vineri, 1 iunie 2012

Două mesaje, două caractere


Mesajul Ministrului Apararii Nationale - Ziua Rezervistului

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22

COMUNICAT NR. 78
Data: 30.05.2012

Mesajul ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, cu ocazia Zilei rezervistului

Aş vrea să vă mulţumesc astăzi dumneavoastră, celor care v-aţi dedicat viaţa slujirii Patriei, care v-aţi ales nobila profesie de militar şi v-aţi onorat cu demnitate angajamentele asumate prin sacralitatea Jurământului militar, spunându-vă că Guvernul României a reparat un act nedrept care lovea atât în demnitatea dumneavoastră, cât şi în modul în care statul ar fi trebuit să vă recompenseze activitatea.
Spun asta nu doar din poziţia mea oficială de ministru al Apărării Naţionale, o demnitate onorantă dar, să recunoaştem, temporară, cât, mai ales, din calitatea mea de rezervist şi camarad al dumneavoastră, pentru tot restul vieţii.
Am reuşit, într-o primă etapă, printr-un memorandum aprobat de Guvern în şedinţa din 30 mai, să nu li se ia nici un leu celor cărora li s-a diminuat pensia ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 1 din 2011. Aceştia nu numai că pierduseră prin recalculare, dar urma să li se ia, practic, şi din ceea ce primiseră în 2011. Acest Memorandum va urgenta aprobarea proiectului de lege aflat la Camera Deputaţilor, care urmează să-l dezbată în prima şedinţă de plen, ca şi cameră decizională.

Proiectul de lege care va fi propus spre adoptare prevede modificarea OUG nr. 1 din 2011 în sensul renunţării la recuperarea sumelor în cazul pensionarilor ale căror drepturi de pensie au fost diminuate în urma recalculării.

O a doua etapă a acestui demers urmăreşte ca, în condiţiile bugetare ale anului următor, să elimine toate discrepanţele cauzate în procesul de rectificare, aducând cuantumul pensiilor celor cărora le-au fost diminuate la nivelul celor din 2010.
Asistăm, în sfârşit, la un act reparatoriu pentru cei cărora le-au fost pe nedrept diminuate veniturile, iar în acelaşi timp îi asigurăm pe cei care, în urma recalculării, au beneficiat de pensii majorate, că, în baza principiului neretroactivităţii, un bun câştigat rămâne câştigat.
Ziua dumneavoastră, de fapt a noastră, ne găseşte astfel, cu voia lui Dumnezeu, în circumstanţe dătătoare de speranţe, după o perioadă grea pentru rezerviştii Armatei României. Fără a ne ancora în trecut, a venit vremea ca împreună să redăm demnitatea corpului de militari care, deşi formal s-au lăsat la vatră, în inima lor au rămas alături camarazilor activi, gata oricând să li se alăture dacă Ţara o va cere vreodată.
De aceea, consider nu doar o datorie ci şi o obligaţie să acţionez în perioada imediat următoare, cu întreaga mea energie şi cu toate mijloacele pe care le am la dispoziţie ca ministru şi om politic, pentru a repara toate nedreptăţile greu de înţeles şi imposibil de acceptat pe care le-aţi îndurat în domeniul recalculării pensiilor militare.
Vom acţiona, în paralel, pe linia redefinirii legislaţiei pensiilor militare, în spiritul tradiţional al pensiilor ocupaţionale, existent până acum în Armata României. În acest sens, vom institui un dialog serios, profesionist cu toate asociaţiile cadrelor în rezervă, fără discriminări, în cadrul unei comisii tripartite, alături de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Parlamentului.

Sunt încredinţat că expertiza dumneavoastră, a rezerviştilor, ne va ajuta să găsim cea mai bună soluţie pentru reintroducerea acestui sistem de care se bucură militarii din multe armate aliate, şi pe care l-aţi pierdut în mod nedrept, şi fac asta în numele obiectivului comun de recâştigare a demnităţii militarilor, de recâştigare a rolului, importanţei şi respectului de care s-au bucurat în societate, de-a lungul istoriei, ostaşii noştri.
Nu în ultimul rând, doresc să vă asigur că voi acţiona pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să încerce, prin subterfugii politice, să lovească în demnitatea şi onoarea corpului de cadre, prin avansări abuzive sau prin acţiuni de politizare a armatei.
Închei, asigurându-vă de toată preţuirea, prietenia şi respectul meu. Voi rămâne acelaşi partener serios al dumneavoastră, animat de dorinţa sinceră de a găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor care vă frământă. După o viaţă în care aţi dăruit totul Armatei, ei bine, Armata vă datorează acest lucru. Voi veghea ca această obligaţie să fie pe deplin respectată.
La mulţi ani!
Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale

Am postat aici mesajul domnului Ministru Dobrițoiu, mesaj adresat rezerviștilor cu ocazia Zilei Rezervistului, zi e adevărat stabilită de către fostul ministru Oprea, dar încă în vigoare și nu văd de ce nu. Actualul ministru a considerat necesar ca să transmită rezerviștilor un mesaj pe care eu îl apreciez de bun simț, realist și onorant și pentru rezerviști și pentru cel ce l-a emanat.Domnia sa știe că respectul se câștigă prin respect.
Așa vorbește un coleg rezervist, așa vorbește un ministru.
 
RESPECTELE MELE DOMNULE MINISTRU!
 
Am să postez, deși nu ar merita, mai ales pe aceeași pagină cu mesajul acesta, și mesajul celui ce se declară apărătorul drepturilor sindicaliștilor, al ”tuturor rezerviștilor”, trecuți prezenți și viitori.
 
”31.05.2012

FELICITARI SI URARI DE BINE
CATRE TOTI MEMBRII SI SIMPATIZANTII SCMD

Cu ocazia zilei rezervistului basescian, uram tuturor “asistatilor” - beneficiarilor pe legile 119 si 263/2010 si OUG 1/2011 - ca ajutoarele lor sociale lunare sa se transforme, din nou, in pensii militare de stat, iar ei insisi sa redevina cu adevarat rezervisti si la capitolul drepturi, nu numai la indatoriri!In rest, este aceeasi mare gogoasa, care continua sa se rostogoleasca!
Honor et Patria!Vae Victis!
Presedintele SCMD, Col.(r) dr. Mircea DOGARU”
NA:
Fotografia ilustrează cu succes conținutul ”la mișto” al mesajului.


Așa vorbește unul care se crede coleg cu noi, un Președinte de sindicat.

IARTĂ-L DOAMNE, CĂ NU ȘTIE CE FACE!!

Mesajul nu mai are nevoie de nici un comentariu. Stilul lipsit de bun simt, persiflarea, aroganta, ironia și lipsa de respect cu care domnul Dogaru se adresează colegilor rezerviști spune mai mult decat orice comentariu.Am o întrebare :
 CINE NE APĂRĂ DREPTURILE?


3 comentarii:

 1. Marine, când am citit, pe blogul meu, titlul acestui material, m-am gândit că al doilea mesaj la care faci referire este cel al preşedintelui. Adică al lui Băsescu...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iliuta, ar fi fost nedrept fata de domnul Dogaru sa nu dau atentie mesajului sau. In plus, ce treaba are presedintele cu armata nu stiu. In afara de faptul ca a fost informator al serviciilor de informatii ale armatei, nici una. Dar domnul Dogaru are. Asa ca eu cred ca am facut bine .

   Ștergere
 2. Marine, in poza aia Dogaru ne arata unde il doare de pensionari sau verifica sa vada daca i-a mai ramas ceva din pensie ?

  RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.