duminică, 24 iunie 2012

Cazul Năstase, vorbe, fapte și întrebări



Odată cu interdicția difuzării de date despre sănătatea lui Năstase, a început să se mai piardă interesul presei pentru subiect, de acum vor veni doar cu "evenimente" legate de caz, eventual decizia transferului într-un spital din sistemul penitenciarelor sau cu pază conform statutului de condamnat sau eventual o amânare a punerii în aplicare a sentinței sau chiar suspendare. Toată lumea s-a lămurit că viața lui Năstase nu mai este în pericol, cel puțin nu din cauza declaratei împușcături. Dacă ținem cont de faptul că cel care a pus în pericol viața omului Năstase, respectiv Politicianul Năstase stă în permanență cu el și poate oricând să repete gestul, atunci Ministrul Justiției are o mare responsabilitate. Și dacă politicianul va reuși să repete gestul, doamna Monica Macovei va fi prima care va cere demisia ministrului Justiției, pentru că nu a luat toate măsurile pentru a-l apăra pe Năstase de Năstase. De ce o va face? Pentru că așa îi cere datoria, respectiv politicianul, pedelista Macovei, care trece peste tot în obținerea scopului politic, chiar și peste ultima fărâmă de bun simț care ar mai putea popula sau fi măcar în trecere prin conștiința unei persoane.
Acum, după ce s-a cam lămurit cine ce vrea și ce urmărește să vedem care sunt faptele de la momentul anunțării sentinței și să vedem cum stăm.

Declarații :
1. Ministrul Rus îl sună pe Năstase ca să stabilească modalitatea de transfer către penitenciar. Nu intru în amănunt privind încălcarea unei eventuale legi pe care o invocă doamna Macovei. Se poate spune că a făcut un gest de favoritism, acuzație aparent corectă. Dar să nu uităm că Năstase condamnat sau nu, este un fost demnitar de prin rang al tării și din câte știu eu dispune de unele prerogative sau facilități printre care inclusiv protecție asupra persoanei și imaginii chiar o anumită perioadă, după ”trecerea în rezervă” . Se afla Năstase în perioada respectivă, deci sub incidența legii privind protecția sa? Dacă se afla, atunci madam Macovei să pună mâna pe carte și să mai studieze sau să meargă să se opereze urgent deoarece are niște glande care secretă otravă și dacă se sparg, pentru că se vede că s-au umflat, pot intra în sânge și e fatal.
2. Din discuția purtată, rezulta că Năstase nu intenționează să accepte arestul. Nu trebuie să fii specialist în domeniu, ca să realizezi din răspunsurile lui Năstase ce intenții avea. Asta în măsura în care cele apărute pe posturile tv și inițial pe blogul lui Radu Tudor sunt și reale. Până acum există ceea ce a declarat el și confirmările lui Rus. Înregistrarea convorbirilor ar fi singura dovadă, ea există, dar nu suflă nimeni o vorbă.
3. Rus trimite la sediul familiei Năstase o echipă de polițiști pentru a preîntâmpina ceea ce bănuia că se va întâmpla. Nimic rău aici, oricât de mult se zbate doamna Macovei să îi arunce în spinare și acest gest. Ca om,  coleg de partid,  ca prieten și chiar ca ministru, era obligat să asigure viața unui om, chiar și condamnat ca și a membrilor familiei și să preîntâmpine o dramă. Doamna Macovei uită că în România toți oamenii au dreptul la viață, că s-a scos pedeapsa cu moartea imediat după ce a fost asasinat Ceaușescu și că orice cetățean, deci inclusiv un ministru care nu are drepturi mai puține decât un cetățean obișnuit dar are obligații, este obligat să ia măsuri de preîntâmpinare a unei asemenea fapte, dacă are cunoștință sau semne că se va înfăptui. Dacă domnia sa ar fi înțeles din cuvintele lui Năstase(repet, dacă convorbirea este reală, veridică) că acesta se pregătea să meargă la un tăiat de moț sau botez, atunci e momentul să consulte și ea un psihiatru. Aici însă, se ridică un semn de întrebare: de unde a știut domnul Radu Tudor atât de clar și amănunțit ce au discutat Rus cu Năstase, chiar a doua zi după discuție? La discuție au participat doar două persoane. Nu putea ști decât de la domnul Năstase și de la Domnul Rus. Care din ei a spus ? Domnul Năstase e clar că nu (dacă chiar s-a împușcat, pentru că nu avea cum, era cu gâtul în pioneze). Deci domnul Rus s-a destăinuit domnului Tudor. În ce scop? Ca să îl apere pe domnul Năstase sau ca să îl apere pe el ? Aici miroase ceva. În mod normal, dacă voia să facă cunoscută această conversație, domnul Rus trebuie să o fi făcut publică oficial, nu să o scoată pe piață prin altcineva. Ar mai fi posibilitatea ca Radu Tudor să fi intrat în posesia discuției de la compania de telefonie care este obligată conform legii Big Brother să înregistreze timp de 6 luni evidența convorbirilor deci telefonul lui Năstase sau al lui Rus era înregistrat. Nu m-ar mira, al meu este ascultat 24 din 24, dar CUM A INTRAT DOMNUL RADU ÎN POSESIA ÎNREGISTRĂRII SAU A STENOGRAMEI ?Chestia cu sursele nu merge aici, e vorba de doi demnitari și de o discuție între doi oameni, nu de comentarii la Antena 3. Culmea, nimeni până acum nu a pus aceste întrebări. De ce oare ?
4. Polițiștii intră în reședința de pe Zambaccian (cu mandat, fără mandat, cu scopul de a-l ridica, sau de a-l împiedica să se sinucidă?) Aceste aspecte nu au fost încă elucidate, nu s-au făcut declarații oficiale și iarăși, nici media nu a încercat să clarifice acest aspect, s-au făcut doar speculații dar nimeni nu a cerut concret ministrului Rus să specifice cu ce misiune au fost trimiși cei doi la Năstase. El a spus doar ce a gândit, dar nu ce misiune au avut cei doi, pentru că primiseră ordin să se ducă, nu au fost rugați.
5. Năstase aflând că cei doi au venit să îl ridice ( deci cei doi fuseseră trimiși să îl ridice?Acest aspect este o presupunere, oficial nu a afirmat nimeni așa ceva) își trimite sora să o ajute pe soție, cere voie să își ia niște cărți și merge în bibliotecă. Polițistul merge după el, Năstase își cere scuze că vor asista la ceea ce va face, ia un pistol de 9 mm și încearcă să se împuște în cap.
6. Polițistul cel mai aproape de el, dar nu știm care e și cum îl cheamă( NIMENI NU A DECLARAT OFICIAL CE ȘI CUM S-A ÎNTÂMPLAT) îi dă peste mână, țeava își schimbă direcția și Năstase se împușcă în gât cu un glonț de 9 mm. De aici încolo lucrurile se complică. În mod normal o asemenea rană lasă o gaură în gât cam de grosimea unei țevi de tuberman. Gâtul este o zonă puternic vascularizată, o împușcătură în acea zonă produce o sângerare intensă, foarte puternică și extrem de periculoasă. Dacă nu se iau măsuri de stopare a sângerării, pacientul are toate șansele să moară din cauza pierderii masive de sânge.
7. Ajunge (când, cum, chemată de cine, ce a făcut până la momentul împușcări,când a intrat sau au intrat paramedicii în casă) o salvare care îl preia și îl duce la spital.
8. Din prezentarea filmului animat (făcut de cine, la declarația cui) ca și din declarația unui medic pe postul TV Antena 3, declarație care a fost repede uitată, rezultă că Năstase s-a împușcat pe partea stângă, deci cu mâna stângă. Foarte ciudat, Năstase este dreptaci, l-am văzut la tv verificând un pistol și îl avea și mânuia cu dreapta. Nu văd nici un sinucigaș în stare să se folosească de o mână ”moartă” pentru a se sinucide.

Fapte:
1. Năstase este scos din casă de doi brancardieri, pus pe targă, în stare de conştiență, calm, acoperit până peste gât de o pătură albastră impecabilă,cu un fular curat împrejurul gâtului. Nu avea nici masca de oxigen pusă pe față,nici o perfuzie cu plasmă sau calciu necesară la sângerările masive, nici o pată de sânge cât de mică nicăieri. Mai mult atitudinea sa este calmă, privea în jur parcă pentru a vedea cine îl vede, cine îl filmează și care este reacția.
2. Deși intrarea în sediu era înțesată de camere de luat vederi, nici o televiziune nu a prezentat momentul intrării salvării sau medicilor în curte , în casă.
3. Nu se știe la ce oră s-a întâmplat actul în sine, deși polițiști care au fost în casă, dintr-un gest reflex ar fi trebuit să noteze ora și minutul, pentru că puteau să constituie ora și minutul sinuciderii. Chiar dacă ancheta procuraturii este în curs, o astfel de informație nu împiedica desfășurarea anchetei.
4. Polițiștii care s-au prezentat să îl ridice(sau să îl împiedice să se sinucidă) nu au declarat nimic vizavi de ceea ce s-a întâmplat, nu au declarat nici dacă au pus în aplicare procedura de arestare sau dacă i-au înmânat mandatul de arestare sau ordinul judecătoresc, fapt deosebit de important din punct de vedere juridic pentru statutul lui Năstase. Dacă această procedură a fost îndeplinită, Năstase figurează legal ca fiind în detenție, dacă nu, el este încă liber, deci hotărârea judecătorească nu a fost pusă în aplicare ”de îndată” așa cum prevedea sentința sau noțiunea ” de îndată” trebuie revizuită și extinsă în timp la zile, săptămâni, luni, ani. Rus anunță că Năstase a început efectuarea zilelor de arest din momentul în care s-au prezentat polițiștii la el, dar Poliția sau măcar cineva din interiorul ei, care știe legea și nu vrea să facă declarații politice,spune că nu s-au pus în aplicare procedurile.
5. Năstase, împușcat în gât este dus la spital, acolo este ”evaluat ” dar este operat abia a doua zi. Aici nu înțeleg eu. Cum poți lăsa un caz așa de grav fără intervenție chirurgicală timp de mai bine de 12 ore ?Am avut ocazia să văd pe aceleași televiziuni cazul Porcărașu, sportivul accidentat pe ape. Am văzut cum a fost ridicat și adus cu salvarea, cu perfuzia conform procedurilor normale. Năstase nu a avut dreptul la tratamentul standard pentru că era condamnat, sau nu avea nevoie?

Întrebări:
Lipsa unor declarații ferme, cu responsabilitate, lipsa unor dovezi care se pot produce fără a împiedica ancheta în desfășurare, pentru că nu se mai pune problema găsirii făptașului ci a înlăturării oricăror dubii sau speculaţii, continuă să facă rău tuturor, şi până nu se vor lămuri şi pune cap la cap toate aspectele şi declaraţiile va continua să curgă cu presupuneri, cu acuzaţii, cu ameninţări, cu injurii, cu jigniri şi declaraţii care mai de care mai absurde, mai lipsite de realism sau mai fantasmagonice. Să vedem când şi cine ca răspunde la unele întrebări aducând şi probele necesare:
1. Ce au discutat Rus şi cu Năstase la telefon?
2. Cu ce misiune au fost trimişi cei doi poliţişti la Năstase?
3. Cine a chemat ambulanţa şi de ce ? ( se poate verifica prin sistemul de ambulanţă 112, pentru că fie ea de stat sau privată, răspunde la acelaşi apel înregistrat cu ora si minut ca şi motivul apelului.
4. De ce nu a ieşit nimeni pe post de la serviciul de ambulanţă să declare cine i-a sunat, ce a solicitat şi care a fost starea pacientului ca şi măsurile luate la faţa locului ? De ce se dau numai declaraţii politice, indirecte vizavi de această ambulanţă misterioasă şi nu a încercat nimeni să îi contacteze?
5. La ce oră a fost tras glonţul ?
6. De ce nu a auzit nici unul din cei prezenţi la faţa locului în faţa casei Năstase, focul de armă ? De ce nu se face o reconstituire, cu filmări din interior şi din exterior , cu aceeaşi armă, pentru a se constata dacă se aude focul de armă din faţa porţii şi daca se aude, de ce nu s-a auzit în momentul încercării de sinucidere?
7. S-a spus că poliţia a ridicat de la faţa locului maieul şi cămaşa de la momentul împuşcăturii. Cineva pe post a spus că Năstase s-a schimbat înainte de a fi preluat de ambulanţă. Cred că a fost o greşeală de exprimare nefericită. Năstase împuşcat în gât nu se mai putea schimba, hainele mai puteau fi scoase decât tăiate. Nu s-a specificat în nici o declaraţie că hainele preluate ar fi fost îmbibate cu sânge . De ce ?
8. De ce nu există imagini filmate cu momentul intrării medicilor în reşedinţa Năstase?
9. De ce salvarea nu a fost însoţită la spital de nici un membru al familie. Din înregistrările făcute în seara incidentului, nu se vede nici un membru al familiei disperat sau nu, plângând sau nu, ţipând sau nu că ar fi plecat după sau în salvare. Ce făceau, stăteau liniştiţi în casă urmărind la televizor derularea cazului ? În orice familie la scoaterea pacientului cu salvarea, ar fi fost măcar un membru al familiei măcar până la urcarea în salvare. Suspect de liniştită plecarea din faţa sediului. Nu există nici o filmare cu vreun membru al familiei care să fi plecat imediat după salvare la spital, nici nu s-a comentat nimic pe acest subiect. Chiar nu interesa pe nimeni atunci ce a lăsat în urmă Năstase şi cum reacţionează membrii familiei ?
10. De ce nu vorbeşte nimeni din cei care au fost la faţa locului despre ce s-a întâmplat, iar declaraţiile le dau numai politic, cei care nu deţin informaţii ca martori?
11. De unde a ştiut Radu Tudor tot ce s-a discutat şi s-a întâmplat în casa Năstase, chiar de a doua zi? Are Radu Tudor o şopârlă în ministerul de interne , în STS sau el este şopârla?
12. Care este partea intrării şi ieşirii glonţului, deci cu ce mână s-a tras sau de pe ce parte ? Un dreptaci nu se sinucide cu mâna stângă. Cine a făcut filmul care prezintă momentul sinuciderii şi în baza căror declaraţii?
13. De ce arăta Năstase aşa de calm în momentul ridicării şi transportării, privind liniştit la cei din jur, când normal ar fi trebuit să se găsească fie inconştient, fie cu dureri groaznice, pentru că un glonţ de 9 mm tras atât de aproape, provoacă nu numai o gaură imensă dar şi arsuri puternice?

Acestea sunt o parte din întrebările care aşteaptă un răspuns dar şi probe. Dar pentru evitarea tuturor acestor întrebări şi speculaţii ar fi suficientă o fotografie de la faţa locului pentru că dacă au avut timp să îi schimbe cămaşa şi maieul pentru a nu fi prezentat în imagini cu îmbrăcămintea pătată şi au avut timp să îi facă un nod perfect la fular, atunci în mod cert a fost timp şi pentru poze.

Sau poate la spital, operaţia a fost filmată sau măcar s-au făcut fotografii care să ateste gravitatea împuşcăturii. Sau poate procurorii care au făcut cercetări au fotografiat locul faptei , petele de sânge etc. Bănuiesc că locul a fost închis,sigilat până la sosirea echipei de criminalişti.

Până la elucidarea acestor întrebări şi situaţii, Monica Macovei va continua să speculeze sau să spună ce vrea, atâta timp cât nu este contrazisă cu probe, iar cazul va alimenta speculaţii şi interpretări. Până la ora asta nu există nici o probă concretă a incidentului, doar declaraţii mai mult sau mai puţin politice şi toată lumea ştie cât de credibile sunt acestea. Nici medicii care l-au operat nu au spus mare lucru, iar acum au primit ordin să nu mai comenteze sub acoperirea dreptului la intimitate al familiei. Când ai însă în faţă cazul unui fost premier care se sinucide, e cam impropriu să mai ceri populaţiei să nu vrea să afle adevărul. Sunt de acord, să fie lăsată în pace familia, dar doctorii trebuie să dea detalii pentru că nu este cazul unui om oarecare ci al unui om public de prim rang. Iar cei care au avut contact direct cu cazul începând de la cei doi poliţişti până la cei de la ambulanţă care au dat primul ajutor trebuie să fie interogaţi şi declaraţiile lor să fie făcute publice pentru că nu este vorba de crimă ci de sinucidere şi trebuie să se pună capăt speculaţiilor şi ameninţărilor din orice parte ar veni.


Mai există varianta ca împuşcătura să fi provovat doar o zgârietură la nivelul gâtului şi să fi lovit mai puternic omoplatul. Atunci toate faptele se explică şi liniştea lui Năstase şi a familiei, şi lipsa măştii cu oxigen şi a perfuziei, dar şi declaraţiei privind alte boli ale lui Năstase de inimă sau diabet care ar necesita cu adevărat monitorizarea mai atentă, ca şi lipsa oricăror declaraţii şi dovezi  privind gravitatea rănii. E posibil ca -dacă a existat intenţia de sinucidere- reacţia poliţistului să fi fost mai mult decăt salvatoare. Aproape toate aceste întrebări sunt explicabile printr-o rană superficială la nivelul gâtului. Dacă este aşa atunci cineva a minţit prin omisiune.
Două întrebări rămân însă în orice situaţie : cu care mână a tras  şi de ce nu s-a auzit împuşcătura.
Mâine poimâine va apărea pe un cal alb Băsescu, şi la fel ca şi în cazul jurnaliştilor răpiţi, va salva situaţia, clasificând cazul ca strict secret de importanţă deosebită, cu drept la „deshumare” peste 50 de ani. Între timp, românul se va uita la accidente de avion sau de barcă deci fie va fi aerian fie sub ape, fără posibilitatea de a şti ce se întâmplă pe pământ, lângă el.

9 comentarii:

  1. Multe și spinoase întrebări ai mai pus, Marine! Și, în absența răspunsurilor, orice speculație este bine venită.

    Văd că știi că procuratura doamnei Kovesi a făcut investigații. Poate că singura întrebare legitimă este de ce nu știm încă nici concluziile investigației, nici rezultatele anchetei criminalistice.

    Singura speculație, în absența unui răspuns la această întrebare, este că Procuratura este, într-adevăr, subordonată Cotrocenilor și implicată în campania națională de acoperire a adevărului în acest caz, orchestrată tot din acest palat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hari, problema cu doamna MAK0VE(S)I din fruntea procurorilor nu este o necunoscuta, nu mai mira pe nimeni. Acuma doar asteapta sa se acumulzeze gazele,chibritul il aprind cand se acumuleaza suficient etan. Intre timp baga fasaite cu plagiatul, cu reprezentarea, joc de glezna.

      Ștergere
  2. "Ştiţi bine că eu, de nenumărate ori, în legătură cu Băsescu am întrebat chiar în şedinţe mari când dăm verde pentru Băsescu. S-a dat târziu dosarul lui, acuma. Cu celelalte este o altă treabă pe care eu am spus-o în surdină colegilor. Acum este momentul să o spun tare. Sunt două-trei care vin, tari şi importante, dar vreau să vă spun că în aproape toate, mi s-a spus, dăm şi de oameni de aici. Sunt dosare extrem de complicate, şi atunci le-am lăsat în stand-by ca să vedem cum le lucrăm".

    Vă mai amintiţi de această declaraţie? Potrivit celebrelor stenograme ale şedinţelor Delegaţiei Permanente a PSD din 2003, ea îi aparţine Rodicăi Stănoiu, ministru al Justiţiei la acea vreme. Recunoaşterea nonşalantă a jongleriilor cu dosare a înlăturat orice urmă de îndoială asupra dimensiunilor controlului politic exercitat asupra procurorilor şi judecătorilor în guvernarea PSD 2000-2004.

    Când Adrian Năstase vorbeşte astăzi de sentinţe politice se autocondamnă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Realiatea este deformata. Adevarul este ca vinile, culpele exista. Nimic nu este politic in furturile, coruptia si delapidarile de la nivel inalt. Politic este doar modul si momentul ales pentru intrumentarea cazurilor, ca si modul in care se exercita santajul cu aparitia sau disparitia dosearelor.

      Ștergere
  3. 1. in mod normal ,salvarile nu au voie sa ia decat pacientii pentru care au venit. nici un membru al familiei nu are voie in salvare, deci puteau sa vina doar cu alta masina la spital dupa pacientul pe care il transporta salvarea. 2. A. Nastase, la momentul urcarii in salvare putea fi sedat , pentru a se linisti, deci nu putea fi in alta stare decit aceea in care se afla, apatica, fara agitatie si calm datorita efectului sedativelor. 3. in rest intrebari pertinente care isi asteapta raspunsuri si mai pertinente!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioan n
    Corecte remarcile, dar:
    1. In cazuri deosebite, la cererea pacientului(in special a celor care au avut caderi psihice, cum este cazul lui Nastase) se putea acepta un membru al familiei in masina.Dar nici macar plecand alta masina dupa salvare nu s-a vazut si nici un membru al familiei venind cu el pana la salvare macar.Concluzia: se stia ca nu e nimic grav si s-a evitat intalnirea cu presa, pentru a nu da declaratii si explicatii care apoi se puteau intoarce sau nu mai bateau cu ... varianta convenita.
    2. Nastase in momentul urcarii in salvare putea fi sedat, sa scape de dureri. Dar revin la ora si momentul impuscarii si apoi timpul scurs pana la iesire. Ce sedativ a fost folosit de si-a facut afectul asa de repede si l-a linistit complet incat mai ca nu zambea la plecare. Privirea lui sa imi fie cu iertare, nu prea arata a om speriat de ceea ce a facut era constient, nu era insonstient sa aibe o privire pierduta. Privirea lui era calma, nu sub influenta sedativelor. Eu am vazut om cu piciorul sfartecat de explozia unei mine antipersonal care statea de 6 iore pe un drum asteptand sa il gaseasca cineva. A avut noroc ca am trecut cu masina pe acolo si ca suflul exploziei i-a cauterizat rana si nu a sangerat. Privirea lui, (desi a spus ca nu simtea nimic) era a unui om speriat, care nu stia daca mai prinde a doua zi sau nu.
    3.In rest, numai bine . Dar tocmai pentru a evita astfel de intrebari care pot avea si un raspuns plauzibil, desi sunt prea multe si prea .. ciudate, ar trebui sa se dea un comunicat OFICIAL cu rezultatele investigatiei respectiv filmul actiunii, ca sa se inlature orice speculatii. Cu cat se pastreaza mai mult tacerea cu atat apar mai multe intrebari.DE CE NU SPUNE NIMENI CLAR, O PERSOANA AUTORIZATA, EVENTUAL JUDECATORUL DE CAZ. CARE ESTE POZITIA LUI NASTASE ACUMA, ARESTAT SAU NU ?De ce se contrazic in declaratii si minsitrul Rus si avocatii, si politia capitalei asupra statutului lui Nastase acuma ?
    Se asteapta decizia pe 28 cand judecatorul va amana sau suspenda punerea in executare a hotararii si atunci se va spune ca NASTASE NU A FOST IN STARE DE AREST, PENTRU CA NU AU FOST INDEPLINITE TOATE FORMALITATILE , DECI DOSARUL LUI ESTE CURAT.Asta se urmareste.

    RăspundețiȘtergere
  5. de condamnare nastase nu mai poate scapa. ca intra putin la bulau sau nu, nu conteaza. politic a fost asasinat. banuiala mea este ca nastase a fost eliminat din joc cu acordul ambelor parti iliescu-basescu (astia au facut si fac legea). cu nastase la bulau e groasa, ar putea fi gura sparta, ar putea sa joace o ultima carte. asa ca i-au promis o viata linistita prin haiti, bahamas, indonezia. stiu ca ce spun e de SF, dar sa nu va mire daca nastase dispare ca magarul in ceata

    RăspundețiȘtergere
  6. Marius,
    Tot ce spui tu ar parea de domeniul fantasticului in orice tara, la noi nimic nu este exclus. Unii spun chiar ca de fapt Nastase a incercat sa se sinucida pentru ca a inteles ca a fost tradat de ai lui si condamnarea lui a fost decisa bilateral.Dar nu vom sti, noi amărastenii niciodata adevarul adevarat, declarat sau recunoscut de cei care il cunosc cu adevarat, asa cum nu va spune nimeni oficial adevaraul durerii de burta a lui Placinta, desi se stie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Merine, esti dat dracului.Tot ce ai spus tu aici, azi se ... confirma. Incep sa fie luati la intrebari medicii si politistii pentru a se afla daca starea lui a fost atat de grava incat sa necesite internarea. Incep sa isi puna si altii intrebarile pe care le-ai pus tu. Se pare ca te citeste lumea.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.