelor, facultăţilor şi liceelor, la „reformele” care au fost aplicate învăţământului nu se putea obţine un alt rezultat, nu puteam avea altceva. Nu poţi sădi  seminţe de dovleac aşteptând să răsară lubeniţă.
Multe aberaţii şi nesimţiri mi-a fost dat să văd în aceşti ultimi 24 de ani. Multe abuzuri, multe minciuni, multe promisiuni neonorate, multe furturi, multe trădări, multe „minuni” dar ce se întâmplă de un an şi mai ales în ultimele zile depăşeşte cu mult cea mai bogată imaginaţie. În fruntea ţării stau doi oameni la fel de insensibili, ca să nu spun nesimţitori  la nevoile celor care i-au votat, la fel de veroşi, la fel de corupţi, la fel de îmbârligaţi cu lumea interlopă, la fel de înconjuraţi interlopi, oameni lipsiţi de scrupule, la fel de înrudiţi cu clanurile mafiote, la fel de şantajabili, la fel de şantajişti. Pe vremea când „stupid people” mergeau la vot pentru a vota pe unul sau altul, crezând că unul din ei va salva România, ei semnau acte de colaborare „instituţională” râzând în barbă de „tâmpiţii” care chiar credeau în promisiunile sau aşa zisa luptă dintre ei. Timp de un an de zile, fiecare din ei a răbdat, dar a lucrat pe la spate prefăcându-se că se respectă unul pe altul şi amândoi contractul semnat în Paso Doble. Fiecare aduna ca furnicuţa date, dosare voturi, grupuri, primari, mişcări, televiziuni, pentru a-şi asigura victoria la confruntarea finală din 2014. Dar ceasul „ticăiaz㔺i cu cât se apropie momentul „adevărului”, cu atât se strânge mai tare funia în jurul parului sau gâtului unuia din ei.
Schimbarea ministrului transportului cel atât de „lăudat” de Ponta, după ce cu nu mult timp în urmă îl făcea „ un nimic” a ascuţit lupta dintre cei doi jucători. Noua propunere, domnul Silaghi, aparent încinge spiritele, dar de fapt el nu e cauza ci doar ocazia ca Băsescu să îi lege o piatră de gât lui Ponta. Stupid people poate crede că pe Băsescu îl interesează cine e în fruntea ministerului, cât de pregătit este profesional sau ce performanţe are şi de aici refuzul lui de a îl căftăni. Aiurea! Îl doare pe Băsescu de competenţă cum mă doare pe mine de Bebe Cambridge. El nu vrea să pună alt ministru până nu semnează PONTA privatizarea CFR….. Marfă! Prietenii ştiu de ce. Nu îl interesează pe Băsescu afacerile lui Silaghi, decât aşa, ca să îi şoptească la ureche că ştie tot, pe el îl interesează să îi lege lui Ponta pixul de CFR pentru că după ce a semnat, nu va dura mult şi va fi coleg de apartament cu Becali. Ştie Băse ce spune când vorbeşte şi nu degeaba vrea semnătura lui Ponta şi îi spune că ar fi bine să semneze până pe 23 August. Indiferent pe cine va propune Ponta, chiar şi pe pupila Anca Boagiu dacă ar pune-o, Băsescu nu o va aproba decât dacă sau după ce Ponta semnează privatizarea CFR.
Loviturile date de Băse acum în guvern pe care îl face incompetent, nu sunt pentru prostimea din ţară ci pentru spectatorii de afară. Lovind în privatizarea CFR  şi demascând-o ca pe o afacere necurată (ceea ce se pare că este) Băse arată Ioropenilor că mister Ponta cel atât de iubit şi „bine primit” de nemţi, chinezi, azeri şi spanioli, nu e în stare nici să facă o privatizare. După eşecul Oltchim, iată eşecul CFR şi dovada că Ponta este incapabil. În plus, Băse îl sperie şi pe Silaghi şi pe patronul GFR arătându-le că cine intră în horă cu Ponta, cu el se vor duce. Şi uite aşa este posibil ca Gruia Stoica, să nu mai fie interesat de cumpărarea CFR, să nu găsească banii iar privatizarea atât de trâmbiţată de Ponta să fie un fâs. Nu degeaba DNA -ul lui Kovesi  cea propusă de Ponta îl cam caută pe Gruia. Este ciudat, Ponta este forţat să semneze contractul de privatizare, că dacă nu  ies la iveală afacerile făcute de patronul GFR de la înfiinţare până azi, başca învârtelile cu cele 400 de vagoane „dispărute” din zestrea viitoarei mirese, başca „reparaţiile” făcute de firma mirelui, başca .. multe alte aranjamente care uite pe căldură prin iz de pute. Şi ca să nu iasă la suprafaţă toate astea de care Ponta nu e chiar străin, de vreme ce a acceptat şi chiar a ajutat cununia pe post de Naş, e forţat un pic să semneze actul de căsătorie, să fie şi popă şi hoţ. Cu alte cuvinte, Băse îl obligă să îşi legalizeze „cununia” şi să se lege pe veci. Singura scăpare a lui Ponta este ca Gruia lui Novac să renunţe la mireasă, să declare că nu are bani, să piardă banii lăsaţi ca gaj şi astfel Ponta să scape de semnătură. Dar Băse şi-a luat măsurile de rigoare prin deschiderea dosarului lui Gruia.  Dacă face asta, Gruia Stoica va fi ridicat de DNA pentru că Băse nu îl iartă că l-a făcut scăpat pe Ponta. El, Băse, capul lui Ponta îl vrea, băgat în laţul privatizării CFR.
Pe partea cealaltă, Ponta simţind că se apropie funia de par şi nu are cu ce să contracareze s-a gândit el să readucă pe tapet un dosar dar mai ales un om care îl poate ţine pe Băse la distanţă. Unii s-au repezit să spună că Băse l-a adus pe Hayssam. Greşeală. Băse nu avea nici un interes să îl aducă pe Hayssam pentru că ce poate spune Hayssam despre el este mult mai grav decât o privatizare. Deci în nici un caz Hayssam nu a fost adus de Băsescu, chiar dacă preşedinţia a anunţat prima venirea acestuia, dar a făcut-o pentru a-i arăta lui Ponta că ştie cu ce „marfă” a venit avionul „umanitar” plecat cu pături. Ponta se pare că dorea să îl ţină ascuns pe Hayssam, cam cum au fost ascunşi prizonierii CIA, să scoată de la el unele declaraţii cu care să îl strângă şi el pe Băse de … ouăle lui Năstase. Voia să îi arate şi el pisica lui Băse şi să îi strecoare după metoda deja patentată de marinar, câte un dosărel, câte un bileţel cu “citate” din Hayssam. Asta s-ar fi întâmplat dacă venirea lui Hayssam ar fi rămas secretă. Dar Băsescu a realizat că singura şansă ca Hayssam să tacă, este să îl scoată la suprafaţă, să pună presa pe el şi astfel să nu mai poată fi folosit. Este clar că Hayssam ştiind că Băse e încă în cărţi, nu va spune nimic. Dacă nu ar fi fost mediatizat, el ar fi fost un fel de „omul cu masca de fier” tinut la secret, i s-ar fi spus că Băsescu e cu un picior în groapă şi nu mai are rost să îl protejeze, ar fi primit poate „ziare” cu ştiri care să confirme cele ce i se spuneau la interogatorii. Numai că Băse a dejucat planul l-a scos la suprafaţă, acum Hayssam nu mai poate fi intoxicat, aşa că nu va spune nimic.
Ponta a pierdut jocul, Băsescu a contraatacat chiar pe subiectul Hayssam arătând – chiar cu riscul de a pune statul român într-o poziţie dificilă- că România a încălcat unele tratate internaţionale.„Cum să vă spun, când România a efectuat o operațiune neautorizată pe teritoriul altui stat?” Vă daţi seama cât de mare a fost teama lui Băsescu dacă de pe poziţia de preşedinte afirmă că ţara sa a răpit un cetăţean din altă ţară? Vă daţi seama ce fel de oameni avem în fruntea ţării ? Unul pune la cale o răpire, altul o demască. Şi asta doar pentru putere.
Acum că fiecare a arătat celuilalt pisica, (Băsescu lui Ponta  şi la propriu şi la figurat, pentru că fotografia cu pisica a fost postată pentru Ponta nu doar aşa de amorul artei)  rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe. Stupid people deja s-a aşezat în fotolii şi-a luat punga cu seminţe şi sticla de bere şi priveşte la meci. Mare meci mare! Eu cred că va fi o cacialma. Se vor faulta până ce unul din ei va renunţa. Eu cred că va renunţa Ponta. Deja dă înapoi, spune că nu comentează, că pe el nu îl interesează ce spune Băsescu, dar e negru. Tremură,  iar  gândul că va trebui să semneze privatizarea îl înspăimântă. Nu ştiu cum se va termina, în nici un caz nu va curge sânge, sau nu la vedere, nu e un joc pe viaţă şi pe moarte, nici unul nu vrea să moară, când nu va mai rezista va bate cu mâna pe tatami. Celălalt îl va ierta, pentru că fiecare din ei, viu dar controlabil este mai important decât mort fără nici o perspectivă. Ponta face pe indiferentul, spune că aşteaptă ca Băsescu să îşi termina mandatul convins fiind că cel care va candida sprijinit de USL, sau de PSD, va câştiga pentru că a bţinut 70% din sufragii în Decembrie, dar nu se gâneşte că s-ar putea ca el să nu mai fie premierul care să organizeze alegerile prezidenţiale. Băsescu şi-a atins cota de minimă păopularitate, de acuma nu poate decât să urce. Ponta la rândul său şi-a atins limita maximă, de când a câştigat alegerile e în coborâre. Unde se va opri fiecare? Depinde doar de ei. Ponta dacă mai dă două bâlbe ca cele cu Bolintineanu şi privatizările, să fie fericit dacă PSD-ulş va prinde un 30%.
Acum însă sunt la capitolul arătatului pisicii şi mârâitului prin gard. Ciudat este că această joacă a lor îl va readuce pe Ponta mai aproape de Antonescu de care se depărtase când se simţea suficient de tare. Acum însă a văzut în sfârşit pe cine nu trebuia să lase să trăiască. Încearcă să varienteze, să aburească, dar Băsescu îi demască toate încercările,  şi cele cu aducerea lui Hayssam în ţară şi cele cu avizul Consiliului Concurenţei. Ponta îi poate minţi pe stupid people dar Băse nu e tâmpit, chiar dacă Eba l-ar contrazice. Dacă Ponta va continua să mintă, va dovedi nimic altceva decât că şi Băsescu şi Brucan au avut dreptate dar în ceea ce îl priveşte pe el. 
Penibilă mişcarea cu „citarea” lui Hayssam la tribunal, cu negăsirea adresei. Ce să se fi întâmplat, s-a scurtcircuitat legătura dintre MAI şi Procuratură, cea care a funcţionat atât de bine în cazul Bolintineanu, când s-au emis sute de mandate de aducere în alb, fără a se şti nici nume, nici adresă nimic? Cum a fost posibil atunci să se mobilizeze exemplar poliţia şi procuratura pentru nişte elevi care voiau să ia şi ei un examen a  la Copy Paste ca toţi premierii, dar acum când avem în faţă singurul „terorist” declarat al ţării, justiţia nu ştie unde să îl citeze, iar Internele se fac că nu ştiu că acesta trebuia dus la tribunal. Toată ţara ştia că Hayssam urma să fie dus marţi la tribunal, numai cei care îl deţineau nu. Şi bineînţeles că fără adresă, fără mandat, nu îl puteau duce, i-ar fi încălcat drepturile. Dar pe ale copiilor nu le-a încălcat nimeni. ASTA E JUSTIŢIA LUI PONTA ŞI BĂSESCU.
PNL-ul deocamdată stă în aşteptare. Timid, pe la un colţ, Frunzăverde spune ceva de o suspendare, dar aruncată pe undeva prin august, aşa ca o altă pisică, dar mai mică. Dacă tot vorbeşte de suspendare de ce nu ar profita de ultima declaraţie a lui Băsescu?  Întrebat de plecarea primarilor din Argeş din PDL după vizita sa în zonă, Băsescu cade în capcană şi răspunde: Nicio legătură nu am avut cu ce s-a întâmplat la Argeş după ce am fost eu acolo. Habar nu am avut că se întâmplă. Şi orice primar, orice om care a fost acolo, vă poate confirma că nu am invitat pe nimeni să plece din PDL. Mai mult decât atât, au fost foarte mulţi parlamentari pe care i-am invitat să rămână în PDL.”  Păi domnule Băsescu, cât eşti matale de abil politician tot ţi-ai copt-o singur, pentru că problema nu era dacă le-ai spus să plece  problema este că te-ai amestecat în problemele partidului şi ai spus-o singur, fără să realizezi că îţi pui un laţ de gât. “Mai mult decât atât, au fost foarte mulţi parlamentari pe care i-am invitat să rămână în PDL”.  Vaai, domnul  Băsescu tocmai a recunoscut din nou că deşi Constituţional  este apolitic, practic  se amestecă în problemele partidelor şi dă indicaţii membrilor PDL să iasă sau nu din partid, aşa cum Ponta dădea indicaţii poliţiştilor şi procurorilor ce să facă cu elevii. Ce să spun , unul mai imparţial decât celălalt.  Cum sună asta în Constituiţie?
Antonescu încă nu joacă, acum în sfârşit îl poate juca pe Ponta, şi poate să plătească toate palmele primite de PNL de un an de zile. Dar mămăligă  cum îl ştiu, nu va şti să profite. Pe el îl interesează doar promisiunea lui Ponta că îl va sprijini la prezidenţiale, atât şi nimic altceva. Ce se întâmplă cu miniştri din PNL nu e treaba lui, el nu se amestecă în treburile guvernului, el respectă separarea puterilor în stat … şi în USL aş continua eu. 
Aşa că eu cred că vor urma lovituri pe sub masă până în August. Pe 20 august, trebuie să semneze contractul de privatizare, să intre banii în contul statului. Până pe 25 Ponta are mandat de interimar. Până pe 23 Băsescu va decide dacă îl acceptă pe Silaghi sau nu. Dacă Ponta semnează, îl va numi. Dacă Ponta nu semnează, îl va returna, şi abia atunci se va intra la faza „până la sânge”.
Din păcate, aşa cum spuneam, gugustruţii vor continua să privească de pe margine fără a lua în seamă că tragedia nu constă în soarta lui Hayssam sau a lui Silaghi ci în soarta acestui stat condus de doi oameni cărora nu le pasă de România ci doar de ambiţiile lor pe altarul cărora jertfesc tot, inclusiv imaginea, libertatea, suveranitatea ţării.
Apropo de suveranitate, aud că cineva, prin viitoarea Regiune Autonomă Maghiară a declarat deja că vor regiune autonomă şi suverană: Est foarte ciudat, parcă nu le plăceau cuvintele astea scrise în Constituţie în dreptul ţării, dar văd că sună bine în dreptul regiunilor. Iar românii tac . Tac şi privesc meciuri şi circ la tv.

Arătatul pisicii la români

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.