luni, 26 martie 2012

Pe Berca îl ia gura pe dinainte.



În August 2011, conform declaraţiilor domnului Igaş erau în MAI aproximativ 63000 de poliţişti intraţi în sistem pe filieră indirectă. Anul acesta domnul Băsescu se plângea de cei intraţi în MAI prin 2007 spunând că au fost încadraţi fără merite.

Noul Ministru Berca afirma că va face tot posibilul să scape de ei şi de cei care nu sunt pregătiţi profesional sau au probleme psihologice. Aceste declaraţii aveau loc imediat după crimele din coafor. Bineînţeles, acele declaraţii au fost declaraţii de conjunctură, date pentru a linişti cumva presa şi populaţia din ce în ce mai nemulţumită de activitatea unor angajaţi din Interne.
Nimeni însă nu a decis şi nu a promis să ia măsuri împotriva tuturor celor care au dus la crearea acestei situaţii şi încadrarea atâtor indivizi fără nici un merit, decât recomandările unor suspuşi din partid, nepoţi, copii, verişori, vecini, naşi, fini. Şi de ce ne miră, când însuşi Igaş a fost numit Ministru de Interne la recomandarea finului lui Naşu ?

Inutil să mai intrăm în exemplificări. Odată cu venirea lui Berca şi apariţia unor cazuri extreme, se părea-cel puţin la nivel declarativ - că vor avea loc ceva schimbări. Minunea nu a ţinut mai mult decât orice minune din România lui Băsescu.

Duminică la Pro TV domnul Berca a participat la o emisiune şi a explicat cum înţelege domnia sa să scape de poliţiştii intraţi în sistem fără examen, fără pregătire, fără instruire. Am sorbit plin de sete vorbele sale în timp ce spunea:
„vom lua măsuri pentru profesionalizarea celor admişi din afara sistemului. Nu îi mai dăm afară, îi vom trimite la cursuri.” Parol! Deci după zeci, sute, poate mii de telefoane date de cei ce îşi băgaseră odraslele, beizadelele, pupilele, obligaţiile în sistem, s-a ajuns la concluzia că e mai bine să îi păstreze ca să nu se supere colegii de partid. Este exact aşa cum spunea unul din comisari parca referitor la telefoanele unui fost care cerea să nu i se dea pila afară. Deci ca şi cu parlamentarii care în loc să ceara desfiinţarea imunităţii, ca dovadă a cinstei parlamentarilor şi transparenţă, încearcă- pentru eliminarea corupţiei-să amendeze legea şi să se renunţe la noţiunile de mită în rândul demnitarilor, cu alte cuvinte vor legalizarea mitei pentru demnitari, aşa cum domnul Berca acum vrea legalizarea celor admişi ilegal sau abuziv, prin trimiterea lor la cursuri prin care să îi declare apţi şi să li se dea Licence to Kill. Ba, ca să pună şi bomboana pe colivă, mai afirmă dânsul că „ şi oricum nu sunt mulţi de la poliţie în situaţia asta, cei mai mulţi sunt de la jandarmi” Ce a vrut să spună cu asta ? Că cei de la jandarmi nu au nevoie nici de pregătire, nici de cursuri, nici de instructaje deosebite, ei trebuie să ştie să îşi pună masca pe figură, să dea cu bastonul, să bage cultura la dubă, să rupă picioare, să abuzeze şi pentru asta nu e nevoie de examen. Carte multă nu se cere, prost să fii, sa ai putere. Frumoasă imagine aţi lansat domnule ministru prin aceasta replică. Cum te mai ia gura pe dinainte domnule.

Şi ca să fie în ton cu şeful cel mare, domnul Berca lansează şi dânsul sintagma umilirii dar în MI afirmând: „poliţiştii sunt umiliţi”. Domnule, de când l-a rostit domnul Băsescu, acest cuvânt a devenit unul plin de succesuri. Toată lumea îl foloseşte pentru a arăta că este în ton cu gusturile cotrocene. A purtat domnul Băsescu portocaliu, toţi purtau eşarfe portocalii. A trecut domnul Băsescu la flacăra violet, toţi aveau cravate violet. S-a dat dezlegarea la verde, toţi PDL-ii au înverzit. S-a simţit umilit preşedintele, toată lumea fuga la umilire, ca să nu stea domnul preşedinte singur. Domnule Berca, tocmai v-aţi umilit, puteţi fi mândru. Apropo domnule Berca, aşa din curiozitate, dacă tot sunteţi specialist în umiliri, spuneţi-mi şi mie vă rog, în celebra scenă cu caschetele şi cu persoana extraordinară, cine s-a simţit mai umilit, preşedintele sau poliţiştii ? Aşa ca între umiliţi.

Am să închei cu o replică prin care domnul Berca a dovedit că stă pe scaunul branconerului. Încercând să scuze bâlbele şi contraperformanţele protejaţilor din interne, domnul Berca spune „eforturile făcute de Ministerul Administraţiei şi Internelor e vizibil!”Aşa o fi, că prea spunea cu foc.

2 comentarii:

  1. La Interne, e vizibil
    aceste eforturi grele,
    însă spun gurile rele
    că domn` Berca e... rizibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iliuta,
    Ce spui tu, este credibil
    Politistii umiliti
    Berca sluga e penibil
    Iar romanii ciuruiti.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.