vineri, 27 iulie 2012

Dogaru- Cea mai mare “Victorie “de la înfiinţare până azi



Ce a dorit domnul Dogaru de când a înfiinţat sindicatul şi până azi ? Să apere drepturile militarilor ? Nuuuuuuuuuuuuu!Să iasă în lume, să îl vadă lumea, să fie pe prima pagină a ziarelor. Ei bine, azi a devenit subiectul cel mai fierbinte al unor posturi TV aservite lui Băsescu. Modul în care este însă rostit numele său nu prea este de fală. Şi aşa cum, spuneam din păcate, numele său rostit cu dispreţ este legat de al SCMD şi mai ales este legat de toţi militarii rezervişti, pentru că domnia sa întotdeauna s-a erijat drept reprezentantul tuturor pensionarilor militari, apoi al tuturor militarilor, apoi al NATO şi apoi al întregii societăţi româneşti fără a fi mandatat de cineva să vorbească în numele lor, luându-şi acest drept aşa cum şi-a luat şi funcţia de preşedinte al sindicatului, fără a fi ales sau măcar confirmat de către CNR vreodată. Domnul Dogaru cel care în orgoliul său nemăsurat a trecut peste voinţa sau dorinţa celor în fruntea cărora s-a urcat singur, neales de cei mulţi ci doar  autopropus şi acceptat de 20 de oameni, face în continuare doar ce îl taie capul fără a întreba pe nimeni, fără a se consulta cu nimeni într-un stil pe care şi Băsescu l-ar invidia.

Ei bine, domnul Dogaru a reuşit să transforme numele sindicatului în bătaie de joc, a reuşit să pună cu 3 zile înainte de referendum un mare semn de întrebare vizavi de intenţiile premierului Ponta şi a lui Antonescu. Aceştia sunt acum în gura presei Băsiste, învinuiţi că vor să desfiinţeze CCR, DNA, ANI, CNA şi mai ştiu eu ce organisme interne şi internaţionale. De ce ? Pentru că domnul Dogaru, în dorinţa sa de a se vedea pe sticlă, a mers la B1.TV ( post tv Băsist 1000%, să se laude că USL a semnat un mare contract cu el. Le-a fluturat prin studio la toţi cei care voiau să vadă o hârtie cu un acord de principiu pentru demararea unor discuţii pe marginea Obiectivelor CNSC şi ca să supraliciteze, să se laude cum face de obicei, a declarat că domnul Ponta a fost de acord cu documentul propriu-zis, dar trebuie să mai negocieze cu fiecare membru al CNSC. Domnul Dogaru, ca de obicei, s-a lăudat fără să gândească crezând că are în faţă nişte cipolino care vor cădea în extazul din fundul grădinii auzind ce a făcut el, pupându-i mâinile şi transformându-l în sfânt. Ei bine, de data asta nu a mai fost aşa. Cei de la B-1 i-au luat cuvintele şi documentele la puricat şi aşa au constatat că printre doleanţele menţionate în hârtiile lui Dogaru,(menţionând aici că sunt ale lui Dogaru personale, ele nu au fost niciodată dezbătute pe puncte de preşedinţii de filiale, s-a discutat doar de principiu, foarte puţin la CNR, dar nu s-a votat şi nu s-au discutat acele obiective cu membrii CNR aşa cum nu au fost discutate nici cu USL) se află şi desfiinţarea unor instituţii ale statului iar Ponta este acum învinuit de toată presa că a semnat şi a acceptat asemenea aberaţii. Iată ce declară Ponta:

"Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare. Cum să desfiinţezi DNA şi Curtea Constituţională? Fiecare om mai exaltat poate să ceară orice, dar noi am semnat că am fost de acord cu un singur lucru: că o să discutăm până la începutul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva şi nici nu ne-a fost prezentat niciodată nimic altceva".

Adevărul este că domnul Dogaru a făcut presiuni extraordinare să îi fie semnat acest acord şi toţi sindicaliştii militari cunosc şantajele, presiunile şi insistenţa cu care Dogaru a cerut să i se semneze o hârtie cât de mică. Pe atunci credeam că insista atâta numai datorită dorinţei sale de a fi băgat în seamă şi am spus asta de nenumnărate ori. De fapt chiar în cadrul intervenţiei telefonice de la B1, a recunoscut singur că se simţea frustrat de faptul că nu îl băga în seamă nici o televiziune, decât Antena 3.Acuma, după ce a fost cu documentul pe la televiziuni cunoscute drept pro Băsescu ca să îşi prezinte documentul, mă întreb dacă nu cumva insistenţa lui avea alt scop decât o simplă ambiţie de om nebăgat în seamă. Dar insistenţa sa de a i se semna o hârtie, fie ea şi de principiu cu care apoi ataşată la cerinţele sale aberante (nediscutate cu filialele şi neaprobate de majoritatea sindicaliştilor,) să se prezinte la o televiziune pupătoare de fund prezidenţial ridică un mare semn de întrebare vizavi fie de inteligenţa domnului Dogaru fie de intenţiile sale.

Că hârtia semnată reprezintă doar un acord de a se trece la discuţii, scrie chiar în documentul respectiv şi numai o minte bolnavă poate interpreta altfel acel acord. Dar declaraţiile, înfumurarea şi minciunile cu care domnul Dogaru ne-a obişnuit au făcut ca cei interesaţi să speculeze şi tragă concluzii departe de adevăr. De altfel ascultând intervenţia telefonică a lui Dogaru se poate observa insistenţa cu care moderatoarea B1 tot încerca să scoată de la el declaraţia că Ponta a semnat acordul în cunoştinţă de cauză asupra cerinţelor din celălalt document şi în acord cu acele cerinţe şi deşi Dogaru a spus “NU” de mai multe ori şi în mai multe limbi, aceasta tot insista şi îi reproşa că nu răspunde la întrebare. De fapt nu răspundea cum ar fi vrut ea.

Dar conform Gândul, domnul Dogaru ar fi declarat că „Ei au avut patru luni acordul la dispoziţie, l-au semnat şi nu au avut nicio obiecţie. Curtea Constituţională dublează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA dublează Parchetul General, nu se justifică. Sunt instituţii bugetivore, care nu se justifică şi care dublează instituţii ale statului şi arme politice în mâna unora şi altora. Le-a făcut Năstase pentru el şi au încăput pe mâna altora, dar asta e altă problemă. Ei au semnat protocolul cu noi. Materialul respectiv l-au avut la dispoziţie patru luni”,


De aici s-ar putea trage concluzia că Ponta cunoştea conţinutul obiectivelor CNSC şi a fost de acord, de vreme ce nu a avut obiecţii. Deci declaraţia lui Dogaru îl incriminează pe Ponta. Eu cred, cred că Dogaru a făcut această afirmaţie, deşi nu am altă dovadă decât ce scrie în Gândul, şi cred pentru că îl cunosc şi ştiu cât îi place să exagereze. Ultimul meu material despre Dogaru se referea exact la acest obicei al său. De fapt Ponta şi ceilalţi cosemnatari USL au semnat doar hârtia prin care se declarau de acord să treacă la discuţii, fără a se angaja cu nimic altceva, iar Dogaru a supralicitat când a spus că aceştia au semnat sau au fost de acord şi cu propunerile sau obiectivele celuilalt document.

De fapt , în stilu-i caracteristic, domnul Dogaru mai afirmă într-un loc că s-a semnat acordul pe obiectivele documentului care prevede cererile CNSC chiar pe blogul sindicatului, în comunicatul din data de 20.07, document la care m+am mai referit odată :

” Atragem atentia ca acordul dat de USL este nu numai pe obiectivele SCMD si ale altor asociatii militare aliate ci pe obiectivele a 53 de entitati sindicale si ONG-uri care apartin: profesorilor, pensionarilor civili, personalului din justitie, sanatate, agricultura, minerilor, revoluţionarilor, functionarilor publici, etc. adica tuturor domeniilor socio-profesionale.”

Dar cred de asemenea şi că, copreşedinţii USL nu luau în calcul această variantă şi că de fapt declaraţia lui Ponta este realistă. Dacă ei au semnat un document prin care se angajau să treacă la discuţii, negocieri şi atâta tot. Că Dogaru dorea să prezinte asta ca o mare realizare şi ca un acord scris cu USL privind cerinţele SCMD este o altă poveste şi face parte din minciunile şi laudele marca Dogaru. Numai că de data asta minciunile lui Dogaru au provocat o mare problemă primului ministru şi dacă doamna Macovei se va duce iară cu pâra şi cu cele două documente, cel semnat şi cel pe care cu care s-a lăudat Dogaru la UE, la domnul Barroso, va exploda din nou Europa , pentru că cele două documente puse cap la cap duc la idea că actuala guvernare vrea să desfiinţeze CCR deci prima acuzaţie privind lovitura de stat la adresa instituţiilor democratice ale statului, a fost întemeiată. Iată ce a reuşit să facă domnul Dogaru cel care se prezintă singur drept reprezentantul societăţii civile reprezentantul tuturor pensionarilor militari, reprezentantul Armatei. Eu nu m-am simţit şi nu mă simt reprezentat de acest om şi de trei ani tot încerc să arăt colegilor de sindicat pe cine au în faţă. Poate acuma s-au convins.

Pun o întrebare: dacă toată această insistenţă cu semnarea acordului a fost urmărită pentru alte interese decât dorinţa lui Dogaru de a ieşi în faţă ? Atunci avem de a face cu o mare victorie a lui Dogaru. Apropo, ce aţi căutat la B1 domnule Dogaru? Notorietate? Aveţi acuma să vă iasă pe nas. Se cere o întrunire de urgenţă a CNR al sindicatului şi discutarea domnului Dogaru la modul cel mai serios. Dacă militarii rezervişti mai doresc să fie reprezentaţi în acest mod de domnul Dogaru atunci sindicatul are o mare problemă.

Ca o curiozitate, ca să înteleagă toată lumea cum lucrează domnul Dogaru, am fost anunţat de doamna Cristiana Anghel, care figurează ca membră a CNSC că habar nu are de conţinutul documentului incriminat, că nu a semnat nici un astfel de document, că NU ESTE DE ACORD CU PUNCTELE PRIVIND DESFIINŢAREA CCR şi mai mult, se va retrage din CNSC pentru că nu doreşte să mai facă parte dintr-o asociaţie care se foloseşte de numele ei fără a fi consultată.

Şi a mai declarat doamna că nu este singura membră a CNSC care nu a semnat acel document şi nu se regăseşte în obiectivele domnului Dogaru. Neavând acordul celuilalt membru, nu îi fac public numele, dar este liderul unui sindicat membru al CNSC. Şi atunci întreb eu, dacă chiar membrii CNSC nu au habar de pretenţiile pe care Dogaru susţine că le-au semnat, cum ar putea şti Ponta care nu a semnat decât un accept de a discuta ?

Ce a urmat la B1 după intervenţia lui Dogaru nu a fost deloc plăcut pentru sindicalişti.

O altă întrebare care se pune, este daca mai doreşte cineva de acuma încolo să mai negocieze ceva cu Dogaru şi daca USL va mai semna ceva cu el.








16 comentarii:

  1. Baieti, asa cum zice Nea Casu,maine, la 09.00, la Craiova se convoaca CNR pentru a-l beli pe Dogaru.
    Sa se invete minte si sa nu se mai puna cu Base, caci, vedeti, sufera Ponta!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dogaru nu mai are ce cauta in sindicat. E un exaltat, cum spunea Ponta. Asta face de ras haina militara, nu are ce cauta in fruntea militarilor.

      Ștergere
  2. Constat cu surprindere ca multi dintre semnatarii mult trimbitatului CNSC (INCLUSIV EROINA DIN DREAPTA SUS) nu isi amintesc nimic despre prostiile aliatului lor cu privire la desfiintarea CC si multe altele. Oare ei nu citesc blogurile aliatului ? Ii ajut eu putin sa-si reimprospateze memoria.

    Dupa criticarea premierului care „este dator să ceară scuze tuturor pensionarilor militari, pentru sintagma „pensii nesimtite” şi să-şi ceară public scuze poporului român pentru măsura aberantă de recalculare a pensiilor rezerviştilor din sistemul de aparare şi de a creşte aceste pensii la 80% dintre rezervişti în aceste timpuri de criză economică”, SCMD prin vocea filialei Constanta face precizari importante publicate pe prima pagina in ziua de 14.05.2011
    Redau citeva dintre ele:
    -
    „-1.Renunţarea imediată la orice acord cu FMI şi Banca Mondială, reevaluarea acordurilor anterioare şi anularea celor încheiate în defavoarea poporului român.
    2. Nerecunoaşterea datoriei publice deoarece nici un euro nu a folosit publicului.”
    Cum credeti ca ar fi privita Romania in urma unei asemenea repetari a nationalizarii din 1948 ?
    -„anularea dreptului străinilor de a cumpăra pământ;”
    -„desfiinţarea Curţii Constituţionale;”
    „10.Desfiinţarea DNA, ANI şi CNSAS,”


    Oare ajunge ? Nu cred.

    "Sindicatul militar vrea desfiintarea DNA
    ARAD. Prezent la conferinţa de presă a PNL Arad, Mihail Maftei, liderul filialei Ineu a Sindicatului cadrelor militare disponibilizate a anunţat că organizaţia la nivel naţional va lansa un Manifest pentru România, în care îşi va exprima sprijinul acordat USL, pentru "reinstaurarea statului de drept şi a democraţiei în România".
    Printre măsurile pe care sindicatul le va solicita USL, dacă va ajunge la putere, se numără: desfiinţarea ANI, DNA şi Curţii Constituţionale; interzicerea Ordonanţelor de Urgenţă în afara cazurilor de forţă majoră;interzicerea vânzării de terenuri catre străini; interzicerea încheierii de acorduri cu FMI şi reevaluarea celor existente."
    luni, 30 mai 2011

    Sa mai dau exemple ? Mai am.

    RăspundețiȘtergere
  3. De "Moarte FMI !" a auzit cineva ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ponta:
    "Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare."

    Dogaru:
    ….. membrii Consiliului National al Societatii Civile, format astazi, deocamdata, din 103 sindicate (independente sau organizate in federatii) si ONG-uri (fundatii, asociatii, uniuni)………..
    15.01.2012

    Cine minte ? Vad ca Ponta stie cu cine a semnat dar nu stie ce a semnat iar la cifre se contrazice cu fuhrer-ul. Cine minte ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai daca te uiti si la postarea dinaintea asteia, o sa vezi cine minte . Si ti-am raspuns la Burcu mai complet. Nu te fa ca nu stii si lasa insinuarile. Tu citesti toate blogurile ? Cel putin jumatate din asociatii habar nu au ce scrie Dogaru pe blogul lui, nu au fost consultate nu au fost informate. Din cand in cand , cand are nevoie, Dogaru le mai trimite cate o chemare la lupta. Il cunosti prea bine pe Dogaru ca sa mai pui intrebari de genul asta. Stel;iane, nu incerca sa faci din tantar armasar. Am pretentia ca cunosti femomenul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu citesc toate blogurile, nu am aceasta posibilitate. Cred insa ca un om cu o judecata normala si cu atit mai mult unul care reprezinta o asociatie (ma refer la cele 53 sau 100 sau cite or mai fi) are minima obligatie sa se informeze inainte de a se asocia cu o alta asociatie, sa afle cine o conduce si ce doleante are. Posibilitati exista. Un om normal nu ar trebui sa semneze o asociere si apoi sa spuna candid ca nu stie cu cine a semnat.
    Cind vorbim despre un prim-ministru care are zeci de surse de informare si care intreaba in fata presei "Cine e Dogaru ?" cred ca ceva nu e in ordine iar raspunsul corect ar fi ca mint amindoi dar tu te feresti sa spui asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Neacsu
    Pe blogul CNSC in ziua de 18.07.2012 Dogaru semneaza „PROPUNERI PRIVIND CONSTITUIREA GRUPURILOR (COMISII, DELEGATII) DE DIALOG CU LIDERII USL”
    In acest document scrie negru pe alb …”Conducerea USL si-a dat acordul de principiu, pe lista obiectivelor noastre….”
    Ai observat ? Scrie PE LISTA OBIECTIVELOR NOASTRE.

    Documentul urmator se numeste exact asa:
    “LISTA OBIECTIVELOR STRUCTURILOR MEMBRE ALE CONSILIULUI NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC), PROPUSE VIITOAREI GUVERNARI *”
    Aici ai sa gasesti urmatoarele:
    “2. Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc. Incredintarea atributiunilor acestora structurilor statului deja existente;….
    17. Judecatorii, procurorii sefi, procurorul general, adjunctii procurorului general si avocatul poporului, trebuie alesi de catre cetateni, conform principiilor alegerii membrilor din Parlament si a notorietatii pe Plan Civic (in cazul avocatul poporului)….”

    Ce intelegi tu prin expresia SI-A DAT ACORDUL DE PRINCIPIU PE LISTA, ca Ponta si-a dat acordul pe ceva ce nu a citit ?
    Ce intelegi tu prin intrebarea “Cine este Dogaru ?” spusa de Ponta.
    Daca Ponta nu stia cine este Dogaru cum se face ca la conferinta de presa avea ACORDUL la el stiind foarte bine ce scria presa in acel moment si asteptindu-se la intrebari ?

    Sursa http://cnsc-2012.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelica, nici sindicalistii nu cred ce spune Dogaru, tu de ce crezi, pentru ca iti convinde sa crezi. Iti mai recomand odata postarea anterioara despre Dogaru si spune-mi ce ai inteles din ea. Lasa incercarile de a lovi in altii prin Dogaru. Intreb si eu ca si Ponta cine e Dogaru ?

      Ștergere
    2. Eu sunt printre primii care nu cred in Dogaru si asta se stie bine. Problema este ca eu ti-am pus trei intrebari care se refera la Ponta. Intrebarile se refera la Acordul care a aparut si in presa si la raspunsurile lui Ponta.

      Ștergere
  8. Stelian
    Vad ca te faci ca nu pricepi. Tie iti trebuie un raspuns gen Băsescu, ca sa poti intelege. Vrei neaparat sa il scoti pe Ponta responsabil de prostiile lui Dogaru asa cum moderatoarea de ieri voia sa scoata de la Dogaru declaratia ca Ponta stia ce ii debita mintea lui, a alui Dogaru. Nici dupa ce i-a spus de trei ori, nu a priceput pentru ca ea avea tema sa scoata din gura lui ce voia sefu. Credeam ca ai mai multa minte. Nu sunt USL ist , nici PSD-ist, sper ca esti convins de asta, ai citit prea mult din ce am scris eu ca sa ma invinuiesti de apartenenta la USL asa ca pentru ultima oara iti dau un raspuns asa cum il meriti,. Spune-mi si mie cum sa interpretez declaratiile lui Basescu de acum o saptamana, de acum 5 zile, de acum 4 zile de acum 3 zile si de ieri, cand spune prima oara ca nu vrea sa castige la masa verde, apoi ca se mai gandeste daca sa mearga la vot, apoi ca nu merge la vot, apoi ca merge la vot, apoi ca se dezice de cei din PDL care nu vor merge la vor, apoi ca nu merge la vot, apoi că nu recomanda cetatenilor sa mearga la vot. Dupa ce raspunzi la aceasta intrebare poate te lamuresti si ce a vrut sa spuna Ponta cand a zis ca nu il cunoaste pe Dogaru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Declaratiile lui Basescu sunt simple schimbari de opinie (boala incurabila la politicieni). In prima etapa a vrut sa demonstreze ca are voturile necesare ca sa cistige apoi a inteles ca varianta cea mai sigura este ca simpatizantii sai sa nu mearga la referendum. Sper ca tu ai suficienta minte (de la tine am preluat argumentul) ca sa intelegi. Una este sa-ti schimbi ideile (asta inseamna ca gindesti, ca nu esti dogmatic) si alta este sa semnezi ceva catre o persoana cu care ai participat la o intrunire (exista filmul) si care ti-a dat in mina Lista iar apoi sa intrebi cine e persoana respectiva. Cred ca ai suficienta minte (te plagiez din nou) dar asa cred ca intelegi rationamentul. Basescu s-a adaptat la situatie iar Ponta a fost in stare doar de o minciuna gogonata. Daca Ponta spunea din start "da am semnat, dar de principiu si doar pe prima pagina" dadea dovada de mai multa inteligenta.

      Ștergere
  9. Mai neacsule, de ce esti incorect si filtrezi comentariile. Te contrazici chiar pe blogul tau: "Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.Bla, bla, bla...." Si, fii atent si scrie corect, macar gramatical. Oricum, eu te-am sters din memorie. In postarea care ai sters-o nu te-a injurat nimeni, ti-ai incalcat propriile reguli. Ce fel de om esti tu? De fapt nu esti. Esti o strutocamila, un jucator la mai multe mese dar, ce e mai grav, esti un tradator. SA-TI FIE RUSINE, NEACSU MARIN!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iar cand afirmi ca joc la doua capete sau sunt un tradator, poate spui si de ce anume. Asa pentru ca vrei tu sa spui asa ? E ok, e dreptul tau sa gandesti cum vrei dar daca ai veni si cu ceva concret, poate ai avea norocul sa te si creada cineva .

      Ștergere
  10. daca spui cine esti si spui la care postare te fereri, poate iti dau un raspuns. Asa nu stiu la ce te referi eu nu am sters decat postari jignitoare sau atacuri la persoana necivilizate. La ce postare te referi, de cand ?

    RăspundețiȘtergere
  11. "Poate va intrebati ce vom face mai departe ? CONTINUAM LUPTA ! Pentru aceasta trebuie sa ne consultam cit mai urgent.
    petrisor mandu"
    luni, 30 iulie 2012

    Cita dreptate are !

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.