luni, 19 noiembrie 2012

De ce trebuie să mergem la vot pe 9 Decembrie


 Certurile dintre partide, dezamăgirile produse de o seamă de oameni politici din USL, aranjamentele slinoase făcute cu unele grupări sau persoane care provoacă greaţa, nominalizarea pe listele de parlamentari sau prin guvern a unor fătuci care nu pot proba ce au in cap dar au arătat tot ce au între picioare, bătaia de joc la adresa celor care i-au sprijinit pe cei din USL şi de care acum USL îşi bate joc ducându-ui cu zăhărelul, incapacitatea de a produce cu adevărat ceva, stând cu mâna întinsă şi acceptând şantajul comunităţii sau organismelor europene, care este împinsă până la pierderea suveranităţii sau înrobirea populaţiei, vânzarea pământului la hectar, lipsa coloanei vertebrale, ineficienţa şi lipsa unor soluţii reale pentru revigorarea economiei duc şi vor duce la o neîncredere şi apatie a cetăţeanului de rând dar şi a mai vechilor simpatizanţi sau chiar membri de partid ai partidelor componente USL, care se va  concretiza într-un refuz de a participa la vot, la un absenteism care va face ca PDL recolorat de câteva ori în această vară, să revină la putere. Veţi spune că aşa ceva nu e posibil, dar este mai mult decât posibil. Sa facem un calcul scurt:
-să presupunem ca PDL are 1,5 milioane de membri, USL 2,5 milioane, UNPR 300 mii, PPDD 500 de mii, UDMR 1 milion.
- raportat la un număr de să zicem 15 milioane de votanţi, PDL ar obţine 10% voturi.
- dacă însă persoanele care vor merge la vot vor fi să zicem câţi au fost la referendum, să spunem 7,5milioane, procentajul obţinut de PDL cu acelaşi număr de votanţi pentru, ar fi de 20%. Dacă numărul e participanţi la vot s-ar rezuma la numărul de membri de partid sau simpatizanţi fideli, deci la cei 1,5 milioane (presupuse) din totalul de 5,5 de alegători, 1,5 procentul obţinut de PDL ar fi de 27%.
- calculaţi în acelaşi mod procentele obţinute de celelalte formaţiuni si veţi putea vedea cât de puţin îi trebuie PDL ca să obţină majoritatea parlamentară.
- la aceste procente adăugaţi un cel puţin 5% fraudă şi veţi vedea că nu e chiar aşa de greu să obţină o nouă majoritate  parlamentară, pentru că la un număr de 5,5 milioane de alegători prezenţi la vot, un număr de 50 de mii de voturi fraudate reprezintă aproximativ 1% ca procent, adică exact numărul de voturi cu care a ieşit preşedinte Băsescu prin manevrarea voturilor din diaspora. Vi se pare imposibil ? Dacă numărul de participanţi la vot ar fi de 15 milioane, ca să se atingă un procent de 1% voturi fraudate, ar fi nevoie de un număr de 1,5 milioane. NU E TOT UNA SĂ FRAUDEZI SAU SĂ FALSIFICI 5000O DE VOTURI,  ÎN LOC DE 1,5 MILIOANE.

O să spuneţi că acum nu Băsescu conduce guvernul şi organismele statului, ca să manevreze voturile. Da, dar conduce serviciile secrete, adică sistemele de transmitere a datelor, de asigurare a protecţiei şi securităţii datelor, ca şi  autoritatea electorală supremă. Deci are tot ce îi trebuie ca să intervină în caz de nevoie. În plus controlează sistemul juridic, deci pe cei ce ar putea şi ar trebui să pedepsească fraudele. Cu cât numărul de participanţi la vot e mai mic, cu atât necesarul de voturi de fraudat este mai mic şi deci mai uşor de realizat şi chiar de ascuns, pentru că există un anumit procentaj de „greşeli” umane sau tehnice care pot fi considerate erori şi nu fraude. Acest calcul se aplică şi la USL care normal că vor încerca şi ei să fraudeze, că alegerile fără fraude sunt ca nunţile fără lăutari.

Deci cei care dezamăgiţi, ca şi mine, de clasa politică actuală intenţionează să nu meargă la vot pentru că nu au cu cine vota, sau sunt sătui de aceşti politicieni să se gândească că absenţa lor nu face altceva decât să uşureze fraudarea voturilor  şi să trimită în parlament exact politicienii pe care cred că îi pedepsesc in acest fel.
Primul îndemn sau sfat al meu este MERGEŢI LA VOT! Al doilea este să NU MAI VOTAŢI NICI UN CANDIDAT CARE A SCHIMBAT MĂCAR ODATĂ PARTIDUL, INDIFERENT PE CARE LISTE CANDIDEAZĂ. În felul acesta veţi reuşi un lucru imens, şi anume să scăpaţi parlamentul de traseişţi şi trădători, adică exact cei care schimbă majoritatea parlamentară aşa cum a făcut UNPR –ul după alegerile trecute. SCOATEŢI TRASEIŞTII DIN PARLAMENT!
Al treilea sfat, pentru cazul în care nu ştiţi cu cine să votaţi este să căutaţi pe lista de candidaţi, chiar dacă ar lua mai mult timp, un partid, sau un candidat care inspiră încredere sau al cărui preşedinte inspiră încredere. Nu îmi permit să dau sfaturi la care anume nume să vă opriţi.Ca gestul să aibă efect, ar fi ideal ca toţi cei indecişi să voteze candidaţii aceluiaşi partid ca să îl poată şi băga în parlament. Cum la ora asta nu ştiu nici un partid care să prezinte încredere, nu pot da nici sfaturi, nici sugera. Eu poate voi vota (acolo unde nu am altă variantă, acolo unde candidatul USL este traseist sau nu merită votul meu), un candidat al partidului lui Cojocaru. Poate. Dar mai e până la vot.  În orice caz, cetăţeanul român, turmentat sau nu, să nu meargă la coana Zoiţica, să întrebe cu cine votează ci să meargă la vot, să nu voteze nici un candidat care a făcut parte din mai mult de un partid şi să voteze pe cineva cunoscut, de încredere sau măcar nepătat!
Poate internauţii vor cădea toţi la un acord în ceea ce priveşte sprijinirea unui anume partid(acolo unde candidaţii USL sunt  din cei veniţi din alte partide), pentru a realiza şi intrarea acelui partid în parlament.
Pentru aceasta, am înfiinţat  un grup de discuţii pe facebook,intitulat URNA. Acolo ne putem întâlni, discuta şi stabili un partid care va înlocui locurile ocupate de traseişti. Este singura modalitate de a da peste nas traseiştilor şi de a arăta că si votul nostru contează.
De ce trebuie să mergem la vot pe 9 Decembrie

31 de comentarii:

  1. Neacsule, ti-am citit ineptiile din ziua veche. Acum am citit ce ai scris aici. Ma intreb, esti sanatos sau ai mancat ceapa ciorii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai citeste si poate afli. Dar tu daca citesti ce nu iti place si insisti, esti masochist sau ai mancat ceapa ciorii ?

    RăspundețiȘtergere
  3. 1 la suta din 5,5 milioane = 55.ooo 1 la suta din 15 milioane =150.000. corect? avec plaisir. ioann.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioann, daca citesti mai atent ai sa vezxi ca am spus aproximativ 1%. Daca esti rautacios si te faci ca nu intelegi termenul aproximativ, poate sa fie cum spui tu. Nu mai spun ca ti-a scapat esentialul, este inutil.

      Ștergere
  4. Felicitari !
    Cu mici, foarte mici corectii, as semna cu placere articolul tau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult, prost, cu imbarligaturi si cu o gramada de greseli !
    Te mai dai si mare "gazetar" bengos, cu palosul gros !
    Vad ca stai prost, atat cu socoteala numerelor, dar si cu utilizarea numeralului, ca parte de vorbire !
    I-a'n mai incearca, sa vezi cum suna mai bine A SCHIMBAT MĂCAR "ODATĂ", sau "O DATĂ"

    Ca sa nu mai zic de "persoanele (...) vor fi (...) câţi " !
    Si cate nu mai sunt p-acolea, da' nu stau eu acum sa fac meditatii cu tine ! Imi stric stilul si, doamne feri, nu ma mai primesc lighioanele "acasa", pe mh !

    Iar o sa rada "societatea civila " ca armata sta prost de tot cu matematica ! Si are dreptate, asa ca n-o mai da cotita !
    "Aproximativul" ala inseamna 5000 (!) de voturi, fraticule, care din 50.000 reprezinta o felie buna de tot ! Ia-n calculeaza, daca stii sa faci socoteli cu "la suta" !

    Are dreptate Anonimul luni noiembrie 19, 2012 9:00:00 PM. Cum s-ar zice pe la noi, daca esti prost stai acasa !

    Ciocu' mic ! Esti nedocumentat, ca de obicei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: asta, doar asea de-o stramba ! La oftica ! De-o galceava !
      Nu ca m-ar fi trosnit dorul de analize pe text !
      Pana ma stergi neatale, tot citesc vreo 4-5 "visitors" !

      Ștergere
    2. Am citit!
      Pentru autor: "Sfaturile se dau celor care le cer".
      A propos, esti pe post de "coana Joitica"?
      Nu tin minte - chiar daca ne mai "turmentam" noi (sau scapam de la Zoo Mh)- sa te fi intrebat cineva "da` eu cu cine votez?"
      Faci parte din Sfatul batranilor/inteleptilor, sau faci propaganda electorala mascata? Esti pe cale sa devii agasant, fiindca aroganta se vede de la o posta!
      Stiu: "Nu-ti place? Nu veni la mine!"
      Raspunde dupa ce recitesti motto-ul blogului!
      Sanatate maxima!

      Ștergere
    3. Anonim, sfaturile se dau celor ce au nevoie de ele. Ca ei sunt incapatanati si le dai degeaba , ea alta problema.
      Nu tin minte sa te fi intrebat cineva cu cine votezi. E treaba ta.
      Este culmea culmilor sa vii la mine pe blog si sa spui ca sunt agasant. Nu iti convine, nu mai intra. Este foarte simplu. Daca eu as fi intrat pe blogul tau(daca ai fi in stare sa tii un blog sau sa legi 10 propozitii) si te-as fi stresat cu comentarii de tipul celor ale tale, ai fi putut sa spui ca sunt agasant, dar sa vii la mine in casa si sa imi spui ca sunt agasant este culmea impertinentei si a nesimtirii. Dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere, de ce as cere eu.Apropo de motto,. ceea ce spui tu aici nu are nici o legatura cu motto-ul . Daca ai fi comentat materialul si ai fi discutat pe marginea lui, iar eu te-as fi certat ca nu esti de acord cu mine ai fi putut sa faci trimitere la el, dar tu , intri , dai buzna in casa la mine si imi spui ce trebuie sa fac. Ti-am cerut eu sfatul? Fa ordine la tine in familie(daca ai), nu la mine pe blog.

      Ștergere
  6. casule nu te uita in gura lui PT Asta cand nu are de ce sa se ia se ia de virgule. Nu stie decat sa injure si sa mute virgule. Daca il pui sa scrie ceva daca nu este despre injuraturi,ii cade pixu din mana ca el a baut cerneala cand a fost la scoala. Nu a stiut ca aia e pentru scris. Materialul tau e prea bun ca sa zica ceva si atunci se ia de virgule ca altceva nu poate. Da-i inainte ca zici bine. Lasa-l in plata domnului pe frustratu asta de PMT.

    RăspundețiȘtergere
  7. La referendum au fost 8,4 milioane voturi valabil exprimate.
    Cifrele si comparatiile se pot face doar cu alegerile locale din vara. La referendum pdl-istii nu s-au dus la vot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce refuzati sa vedeti este ca au fost folositte cifre care nu corespund realitatii neaparat, sunt aproximative. Nu cifrele erau de verificat aici ci mecanismul de ridicare sau scadere a procentajului in cazul neprezentarii la vot a celor ce nu fac parte din partide, cei care ar trebui sa decida in ultima instanta. Daca insa va uitati doar la cati membri de partid are sau nu are un partid sau altul, si contati pe aceste cifre pentru a determina cine intra in parlament, inseamna ca ati decis deja sa nu mergeti la vot.

      Ștergere
    2. Daca ati citi cu atentie, am spus "SA PRESUPUNEM CA ....PDL are 1,5 milioane de membri, USL 2,5 milioane, UNPR 300 mii, PPDD 500 de mii, UDMR 1 milion.
      - raportat la un număr de să zicem 15 milioane de votanţi, PDL ar obţine 10% voturi.
      - dacă însă persoanele care vor merge la vot vor fi să zicem câţi au fost la referendum, să spunem 7,5milioane, procentajul obţinut de PDL cu acelaşi număr de votanţi pentru, ar fi de 20%. Dacă numărul e participanţi la vot s-ar rezuma la numărul de membri de partid sau simpatizanţi fideli, deci la cei 1,5 milioane (presupuse) din totalul de 5,5 de alegători, 1,5 procentul obţinut de PDL ar fi de 27%.

      REZULTA FOARTE CLAR DE AICI CA CIFRELE SUNT FICTIVE CA VALOARE ELE CONTEAZA DOAR CA PROCENTAJ SI ACELA APROXIMATIV CALCULAT APROXIMATIV.daca doriti calcule exacte, puteti gasi datele pe net.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    4. Neacsule, daca vrei sa faci un serviciu USL si cetatenilor romani te rog, taci. Asa ai facut si cu SCMD si cu ce te-ai ales? Ai facut valuri intr-un pahar cu apa. Apreciez ca Aghiuta te indeamna sa-ti spui parerea dar, ma gandesc, chiar pe toate le stii si dreptatea e numai a ta?
      De ce-ai sters postarea lui PMT - te deranjeaza? Pune-o la loc sa o vedem si noi si daca e cazul, suntem si noi pe-aici si-l "aranjam".
      Nu-mi cere numele ca nu ti-l spun - Eu sunt CITITORUL si nu e problema ta cum ma numesc. Nu este mail, nu este pe o adresa specificata, tu scrii, eu citesc si-mi spun parerea. Daca nu-ti convine fa-ti un blog in sufragerie, pe coli A4 si-l citesti numai tu. Sper ca asa vei fi multumit.
      PS Daca ai probleme ascunde-te in URNA.

      Ștergere
    5. Mersi !
      Eo tot te iubesc, ca nu-s rau la inema !
      Cenzura ta e ca o bombonica Rafaelo Roshe !
      Pup'iu!

      Ștergere
    6. Cititorule, daca nu iti spui numele ca nu vrei, eu cu cine discut? Tu daca vezi aceleasi luucruri ca si mie si esti la fel de dezamagit si taci ajuti USL-ul? ATUNCI TACI SI INGHITE. S-a dovedit ca am avut dreptate totusi, pentru ca ceea ce am spus eu atunci si nu ti-a placut, se vede acuma.

      Ștergere
    7. P.S.Cititorule, cum e vremea pe la Bucuresti? Aici ploua !

      Ștergere
    8. In ceea ce priveste postarea coemntariului lui PMT, citeste ce scrie sub comentarii, daca inca nu ai ajuns pana acolo.

      Ștergere
  8. "Zgomote, multe zgomote. Lumea aude dar nu vede, vrea dar nu face nimic, speră dar nu crede, comentează dar nu vorbeşte, cere dar nu dă, nu merge la vot, dar vrea să iasă cum ar fi votat el."
    Oare cine a spus/scris pe 13.11.2012?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si care este diferenta sau cu ce compari ? Incearca sa fii mai explicit.

      Ștergere
  9. numa ca 1.5 milioane inseamna , nu aproximativ 1% ci 10 %. si nu mi-a scapat esentialul . adio!( la tema asta ).ioann.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioann, te credeam mai atent, daca nu chiar mai destept. Arata si mie unde am spus eu ca 1,5 milioane reprezinta 1% si din cat, si iti cer iertare. Dar daca nu e asa astept scuzele tale.Reciteste ce am spus eu :"la un număr de 5,5 milioane de alegători prezenţi la vot, un număr de 50 de mii de voturi fraudate reprezintă aproximativ 1% ca procent,"
      aici am vorbit eu de 1% . iar de 1,5 milioane am spus:"raportat la un număr de să zicem 15 milioane de votanţi, PDL ar obţine 10% voturi."
      Daca intri in siajul lui TPM risti sa ajungi ca el. Fii mai atent, am pretentii.

      Ștergere
    2. Domnu Neacsu, da esti mai incrancenat ca Kioru, bre !
      Omul are dreptate ! Corecteaza-ti textul, ori cu 150.000, in loc de 1,5 milioane, ori cu 10% in loc de 1% ! Insa, corect este, ca sa respecti "logica" textului, sa modifici din 1,5 milioane, in 150.000 !
      Ce tot o invarti !
      Ai gresit, ai gresit !

      Uite, am intrebat si un matematician, pasionat de logica numerelor pana la fanatism !

      Ai gresit bre !
      Eu te iert ca ne-ai furnizat date eronate si vreau sa fiu pretin cu niatali !

      Hai, te rog, recunoaste ca ai gresit si ca nu-ti iese socoteala !

      Ștergere
    3. Domnule daca imi spui unde am gresit si constat ca e greseala, ridic mana sportiv. Eu nu vad. Eu am dat citat pe articole. iiti e greu sa spui unde am gresit sau nu ai invatat inca sa dai ciopy paste ? Ce dracu, asta stie orice dcotor.

      Ștergere
  10. Cat dureaza aprobarea pentru publicare?

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnu Neacsu, o zi buna ! Va doresc de aici, de la mitici, din sectorul care este !
    Dumneavoastra mai esti suparat pe mine ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am venit s-o vad pe dna profesoara , eroina in greva foamei si membra de sindicat(?) dogarian...Sunt dezamagit! Nu e , cu toate ca am avut o promisiune ferma de la dv. : pe toata durata constructiei blogului ea va fi aici...Macar dati-ne o explicatie!...

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.