luni, 2 iulie 2012

Se sinucide și Ponta?




Încercarea de sinucidere a lui Năstase a produs discuţii cât pentru un război mondial. Şi dacă ne gândim la implicaţiile şi forţele beligerante, putem spune că pentru România comparaţia se susţine. Plecat de la un conflict politic, între doi candidaţi la preşedinţie, ceva ca un mic atac asupra unui post de radio de graniţă, Conflictul a evoluat şi s-a transformat în ditamai războiul care a culminat cu vărsare de sânge şi la propriu şi la figurat. În conflict au intrat oficial sau mascat toate forţele oficiale sau ascunse ale societăţii, de la preşedinte la presă.

Ocupaţi cu rana lui Năstase şi cu glonţul tras în gâtul lui Năstase, nimeni nu observă cum pe fondul altul conflict aparent de copii de grădiniţă, asistăm la o altă sinucidere,nu la fel de spectaculoasă, dar cu aceleaşi efecte. Primul Ministru, Domnul Ponta convins – ca şi Năstase altă dată – că e invincibil, că alegerile recent câştigate i-au oferit nemurirea, şi de acum încolo are imunitate, se apucă de prostii şi se joacă cu arsenicul, precum Rasputin. Adică începe să-şi administreze singur otravă, crezând că lui nu i se poate întâmpla nimic.

Spuneam la prima zi după alegeri că USL trebuie să fotografieze rezultatele alegerilor de la locale, pentru că nu vor mai vedea astfel de procente şi nu era o răutate. Mai spuneam apoi că din acel moment USL este cel care va pierde, iar PDL cel care va câştiga voturi şi nici atunci nu era o răutate, nici o dorinţă. Spuneam asta prin prisma faptului că având puterea legislativă şi executivă, USL va fi răspunzător pentru tot ce se întâmplă bun sau rău până la viitoarele alegeri şi nici o scuză. Mai speram atunci că Ponta nu va face greşeli grave.

Ei bine,Micul Titulescu, îşi confirmă porecla ,dar nu în sensul că este Titulescu ci că este mic. Pe lângă faptul că tot mai multă lume constată cu amărăciune că după două luni de guvernare nu prea se văd schimbări concrete în viaţa socială, că nu se văd măsuri ferme de schimbare decât la nivelul unor funcţii de mâna a doua a treia, iar marii corupţi şi marii reprezentanţi ai fostei puteri stau mersi bine şi râd în barbă, doamna Anastase este încă şefa Camerei Deputaţilor ca şi când momentul votării legii pensiilor nici nu ar fi existat, ceea se vede este numai schimbarea unor miniştri aleşi neinspirat, demişi apoi pentru plagiat, incompatibilitate, sau alte motive. Colac peste pupăză, chiar premierul este învinuit-şi nu fără motiv – de plagiat. Pe ici pe acolo încearcă şi USL să atace câte un fost ministru, actual consilier prezidenţial de neechivalarea studiilor, fapt minor pe lângă cazurile Năstase, Diaconu, Ponta. Punctează şi USL cu cazul senatorului PDL Cristian Rădulescu, dar este insignifiant. Lumea așteaptă să vadă căzând capete mari, așteaptă să vadă în coarnele taurului o Anastase, o Ritzi cu EBA cu tot, de ce nu o Elena Udrea chiar și fără funcții în PD sau marele Trofeu al Corupției totale, Băsescu. Ponta însă nu are timp de așa ceva, el este atacat pe toate părțile, pe toate planurile, încât nu mai face față, nu știe ce să facă, cum să se apere, pe cine să scape mai întâi. Acuma mai trebuie să facă și unor procese pentru plecarea la Bruxelles și chiar dacă nu sunt ele cine știe ce , sunt stresante. Așa au început și procesele lui Năstase, în glumă, mai un termopan, mai o mătușă, și uite unde s-a ajuns. Cu justiția lui Kovesi, niciodată nu știi când vei pierde un proces absurd. Și în teama asta face greșeli după greșeli, abuzuri după abuzuri întrând în jocul lui Băsescu acolo unde Băsescu este specialist.

Dar asta nu este totul, Ponta şi USL încep să piardă pe propria mână, ceea ce echivalează cu o sinucidere cu urmări mult mai grave pentru ţară, decât încercarea lui Năstase. În primul rând, l-au pierdut pe Voiculescu la senat, pentru faptul(mascat) că nu au acceptat discutarea unui proiect de lege privind înăsprirea pedepselor pentru evaziune fiscală. Pe lângă pierderea unui vot în senat pe lângă pierderea poate a unui post de vicepreşedinte al senatului,( mai există şi experienţa Geoană) Ponta pierde ca imagine , pentru că lumea deja știe că Voiculescu nu a plecat din motivele strigate în fața Senatului, ci pentru a evita meciul din finală cu ICCJ. Ori această manevră nu dă bine la electorat. Primul Glonţ.

Mai departe guvernul USL procedează la fel ca şi fostul guvern Boc, găsind ca unică sursă de finanţare, punga bugetarilor, oricare ar fi ei şi se repede la salariile acestora, declarând alţi „nesimţiţi” dar dovedind că nu este în stare să obţină bani din activităţi economice sau din locuri de muncă, ci doar din punga bugetarilor. Care este deosebirea dintre Boc şi Ponta ? Se pare că doar categoria de bugetari pe care îi spoliază. Chiar dacă unii, adepţi ai principiului caprei vecinului se vor bucura, comparaţia rămâne, faptele sunt fapte. Al doilea glonţ.

Conflictul Ponta Băsescu pe marginea plimbării la Bruxelles şi fotografiei de familie, a făcut ca fiecare să încerce lovituri care mai de care mai perverse, de la declaraţii, la acte sau decizii ale parlamentului sau CCR, fiecare după posibilităţi, fiecare după mijloace. Băsescu a scos CCR care a anulat mandatarea lui Ponta de către Parlament, iar Ponta, - prost sfătuit – a scos la luptă o hotărâre de guvern care a trecut Monitorul Oficial de sub jurisdicţia Camerei Deputaţilor sub cea a Guvernului pentru a împiedica intrarea în funcţiune a deciziei CCR dar și pentru a scoate Consiliul de Acordare a Diplomelor în ilegalitate și pentru a oficializa ieșirea lui Voiculescu din Senat. Şmecherie de cartier, cu efect pozitiv pe termen scurt dar cu efecte dezastruoase pe termen lung şi care demonstrează că și Ponta este gata să facă –la fel ca şi Băsescu – orice, chiar şi să dea lovituri sub centură, ca să câştige puncte. Ei bine, această lovitură va avea efectul bumerangului, pentru că astfel Ponta a intrat în galeria şefilor fără scrupule, care nu se dau în laturi de la nimic pentru a-şi atinge scopurile, ori aici, pe acest teren Băsescu îl va domina şi va exploata orice pas al lui Ponta. Al treilea glonţ.

Şi mai este un glonţ. Se pare că Ponta chiar vrea să se sinucidă politic, pentru că dacă şi în cazul acesta va păţi ca în cazul Diaconu, Corina Dumitrescu, Victor Alistar, sau Ioan Mang cu plagiatul, atunci chiar că poate fi trecut drept prim ministrul incompatibililor sau cel mai prostănac prim ministru. Și asta pentru că a făcut o nouă mișcare pentru care va trage.A uns-o pe doamna Ecaterina Andronescu Ministru al Educației.Ei bine, este ştiut că şi doamna Andronescu, ca şi Mircea Diaconu este în proces cu ANI pentru aceeaşi învinuire de incompatibilitate. Şi mai este ştiut că justiţia până în acest moment nu prea i-a dat liderului PSD ocazia să se bucure. Atunci care să fie explicaţia acestei alegeri ?Prostia sau tendinţele sinucigaşe ?Este absurd sa crezi ca Băsescu cel care se folosește de toate pârghiile fidele nu va folosi ANI pentru a mai da jos un ministru al lui Ponta. De ce riscă Ponta cu situații de genul acesta ?Aici numai el poate spune, dar dacă vrea să se sinucidă, să o facă singurel, să nu atragă şi USL în groapa în care se bagă singur. Când am spus că USL nu trebuie să facă greșeli majore pentru a avea șanse la alegerile din toamnă, nu credeam că sindromul suicidului este atât de puternic în PSD. Nu știu măcar ce pistol are Ponta, să știu care va fi Ultimul Cartuș.

Doamna Kovesi îl așteaptă la cotitură. Procurorii au reușit să demonstreze – după interogarea medicilor care l-au operat pe Năstase – că Năstase este vinovat de tentativă de crimă. A vrut să îl omoare pe Băsescu, care îi stătea în gât. Din cauza asta avea fularul acela pus pe gât , să nu se vadă cu hăhăia Băsescu zicând ”sîc că nu m-ai nimerit!”. Polițistul care se spune că l-ar fi salvat pe Năstase, a fost de fapt chemat să probeze o caschetă găsită cu ceva timp în urmă peste gardul Cotrocenilor. Oricum ar da-o, polițistul va fi condamnat fie pentru complicitate fie pentru că nu l-a lăsat pe Năstase să ”scape de Băsescu”. Medicii mai sunt învinuiți și de faptul că atunci când l-au operat pe Năstase, l-au gâdilat pe Băsescu, care era gata-gata să moară… de râs. E încurcat rău cazul. Ponta, ai grijă cum te sinucizi, să nu intre și alții la răcoare.



Cum a zis şi Macovei procuror fără simţire, realmente Don Năstase, nu avea nici o ieşire!

6 comentarii:

  1. ponta nu o sa demisioneze. au investit prea mult in el sa cedeze acum guvernul cand lupta este la baioneta. marea problema nu a lui ponta ci a romaniei este ca pe politica externa vom fi izolati cat ponta este in fruntea guvernului.

    bruxelles?!! ponta si-a facut-o cu mana lui. sa fim sinceri nu-i atat de tolomac sa nu respecte legea, sa-si faca bube in cap. au gandit un scenariu antenist. adica : basescu vine, ia loc la masa oficiala, iar ponta urla la A3: poftim dictatura lui basescu. Ehhhh, marinarul a fost pervers, a ramas acasa si practic la obligat pe ponta sa participe la sedinta europeana. aici cu parere de rau constitutia este constitutie. fara mandat prezidential ponta nu avea ce cauta acolo. legea buna sau proasta trebuie respectata. in ce calitate a semnat ponta acolo acte? daca o fi semnat? daca a semnat ele nu devin nule? putinele mele cunostinte de drept asta imi spun.

    monitorul oficial? decizia CCR, a fost doar o constatare, nu o hotarare. presedintele nu avea nevoie sa se publice decizia in monitorul oficial pentru a se prezenta. am spus-o si pe alte bloguri. politica externa este a doua atributie ca importanta pentru un presedinte. dupa CSAT. (personal asta consider).

    2. nu am vazut pe nimeni in presa sa sublinieze declaratia lui berceanu. ''abia asteptam ca USL sa-l suspende pe presedinte. asta l-ar cobora alaturi de noi in lupta electorala''. In traducere, o parte din PDL va vota suspendarea. Ei sunt constienti ca fara marinar in lupta electorala sunt morti ca partid politic. fie basescu le castiga alegerile si le salveaza scaunele caldute, fie il arunca ca pe o masea stricata. ramane de vazut.

    nu intamplator v-am intrebat de partidul unic. aici nu este vorba doar de capul lui basescu ci despre o lovitura de stat. este un atac la presidentie (institutie). demiterea lui basescu ar crea un precedent periculos pentru jocul democratc al acestei tari. asta-i marea miza din punctul meu de vedere, si de asta il sustin deschis pe traian basescu. omul asta a rupt sistemul in doua, fie si din interes personal.

    RăspundețiȘtergere
  2. in politica romaneasca avem doua secte care servesc fortele externe. secta rusofila (USL si aripa blaga)ei sunt secta care apara asa zisa oligarhie, oamenii care au calcat in permaneta pe cadavre crezandu-se mai presus de lege, si secta finanta de george soros, asa zisii reformatori. asa zisele minti lumiate trase pe dreapta in frunte cu monica macovei. aripa anti blaga din PDL. oamenii astia nu servesc interesul national ei servesc interesul anumitor corporatii financiare. basescu?!

    deocamdata nu stiu ce rol joaca, el le-a dat peste bot ambelor tabere in dese randuri. din ce am putut sa observ el trage tare pe plan extern cu asa zisul proiect SUE. Dar oare germania vrea cu adevarat SUE, sau vrea sa subordoneze dupa bunul plac europa?!

    nu am surse, nu am informatii, sunt doar concluziile mele trasate dupa monotorizarea presei tv, online si a blogurilor. posibil sa ma insel, omul cat traieste invata. din ce sa invete daca nu din greselile propii si opiniile personale eronate?

    RăspundețiȘtergere
  3. Basescu nu tine cu nimeni, el vinde tot , oricui, ca sa ii fie lui bine. Ce il intereseaza pe el ? A spus-o singur, si nimeni nu a bagat de seama. "Si daca ma suspenda ce? am familie." ASTA este tot ce il intereseaza pe Basescu si nimic mai mult. Din cauza asta da in toti, indiferent cine, nu are tata, nu mai are nici mama, acuma are numai copii. Atat.Poate sa cada si Boc, ca si Stolo, si Udea ca si Ritzi,si PDL ca si PNT,pe el nu il doare, el are familia, si altceva nu il intereseaza. Ai inteles draga Marius ce presedinte ai ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea Csule, buba e veche, pornita de la PSD, PNTCD, PNL (FSN). Ia zi ' neata cam care ar trebui sa fie "strategiili" actuale ale Romanikei. Stii Cashule, ti-am mai spus-o cindva: " La footboll si politichie se pricep toti" in tara asta!

      Ștergere
  4. M-ai auzit pe mine laudand vechile regimuri , pe Iliescu sau pe Constantinescu? Spune-mi daca gresesc unde gresesc, nu imi vorbi de pere cand eu vorbesc despre mere.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.