sâmbătă, 21 iulie 2012

Miting anti-Băsescu la Craiova



Peste 10000 de olteni se adunară la Craiova vineri 20.07.2012 în faţa Teatrului Naţional, pentru a-şi manifesta sentimentele şi sprijinul pentru dorinţa exprimată de Băsescu de a reveni la vechea profesie şi a îmbraca tricoul în dungi. E adevărat cei mai mulţi dintre vorbitorişi aproape toţi participanţii, i-au urat să îmbrace tricoul cu dungi verticale, şi să se îmbarce pe nava Rahova.

Pe scena improvizată în plină stradă în faţa teatrului, au urcat aproape toţi reprezentanţii USL locali dar şi oaspeţi din afara Olteniei, sau Doljului, precum Rovana Plumb, Tăriceanu, copreşedintele USL Daniel Constantin, dar şi o surpriză, un fost preşedinte al PSD,Mircea Geaonă care a dat semne de reîntoarcere. Acesta a fost bine primit de foştii colegi şi în cuvântul său şi-a cerut scuze faţă de aceştia pentru eventualele necazuri pricinuite în trecut. Să fie acesta un semn că se pregăteşte reîntoarcerea lui Geoană în PSD? Nu ar fi exclus, după pierderea lui Adrian Năstase, se pare că se simte nevoia unui om experimentat al PSD. De urmărit firul evoluţiilor pe acest tronson.

La activitate a participat şi doamna Cristiana Anghel care a încetat greva foamei în urma hotărârii parlamentului de a respecta cererea CE privind referendumul. Prezenţa sa pe scenă a fost salutată îndelung de toţi participanţii mai ales că şi- a făcut apariţia purtând în braţe ultimul protestatar al Craiovei, căţelul protestatar, deja cunoscut de o parte a manifestanţilor cu experienţă ai Craiovei. Vederea lui Nerro, căţelul protestatar a declanşat un cor imens de scandări „ieşi afară javră ordinară” dar scandările nu se refereau la bieţul căţel care purta la gât un mesaj sugestiv, „ TRAIANE EU PORT NEGRU, TE OFTICI?”.În mesajul său doamna Anghel a menţionat că pe 29 românii nu trebuie să uite că trebuie să meargă la vot să scape de un preşedinte, nu să aleagă altul, pentru a dezamorsa temerea unor indecişi care se tem să vină la vot ca să nu rămână cu Antonescu, pe care nu toţi cei care vor să scape de Băsescu îl agreează. Mesajul său nu a fost poate pe placul unor membrii USL dar a fost cât se poate de obiectiv şi binevenit pentru că se adresa celor ce încă mai au temeri vizavi de scopul referendumului.

Au luat cuvântul toţi „Bucureştenii „ iar domnul Prioteasa a făcut oficiul de gazdă. O altă surpriză, eventual o reprofilare a meseriei, a fost ultima pasiune a deputatului PNL Ionuţ Stroe care a pus mâna pe o cameră de filmat – dar nu ca Băsescu pe telefonul jurnalistei - şi a filmat de pe scenă, impresionat probabil de mulţimea venită la manifestaţie, care umplea tot spaţiul de lângă Teatrul Naţional până la primărie inclusiv trotuarele. A fost cu adevărat cea mai mare manifestaţie de la Revoluţie încoace. Ca participanţi s-au văzut conform pancardelor reprezentanţi atât din Craiova, cât şi din judeţ, dar şi din judeţele învecinate, sau mai bine zis cam din fosta regiune Oltenia. Aşa se explică numărul mare de participanţi. Nu prea s-au văzut sindicatele, exceptând ca de obicei poate cei mai fideli susţinători ai USL militarii rezervişti,care îşi onorează de fiecare dată angajamentele asumate prin protocolul de colaborare.

Mitingul s-a încheiat cu discursul Premierului Ponta, care a încheiat spunând :”Pe 29 Iunie, în fiecare an se aniversează un moment extraordinar. În urmă cu aproape 150 de ani s-a cântat pentru prima oară „Deşteaptă-te române”.Vreau să-i spun lui Traian Băsescu că pe 29 Iulie nu se va purta albul, se va purta tricolorul fiindcă pe 29 Iulie românii îşi vor lua de la Băsescu ţara înapoi, Asta cred că putem să facem împreună şi asta vă promit că vom face, să venim la vot să votăm da şi să-l pedepsim pe Băsescu pentru tot răul făcut României. Vreau să facem împreună bine Olteniei şi României şi să votăm DA pe 29 scăpând de Traian Băsescu. Vă mulţumesc!”

Interesantă coincidenţă, aceea cu Ziua Imnului Naţional. Să fie o predestinare şi să se trezească românii pe 29 anul acesta ? Atunci acest imn va deveni cu adevărat şi imnul acestei generaţii. Dacă punem la socoteală că Traian Băsescu a amintit acum câteva zile de un alt eveniment care coincide cu ziua referendumului, şi anume ziua de 29 .07.1947 când comuniştii interziceau PNŢ-ul, avem tabloul complet al preocupărilor sau gândurilor fiecăruia.   Deşi trimiterea domnului Băsescu este forţată, situaţiile nu se compară, acum poporul decide soarta unui dictator, nu dictatorii soarta unui Popor, nu ar fi exclus să i se împlinească profeţia şi să aibă soarta PNŢ , SĂ FIE SCOS ÎN AFARA COTROCENILOR , că tot strigară oltenii „Ieşi afară javră ordinară!”




9 comentarii:

  1. PS.....si biiinne ca i-a revenit pofta de mancare doamnei...!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Donule Stramb,(daca cel care a semnat comentariul de mai sus, e stramb) o sa va indeplinesc dorinta. Dar am si eu o rugaminte. Vreau sa aud opinia dumneavoastra pe marginea materialului prezentat, nu intrebari la misto, nici comentarii vizavi de dreptul meu de a ma lega de Dogaru. M-ati lamurit pana acuma cat de ”cuminte” sunteti.Sefu-i sef si in curul gol, nu ? Vreau sa vad daca puteti vorbi la obiect, daca va puteti argumenta o opinie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua Marine.Mi-a fost semnalata sageata catre mine de pe blogul pe care uneori il citesc si cate odata il apreciez si-l postez pe facebook-evident fara aprobare!Vad ca dupa ce l-ai descifrat pe Dogaru stii si despre mine multe, ce banuiesc ca vre-o binefacatoare mama Omida ti-le va fi impartasit.Inca nu dau nimanui explicatii despre modul meu de-a percepe sindicatul-uneori opus de al tau.Diferenta este de ridicatul poalelor in cap,lucru agreat de tine si prietenii tai.Si te asigur ca inca am suficiente canale de comunicare,nefiind dispus sa o fac in cadrul vostru ,dupa parerea mea nesincer si indreptat spre o cauza care nu este numai a voastra.Eu nu-mi platesc cotizatia asta amarata numai pentru a avea dreptul sa arunc noroi.
    Eu o fac in felul meu ,tu o faci ca un slujbas platit-uneori avand si dreptate.Daca problema este de presedinte,prieteneste,te recomand,pun o vorba buna,desi gura pacatosului nu este ascultata.Chiar cred ca nuesti singurul indreptatit sa emiti de acum arhicunoscutele pareri despre sindicat.Dar pentru asta poti trece muntii oricand in Ardeal,mi-ar face placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghita, stiam ca nu esti tu,(am si mentionat daca ai sesizat) dar m-am folosit de prilej pentru a cere de la tine un comentariu pe subiect. Nu sunt omida, dar asa cum am banuit, nu ai putut sau nu poti face un comentariu pe subiect, sa spui unde gresesc, pe tine te dereanjeaza faptul ca ma leg de Dogaru, dar iti e greu sa spui daca gresesc sau unde gresesc. Preferi in schimb sa ma invinuiesti ca sunt platit de altii sa spun ce spun , de fapt nu sa spun , sa constat practic ceea ce face si spune Dogaru. Sa fiu sincer, nu ma asteptam din partea ta la atata josnicie. Nu credeam ca poti fi in stare sa aduci invinuiri asa de dragu de a lovi in cineva . Dupa cum vezi eu spun tot ce spun despre Dogaru, argumentat. Fiecare comentariu este sustinut cu probe. Tu cand afirmi ca sunt slujbas platit de altii pe ce te bazezi? Ai putea produce o dovada sau o faci doar asa din placerea de a da cu noroi ?Nu credeam ca te poti injosi atat de mult. Deci nu dai cu noroi in Dogaru dar dai in mine , pentru ca ii critic aberatiile. Frumos din partea dumitale stimate prieten . In aceste conditii, chiar daca aveam de gand sa trec munctii, ma tem ca o sa ma razgandesc.Ce ai avea de discutattu cuun slujbas platit ?

      Ștergere
  4. Marine,nu alerga peste text.E acolo un C A pe care in viteza olteneasca l-ai ignorat.Pot face comentarii,parerea ta e pripita,dar nu in mediul pe care tu il agreezi.Chiar nu am intntia de-a te supara,dar cum tu esti intotdeauna unicul detinator al afevarului despre sindicat,sigur ca gura acatosului nu se aude la nici macar la ...sindicat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A da, vai m-a salvat acel"ca" . acuma m-am linsitit. Sa inteleg ca daca cineva iti spune ca te porti ca un prost, si nu iti spune ca esti prost, ti-a facut un compliment ? Poate asa o fi la maramu, aici insa e acelasi lucru.Iar eu nu ti-am cerut sa critici pe cineva aici ci sa spui ca parere ai depre faptele expuse de mine . Atat. Nu iti ceream sa injuri pe nimeni, doar sa ai o opinie personala cinstita. E prea mult? Vezi tu, unii se ascund in spatele unor legi proaste si vor sa ramana presedinti prin lasitatea comoditatea sau lipsa de reactie a romanului. Altii ramai presedinti de sindicat din aceeasi lasitate , lehamite, lipsa de reactie a romanilor. Asta e soarta presedintilor asta e obiceiul romanilor, de a-si gasi scuze pentru lipsa de atitudine . BANUIESC CA NU VEI MERGE LA VOT, PENTRU CA NU VREI SA ITI RIDICI POALELE IN CAP , CA SA NU VADA EUROPA CA TU ITI CONTREZI PRESEDINTELE. NU M-AR MIRA SA VAD CA VEI ASTEPTA SA VINA BASESCU IN VIZITA PE LA SATU MARE , SA II SPUI LA URECHE, CA NU IL MAI VREI PRESEDINTE pentru ca nu e asa, tu nu arunci cu noroi in presedintele tau. Fii barbata Zoe, nu te mai ascunde dupa masa verde .

      Ștergere
  5. Salut Marine.Tu chiar esti patimas.Nu sunt nici pe departe ce crezi tu ca sunt.Si crezi,doar ca nu sunt in acelasi cor cu voi,cum nu sunt nici eterna ta dragoste,Dogaru.Iti repet si daca nici acum nu pricepi,convingerile mele nu coincid neconditionat cu ale presedintelui Dogaru,atunci te pot banui de altceva👋

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.