luni, 18 iunie 2012

Arama lui Dogaru

„Referitor la posibila transformare a SCMD in partid politic La sugestia pe care cu obstinatie o avanseaza diferiti domni colonei, mai mult sau mai putin legati de mass media militara de altadata, de a transforma SCMD intr-un partid politic, raspunsul este acelasi dintotdeauna: NU.
In Romania de astazi, perceptia populara asupra partidelor politice se asimileaza cu ideea de gasca, de grupuri de interese total straine intereselor nationale, cu ""baietii smecheri"", cu cei imbogatiti din furtul (devalizarea) in totul sau pe bucati a fostei industrii romanesti sau din speculatii imobiliare cu terenuri ale statului sau ale obstilor locale, cu cei care au adus Romania si pe romani la sapa de lemn.
Deocamdata Armata in ansamblul ei, adica actualii si fostii militari, nu au intrat in constiinta romanilor ca delapidatori si tradatori de tara.
Multumim pentru repetatele sugestii si tendinte de manipulare in acest sens, dar SCMD a fost si va ramane ceea ce s-a anuntat a fi: un sindicat, adica o forta constienta, puternica, de neoprit in apararea drepturilor legitime ale tuturor categoriilor de militari.
In concluzie, nu mai emiteti zvonuri otravite domnilor, este inutil!...
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Publicat de Sindicatul Militarilor”

Acest declaraţie aparţine după cum se vede domului Dogaru Mircea, Iniţiatorul şi a fost dată în Iulie 2010, când apăruseră primele semne şi informaţii că domnul Dogaru doreşte să folosească partidul pentru a se lansa în politică fiind în căutarea unui partid mic fără prea mulţi sprijinitori, dar cu bani, căruia să îi promită voturi şi de la care să primească fotolii. Găsise domnia sa pe atunci un partid mic destul de nebăgat în seamă ca susţinători, dar cu un şef degrabă dătătoriu de speranţe şi finanţe, un vulpoi numit Felix. Doamne ce mai tandreţuri, ce mai promisiuni şi jurăminte ce mai love story în toată regula. Dragostea a fost repede sesizată, cineva l-a întrebat ce caută sindicatul printre partide şi Dogaru pe la Antene, iar domnul Dogaru s-a grăbit să dea anunţul de mai sus, ca să pună capăt şuşotelilor.

Pe vremea aceea, “Armata in ansamblul ei, adica actualii si fostii militari, nu au intrat in constiinta romanilor ca delapidatori si tradatori de tara.” sau mai bine-zis, Dogaru, că la domnia sa se referea când spunea armata, deşi era foarte forţată alăturarea.

Între timp s-au întâmplat multe lucruri, naţiunea a evoluat iar optica, pretenţiile şi morala Iniţiatorului au suferit transformări radicale pentru că tot în Iunie, dar 2012,Iniţiatorul a întors armele şi ne spune că:

“2. Optiunea “capra si varza” sau solutia de mijlocAceasta presupune sa ne orientam spre cei care mai inca interese comune cu noi. Deci exclusiv spre alianta PNL-PC. Sa-i atragem atentia lui Crin Antonescu, locomotive, astazi abandonata a USL, ca, daca nu va fi suspendat/demis Basescu vara aceasta, ca sa avem in octombrie alegeri parlamentare si prezidentiale la un loc, va ajunge presedintele Romaniei atunci cand ne vom recupera si noi drepturile furate, adica la “Pastele cailor”. Sa semnam Contractual social doar cu acesta alianta, promitand ca vom sustine exclusiv candidatii ei la alegerile generale.”

Deci acuma militarii adică Dogaru se amestecă în viaţa politică, pe faţă, nu doar prin studiourile TV, pentru că a pierdut şi a rămas fără portofoliu.

Dar dacă şi acuma este lăsat de izbelişte, Iniţiatorul ne recomandă, ne cere, ne ordonă să trecem la varianta 3 :

“Intrucat presedintii unora dintre ONG-urile aliate noua, sunt si presedinti de partide “de buzunar”, vom putea arunca in alegerile generale un astfel de partid, de pilda al d-lui Viorel Ringhilescu (cel care contesta in justitie existenta legala a PDL si UNPR), a d-lui Petre Racanel sau altul, si vom face toti alianta electorala cu respectivul partid.”

Cu alte cuvinte, acuma lăsăm dracu orice pretenţie de cinste şi neimplicare politică, armata poate intra în conştiinţa românilor oricum, nu mai contează, trebuie să ne alegem şi cu asta basta. ASTA ESTE POHTA CE A POHTIT-O DINTOTDEAUNA INIŢIATORUL.

A mai încercat în două rânduri să se lipeasca de două partide mici, de buzunar (de ceas) , care în schimbul voturilor acceptaseră nişte nominalizări pentru membrii fondatori. Acum un an, eram împinşi către Partidul unui alt istoric, poate vă mai amintiţi Partidul României Europene. A trecut şi amorul acesta şi iată, a apărut în preajma alegerilor un alt partid liliputan, PRODEMO la care Candidatul Rînciog a aderat repede şi s-a înscris pe lista de consilieri. Îşi făcuse omul socoteala că la câţi sindicalişti sunt în Bucureşti se alege, aşa cum şi Iniţiatorul conta pe 60000 de participanţi la ultima adunare dată prin mail. Probabil că numărul de voturi luate de Candidat a fost egal cu cel al celor ce au răspuns apelului Iniţiatorului, adică 500, dacă nu mai puţin.

Cert este că acuma Iniţiatorul nu numai că doreşte implicarea direct şi formarea unei formaţiuni politice dar are în buzunar şi viitoarele personalităţi ale căror nume le vehiculează de parcă aceştia nu numai că şi-au dat acordul dar chiar l-au rugat să îi primească lângă el.Nu se mai mulţumeşte cu cei cinci miniştri cu care este în strânsă legătură, domnia sa acuma numeşte miniştrii după cum vrea, conduce ţara, iar mâine poimâine păzea Europa, vă vine un nou conducător.

Îmi e teamă să ghicesc ce diagnostic ar da un psihiatru.
Partea proastă însă este nu că încearcă să târască sindicatul în jocuri periculoase, că se face personal de râs, dar aceste declaraţii şi pretenţii pun în pericol însăşi existenţa sindicatului care şi aşa a fost înfiinţat la limta legalităţii şi domnia sa ştie ca este aşa şi un alt judecător nu ar mai înscrie sindicatul, de aceea fuge ca dracu de tămâie de schimbarea statutului. Citind ce scrie domnul Dogaru în articolul acela cu “SCMD şi CNSC în faţa optiunii decisive”, te întrebi fără să vrei ale cui interese le serveşte Iniţiatorul pentru că ale sindicaliştilor în mod cert nu.

Sindicaliştii au înţeles că la acestă oră atâta vreme cât PDL a făcut tot ce a putut pentru a ne desfiinţa ca oameni şi categorie socială, singura variantă este o încercare de apropiere de cei care erau până mai ieri în opoziţie. Preluarea puterii de către USL a readus speranţele pensionarilor militari ca şi altor categorii sociale. Faptul că USL, respectiv Ministrul Apărării doresc să ne redea demnitatea, statutul şi -când vor fi fonduri- pensiile la cuantumul din 2010 este clar, primii paşi au fost făcuţi, s-a stopat procesul reţinerii banilor pe 2011, s-a înfiinţat comisia de elaborare/modificare a legii pensiilor militare,s-au luat măsuri pentru a se permite accesul în sediile Cercurilor Militare pentru toţi pensionarii militari, fără discriminare, dar domnul Iniţiator tot nu e mulţumit. Şi nu e mulţumit, pentru că în felul acesta , dacă militarii îşi recapătă pe baze legale prin lege toate drepturile, CINE MAI STĂ ÎN SINDICAT ŞI CINE MAI PLĂTEŞTE COTIZAŢIILE ? Aceasta este drama Iniţiatorului, acestea sunt interesele pe care le urmăreşte . De aceea - dar nu numai- a început o campanie de persiflare, ameninţare, şantaj, destabilizare, împotriva celor pe care se preface că îi susţine.

ALE CUI JOCURI LE FACE ? Ale cui interese le reprezintă? În nici un caz ale sindicaliştilor, în nici un caz ale pensionarilor militari. Toate aceste “nemulţumiri“ presiuni, pretenţii, ameninţări, nu fac altceva decât:
• să creeze confuzie, neîncredere, chiar disensiuni între sindicaliştii şi pensionarii care acordă credit lui Dobriţoiu, şi cei care desi clamează- ca şi Iniţiatorul- că nu îi interesează cuantumul ci principiile şi demnitatea, urmăresc doar banii pe loc fără întârziere;
• să creeze presiune la nivelul alianţei şi să îi facă să ne abandoneze pentru că deşi am primit semnale –prin fapte- că ni se vor rezolva problemele, continuăm să îi atacăm şi să cerem imposibilul;
• dezbine coaliţia aflată la putere, prin tratament diferenţiat aplicat partidelor din interior, respectiv orientarea către PNL şi CD şi luptă împotriva PSD. ASTA ESTE CEEA CE URMĂREŞTE DOMNUL DOGARU. ÎNTREBAREA ESTE IMPINS DE CINE? Ale cui ordine le executaţi domnule Dogaru? Ca o urmare a cestei politici se poate ajunge chiar la certuri între sindicalişti, ştiind că unii din ei sunt membri ai PSD, alţii ai PNL. Asta urmăriţi domnule Dogaru? Pentru ce, pentru a vă păstra cotizaţiile ?
• dea ocazia  societăţii,- PRIN DECLARAŢIILE SALE ŞI AFIRMAŢIILE TOTAL IRESPONSABILE- să blameze din nou armata, pentru jocuri murdare. Comunicatul domniei sale a dat ocazia unor indivizi de la Evenimentul Zilei(care abia aşteaptă să îl prindă în off-side),dar şi participanţilor la emisiunea lui Zgriblea la RTV, să afirme că militarii sunt coada de topor a unor politicieni, “minerii “ lui Antonescu sau mai ştiu eu ai cui. A REUŞIT DOMNUL DOGARU, ÎN SCRISOAREA ADRESATĂ COPREŞEDINŢILOR USL,PRIN AFIRMAŢIILE SALE IRESPONSABILE –CARE NU AU NICI UN SUPORT REAL, (DAR ÎN GÂNDIREA PARANOICĂ TREBUIAU SĂ ÎI RIDICE COTA DE LUPTĂTOR), SĂ AFIRME NICI MAI MULT NICI MAI PUŢIN DECÂT CĂ MIŞCAREA OAMENILOR DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII A FOST COORDONATĂ ŞI MANIPULATĂ DE EL:
“Am contribuit prin reprezentantii nostri permanenti (rezervisti, revolutionari, ONG-uri, etc) la evitarea politizarii noului fenomen Piata Universitatii”
 Nimic mai fals, nimic mai neadevărat, cu toţii ştim că mişcarea a fost spontană şi mai ales că SCMD nu a avut nici un amestec, ca organizaţie, ca sindicat cu acele mişcări. Că au fost printre protestanţi din când în când şi pensionari militari, este adevărat dar aceştia au venit neorganizaţi, fără însemnele sindicatului fără a fi organizaţi, fără a fi trimişi de cineva. Prin afirmaţia sa domnul Dogaru a reuşit să pună egalitate între mineri şi militari, a reuşit să facă media să se întrebe ale cui jocuri le face sindicatul şi militarii şi cine stă în spatele nostru. Şi asta numai din dorinţa de a se erija în marele conducător, Che Guevara al României, conducătorul iubit. DOMNULE DOGRAU, ATI ADUS PRIN ACESTE AFIRMAŢII MARI DESERVICII SINDICATULUI ŞI MAI ALES PENSIONARILOR MILITARI CARE DE ACUMA VOR FI VĂZUŢI CA MASĂ FOLOSITĂ MANIPULATOR DE FORŢE OCULTE. Veţi da seamă pentru aceste fapte în faţa CNR. Aţi mai făcut o afirmaţie în piaţa Victoriei, referitor la apartenenţa tânărului Alexandu Gheorghe la o închipuită organizaţie secretă a tinerilor ofiţeri, afirmaţie care l-a costat cariera. VREŢI SĂ DISTRUGEŢI SINDICATUL CUM AŢI DISTRUS ŞI CARIERA OFIŢERULUI ? L-aţi consiliat greşit, l-aţi împins la gesture necugetate, i-aţi promis imunitate şi sprijin, l-ati împins în politică în politica dumneavoastră de doi bani v-aţi lăudat că nu i se va întâmpla nimic, iar acuma este cel mai tânăr rezervist. Felicitări! Aţi reuşit să păcăliţi un om. Poate aţi mai păcălit câţiva, pe cei care vă ridică imnuri şi vă transformă în sfânt dar nu puteţi prosti tot sindicatul.

Faceţi un joc periculos, periculos pentru sindicat şi sindicalişti, în încercarea de a vă propulsa în viaţa politică. Numiţi miniştri, faceţi şi desfaceţi alianţe, ridicaţi partide la prag electoral, propulsaţi oameni politici, toate astea într-o minte bolnavă. Faceţi ce vreţi cu mintea dumneavoastră, dar lăsaţi sindicaliştii în pace. Militarii adevăraţi nu participă la astfel de jocuri. Jucaţi-le singur şi aveţi mare grijă ce spuneţi, ce declaraţi în numele sindicaliştilor.

Sunteţi supărat că cei care formează actuala guvernare nu vor să semneze un pact cu dumneavoastră, care v-aţi ales în fruntea unei organizaţii fantomă-CNSC- pretinzând că aveţi sprijinul a zeci, sute de mii de oameni numai din dorinţa de a fi băgat în seamă. Pentru că ezită să semneze acel Contract cu dumneavoastră aţi început să îi ameninţaţi, să îi şantajaţi cu acţiuni de protest, dar nu realizaţi că tocmai aceste ameninţări şi afirmaţii iresponsabile îi fac să nu vă bage în seamă, chiar să nu se afişeze  în prezenţa dumneavoastră, pentru că v-aţi creat o imagine nu tocmai favorabilă. Culmea este că au acceptat întâlniri, dialoguri, chiar semnarea de protocoale la nivel filiale în teritoriu, cu oameni care au prezentat încredere, discernământ, seriozitate. Cum puteau semna ceva cu cineva care azi spune că va semna un protocol asemănător celor al filialelor la nivel conducere SCMD- USL, iar apoi afirmă că nu doreşte să semneze acest protocol pentru că "nu doreşte să se amestece în politică", dar se laudă  pe blogul sindicatului că se află într-o fază superioară a semnării protocolului. Cam ce fel de partener de discuţii sau de cooperare aţi putea fi domnule Dogaru, când dumeavoastră cereţi sindicaliştilor să se rupă de USL, să coopereze numai cu două partide din Uniune? Iar Contractul social cu cine vreţi să îl semnaţi, cu USL sau numai cu PNL şi CD? Măcar specificaţi domnule Dogaru ca să ştie primul ministru, să nu vină degeaba la întâlnire şi să se trezească dat afară, pentru că nu doriţi să semnaţi şi cu el. Sunteţi chiar atât de rupt de realitate încât nu realizaţi că PNL şi PC  nu vor rupe alianţa cu PSD de dragul dumneavoastră şi nici nu vor semna un document separat cu CNSC pentru că vor rămâne fideli documentelor semnate în cadrul USL. Cerând celor două partide să semneze  doar ei cu dumneavoastră, dovediţi că de fapt :
  • ori sunteţi total rupt de realitate;
  • ori doriţi şi încercaţi să îi dezbinaţi;
  • ori practic nu doriţi să semnaţi acest document pentru că ştiţi că nu vor semna în condiţiile impuse de dumneavoastră;
  • ori o combinaţie a ultimelor două variante;
Ce încredere prezintă în faţa unor eventuali colaboratori, un om care interzice comentariile pe blogurile sindicatului pentru că conţin critici la adresa sa, care suspendă vicepreşedinţi pentru că au avut tupeul să îl întrece DE CE sau au spus NU SUNT DE ACORD , sau să ceară suspendarea unor preşedinţi de filială pentru că au cerut dialog şi DESFIINŢEAZĂ ABUZIV FILIALE pentru a astupa gura a sute de oameni care nu sunt de acord cu modul lui de a conduce ? CINE AR INTRA LA DISCUŢII CU UN ASTFEL DE OM ? V-aţi pus vreodată întrebarea asta domnule Dogaru Mircea? V-aţi pus vreodată întrebarea cât rău aţi făcut acestui sindicat prin aceste fapte prin acest mod de a acţiona ? E timpul să vă puneţi aceste întrebări, e timpul să nu mai căutaţi răul în altă parte, răspunsul se găseşte în faptele şi declaraţiile domniei voastre. E timpul poate să vă întrebaţi ce se întreabă atâţia oameni : CE CĂUTAŢI ÎN FRUNTEA SINDICATULUI, PE CINE REPREZENTAŢI DE FAPT ?

Prin ultima postare aţi reuşit să vă daţi arama pe faţă şi să arătaţi că de la bun început nu aţi urmărit altceva decât să vă faceţi sau să manevraţi un mic partid sau mai mare, care să vă dea posibilitatea să ocupaţi funcţii înalte, să conduceţi, să manevraţi, să manipulaţi oameni, să vă numiţi prietenii, pe cei care vă cântă în strună în diferite funcţii să să îi controlaţi. Pentru a atinge acest scop v-aţi folosit de acest sindicat în numele căruia ameninţaţi, şantajaţi, cu proteste stradale dacă nu sunteţi băgat în seamă.Aţi reuşit să faceţi opinia publică, reprezentanţi ai media să pună semn de egalitate între pensionarii militari şi mineri, prin declaraţii iresponsabile, rupte de realitate care urmăreau decât satisfacerea unui orgoliu nemăsurat.

Pensionarii militari nu sunt nici masă de manevră, nici soldaţii dumneavoastră de plumb domnule Dogaru !

P.S. Este pur şi simplu incredibil cât de rupt de realitate poate să fie Iniţiatorul, cât de absurd când afirmă :” Care presa? Aia care a spus ca suntem 500 de oameni cand eram 6000 si 2000 cand eram 30.000?” NU POT CREDE 30000? Ceauşescu era sănătos la minte când credea că e iubit de 20 de milioane de români. Nici Groapa nu cuprinde atâţia oameni . Dacă îl aude conducerea lui Dinamo îi cumpără sindicatul şi îl aduce la meciuri pe post de suporteri.

Pentru cei care încă îi mai cântă în strună INIŢIATORLUI, o dedicaţie pe măsură:



18 comentarii:

  1. neacsule, cred ca ar fi mai legitim sa te intrebi ce cauti tu in sindicat nu ce cauta Dogaru!...

    Nedumeritul

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimul de mai sus se pare ca e membru in CD, de vreme ce pune o asemenea intrebare.Ne place sau nu analiza lui Neacsu e cat se poate de conforma cu realitatea.Dogaru ori a luato razna, ori raspunde unor comandamente care au ca scop atatarea militarilor aspru loviti de masurile lui BOC,impotriva USL,denigrarea lui Dobritoiu care se lupta pentru a pune in practica ANGAJAMENTELE asumate si chiar spargerea aliantei USL prin intrigi si manipulare.{specialitatea lui Dogaru si Pricina}Daca pana ieri nu semna protocol cu USL ca sa nu dea prilej de desfintare a SCMD, azi omul se baga in bucataria USL,iar la viitoarele alegeri sprijina pe fata partide de doi lei ca cel a lui Brotecel, Racanel....si cine stie ce dracu ii mai trece prin cap.Un lucru e clar ,omul a scapat din mana organizatia si MARELE INITIATOR ii cere socoteala.AI dat de dracu Mircea, funia se strange in jurul parului, si CNR-ul iti va pune capacul.Acum e clar de ce nu ati semnat pactul SCMD-USL si va ascundeti sub fusta CNSC marele fas.In curand jocul vostru va fi dat in vileag.Rusine sa va fie ca ati d-manjit cu mizerie un act de mandrie nationala, de redesteptare cu este PIATA UNIVERSITATII.Pentru asta veti da sama. GERULA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gerula,
      Cu cine vrei sa se schimbe sindicatul? Sefii de filiale sunt dupa chipul si asemanarea lui Dogaru.Cum s-au infiintat filialele? Cei din CD au dat telefoane prin provincie pe la cei pe care ii cunosteau si le-au spus sa infiinteze o filiala. S-au adunat 15-20 de oameni cativa dintre ei s-au numit membri ai birourilor operative, si-au ales functiile apoi l-au invitat pe Dogaru, au facut adunarea de constituire, au primit stampila si gata, Cati dintre ei au organizat alegeri dupa ce s-au infiintat ? Cati dintre ei sunt alesi cu adevarat ?Cati dintre ei merita cu adevarat sa fie presedinti de filiala? Niste lingai cei mai multi,oportunisti vanAtori de functiI. Cum vrei sa faca astia scandal cand sunt toti vanduti lui Dogaru, si recunoscatori ca i-a sunat pe ei si i-a facut presedinti de filiala si apar la tv ?Ce au facut oltenii si bucurestenii dupa ce filiala lui Tudor a fost scoasa de pe blog? A luat careva atitudine ?Nu. Tac toti chitic si consiliul ala al lor, si oltenii si toti, le e frica sa nu pateasca la fel si sa nu le inchida si lor robinetul.Ofiteri de paie. Nu va mai laudati ca sunteti militari, sunteti carpe.Pe undeva Neacsu e de admirat. Este singurul poate mai e si Burcu, dar ala s-a retras care a avut curajul sa spuna de la inceput lucrurilor pe nume, a spus cine este Dogaru,de la inceput si filiala l-a discutat din cate stiu in sedinta BOB. Acuma realizati ca a avut dreptate dar mai mult de atat nu face nimeni nimic.Tudor si cativa de prin Bucuresti mai au curaj sa spuna ce gandesc , ceilalti il pupa in cur pe Dogaru si tremura sa nu le ia functiile.Cipolino ala sau cum il cheama s-a facut de toata isprava. Daca astia sunt revolutionarii militari, e vai de ea armata ce comandanti a avut. Din cauza unor astfel de oameni au murit nevinovati la revolutie.Ce cauta Pricina prin Timisoara la revolutie ?Poate sa spuna ? Acuma se damarele sindicalist.Are dreptate neacsu, cine sa discute sau sa negocieze ceva cu astfel de oameni?

      Ștergere
  3. Mai bine muta-te cu postarile pe Mehedinti Blog Online !
    Cere "spatiu de emisie" acolo, ca aici nu te baga nimeni in seama .

    RăspundețiȘtergere
  4. Cititorului. Ai dreptate partial cand afirmi ca filialele tac. Craiova, Slatina Valcea au luat atitudine atat prin note interne cat si luari de pozitie in plenul unor intalniri{Naon la Bucuresti si Dogaru la Caracal}.Pentru a credibiliza actualele conduceri sau ale schimba Craiova prin NAON apropus ca inainte de CNR Adunarile Generale sa dea un vot de INCREDERE actualelor BO sau sa aleaga alte echipe de conducere.In felul asta la CNR Dogaru se va confrunta cu ADEVARUL si REALITATEA si va fii nevoit sa -si puna mandatul in joc pentru a fi reales sau sa fie schimbat.Numai asa SCMD-ul va fi recredibilizat si va deveni partener de dialog pentru puterea politica ori care ar fi ea.In curand la Craiova se va produce un eveniment care va lamuri multe DILEME si va lamuri multe aspecte de ordin intern in SCMD.easul adevarului se apropie si nu vom lasa ca CINEVA sa -si bata joc de ceea ce NOI TOTI am fondat si dezvoltat.Cu speranta GERULA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sunt vorbe Gerula. Pe blogurile filialelor nu s-a vazut nimic. Daca filialele ar fi avut taria sa posteze toate pe blogurile lor articolul care fusese scos de CD , as fi inteles ca exista unitate, atitudine, colegialitate, dar toti au tacut chitic. s-au facut ca nu vad si au trimis cate o intrebare unui om care oricum nu ii baga in seama. Frectii la picior de lemn. Daca faci ceva fa se se vada sa se simta efectul, nu sa iti multumesti doar constiinta. Eu asa as fi facut.Presedintii de filiala insa nu au sange. Doar vorbe. Nici Craiova nici alta filiala nu a spus desfiintati-ma si pe mine ca sunt d eacord cu Tudor. Nici una nu a preluat articolele lui asa cum nici una nu a preluat articolele lui neacsu care spuneau adevarul . Frica. Asa ca sa o lasam moale, ramane cum am spus.Urmaresc de mult sindicatul, intervin rar, pentru ca a intrat in cocina nici comentariile nu smai sunt ca la inceput, s-a stricat tot iar sindicatul daca nu se schimba conducerea va ajunge de rasul lumii.

      Ștergere
  5. Pana la proba contrarie iti respect punctul de vedere.In curand apele se vor limpezii sifiecare filiala va trebui sa isi precizeze pozitia fata de derapajele unor lideri de la toate esaloanele.Sindicatul trebuie condus transparent in concordanta cu interesele membriilor sai si nu ale unor lideri frustrati ca nu sunt bagati in seama.Cu pretuire camaradereasca GERULA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In care viata se va intampla asta ?Asa ceva nu se va intampla. Ce vor face filialele? Domnule , esti mai visator decat Neacsu. Nici o filiala , nici un presedinte de filiala nu isi va cere votul de incredere, pentru ca nici unul nu va reusi sa aduca la adunare jumatate plus unul din membrii filialei. Nu mai au de unde. Jumatate plus un sfert deja nu mai sunt membri de sindicat, sunt pastrati fictiv in evidenta desi nu si-au platit cotizatiile. Cine sa voteze ?Filialele fac apeluri disperate la sindicalisti sa vina sa isi plteasca cotizatiile. Dogaru se plange ca nu are cu ce plati avocatii si ameninta cu suspendarea proceselor celor care nu si-au platit cotizatiile desi nu are nici un drept. Daca Dogaru ar scoate acuma toti sindicalistii in strada si i-ar lua cu arcanul nu ar scoate mai mult de 8000 dupa cei care au platit cotizatiile. Toti sefii de filiala au dezertori care depasec 50 % din efectivele din ianuarie 2011. De ce nu a inaintat nici unul cererea de scoatere din evidenta ? Pentru ca nu vor sa para mai slabi decat sunt, pentru ca vor sa se creada sefii unor filiale puternice si numeroase. De la acesti oameni te astepti la sinceritate si puncte de vedere? Visezi domnule.

      Ștergere
  6. Domnu Neacsu
    Constatam ca pe Blogul de Mehedinti, au cam luat-o toti in dinti !
    S-a inchis "la liber" acolo!

    Ne dati voie sa mai postam si noi, cate una mica, pe aici ?
    Promitem ca nu injuram pe nimeni !
    Multumim !

    RăspundețiȘtergere
  7. Deranj mare, domnu Neacsu, pe blogul de Mehedinti ! Nu mai ai loc de intors acolo, frate !
    Apropo, nu puteti dumneavoastra sa interveniti pe langa domnul Burcu, macar o ora pe zi sa ne dea LIBER pe-acolo, la injurat ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei Citytorule in stele opreste-te ca ai inceput sa sari calul. Ofiter de paie poate esti TU oi fi fost facut pe filiera CLASEI MUNCITOARE .Marea majoritate a presedintilor sunt ofiteri de cariera care au condus structuri militare nu ca DOGARU.Asta e norocul SCMD ca altfel se desfinta de mult.Gerula are dreptate si eu stiu ca se doreste ca la CNR sa se produca o REVIGORARE a SCMD cu sau fara DOGARU.Pentru a fi credibili si a-l obliga pe DOGARU sa se supuna deciziei CNR,presedintii de filiale trebuie sa ceara votul de incredere prilej cu care unii vor fi INVALIDATI de plenul AG convocata statutar.Sindicatul trebuie curatit de oamenii care raspund la comenzile lui dogaru contrar intereselor SCMD,el trebuie redat membrilor de sindicat si nu folosit ca mijloc de santaj la adresa factorului politic pentru a obtine avantaje pentru uni lideri. Cat priveste visele se pare ca suntem multi ,,VISATORI,,La buna vedere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa vad pe blogurile filialelor ca s-a intamplat ce spui tu aici. Si apoi astept sa vad schimbarea la varful sindicatului. Pana atunci eu am drepătate, tu doar visezi. Ca visezi despre concediu, e treaba ta, dar nu visa despre sindicat ca e jenant.

      Ștergere
  9. Odiseea Contractului social (update):

    „Copresedintii USL vor semna contractul social cu reprezentantii CNSC, in termen de o saptamana.”
    19.04.2012

    „Astazi, Consiliul National al Societatii Civile (CNSC) este o forta de care se teme toata lumea, si in tara si in afara.”
    23.04.2012


    „Liderii USL ne-au transmis ca semnarea Contractului social cu CNSC este batuta in cuie. Va avea loc si in noile conditii.”
    28.04.2012

    „Premierul desemnat a venit singur in Piata, solicitand lista obiectivelor si declarand ca, martea viitoare, in chiar ziua votarii in Parlament a guvernului, va redeschide dialogul cu noi pe tema semnarii Contractului Social….”
    02.05.2012

    „In aceste zile, conducerea SCMD este angrenata in urmatoarele activitati:
    Finalizarea tratativelor cu cei trei copresedinti ai USL, in vederea semnarii Contractului social cu reprezentantii CNSC….”
    12.05.2012

    …..”este bine ca cei din conducerea USL sa reflecteze ce este mai bine: semnarea Contractului social cu masa de votanti pe care o reprezentam noi toti, sau dubiosul acord politic cu si mai dubiosul Oprea si gasca lui de santajati!”
    28.05.2012

    “Revenind la sedinta de guvern de astazi, 30 mai, USL a procedat politic, ca si in cazul semnarii Contractului social cu CNSC, pasand mingea pana dupa alegeri…..
    Dar daca pe data de 12 iunie a.c. cel mai tarziu, situatia nu este rezolvata, cu sau fara semnarea Contractului social, de a doua zi iesim in strada si nu mai plecam pana nu vom fi siguri ca dl. Gherghina Georghe va imparti aceeasi celula cu dnii. Oprea, Igas, Maior, iar dna Maria LUPU cu Udrea, Anastase, Ritzi si Boiangiu!”
    30.05.2012

    Doamna MoniCA CAloian pune si ea umarul cu un plan de masuri:
    "Probleme discutate in sedinta Departamentului Juridic din 31.05.2012
    4.) Sprijinirea eforturilor conducerii SCMD pentru cresterea presiunii asupra copresedintilor USL in vederea semnarii Contractului Social cu reprezentantii Consiliului National al Societatii Civile,… ’’
    SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

    Col (r) Monica CALOIAN


    SCMD si CNSC in fata optiunii decisive
    „….Conform intelegerii din Dubai a celor doua mari familii de “baieti destepti” (intarita electoral, in taina,astazi, 15 iunie a.c.), dl. Ponta a semnat protocolul nu cu noi ci cu puscariabilul Oprea….”
    15.06.2012

    „Deocamdata continuam tratativele cu Alianta PNL-PC, in vederea celor promise pentru noi si salvarii ministrilor acestei aliante, vanati de oamenii regimului Basescu. 14 Iulie, ziua caderii Bastiliei, este aniversarea inceputului democratiei europene. Ar putea fi si ziua caderii Bastiliei romanesti!”
    19.06.2012


    Honor et Patria! Vae victis!
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    RăspundețiȘtergere
  10. Camarazi ,dl dogaru ne duce ca de obicei pe O DIRECTIE SECUNDARA,evitand directia loviturii principale adica aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaprietenul sau care i-a dat verde la criticat si injurat.Iar a ales o data istorica si un inamic fictiv {Ponta }de parca asta ar fii la temelia tuturor relelor. Omul ne prosteste ca de obicei si duce in DERIZORIU lupta noastra.SINGURA NOASTRA CALE DE URMAT este sprijinul USL singura formatiune care s-a angajat ca ne va rezolva problema.Cei care pun ,,botul,, si sprijina actiunile lui Dogaru se fac partasi la distrugerea SCMD. In curand o sa aflati ca Dl Dogaru va manipulat si in realitate misiunea sa a fost sa va tina sub control .Trist dar adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stilul alambicat si pretios agresiv al lui Dogaru s-a manifestat din plin si in prima sedinta a nou infiintatei comisii de elaborare a unei legi a pensiilor militare de stat. Mai intai si el si Caloianu si Cobuz tot sistineau pensie ocupationala in loc de pensie militara de stat. Apoi au insistat pe o ordonanta de urgenta pentru aceasta actiune, constienti fiind ca PDL-eii si UNPR-eii abia asteapta o asemenea pleasca. Dorind sa demonstreze,inca o data, ce fortos este a inceput sa-l ameninte voalat pe ministrul Dobritoiu ca sindicatul poate darama si guvernul USL asa cum a facut-o si cu guvernul anterior. Paranoia acestui individ a ajuns la maximum, mai are putin si capul ii va face implozie ( specialistii stiu de ce nu explozie). Inconjurat de fostii activisti de partid, de CI-isti sau turnatori la acestia, "marele" MIC conducator, constient ca-si pierde masa de cotizanti este in pragul apoplexiei. Saivati-l prin a-i lua jucaria!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.