luni, 5 noiembrie 2012

Dobriţoiu a revocat ordinele de avansare

COMUNICAT DE PRESĂ
Urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012, în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995.
Situaţia ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă, emise în anii 2011 şi 2012, şi care nu îndeplinesc condiţiile legale, este:
• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011: 316
• persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011: 426• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012: 77
• persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012: 16
Situaţiile nominale cu persoanele care au beneficiat de avansări sau acordări de grade în rezervă, în cazul cărora s-au constatat nereguli, sunt publicate integral pe pagina din Internet a Ministerului Apărării Naţionale, www.mapn.ro.
Totodată, au mai fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor.
Biroul de Presă

Listele complete aici :
Dobriţoiu a revocat ordinele de avansare

23 de comentarii:

  1. Hai nu zau !

    Pai, in conditiile astea de "desteptaciune a armatei", maine-poimaine ma astept sa se revoce si ordinul meu de avansare, de la gradul de locotenent-major, la cel de capitan !
    Voi ori sunteti prosti, ori nimic nu mai conteaza in tara asta !

    Cum adica sa revoci ordinele de avansare, dupa ce acestea au produs efecte ?

    Scuzati-ma, dar daca Dobritoiu pune botul la prostia asta, atunci chiar e mai prost decat izmanarul, care a dat gradele la gramada !

    Legea spune clar ca "Gradul militar este un drept al titularului si reprezinta recunoasterea in plan social a calitatii de cadru militar. Gradul de ofiter, maistru militar si subofiter nu se poate pierde decit in cazurile si in conditiile prevazute de lege" !

    Despre ce vorbim noi aici ?
    Ipotetic:
    Daca nu indeplineam conditiile, trebuia sa nu ma propuneti la avansare !
    Iar, daca propunerea era "zbarcita", trebuia sa n-o trimiteti la semnat si sa ma lasati cu gradul pe care il aveam !
    V-am fortat eu sa ma avansati ? Nuuuu...

    Daca, totusi, m-ati avansat, atunci nu vad motivul pentru care sa-mi luati gradul inapoi !

    Asta suna a degradare, iar legea zice ca "Degradarea militara se aplica, in conditiile prevazute de legea penala, cadrelor militare in activitate, in rezerva si in retragere,condamnate la pedeapsa complimentara a degradarii militare prin hotarire judecatoreasca."

    Tot legea zice ca
    "In timp de pace, ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva pot fi inaintati in gradul urmator, in raport cu nevoile fortelor armate, dupa expirarea stagiului minim in grad, daca au o comportare demna, au obtinut rezultate bune si foarte bune pe timpul concentrarii si au fost propusi prin aprecierile de serviciu. "

    si ca

    "In timp de pace, pentru inaintarea in gradele de colonel si comandor, in afara conditiilor prevazute la art. 61, ofiterii in rezerva trebuie sa fi absolvit, cu diploma de licenta, o institutie militara de invatamint superior.
    Se excepteaza de la prevederile alin. 1 absolventii institutiilor civile de invatamint superior care, la mobilizare, sint incadrati pe functii prevazute cu studii corespunzatoare specialitatii in care sint pregatiti."

    Atunci, cine trebuie luat la rost ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PeSe: tot ipotetic vorbind, daca ma degradati, va dau in judecata !

      Castig la sigur procesul si va fac de tot cacatul ! Pentru ca, gradul pe care mi l-ati dat este proprietatea mea si nu puteti voi sa faceti ce vreti cu el ! Iar penal nu sunt !
      Trebuia sa beliti ochii bine cand mi l-ati dat, nu acuma, dupa doi ani !

      Dobritoiule, ce consilieri ai acolo, frate !?

      Ștergere
  2. ... cand ti-a dat gradul degeaba si ilegal ai pus botul si te-ai bucurat, nu ai tinut seama de faptul ca ear ilegal... Acum carai ca ti-l ia... a dracului samanta de scandal esti!
    NU UITA: sa aplica LEGEA LUI BASESCU: fac ce vrea muschii mei, eu te inalt eu te omor, paduche!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect ! Subscriu si, in acelasi timp, reiterez: am fost speker, iar cu banii si influenta de care am dispus, mi-am tras un grad militar de toata frumusetea !
      Pai daca are handicapatul ala de la "casa regala" nustiu ce grad, eu de ce nu as avea ? Si am primit ! Acum este, prin lege, proprietatea mea !

      Frezonatul nu are dreptul si nici temeiul legal ca sa mi-l ia !

      Cand mi l-a dat, nu mai era nimeni ca mine ! Pana si popa din sat era sa-mi pupe epoletul !

      Acuma, daca mi-l ia Bretonel, il dau in judecata !

      Pierde fara drept de apel !

      Pentru ca eu nu sunt un penal si iubesc armata ! Mai ales cand o conduce Izmanutza !

      Ștergere
    2. PeSe: asa cum am primit instiintarea scrisa de la centrul militar ca am devenit colonel, asa trebuie sa primesc si instiintarea, tot scrisa, ca nu mai sunt !
      Altfel o sa umblu imbracat in toale militare cu gradul de colonel la toate balurile, cununiile religioase, deschiderile de an scolar si inmormantarile din sat !

      Colonel m-a facut oprea, colonel sa ma lase !
      Ca n-am vrut eu !

      Ștergere
    3. PeSe la pese:Iar daca nu ai inteles cu cine discuti, stai langa bordura !

      Ștergere
    4. Ia mai citeste si prin legea contenciosului administrativ! Poate iti schimbi parerea pe ici, pe colo, prin punctele esentiale! Si sa nu imi spui ca acordarea de grade e ... act de comandament militar!

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Totusi, specialistul cu "legea contenciosului administrativ", avocatul meu zice ca am dreptate si ca nu pot fi deposedat de grad, printr-o revocare a ordinului dat acum 3 ani !
    In toate documentele de evidenta apar cu gradul de colonel, inclusiv in lucrarile de razboi !
    Mai mult, ca recunoastere a meritelor, am primit si o scrisoare de multumire de la ministrul apararii, prin care m-a anuntat ca-s colonel !

    Nu am fost condamnat definitiv si nici nu am de gand s=o tirez din tara !
    Am participat la festivitati, in tinuta militara, cu gradul de colonel !

    Daca esti talutza amabil, domnul cu contenciosul, de ce sa-mi ia gradul acum?

    Eu cred ca din cauza unor tembeli ca tine s-a dus tara de rapa !

    In loc sa raspunda pe ce spune legea militara, care distinge foarte clar, umbla cu idei de juristi absolventi de Biosfera !
    Vai de capul nostru !

    Eu merg pe mana avocatului meu, care a terminat facultatea de facultate si stie ce vorbeste !

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai frumosule care esti, nu ne ameti aici cu legea contenciosului administrativ !
    Voi, specialistii astia in justitie militara, care ati invadat armata, insa, paradoxal, armata a ajuns sa fie invadata de mii de procese din cauza consilierii voastre, cand nu mai aveti argumente, incepeti sa scormoniti fel de fel de baliverne !

    Bine ca n-ai amintit de legea lui Solomon sau nu mai stiu eu ce increngatura de asta juridica !

    Ce vrei mai clar decat ce zice Legea 80/1995 ? Cum sa-i iei gradul omului inapoi, fara un motiv legal !

    Chiar si lu aia 3 care au facut cerere ca nu mai vor sa fie colonei, nu le poti lua gradul !

    Ametiti lumea cu prostii, iar ministrul va crede !

    Rade lumea de noi de halul in care a ajuns armata !

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerea mea este ca s-a facut o greseala de procedura. Moral, pentru marea majoritate a cazurilor mi se pare ok, era necesara intratea in legalitate, pentru ca multi au fost avansati abuziv fie si daca e sa ne luam numai dupa articolul 53(2) din Legea 80 dar legal, juridic mi se pare o greseala. PARTEA PROASTA ESTE CA NICI O LEGE NU A LUAT IN CALCUL POSIBILITATEA AVANSARII FRAUDULOASE SI DE ACEEA NICĂIERI NU SE PREVEDE CUM SE REZOLVA UN ASTFEL DE CAZ. E TIMPUL CA DE AZI INCOLO LEGIUITORII SA PREVADA SI IMPOSIBILUL IAR LEGEA 80 TREBUIE COMPLETATA CORSPUNZATOR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect ! Punctul pe i, la fix !
      De acum in colo sa se prevada ! Achiesez !
      Insa, daca nu este prevazut, sa astepte, ori pana vor fi condamnati definitiv ca sa-i degradeze, legal, ori pana dispar din peisaj, pe cale naturala !

      Ștergere
  7. Partea proasta este alta... ar fi posibil ca nici justitia sa nu faca nimic, fiind legata de maini si de picioare: iata ce prevede codul Legea 80 despre dagradare :
    CAP. 5
    Degradarea militara, scoaterea din si reluarea in evidenta militara a ofiterilor, maistrilor militari si subofiterilor
    ART. 69
    Degradarea militara se aplica, in conditiile prevazute de legea penala, cadrelor militare in activitate, in rezerva si in retragere, condamnate la pedeapsa complimentara a degradarii militare prin hotarire judecatoreasca.

    Iar Codul penal prevede la :
    Titlul III - Pedepsele, Capitolul III - Pedeapsa accesorie şi pedepsele complementare
    Secţiunea a 2-a - Pedepsele complementare, :Degradarea militară
    Art. 69. - (1) Pedeapsa complementară a degradării militare constă in pierderea gradului şi a dreptului de a purta uniformă de la data rămanerii definitive a hotărarii de condamnare.
    (2) Degradarea militară se aplică in mod obligatoriu condamnaţilor militari in activitate, in rezervă sau in retragere, dacă pedeapsa principală aplicată este inchisoarea mai mare de 10 ani sau detenţiunea pe viaţă.
    (3) Degradarea militară poate fi aplicată condamnaţilor militari in activitate, in rezervă sau in retragere pentru infracţiuni săvarşite cu intenţie, dacă pedeapsa principală aplicată este inchisoarea de cel puţin 5 ani şi de cel mult 10 ani.

    Daca se va aplica strict legea, cei avansati in grad in mod fraudulos, nu pot fi degradati pentru ca legea ii apara. NU S-A PREVAZUT NICAIERI VARIANTA , IPOTEZA CA UN MINISTRU SA AVANSAZE ILEGAL PE CINEVA DECI NU S-A PREVAZUT O PEDEAPSA SAU REVENIRE LEGALA SAU UN ARTICOL DE REPARARE A ACESTU ABUZ.

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce consumati atata energie analizand fara rost acest subiect?.Nu le foloseste la nimic gradul acordat.Bani nu iau.Functii corespunzator gradului nu primesc.Etc.Il vedeti pe Turcescu comandant de unitate la razboi?.Dar va mai fi razboi cu infiintarea de multe unitati?.Ca Oprea a vrut sa-i linga in dos oferindu-le grade, Ok.Dar in rest.Gradul foloseste numai pe cruce daca vrei sa ti-l treci. Dati-mi un exemplu din care poate avea avantaj Blejnar in armata, la razboi sau pe timp de pace,in afara de a purta uniforma si a-si trece numele pe cruce.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragose,
    Sa presupunem ca dupa alegerile din SUA incepe scandalul in Siria apoi Iran. Sa presupunem ca Romania va intra in rayboiul care se va mondialiya. Si sa mai presupunem ca vom fi atacati si se declara mobiliyare. Cum ti-ar parea ca tu sa pleci la lupta, pe o functie acolo prin teatru, iar Blejnar sa ocupe o functie pe la un CMZ, pe la rechizitionari, pentru ca nu are experienta in domeniu militar. Cam cum ti+ar cadea sa te treyesti cand te intorci cu casa si masina luate de Blejnar si puse in slujba patriei ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Iar eu analizam nu situatia lor si ce se va intampla cu ei ci actul propriuzis, legalitatea si corectitudinea deciziei de retragere a gradelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur !
      Am scris ca un disperat, pe un alt blog (care nu ma cenzureaza si ma lasa sa vorbesc "natural"), zeci de comentarii despre prostia asta cu revocarea ordinelor ! Articole, legi, practica judiciara...bla-bla !
      Nu ca nu m-am urticat si eu cand am vazut listele alea cu avansatii de-amboulea, fara numar-fara numar !
      Nu ca nu-mi vine si mie sa-i trag o flegma intre ochi izmanarului-polonicar pentru halul in care a adus armata, mai ales cea de rezerva !

      Insa, ca sa persisti in prostie si dupa dezastru si sa pui botul la toate tampeniile inventate de nush ce consilieri juridici, fosti ofiteri de comanda si stat major pana mai ieri-alaltaieri, la nush care brigada de rachete, atunci chiar ca e buba !

      Da nu asta-i problema ! Neacsu a punctat exact si n-a frecat stiuletele ca ala cu "contenciosul administrativ" !

      Eu am sustinut aicea, mai sus, ca nu-i poti lua omului gradul, asa cand si cum vrea muskiul tau ! Ordinul trebuia revocat inainte de a produce efecte, nu dupa 3 ani si dupa ce omul a si defilat de vreo doua trei ori, prin pietele publice, in tzoale militare !

      Pese: domnu' Dragos ! Bati campii, habar nu ai ce-i cu tine ! Fugi fugutza la filiala ca te asteapta nentu' Tudor s-o puneti de-o razmerita !

      Daca n-ai observat, tema postata aciulea, chiar la asta se refera ! La debandada gradelor din armata, subiect care face deliciul intregii prese de cateva zile !

      De altfel, daca iti aduci aminte, armata are doua componente: cea activa si cea de rezerva ! Deci si rezerva tot armata este si se supune acelorasi legi militare !
      Aici nu e vorba de Blejnar sau de Turcescu ca stiu sau nu stiu sa comande ! Aici e vorba de principii !

      De aia se sparge lumea in figuri, pentru ca s-au incalcat niste principii iar legile militare au devenit un fel de cur-papir !
      Iar ideea e sa se revina usor-usor in matca, fara a se forta imposibilul !

      Ștergere
    2. TPM
      Vezi ca se poate? Poti sa scrii si fara sa aduci vorba de organele cuiva. De multe ori am fost si eu de acord cu ce spuneai tu pe blogul lui Burcu, dar nu sunt de acord cu limbajul, mai ales pe blogul meu. Faci ce vrei in alta parte, daca altii accepta e treaba lor. Aici nu e cenzura, este doar bun simt. Consider ca suntem suficient de maturi ca sa nu ne exprimam cu limbajul teribilistilor cu cas la gura sau matelotilor ajunsi pe mal.Te pot instiinta ca acest punct de vedere(cel legat de actul de anulare a ordinelor) a ajuns acolo unde trebuie într-o forma mai completa si se face o analiza serioasa.

      Ștergere
    3. Uai, du-ti uai d'aciulea !
      Ai ajuns si tu sa-mi freci ridichea ?
      Da ce limbaj folosesc, uai ?
      Ce maturi, ce teribilisti, ce cas, visezi uai ! Bati campii !

      Spune-le specialistilor aia unde a ajuns pedeveul (doamne feri, astia-s tot aia care l-au consiliat pe ministru cu "revocarea" si cu "contenciosul administrativ" !) sa ma contacteze daca nu se descurca, pentru ca am cateva idei constructive !
      Zau, fara cuvinte de alea nashpa, stii tu...

      Ștergere
    4. Tu vrei sa ma transformi in posta si nu ma incanta ideea, nu de alta, dar ce ma fac daca ma privatizeaza si pe mine ? Sa vina DD sa ma ia ? Thanks, but no thanks.

      Ștergere
  11. Intreaba-ti avocatul acela - cu scoala de scoala- daca a auzit de principiul nulitatii absolute."Ce nul este efecte nule produce". Daca un lucru s-a creat incalcand legea in vigoare in momentul creerii, nulitatea absoluta retroactiveaza pana in momentul initial,desfiintand tot ce s-a creat ilegal precum si orice efecte conexe.Nu ai avut astfel, niciodata gradul de colonel iar repunerea in situatia anterioara este o necesitate dar si o cerinta expresa a legii.Aceeasi lege romana pe care o invoci numai cand si cum iti convine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte putini au fost sau sunt in acest caz. Cei mai multi au fost avansati sau promovati sau gradati in baza unei legi foarte largi, foarte permisive si interpretabile, ceea ce duce ca actul propriuzis sa se limiteze la denumirea de abuz, sau favoritism dar nu de ilegalitate.De aceea fiecare caz in parte trebuia verificat daca incalca prevederile legale sau regulamentare, era gresit a se lua toti la gramada. Sa spunem ca au fost inaintati in grad sau au primit grade numai aceia care indeplineau conditiile legale si una in plus, erau simpatizanti ai regimului. Poti dovedi unde este ilegalitatea?

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.