miercuri, 4 iulie 2012

Apelul disperaţilor



Lupta politică în România a intrat pe ultima turnantă. După jocul de-a insigna de-a plagiatul, de-a incompatibilitatea, de-a dottore, de-a „nu te pun ministru dacă nu te juri pe roşu”, s-a trecut la jocuri mai serioase jocuri pe funcţii adevărate, pe sisteme de control şi îndrumare, CCR, Senat, Camera Deputaţilor, televiziuni, procurori, deci funcţii cu rol serios în conducerea legislativă, executivă, juridică şi informativă. Nici nu vreau să ştiu ce se întâmplă în spatele uşilor serviciilor secrete, cine cu cine face Banging sau Jumping. Lumea de jos, pălmaşul, gugustruţul, până acum s-a uitat, doar a stat în tribună, a aplaudat sau a înjurat după cum evolua scorul, crezând că aşa va fi până la sfârşit. Au uitat că nici un conducător nu pleacă de bună voie, e nevoie de aportul gugustruţilor pentru a fi „convins” de necesitatea eliberării spaţiului. Dintr-o dată lumea a uitat de doctoratul lui Ponta, de incompatibilitatea abia renăscutei Abramburica, acum se discută despre lovituri de stat, despre atentat la democraţie, despre abuz de putere, de parcă ce a făcut Băsescu până acum, cel care deţinea controlul TUTUROR AUTORITĂŢILOR STATULUI PÂNĂ ŞI A MEDIA cumpărând sau „îndosariind„ totul, a fost test de democraţie. Nu justific, nici nu aplaud măsurile extreme sau forţat,indiferent de cine ar fi comise, dar nici nu ştii ce ar fi fost mai bine.

Să stăm şi să privim cum se bălăcăresc la infinit preşedintele şi premierul, dându-şi la gioale pe sub masă sau în văzul Europei, jucând un circ ieftin fără absolut nici un câştig pentru cei ce aşteaptă măsuri reparatorii ?

Să continue declaraţiile în bătaie de joc şi scoaterea la suprafaţă şi de o parte şi de alta a putregaiurilor a puroaielor corupţiei din sânul celor aflaţi în conflict, fără nici o măsură practică de stârpire a bolii şi nici măcar de vindecare sau amputare a organelor cangrenoase ale pacienţilor?

Să privim pasivi cum toţi se înjură dar nimeni nu ia nici o măsură sau cum îşi arată dosarele unii altora într-o încercare de a arăta nu că el e bun sau mai bun ci că celălalt e mai rău şi mai corupt?

Se pare că până şi beligeranţii s-au săturat de bâză şi vor pumni adevăraţi. Fiecare este convins de puterea sa dar şi de a celuilalt şi au decis că nu e bine să îl lase pe celălalt să preia iniţiativa. Unul jonglează cu puterea juridică şi serviciile secrete, altul cu executivul şi legislativul. Nici unul însă nu poate duce la anihilarea celuilalt dacă nu încearcă să rupă o bucată din partea adversă. E scoasă la luptă artileria grea dar este băgată în faţă şi carnea de tun. Fără victime războiul nu e război, iar cu cât mai nevinovate sunt victimele, cu atât mai „oribil” va fi pictat adversarul.

PDL-ul anunţă demonstraţii de protest „populare” pe data de 5 iulie. Cât de populare? Nu ştiu. Nu ar fi exclus să înceapă „campionatul” mai devreme sau să ne trezim cu nişte amnistii prezidenţiale care vor scoate de la răcoare o seamă de clienţi vărgaţi deveniţi brusc simpatizanţi PDL. Pe undeva pe blogul SCMD tronează un titlu cu litere de-o şchioapă: „Mitingul PDL din 5 iulie a.c. – o culme a tupeului si cinismului” Aşa zice domnul Dogaru, cel care se crede exponentul militarilor de toate culorile dar şi al societăţii civile, poate chiar cea pe care o evoca domnul Blaga acum câteva zile. Cert este că domnul Dogaru se înşeală – nu că ar fi prima oară- asistăm la un miting nu al tupeului ci al al disperării pentru că nu mai e vorba aici de tupeu sau cinism ci de disperare pentru că unul câte unul cad toate bastioanele fostei puteri, iar loviturile se dau la etajele superioare. Ce efect vor avea? S-a văzut pe 11 Septembrie. Dar să nu uităm că şi atunci s-a spus că nu ar fi căzut totul atât de brusc şi fatal, dacă nu ar fi fost date lovituri şi jos, la picioare.

Picioarele PDL se vor pune în mişcare pe 05. Domnul Dogaru anunţă un alt miting pe 14. Dar mai întâi încearcă să îşi convingă proprii suporteri să vină la meci. Dacă e să ne luăm după ultimele comunicate ale unor filiale, Slatina, Craiova, Satu Mare, domnul Dogaru care oricum este rupt de filiale total, nu mai are sprijin şi practic nici argumente. Măsurile luate de guvernul Ponta au liniştit o parte din oameni. Discuţiile avute în teritoriu de chiar ministrul apărării şi consilierul responsabil cu întocmirea noii legi a pensiilor militare, doamna Simona Sîrbu a convins o mare parte din militarii rezervişti că noul guvern nu doar că promite dar şi face ceva pentru a reda militarilor drepturile pierdute. Oricât ar dori domnul Dogaru să îşi convingă plătitorii de cotizaţii că nu trebuie să se încreadă vorbele USL şi trebuie să continue să se uite în gura lui, militarii încă mai ştiu să facă diferenţa între vorbe şi fapte. De fapt domnul Dogaru nici nu mai ştie practic ce să spună. Schimbă discursul de la o săptămână la alta, de la o zi la alta, de la o frază la alta. Dacă îi ascultăm cuvintele nu ştim că să credem . Când e cu USL, când e împotrivă, când se luptă cu Băsescu, când cu Ponta. I s-a spus de către unele filiale că nu Ponta şi guvernul USL sunt duşmanii sindicaliştilor militari ci Băsescu. Atunci domnul Dogaru declară într-o frază că face adunarea împotriva lui Băsescu „In concluzie, REGIMUL BASESCU NU A MURIT, NU S-A PREDAT CI CONTRAATACA pe toate directiile. Vor vestejirea USL ca imagine, caderea guvernului Ponta si, mai nou, incriminarea USL pentru propriile pacate. Prin componenta, toate institutiile statului au ramas pedeliste. Este asadar o culme a cinismului si ticalosiei, ca oamenii dictatorului Basescu sa strige in piata publica impotriva “dictaturii” si “pentru democratie”. Cu alte cuvinte hotul striga “hotii”! dar pe de altă parte nu uită să menţioneze că „Va propunem sa cerem, pe 14 iulie a.c., Premierului, urmatoarele…”şi afişează acolo o sumedenie de … cereri din care NICI UNA NU STĂ ÎN PUTERILE PREMIERULUI, DAR NICI UNA. Să le luăm pe rând:

1. Semnarea imediata a Contractului Social cu SCMD si CNSC pentru a sterge dezamagirile provocate de cele doua luni de guvernare. Asta nu stă în puterea premierului ci al conducerii USL.

2. Declansarea imediata a procedurilor de demitere a presedintelui, pentru inalta tradare- Nu intră în atribuţiunile premirului, pentru că ar fi lovitură de stat, ci a parlamentului.

3. Declansarea imediata a urmaririi penale impotriva fostului premier Emil Boc si a membrilor guvernelor sale pentru genocid si subminarea economiei nationale;.Şi atunci procuratura ce face? A făcut Dogaru sesizare la procuratuură şi nu primul ministru a oprit-o ?

4. Punerea sub urmarire si arestarea numitelor Elena Basescu, Elena Udrea si Monica Iacob Ridzi, implicate in deturnare si utilizare de fonduri in scop electoral, mai usor de dovedit in cazul lor decat in cazul fabricat impotriva lui Adrian Nastase.-la fel ca la punctul 3.

Şi atunci ce vrea practic Dogaru? Împotriva cui face mitingul şi de ce ? Declară că e antiprezidenţial, vrea să îl dea jos pe Băsescu dar îl ceartă pe Ponta pentru că nu l-a asasinat pe Băsescu, sau pentru ce ? Apelul lui Dogaru este nu numai absurd şi ilogic ci chiar periculos. Pentru că spune la un moment dat “Daca cetatenii Capitalei se vor aduna spontan spre a-si exprima dezgustul fata de noua tentativa a regimului Basescu de prezentare a victimei drept calau, prin imbracarea lupilor portocalii in blana de oaie, consideram ca este dreptul lor, in special al revolutionarilor, care nu vor suporta intinarea memoriei eroilor martiri.” Deci pe de o parte domnul Dogaru, spune că nu va ceda provocărilor portocalii, da îi îndeamnă pe revoluţionari să reacţioneze, pentru că Piaţa Revoluţiei este a lor şi nu trebuie să o lase să fie întinată de mitingul PDL. Interesant mesaj, ciudat îndemn, pentru că iată pe cine îndeamnă el să ia măsuri:

Blocul National al Revolutionarilor din Romania, 1989, (BNR 89), Maior Dorin Lazar, presedinte;

Asociatia de Actiune Civica Internationala a Revolutionarilor din Decembrie 1989 (ACIURO 1989), Haraga Dorel, presedinte;

Sindicatul National al Revolutionarilor (SNR) , Draghici Teodor Sergiu, presedinte;

Liga Nationala a Revolutionarilor din Decembrie 1989, (LNRD 89); Nacht Sulu Cristian, secretar, Lefter Cristian, presedinte;

Fundatia Luptatorilor Dec.’89, Raniti, Invalizi si a urmasilor celor decedati din Romania –Arges: Presedinte: Popa Dorin;

Asociatia 16 Decembrie 1989 Timisoara- Presdinte: Pavel Daniel:

Acum să vedem ce leagă toate aceste asociaţii trecând peste certurile şi înjurăturile care se perpetuează de 23 de ani încoace. Păi ce să îi lege, nimic altceva decât apartenenţa la CNSC marele consiliu înfiinţat şi prezidat de Dogaru. Deci domnul Dogaru sindicalistul nu va ceda provocărilor, dar Dogaru CNSC-istul îşi îndeamnă colegii să îşi apere simbolurile.Isteţ nu ? Unde sunt sindicaliştii militari în timpul ăsta? Păi unde au fost şi în Ianuarie 2012, dar Dogaru va avea apoi grijă să spună că “nimic nu s-ar fi făcut fără SCMD”, nici lumea . Probabil că Dumnezeu când a făcut lumea l-a consultat pe domnul Dogaru. Ce va face domnul Dogaru dacă revoluţionarii, colegii Săi de CNSC vor ieşi la contra-demonstraţie şi se vor lua la bătaie cu oamenii lui Băsescu? Îşi va respecta angajamentele trecute în Protocol, sau îi va lăsa să se bată singuri cu duşmanul, pentru că conform celor scrise în apel, “In ceea ce priveste temerea autoritatilor ca vom organiza in data de 5 iulie un contramiting (permitand astfel fortelor paramilitare ale Basescului sa intervina si sa provoace haosul) in Piata Universitatii, anuntam pe aceasta cale ca noi, ca militari, chiar daca am fost transformati in “asistati” sau ‘beneficiari” actionam doar in conditiile legii.”DECI DOMNUL DOGARU VA MINŢI PE CINEVA , ORI PROPRII SINDICALIŞTI, ORI PE COLEGII DIN CNSC, REVOLUŢIONARII.” Şi se consideră militar.

Foarte intereasant, dar deosebit de periculos acest joc al domnului Dogaru care se pretinde exponentul armatei în rezervă sau active, sau al societăţii civice dar schimă lozincile de la o zi la alta.



Ce vrea de fapt ? Păi ce să vrea, nimic altceva decât să fie băgat în seamă şi pentru asta este gata să bată palma cu oricine, de la marile partide pănă la partide liliputane, de buzunar numai să fie acceptat drept reprezentant al cuiva , nu contează cui. Cine semnează cu el, e ok, cine nu, este duşman. O spune chiar domnia sa :” Daca pana la data de 14 iulie, domnul Victor Ponta, binevoieste sa finalizeze negocierile cu SCMD si CNSC si se angajeaza prin semnatura sa-si asume Contractual Social, actiunea va fi anulata.”

De ce plânge domnul Dogaru? Pentru că : “Nimeni nu mai vorbeste de SCMD de CNSC, de Contractul social, toti rontaitorii media au garantate pe seama lui Adrian Nastase subiecte pe toata vara, de genul: “Senzational! Varul dupa bunica al colegului de gradinita al vecinei de palier ai Elodiei (aici se inlocuieste cu A. Nastase) rastoarna situatia”!...( aici băiatul lui Maria, a lui sora, a lui Stela de la Bancă îl poate învinui de plagiat, că tot e la modă.)

Domnul Dogaru are mari probleme de personalitate, suferă de nebăgare în seamă şi pentru a intra în ochii presei e în stare să infiinţeze sindicate, consilii naţionale, să ceară demonstraţii de protest numai în zile sfinte, să împingă la antiproteste, doar doar va vorbi lumea despre Dogaru.

Periculos, foarte periculos. Şi apelul său, ca şi al PDL este un apel al disperării, un apel al pierderii unei poziţii şi un apel al celui ce se vede condamnat la uitare şi nebăgare în seamă.



Vor cădea sindicaliştii militari în cursa lui Dogaru? Se vor lăsa manipulaţi şi împinşi la acţiuni împotriva propriilor interse şi chiar împotriva bunului simţ? Eu cred că nu.

Dar pericolul nu constă numai în această înşelătorie de doi bani. Pericolul mare îl constituie lupta pe viaţă şi pe moarte care se dă între Ponta şi Băsescu. Schimbarea lui Blaga de la Senat urmată  de cea a Anastasei la Camera Deputaţilor vor declanşa lupta la baionetă şi la propriu şi la figurat. Vor apărea “ demonstranţi” de profesie, contrademonstranţii de ocazie, nici o mişcare nu va avea loc fără incidente, poliţia, jandarmii vor fi loviţi, înjuraţi, provocaţi pentru a riposta şi a arăta lumii că guvernul Ponta reprimă cu brutalitate manifestările pro Băsescu. Manifestanţii de bună credinţă vor fi băgaţi la mijloc, vor fi victime colaterale, singurii care vor pierde, se va înroşi asfaltul şi nu ar fi exclus să ne trezim cu o stare de necessitate, sau urgenţă declarată de preşedinte, singurul care o poate face, cu dizolvarea parlamentului sau demiterea guvernului. Un general de carton, sau poate domnul Dănilă, nepotul prezidenţial va prelua conducerea statului până la noile alegeri supravegheate de oamenii preşedintelui. Nimic nu este exclus, de acuma încolo totul este posibil, nu mai există menajamente sau teamă de încălcarea vreunei amărâte de litere din nu ştiu ce lege. Se boxează cu garda jos. Fosta putere care a condus printr-o minoritate care practic a făcut ce a vrut cu majoritatea, acuma protestează împotriva unei demonstraţii de forţă a majorităţii parlamentare, a unor politicieni care nu fac altceva decât să se folosească în propriul interes politic de dreptul pe care îl dă democraţia majorităţii.Pe nimeni nu mai interesează ce vrea sau ar vrea populaţia cid oar ce vor şi pot face ei. PDL-ul nu credea că Ponta, USL-ul vor avera atâta tupeu încât să schimbe şefii celor două camera ale parlamentului într-o singură zi. Ei credeau că aceştia vor lupta cu Băsescu, nu cu noul PDL. Abia acuma PDL-ii intră în vrie şi realizează pericolul în care se găsesc. Vor urma declaraţii, proteste, plângeri, Băsescu va cere părerea Curţii Constituţionale. Cum acolo totul stă într-un vot, orice e posibil.Dar dacă încep proteste de stradă e rău. Dar prin prisma noilor evenimente, demonstraţia din 14 Iulie nu îşi mai are rostul, mai ales ca a căzut Anastase, şi se lucrează la suspendarea preşedintelui. Şi atunci pentru ce mai protestează Dogaru? Doar pentru a îl bâga cineva în seamă şi a semna cu el un act mângâindu-i orgoliul? Cu sau fără semnătură, lucrurile s-au pus în mişcare şi orice protest al lui Dogaru devine dacă nu inutil, cel puţin suspect.

Atenţie tuturor celor ce vor dori să protesteze. Nu se ştie de unde va porni provocarea şi cine va fi victima inocentă. Protestatarii vor face jocurile altora iar dacă nu sunt mânuiţi de nimeni, cu atât mai rău pentru ei, vor fi loviţi din toate părţile şi vor fi numiţi tot ei provocatori. Cine e amator ?

5 comentarii:

  1. De la nicu
    Varule ,nu stiu cine a facut"lipiturile" dar il vazui pe Generalul(cu patru stele adevarate) Clark. Am avut onoarea de a-mi strange mana si a-mi inmana diploma de absolvire a unui curs in Germania. Brav om, adevarat militar. Stiu ca e in Partidul Democrat din SUA si ca a candidat impotriva lui Obama. Aflai ca acum "a fost trimis pe plaiurile mioritice chiar de Obama". Mi se pare o miscare inteligenta. Cred ca se beau "ultimele rezerve de "wiskey" dar fara gheata ca s-a topit din cauza temperaturii. Ce zici ; ce vor face UNPR-oii maine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut Vere, o incercare de imagine care nu poate pacali insa chiar asa usor. A vrut sa arate ca in ciuda reactiilor externe, are si el sprijinitori si inca la nivel foarte mare. Slaba incercare, de fapt in felul asta reuseste sa dovedeasca ca:
      1. ii este frica de reactiile externe
      2. se face pres ca si Basescu, in fata oricui ii acorda sprijin
      3. declaratiile date de general arata interesul lor pentru rezervele din subsolul tarii si faptul că s-a batut palma.
      4. Ponta nu are incredere in capacitatile romanilor sau nu are pe nimeni suficient de destept ca sa il ia consilier, sau nici un om destept nu vrea sa il consilieze.

      Deci vere, mie mi s-a parut o miscare gresita din toate punctele de vedere. Nici momentul nu e bine ales, sau mai ales momentul il face vulnerabil si demoanstreaza ca ii e frica.

      In ceea ce priveste ziua de azi, uite o varianta :
      Este clar pentru toti ca parlamentul va vota suspenarea, toata lumea asteapta ca CCR sa dea vot negativ, care oricum nu va conta, iar Basescu isi va sustine nevinovatia in parlament.

      Iata ce vad eu o miscare -singura de altfel, -inteligenta a lui Basescu:

      1.CCR va da vot pozitiv suspendarii, in felul asta va arata ca ”nu este” sunbjugata lui Basescu si Parlamentul i-a invinuit degeaba. Ar fi o lovitura de imagine a CCR si implicit a lui Basescu , care va convinge lumea externa ca Parlamentul sau Ponta au exagerat. Acest lucru este perfect posibil, mai ales ca cu sau fara acordul lor ar fi tot aia. Dar impactul in cazul unui aviz favorabil, ar fi extraordinar.
      2. Basescu ajunge in parlament si declara ca avand in vedere decizia CCR, el se supune deciziei si ca urmare isi da demisia. Ar fi o lovitura de imagine care cuplata cu decizia CCR ar face ca absolut toata presa si opinia internationala si chiar o parte a romanilor sa aprecieze gestul lui Basescu si sa inceapa sa creada ca acesta chiar este cinstit si corect.

      Poate orgoliul lui Basescu nu va accepta aceasta varianta dar ar fi singura care i-ar da sanse lui si PDL la alegerile din toamna si chiar la prezidentiale.Oricum este clar ca va fi suspendat apoi va pierde la votul popular, mai ales daca va continua sa minta azi in parlament.

      Ștergere
  2. Apropo, UNPR-ii vor vota suspendarea pentru ca ”lupta pentru stabilitate” indiferent cu cine, in functie de imprejurari. Iar imprejurarile ii cer sa voteze suspendarea. Pot merge mai departe si sa cred ca Oprea ar fi unul din cei care va sustine apoi judecarea lui Basescu pentru toate faptele posibile. Numai cu Basescu inchis el poate sta linistit afara .

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai gresit Marian.Oprea nu a fost in sala de plen cand s-a facut apelul.L-a nominalizat absent.Nu a votat.Eram in fata televizorului exact in mometul nominalizarii lui.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am gresit Dragos. Eu vorbeam despre UNPR,caa va vota suspendarea. Si lasi cum au fost mereu, au dat declaratii contradictorii ca sa nu ii poata invinui nimeni ca au fost de o parte sau alota. Oprea nu a declarat nimic, nici macar nu s-a prezentat la vot, ca sa nu poata fi invinuit ca a votat intr-un fel sau altul. Nu e de mirare la profilul lui.Si-a protejat dosarul, dar le-a dat mana libera la haita de tradatori sa voteze impotriva si asa s-a asigurat din toate partile. La fel au facut si capii UDMR care”nu au cazut de acord” pentru ca unii aveau dosare , altii nu. Si auite asa fiecare crede ca si-a salvat pielea. Dar nu il cunosc pe Basescu.Pe Băsescu nu il intereseazaa cum au votat ei fiecare individual, pe Basescu il intereseaza ce i s-a intamplat lui si nu va ierta asta.Ce va urma vom vedea. Singurul UDMr-ist care poate sta linistit este Frundo, ceilalti deja tremura.

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.