miercuri, 6 iunie 2012

Despre iniţiatori, caloieni cepeligi şi pensii


V-aţi amuzat?OK,acuma la treabă.

A apărut un comunicat al unui iniţiator, pe blogul sindicatului, un fel de mesaj personal care nu ştiu sigur ce se vrea. De ce este un mesaj personal al unui iniţiator şi nu un comunicat al preşedintelui, nu am să înţeleg nici plătit. Pot cel mult să banuiesc dar nu garantez că voi greşi.Cred eu că cineva, nu spun cine, văzând că nu prea mai are succesuri când se însem(i)nează ca preşedinte de sindicat, s-a gândit să impresioneze şi să stoarcă lacrimi ca iniţiator. Pentru că –a zis el- "dacă pot fi contestat ca lider de sindicat , nu pot fi contestat ca iniţiator de sindicat". Şi să moară Ceacanica dacă  nu are dreptate. Numai că nici această găselniţă nu va fi de nici un ajutor, aşa cum nu este de nici un ajutor PDL-ului schimbarea culorii din portocaliu în verde. Românul-cu atât mai puţin militarul-are memorie, iarta, dar nu uită.

Spuneam că Marele Iniţiator a lansat pe pagina SCMD un “samsing”, o ceva adresată privat lui Tudor Marian, dar şi lui Marin Neacşu dar şi altora pe care nu îi nominalizează, în stilul binecunoscut, ameninţând voalat, dar cu adresă, aşa cât să se sperie cei care mai vor cumva să se ridice în contra stăpânirii. Aflăm din acea .. nu ştiu ce, că 6 indivizi sunt vizaţi a fi sancţionaţi drastic, cu suspendarea şi că membrii fondatori şi-au dat girul ca ei, cei din CD mai puţin Răcăşan care a fost absent, să facă ce vor muşchii lor cu cei ce se contrează. Ca atare, vom fi discutaţi (s-a decis deja înainte de a fi discutaţi să fim suspendaţi) şi propuşi spre excludere la CNR. Acuma ce nu înţeleg totuşi este din ce ? Pentru că Tudor nu poate fi suspendat de pe funcţia de preşedinte de filială pentru că nu CD l-a ales sau instalat cum s-a autoinstalat CD nefiind ales de nimeni, deci STATUTAR, nu poate fi nici demis nici suspendat decât de adunarea general a filialei. Aştept cu interes ca domnul Dogaru să convoace adunarea statutară a filialei şi să se discute acolo situaţia lui Tudor. CD nu are nici o atribuţiune în acest sens, oricâte ROF uri va scoate şi oricâte comunicate va da. Dar dacă ei vor încerca să facă acest lucru, asta chiar depăşeşte orice prostie şi nimic nu îl va opri pe Tudor să îi acţioneze în justiţie. Oare doamna Caloianu nu ştie atâta lucru, nu îl trage de mânecă pe Marele Iniţiator ?

Cred că nu, pentru că doamna Caloianu, mai nou nu se mai ocupă de aspectele juridice ale sindicatului, dânsa face propagandă iniţiativelor Marelui Iniţiator şi se ocupă de demonstraţii şi proteste. Ia uitaţi ce o preocupă pe doamna Caloianu, şeful departamentului Juridic:

“Sprijinirea eforturilor conducerii SCMD pentru cresterea presiunii asupra copresedintilor USL in vederea semnarii Contractului Social cu reprezentantii Consiliului National al Societatii Civile, organism de larga reprezentare sociala ce are ca pivot central SCMD. Pentru atingerea acestui obiectiv SCMD va utiliza o gama larga de mijloace si actiuni sindicale, cu deplina respectare a legilor, dar cu consecventa ceruta de un scop atat de important, inclusiv - dar nu limitat la - viguroase demonstratii si manifestari de strada.”

Deci mai nou, doamna Caloianu se ocupă de demonstraţii şi alături de domnul Mandu şi domnul Cepaliga, îi cîntă în struna Marelui Iniţiator, ca să vadă lumea că are susţinători, că nu e singur, iar cei 6 care vor fi exmatriculaţi ca şi filialele din care fac parte, sunt .. “singur “. DOAMNĂ CALOIANU, AŞA DE CURIOZITATE, SUNTEŢI ÎN STARE SĂ SPUNEŢI CARE SUNT PROCESELE ÎN CARE ESTE ANGAJAT SINDICATUL ŞI ÎN CE STADIU SE AFLĂ FIECARE? Aşa de curiozitate. Mă îndoiesc. Dacă aţi fi ştiut, aţi fi actualizat situaţia postată de pe vremea când Elena Cobuz a întocmit această situaţie. Sfatul meu este să lăsaţi viguroasele manifestări de stradă şi să treceţi la procese, la propuneri la soluţii şi strategii, sau nu vă dă voie doamna mason Bâââââââââârrrrrrrrrrrrrrlă?!

Şi fiincă a venit vorba de domnul Cepaliga, hai să vedem cu ce se ocupă şi dânsul în timpul liber, între două osanale:

“Domnule Col. (R) Galateanu, s-ar putea sa va confund dar am impresia ca sunteti un vechi transmisionist si atunci as putea sa va reamintesc date din trecutul dumneavoastra ce cu siguranta va pot fi incomode.”

Deci domnul Cepaliga s-a gândit el ce s-a gândit, a scormonit prin munţii de rahat prin care a trăit şi a găsit ceva ce i se părea că aduce foloase şi în stilul colegilor din conducere pe care îi iubeşte orbeşte, s-a gândit la un şantaj mic, aşa milităresc, cum stă bine unui ofiţăran. Bun aşa, frumoşi colaboratori şi susţinători aveţi domnule Mare Iniţiator, cine se aseamănă se adună. Cât de josnic poţi să fii să te pretezi la un asemenea şantaj şi să ameninţi un coleg că dacă nu se potoleşte, vei spune “ce ştii tu despre el “ Domnule Cepaliga această replică TE DESCALIFICĂ, ŢI-AI PIERDUT ŞI GRADELE ŞI ONOAREA, DACĂ LE-AI AVUT CÂNDVA, eşti numai bun de pensia de civil pe care sper să o primeşti tot restul vieţii.

Fă un serviciu armatei române şi cere să fii şters din evidenţe. Un asemenea specimen nu are ce căuta în armată nici măcar în retragere, iar cei care se folosesc de el, să îi calce pe urme.

Dacă aceştia sunt oamenii care îl susţin şi pe care se sprijină Marele Iniţiator, atunci orice comentariu este de prisos. Să judece fiecare. Oricum se pare că Marele Iniţiator se înconjoară de oameni care îl consider sfânt, sfântul Ioan sau mai ştiu eu care sfânt, care îl văd drept cel mai mare om de la Zalmoxes încoace, cel mai mare spirit de sacrificiu, pe lângă care Iisus Hristos a fost copil de ţâţă,oameni care pentru a-l apăra sunt gata să ameninţe aşa cum ameninţă şi el cu excluderea, să şantajeze. Ameninţă fiecare cu ce poate. Unii cu DNA, alţii cu excluderea, alţii cu “dezvăluiri incomode”.

Şi acuma să vorbim despre pensii şi soluţiile sau zvonurile apărute .

A apărut pe net şi circulă pe mail sau postat pe bloguri un material semnat de Gourkha vizavi de ce se presupune sau spune că ar conţine viitoarea lege a pensiilor. Este posibil ca ceva din ce scrie acolo să fie adevărat. Este posibil ca să fie extras din documentul la care a lucrat şi poate mai lucrează domnişoara Alina Gorghiu. Este posibil, dar nu cred, să fie o variantă care să fie în lucru la minister. Materialul este primit “pe surse”. Indiferent care ar fi sursa, un lucru este cert, ESTE DOAR O VARIANTA DE LUCRU, NIMIC NU ESTE BĂTUT ÎN CUIE, DECI NU TREBUIE SĂ NE BUCURĂM SAU SĂ ÎNJURĂM. De ce spun asta ? pentru că :

1. Din surse directe, adică din declaraţiile domnului ministru Dobriţoiu, acesta intenţionează să pună la punct o variantă de proiect de lege ÎN CADRUL UNUI PACT TRIPARTIT, MINISTER, PARLAMENT, ORGANIZAŢII ALE REZERVIŞTILOR. A spus foarte clar acest lucru şi deja primii paşi îi va face pe data de 08.06.2011. Se pare că atunci va avea loc prima întâlnire pentru discutarea acestor aspecte. Deci nu numai că se pune în mişcare dar chiar foarte repede.

2. Acele proiecte chiar dacă ar aparţine Ministerului, sau cuiva din USL,reprezintă variante care vor fi discutate cu toţi factorii implicaţi. Deci este inutil să ne facem vise sau să apucăm să învinuim pe cineva, atâta timp cât sunt supuse sau vor fi supuse discuţiilor şi negocierilor.

3. Eu zic să aşteptăm un punct de vedere oficial vizavi de acele aspecte şi ÎNTRE TIMP să le analizăm să vedem cât de juste ar putea fi şi ce anume ar putea fi aplicabil. Ceea ce bănuiesc este că domnul ministru cunoaşte cam tot ce se discută sau se face pe tema pensiilor şi îşi va face cunoscut un punct de vedere oficial imediat ce aceste aspecte sunt discutate şi stabilite la nivel guvern sau chiar USL. Ar fi imatur să apară pe post cu declaraţii gen “ cred că se va face ”, sau să promită ceva ce nu ştie sau nu are competenţa să spună.

4. Între timp, noi e bine să le analizăm să fim obiectivi şi să venim cu propuneri sau să amendăm unele lucruri . Bunăoară dacă discutăm despre problema sau varianta cu dreptul de a alege între pensia militară de stat şi cea “civilă” cum apare în materialul respectiv, trebuie să vedem sau să calculăm ce implică asta şi cum este posibil să se aplice .

• Unii ar spune, cum am spus şi eu iniţial, că e foarte bine, să aleagă fiecare ce vrea şi va vrea, ce şi-a dorit, că doar şi la procurorii militari e la fel. Adică cine vrea să rămână cu pensia în baza legii 164, va rămâne cu pensie militară de stat la nivelul anului 2010, cine nu, îşi alege pensia mai mare cea obţinută prin revizuire, raportată la o contribuţie arbitrară, inexistentă practic, dar .. mai mare. Aceştia însă vor aştepta să le crească pensiile când vor creşte venitul sau salariul mediu sau punctul de pensie.

• Unii vor spune că este o discriminare, dar de fapt nu este discriminare, atâta timp cât fiecare are dreptul de a opta. Va fi o opţiune nu o impunere.

• Alţii vor spune că aşa ceva nu se poate, pentru că ar trebui ca atunci să existe două feluri de pensionari militari : unii pensionaţi pe o lege şi un principiu, alţii pe altă lege si alt principiu. Este posibil sau corect aşa ceva ?Cum va fi legea care va admite aşa ceva ?

• Alţii vor spune că va trebui să se revină atunci la vechile case de pensii ale ministerelor. Dar atunci cei care vor primi pensiile pe baza contributivităţii (aceştia ar fi probabil cei cărora le-au crescut pensiile prin revizuire şi din aceştia, cei cărora le-au crescut substanţial, cu mai mult de 2-3 milioane)de unde îşi vor lua pensiile de la casa de pensii a MApN sau de la civili, pentru că pensiile lor fiind calculate de ca la civili vor fi integrate sistemului civil.

• Civilii vor spune că ei nu sunt dispuşi să plătească din fondul lor de pensii, pensiile a aproximativ 50% din militari, pentru că nu le convine să le mănânce fondul de pensii nişte indivizi care nu au contribuit la acest fond.

• Odată cu schimbarea fondului de pensie, celor ce trec la sistemul contributiv va trebui să li se schimbe si Casa de Sănătate, pentru că nu vor mai aparţine de OPSNAJ, vor intra în sistemul civil.

Iată deci câte probleme ridică un singur articol din cele expuse în acel mesaj. Cum vor fi rezolvate toate aceste probleme? Acestea sunt întrebări (şi multe altele la fel), la care trebuie să răspundă toţi factorii implicaţi, începând cu MApN, Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor, MAI, SRI, atât cei activi, pentru că şi ei vor fi pensionari, cât şi cei în rezervă. La noi, la sindicat cine va discuta şi analiza aceste aspecte ? Domnul State nu, pentru că domnia sa este ocupat să se certe cu Pielmuş. Doamna Caloianu nu, pentru că domnia sa se ocupă de proteste viguroase, domnul Dogaru nu, pentru că domnia sa se ocupă de scrisori personale şi excluderi. Ne anunţă doamna Caloianu că s-a format o comisie tripartită pentru a lucra la această lege, ca şi când ne-ar spune o noutate sau ceva ce domnul Dogaru a reuşit să pună pe picioare.

Nimic mai fals. Ideea formăriii unei comisii mixte sau cooperării între rezervişti şi USL pentru conceperea unei astfel de legi s-a pus prima oară la Craiova anul trecut la întâlnirea pe care doamna Câmpeanu, domnişoara Gorghiu şi domnul Mircea Diaconu au avut-o cu sindicaliştii din Craiova. Elena Cobuz a fost atunci de faţă şi poate confirma. Apoi domnişoara Gorghiu a transmis ideea la toate filialele SCMD cu care a luat contact. Ce a făcut de atunci şi până acuma departamentul Juridic şi domnul Dogaru pe această linie ? NIMIC.Au lucrat câţiva oameni pe la filiale, au mai trimis unii puncte de vedere şi atât. Au repus subiectul pe tapet domnişoara Gorghiu şi domnul Monac care au iniţiat actualul proiect de lege pentru a modifica OG1/2011,în sensul care este deja cunoscut, iniţiativă care la apariţie  a fost aspru criticată de domnul Dogaru , pentru şi numai pentru că iniţiativa venea din partea lui Monac şi nu a lui. Acest proiect de modificare a apărut tocmai pentru că SINDICALIŞTII NU PREA S-AU IMPLICAT ÎN PROIECTUL UNEI NOI LEGI A PENSIILOR, DAR ACUMA VOR  SĂ LI SE REZOLVE SITUAŢIA PE LOC, SĂ LI SE DEA TOŢI BANII, DACĂ NU AMENINŢĂ CU PROTESTE VIGUROASE.

NU NE ESTE PUŢIN RUŞINE ?

LA MUNCĂ STIMAŢI CONDUCĂTORI, NU LA ÎNTINS MÂNA!

Iar ideea unei comisii tripartite rezervişti-(nu neapărat SCMD-isti, REZERVIŞTI) Minister-Parlament, a fost prima oară expusă de domnul ministru Dobriţoiu, aşa că doamnă Caloianu, mai uşor cu laudele şi spuza.

Până una alta, domnul ministru a plecat prin garnizoane pentru a lămuri pensionarii şi a lua pulsul unităţilor. Cine are ceva de întrebat să întrebe, nu să protesteze. Miercuri va fi la Caracal. Domnul Dogaru nu participă. Pe timpul lui Oprea voia să discute numai cu ministrul Oprea, miniştrii secretarii de stat nu erau buni. Acuma nici cu ministrul nu mai are ce discuta, a devenit Marele Iniţiator. Dar trimite la Caracal doi vicepreşedinţi din care numai unul plin, celălalt făcut la apelul de seară, de fapt dacă mă gândesc bine, nici unul nu a fost ales de CNR amândoi sunt autoaleşi. Mă întreb acuma cum s-ar simţi cei doi dacă domnul ministru le-ar spune : NU VORBESC CU VICEPREŞEDINŢII, EU DISCUT NUMAI DE LA PREŞEDINTE .. DE STAT ÎN SUS . Ce spuneţi domnule Dogaru, nu aţi merita aşa o lecţie? Păcat că domnul ministru e prea finuţ pentru fumurile domniei voastre.

Luat cu gândurile, am şi uitat să mă sperii că ma suspendă Marele Iniţiator. De unde? Aloooooooooooooooo, tovarăşi puneţi mâna şi gândiţi că nu doare. Sau doare? Cădeţi în penibil sau nu prea mai aveţi de unde să cădeţi. Sunteţi deja penibili. Ca şi cei din declaraţiile cu accidentele, dar ei măcar au o calitate.. sunt amuzanţi.


UPDATE :Vineri, 08.06.2012
Se confirma ceea ce spuneam ministrul Dobritoiu se tine de cuvant.
Ministerul Apărării Naţionale a decis constituirea Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale.


Comisia va avea ca misiune analizarea şi evaluarea situaţiei actuale a pensionarilor militari din perspectiva aplicării legilor 119/2010, 263/2010 şi a OUG 1/2011, în vederea elaborării actelor normative care să reglementeze drepturile actualilor pensionari militari, cât şi cele ale viitorilor pensionari militari, în prezent în activitate.

Preşedinte al acestei comisii a fost numită Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, specialist în drept. La lucrările comisiei vor fi invitaţi parlamentari şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi sindicatelor cadrelor militare în rezervă şi în retragere.

În prima reuniune a acestei comisii, stabilită pentru săptămâna viitoare, va fi aprobat calendarul acţiunilor.
“Consider că acest prim demers întreprins astăzi este o dovadă a respectului pe care îl datorăm celor care şi-au făcut şi îşi fac datoria faţă de ţară, precum şi o probă a faptului că ne ţinem promisiunea de a acţiona pentru redarea demnităţii şi a drepturilor unei categorii nedreptăţite de măsurile arbitrare luate anterior. Comisia s-a născut din nevoia stimulării unui dialog social efectiv între rezerviştii şi militarii în retragere, societatea civilă şi sfera politică, în interesul soluţionării problemelor reale acumulate”, a apreciat ministrul Corneliu Dobriţoiu.
sursa: Biroul de Presă al MApN

preluat de pe infomondo militar.


10 comentarii:

  1. Neacsule, esti certaret sau intelept? Oare ce functii ai indeplinit tu prin armata asta pe cale de disparitie?Sef de club sau propagandist?compui frumos, dar ai griga cu I din a la inceputul cuvantului.la pensii ne pricepem toti. Spor la munca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De gresit gresim toti luminatule . Tu de ce nu scrii mai mult si sub semnatura, sa nu te faci de ras ?

      Ștergere
    2. de la nicu!
      varule, noi am povestit mult despre actuala situatie. Sper ca Dobritoiu cu ajutorul nostru si a lui Dumnezeu "sa razbeasca". Nu as vrea sa-l aud ca pe politicienii de dupa primul razboi mondial; "TARA VA DATOREAZA MULT DAR NU VA POATE DA NIMIC". MAINE NE INTALNIM LA CAMPIA TURZII (orasul parasutistilor si al elitelor aviatiei militare si mai ales locul unde sa odihneste trupul oltenului Mihai) rezervistii din 2 garnizoane de elita:Turda si c. Turzii. Sper sa avem timp sa ne "racorim" prin ceea ce vom spune si-i vom propune. Daca va reusi sa ne puna la aceiasi masa (prin reprezentanti), sindicalisti; ancmrr-isti; federalisti etc, si va reusi sa stinga orgoliile si mai ales sa ne faca sa simtim cu adevarat ca are nevoie de noi si noi de el,ATUNCI SIGUR VOM REUSI MULTE.DACA NU........Mai vorbim varule.

      Ștergere
    3. Varule noi ne-am vazut cu dansul la Cracal. VEZI CE S-A DISCUTAT ACOLO, PE BLOGUL CELALALT, pUNCT oCGIT, PUNCT LOVIT.

      Ștergere
  2. Sa moara Ceacanica mea, chiar asa, maestre? Cum vine asta: "Românul-cu atât mai puţin militarul-are memorie" ? Adica, romanul are memorie, iar militarul mai putina ? Sau militaru' nu-i roman si atunci nu se prea pune la socotelnitza ? Leonymus.

    RăspundețiȘtergere
  3. K NN le zici Domnule!! (NN= biNe, și sau / Nene Neacșu!!) LIKE IT !
    Apropo de CARACAL ... acum vă trimit prin email, spre postare ... ULTIMA MINUNE - S-A DECLANȘAT SKUTU ... ÎN TIMPUL ȘI DIN CAUZA ... CAMPANIEI (electorale)!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mare lucru ca il baga in seama Dogaru pe acest Neacsu!
    Altfel cine dracu ar fi auzit de tine, bre? Iti tot umfli muschii precum tantarul lui Toparceanu, ala mic si slab de constitutie care vrea sa ia parte la discutie!...
    La cat ai clampanit contra lui Dogaru, mai bine iti faceai tu un sindicat, mai curat si mai uscat!...
    Vigilentul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-ar fi dat inima branci, sa scapati de mine cum ati scapat de Ana, de Elena, de Zapor, De Monac, si altii care au crezut ca e mai bine sa renunte. Uite ca nu vrea muschii mei.Ce o sa faceti ? Sa ma supendati? Or sa rada si tantarii lui Toparceanu de voi.Din ce ? Din sindicat ? Nu aveti cum oricate articole de ROF ati inventa sau invoca, pentru ca o sa iau statutul si legea doalogului social si o sa va dau cu ele in cap pana nu o sa mai ramana nici o pagina din ele sau pana va intra in cap.

      Ștergere
    2. Ba Gigele, iti e necaz ca nea cashu e mai destept ca tine ? El cel putin stie sa lege doua propozitii. Tu esti in stare analfabetule?Esti vigilent? Ca pe vremea cand erai sursa ?

      Ștergere
  5. Na ca i-ai zis-o lu'vigilentu.Acu' iar il doare "ochiu si timpanu' "

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.