miercuri, 20 iunie 2012

Alt guvern, alți nesimțiți, aceeași politică



Se schimbă guvernul, se schimbă “nesimţiţii”, dar metodele şi politica rămân aceleaşi. Guvernul Ponta după încercarea fondului de solidaritate pe care voia sa îl ceară de la bugetarii mai bogaţi, sau mai bine cei cu salarii preferenţiale, acum încearcă altă metodă de a face rost de bani, vrea să micşoreze salariile aceloraşi bugetari cărora voia să le impună taxa. O fi bine, o fi rău? Se vor găsi destui care să argumenteze pro şi contra eu nu pot decât să constat că singura diferenţă între guvernul Boc şi guvernul Ponta este schimbarea categoriei sociale pe care o taxează ca “nesimţiţi” în rest, metodele sunt aceleaşi, singura modalitate de a face rost de bani la buget este să ia de la oameni, fiecare guvern cu clienţii sau “nesimţiţii” lui. Păi dacă vom continua aşa cu aceleaşi metode unde este diferenţa, doar în schimbarea nesimţiţilor? Nu iau apărarea taţilor Anastaselor, nu ştiu ce salarii au , nici pe ce baze sunt calculate, eu constat doar că indiferent cine este la putere, în loc să ia măsuri de relansare a economiei, în loc să elimine economia subterană şi să verifice legalitatea unor afacerişti şi să ia măsuri împotriva ilegalităților, declară salarii nesimţite şi trece la reduceri. Nimic constructiv, nimic economic, nici o măsură de a produce bani, doar de a lua bani şi eventual de a produce motive de dare în judecată. Trăiască avocaţii şi judecătorii. Probabil noii nesimţiţi vor da şi ei statul în judecată, procesele vor trena până la viitoarele alegeri, vor ajunge la CEDO, acolo reclamanții vor câştiga, noul guvern va plăti şi uite aşa înflorim. Aşa cum spuneam, guvernele se schimbă politica rămâne aceeaşi, doar obiectul atenţiei diferă.

În rest, bătăliile sunt aceleaşi, opoziţia şi puterea au schimbat scaunele dar metodele sunt identice. Contestaţii, dosare, moţiuni, lovituri sub centură, dezvăluiri murdare, certuri,piedici, bâză, asta este preocuparea de bază a politicienilor, nu găsirea sau implementarea unor măsuri cu adevărat reale şi realiste de redresare a economiei. Politicienii României nu ştiu să aducă bani decât din buzunarele oamenilor.

În toată lupta asta politică, mai cade victimă câte un om care se pare că nu are ce căuta în cloaca politică. Unul din puţinii parlamentari sau politicieni cinstiţi,ultimul parlamentar virgin, Mircea Diaconu, a furat-o, a fost scos din viaţa politică a ţării, pentru că făcea notă discordantă cu ceilalţi. Victimă colaterală a bătăliei dintre Ponta şi Băsescu, Diaconu a fost scos afară de nişte oameni care judecă politic şi execută comenzi, bieţi teleghidaţi fără opinie personală, fără logică. Nu el trebuia scos din viaţa politică ci politicienii din Comisia Juridică, cei care i-au dat aviz când acesta a întrebat dacă sunt probleme de incompatibilitate. Sau cei din ANI care au judecat cum au judecat. Dar asta este România, cei nevinovaţi sunt scoşi din sistem, pentru că în România conduc corupţii iar cei cinstiţi nu ating baremele.

Şi în timp ce unii cad nevinovaţi, continuă jocul ielelor. Parlamentul votează – în comisii – legi prin care interzic CCR să le mai judece deciziile, deci fiecare îşi votează propriile legi,se pune la adăpost îşi acordă imunităţi, se pun la adăpost care cum este la putere, se blindează. Ponta se pare că va deveni prim ministrul plagiatorilor şi al incompatibililor. Nu mai puţin de trei miniştri propuşi de el au plecat, au fost schimbaţi pentru incompatibilitate sau probleme cu obţinerea unor diplome de studii, iar acum el însuşi trebuie să înfrunte aceeaşi problemă pentru că a devenit doctor prin şmecherii de licean. Indiferent ce va spune marea comisie de verificare, lucrurile sunt evidente, puse cap la cap lucrările arată nu numai preluarea unor texte in integrum, ci şi intenţia de “fentare” prin introducerea unor cuvinte în începutul unor fraze, pentru a păcăli verificările superficiale. Bineînţeles că aspectul nu îl preocupă, este gata să renunţe la titlul de doctor, fapt ce demonstrează clar că nu a fost obţinut prin muncă şi studiu, altfel ar fi plâns pentru el. Easy come easy go, pare să fie concluzia.

Nu mai puţin condamnabil este şi modul în care s-a pus pe tapet această problemă, prin informaţii trimise “pe surse” în străinătate de persoane care au cerut să li se păstreze anonimatul, ca pe vremea securităţii, care încă mai umple serviciile secrete interne şi externe, fie prin personalul propriu , fie prin instituţii culturale. De aici şi bătălia pe ICR care poate să fie chiar punctul de pornire al scandalului fapt ce a atras decizia de a fi scos de sub influenţa Băsescului.

Una peste alta cazurile Diaconu şi Ponta arată că în ciuda bătăliei din interiorul PDL – care între noi fie vorba, fără Băsescu nu prezintă nici un pericol oricine l-ar conduce, dar fără Băsescu nici nu ar fi ajuns la cota de azi – Băsescu încă mai deţine influenţe prin serviciile secrete şi încă mai muşcă aşa că este prematur să se spună că e învins pentru că PDL-ul se dezmembrează. Băsescu moare, dar nu se predă, iar dacă moare, moare cu duşmanul de gât. Şi schimbările astea din guvern mai arată ceva, arată că USL-ul, deşi declara sus şi tare că este pregătit să guverneze încă de acum 1 an, că are oamenii pregătiţi şi potriviţi, a fost luat de fapt pe nepregătite de căderea MRU şi nu a venit cu temele făcute la guvernare. Nu poţi schimba 3 miniştri în prima lună de guvernare şi să spui că ai avut totul pregătit. Nu poţi spune că ai avut programul de guvernare pus la punct de mult iar acum să vii ca şi Boc doar cu tăieri de salarii. Ori guvernul a fost întocmit la repezeală, ori miniştrii au fost nominalizaţi fără o verificare temeinică, ori pur şi simplu au crezut că nu va sesiza nimeni. Cu Băsescu la fileu, e imposibil să treci mingea dincolo fără să te taxeze. Bilă neagră pentru Ponta fie că e vorba de nepricepere fie că e vorba de nepăsare, orgoliu, infatuare. Culmea culmilor este că se află pe rol şi cazul doamnei Andronescu. Dacă va continua în ritmul acesta, USL va avea mari probleme la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte viitorul PDL, sunt două variante : fie câştigă cine vrea Băsescu şi atunci vor pleca unii către USL fie câştigă aripa anti-Băsescu şi atunci se sparge imediat după alegeri. Oricum persoane precum broscoiul sau pleşcoiul sau doamna cu abacul nu vor mai ocupa funcţii mari, sau nu vor mai ieşi în faţă până după alegeri. Chiar dacă nu o recunosc, au învăţat şi ei că cine merge pe aceste nume, pierde.

Hidroelectrica cere insolvenţa, Ponta duce o luptă surdă şi imorală, aşa cum spunea Antonescu, cu Videanu-bordură şi ca şi în cazul ICR sau Diaconu, doi se bat şi altul intră în spital.



Vine imediat vacanţa parlamentară, bucuria reporterilor tv şi gazetarilor care vor fi nevoiţi să plece pe plaje însorite prin Mallorca sau Bahamas, sau Dubai, pentru a mai lua câte o declaraţie “bombă” sau imagini ” senzaţionale” cu răsfăţaţii talk –show rilor.

Între timp judecătorii îl vor achita pe Năstase că e băiat bun.

Pe undeva prin Europa se joacă un campionat de fotbal, dar cine se mai uită, fotbalul românesc este ca şi politica românească la pământ şi nu îl mai vede nimeni iar ce fac alţii nu ne interesează.

Televiziunile anunţă că Ponta îi sfătuieşte pe guvernanţi să se pregătească “de atacuri murdare”. Ciudat sfat, pentru că prin armată, când se dădea “pregătirea pentru atac” asta însemna că noi atacam. Aştept comanda “pentru atac Înainte!”

Grecia, venim!



11 comentarii:

  1. Neacsule, bata-te sa te bata!... Tu vrei sa ne pacalesti, cum ca nu esti cu Dogaru?! Pai Dogaru tocmai asta spunea mai deunazi, iar dumneata il combateai puternic! ...
    Nedumeritul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cu Dogaru nu am in comun decat apartenenta la acest sinducat. In rest ne desparte tot, educatie, comportament, limbaj, prioncipii,caracter. Asa ca .. nu-ti fa iluzii.

      Ștergere
  2. Am ramas mut.
    Probabil ca numai flacaul din Caracal ne mai poate salva( :) ).

    RăspundețiȘtergere
  3. "Între timp judecătorii îl vor achita pe Năstase că e băiat bun."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , toti au crezut asa, uitasem ca judecatorii sunt inca la mana lui Basescu. Probabil maine poimaine , vom asista la o noua decorare cu Steaua Republicii a unui nou lot de judecatori si procurori, dupa cei de la CCR, pentru merite deosebite in activitate.

      Ștergere
    2. neacsule chiar esti convins ca nascase a fost condamnat la cda lu' base??
      Hai zi pe bune,chiar esti convins?Nu de altceva dar vreau si eu sa vad in ce "ape te mai scalzi"

      Ștergere
    3. Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, bineinteles ca nu a fost la comanda lui Basescu, a fost doar o rugaminte.Ii trebuia material pentru Bruxelles. Acuma are .

      Ștergere
    4. Daca nimic nu misca in tara asta fara aprobarea lui Bassescu spune-mi si mie, Ponta stie treaba asta ?
      Nu se teme ca la noapte ii sparg mascatii usa de la vila si il impusca cu bona filipineza cu tot ?
      Cum iti explici faptul ca vis-a-vis de alt prim-ministru (Iulia Timosenko) UE, SUA si toata lumea civilizata vorbesc despre un dosar politic iar cind e vorba despre Romania nu spune nimeni nimic despre dosare politice ci toti cer sentinte definitive ? Crezi ca Basescu i-a speriat si pe astia ? Crezi ca i-a mituit pe Obama pe Merkel.....?

      Ștergere
    5. Ia cumparat cu un cimitir de avioane si cu o datorie istorica stearsa cu buretele.

      Ștergere
  4. nastase, este vinovat sau nu? restul nu mai conteaza este cancan.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mariuse, viata unui om conteaza al dracu de mult, indiferent cine ar fi el.Vor fi alte decizii date pe caz care vor dovedi ca procesul a fost o facatura. Nastase dupa parerea mea este vinovat, dar vinovatia sa nu a fost probata. Este la fel de vinovat ca si Iliescu, ca toti politicienii si nu mai putin vinovat decat basescu. Sa le dam la toti cate un pistol in mana ? Imi e teama ca in loc sa se sinucida, ne ciuruiesc tot pe noi Unii au experienta in domeniu.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.