miercuri, 16 noiembrie 2011

WELCOME MISTER TUDOR !


Niemöller a fost pastor evanghelist pe timpul lui Hitler iar  în timpul primului rãzboi mondial, comandant de submarin.

Iatã ce mãrturiseşte:
„Când a venit Gestapoul sã-i aresteze pe comunişti, nu am spus nimic cã nu eram comunist.
Când a venit sã-i aresteze pe evrei, nu am spus nimic cã nu eram evreu.
Când au venit sã-i aresteze pe catolici, nu am spus nimic cã nu eram catolic.
Când au venit sã mã aresteze pe mine (1937) nu a mai fost nimeni care sã mã apere.”

"marți, 15 noiembrie 2011
CUM POTI FI DEZGUSTAT DE ACTIUNILE PROPRIILOR COLEGI
Am incercat, pana acum, sa analizez problematica activitaii si actiunile concrete ale SCMD functie de prevederile legale, ale Statutului si ROF( si cel in proiect pana la CNR si mai ales din perspectiva celui aprobat de CNR).

Am incercat sa nu raspund permanentelor insinuari ale unor colegi “superdotati intelectual si din punct de vedere al experientei” in arta conducerii, referitoare la actiunile membrilor Departamentului Organizare ca singuri cunoscatori ai “mersului pe jos”, ca singuri inventatori ai “gaurii de la covrig”.
Dar toate au o limita.
Si limita a fost atinsa cand acesti ….. nici nu stiu cum sa-i denumesc pentru ca jignesc coala de hartie, si-au permis ca , sub acoperirea de “alesi”( nu prea se stie de cine si cum) sa desconsidere munca unui colectiv de oameni care au pus suflet in tot ce au facut pentru ca sindicatul sa constituie un adevarat factor de stabilitate , credibilitate si incredere in reusita si nu o structura secreta care sa dezinformeze si sa minta proprii membri .
Acesti neica…. si-au permis si isi permit, in continuare, ca pe holurile sediului central al SCMD (si nu numai) sa afirme ca eu, col(r) Tudor Marian, actionez pentru destabilizarea SCMD prin constituirea Consiliului de Coordonare la nivelul mun. Bucuresti, structura care, vezi Doamne, ar fi platforma de creare a unui partid politic.


Doresc sa le comunic acestor “binevoitori”, ca trebuie sa –si faca analize psiho dar, sa nu mearga singuri ci sa-i ia si pe cei pe care ii slujesc si care ii manipuleaza si ii prostesc.
Daca o sa continue pe aceasta linie ii anunt ca am la dispozitie o multitudine de posibilitati de ai deconspira, de a arata membrilor sindicatului adevarata lor fata, dar si pe a stapanilor lor.
Curios pentru mine ramane si faptul ca , tacit, sunt sprijiniti( acoperiti) si au ajuns sa formeze o “gasca” ce lupta prosteste sa creeze si sa mentina o stare de haos la nivelul conducerii sindicatului ( si nu numai).
Nu vreau sa intru (deocamdata) in amanunte care ar deranja si tocurile de la usile sediului sindicatului dar, doresc sa fie cunoscut faptul ca, incepand cu 7 noiembrie a.c. membri Departamentului Organizare , implicit eu ca sef al departamentului, dupa prezentarea analizei activitatii departamentului, ne-am retras din acest department asigurand posibilitatea intrarii in stare de normalitate a sindicatului.


Consider aceasta actiune ca un gest just , impus de existenta ROF, aprobat de CNR si intrat in functiune incepand cu 3 noiembrie a.c., de aparitia unor structuri noi care ne obliga la restructurare si nu in ultimul rand ca pe un gest de onoare manifestat , pana acum, de Comisia de Cenzori si de Departamentul Organizare.


Sper ca am fost inteles de membrii sindicatului care actioneaza pentru binele sindicatului fiind sigur ca supercarcotasii vor fi zapaciti de cap si vor interpreta in sens stict personal cele spuse ,uitand ca, interesul general primeaza.
Col(r) Marian Tudor"

Am citit această scrisoare a domnului Tudor şi primul gand m-a dus la BD renumita Brigada a lui Toma Caragiu, şi replica lui Dem Rădulescu „Ia să vedem ce avem noi aici” , întărită de Jean Constantin „ Da , chiar aşa, ce avem noi aici ? „

Păi ce să avem , avem un băiat deştept cum spunea bunicu, Moş Corniţă ale Buturoagă, sau un băiat deşteptat, cum spun eu, nepotul lui.

Domnul Tudor a căzut în dizgraţia tătucului care şi-a pus echipa de zgomote să îl muşte. Domnul Tudor şi Marian a devenit periculos şi incomod pentru tătucu. De când ? Nu de azi, nu de ieri . Primele semnale de îngrijorare au venit pentru El Comandante, de când cu organizarea mitingului din 25 Octombrie 2010, când toată lumea a lăudat organizarea activităţii de către sectoarele din Bucureşti sub îndrumarea domnului Tudor şi a colegilor de la sectorul 6. Atunci s-a aprins primul beculeţ şi laudele primite de organizatori nu au fost pe placul tătucului, pentru că nu se pomenea numele dânsului ci al altora. Atunci a realizat prima oară ce pericol înseamnă un băiat deştept.

Timpul a trecut, dorinţa de afirmare a tătucului nu putea fi completă fără a folosi cât putea pe cei ce ştiau ce şi cum în problema organizării. Şi uite aşa domnul Tudor se vede şef departament organizare, apoi membru în Comitetul Director, dar neoficial,(un fel de ministru fără portofoliu, atâta vreme cât nu a fost ales şi confirmat de CNR) apoi vicepreşedinte(tot fără portofoliu) dar pus pe manşeta blogului, aşa cât să îi mângâie orgoliul. Bineînţeles, nefiind pe statul de organizare oficial, nu putea fi nici pe statul de plată, aşa că făcea o grămadă de muncă patriotică pentru tătucu, în timp ce alţii, purtători şi manevrieri de documente de pe un birou pe altul, informatori, se regăseau cu numele pe statele de plată.

Bun aşa!
 Iniţial lucrurile au mers bine, intenţiile celor doi se pupau, chiar şi intenţiile vizavi de partidele politice. Asta se întâmpla pe vremea când Tătuca vizita foarte des un anumit post TV şi aştepta cu coada întinsă covrigii lui Felix. Când covrigii au întârziat să apară, s-a reorientat spre o sculă minusculă cu pretenţie de partid european condus de un alt istoric dornic de publicitate. Pupat Piaţa Universităţii, căci cu o petală fără pistil nu poţi sădi o grădină. Şi uite aşa s-a dat liber (dar aşa pe şest, prin filiale, fără a se vehicula nume mari din conducere, discuţiilor cu USL. Ba, tătucu a participat şi la Craiova la tentativa de semnare a acordului cu USL, celebra şedinţă în care un „element reacţionar” a conturbat şi deturnat şedinţa încercând să afle ce garanţii oferă pentru ambele părţi, un protocol care nu implică nici o decizie sau semnătură la nivel naţional, nici un act semnat între persoanele juridice ale semnatarilor. Atunci, ca să liniştească temerile,Tătucu s-a grăbit să dea asigurări că sunt discuţii la nivel naţional şi acest acord va fi semnat şi la vârf. Remember tati ? Bull sheet! Sau pe româneşte, oha !

Văzând, realizând, că politicienii nu au nici un gând serios cu sindicatul militarilor ( şi mai ales cu domnia sa ) decât aşa ca masă de manevră, (cel puţin asta e concluzia la care a ajuns Tătucu după 60 de ani de viaţă şi câteva încercări de apropiere de vârfuri) a întors spatele oricăror implicări, chiar si celor de minim bun simţ, discuţiilor de orice natură, cerând şi supuşilor să se ţină departe de orice contacte iar dacă o fac să o facă pe cont propriu, ca persoane private, nu ca filiale. Numai că indicaţia era doar o simplă recomandare, aşa amical, neavând suficiente gloanţe să încerce mai mult.

Vine Conferinţa Naţionala a Reprezentanţilor amânată de CD până la sfintele calende aproape, până a fost sigur că atmosfera îi e favorabilă şi îşi va putea impune punctele de vedere, dar mai ales, până oamenii vor realiza că trece anul şi încă nu au ROF ul aprobat, deci vor fi forţaţi să îl voteze până la urmă aşa cum li se băga sub nas. Manevra a ţinut, după o zi de discuţii, nervi, stress, certuri, ca să scape de corvoadă, şefii de filială s-au lăsat păgubaşi şi (ajutaţi şi de echipa de zgomote care a manevrat prin pauze cu informaţii pe sub mână făcând din cei care aveau alte puncte de vedere decât CD urmaşi ai răposatului Osama ) au dat girul unui ROF care reprezintă cea mai proastă şi mai antidemocratică formă din toate câte au fost vehiculate. C'aşa e în tenis. Şi cum ziua a doua a fost continuată cu discuţii uneori  sterile, al doilea subiect important pe care trebuia să îl adopte CNR, Bugetul , a picat şi a fost încredinţat CD spre rezolvare, dând astfel puteri depline celor verificaţi de comisia de control financiar, să îşi stabilească bugetele după bunul plac. Bine lucrat, fraţi sindicalişti, banii voştri sunt pe mâini bune, dormiţi liniştiţi!

Întors acasă, domnul Tudor( ca şi alţi şefi de  filiale ) se confruntă tot mai des cu absurdităţile, ambiţiile şi lipsa de pricepere a unei conduceri care de doi ani tot bagă pe gâtul filialelor hotărâri şi decizii aiurea, fără a consulta pe cineva. Şi uite aşa, ajunge la ideea (pusă în practică de fapt de olteni cu mult timp înainte) de a se uni şi a constitui un consiliu în încercarea de a găsi puncte de sprijin şi de a putea prin forţa argumentelor, a unor puncte de vedere comune să contrabalanseze şi stopeze impunerea unor măsuri cel puţin nerealiste. Aşa a apărut Consiliul de coordonare a filialelor din Bucureşti.

Aici s-a rupt căruţa. Asta este cu mult mai mult decât poate să accepte tătuca, pentru că asta înseamnă mai mult decât un punct de vedere răzleţ, asta este opoziţie pe faţă, opoziţie care se poate extinde, exemplu lor poate fi urmat şi de alţii şi atunci s-a dus dictatura FCMD. Primul pas a fost făcut. A dat drumul echipei de zgomote, şi au apărut zvonurile că domnul Tudor destabilizează, vrea să preia şefia SCMD, că ocupă 3 funcţii, de artist, regizor şi senator, adică şef de filială, şef de departament şi vicepreşedinte (fără portofoliul, cum am spus), că vrea să intre în politică şi vrea să transforme filiala şi consiliul în filiale de partid, ca e văr cu Saddam Hussein, că a ajutat la înlăturarea lui Mubarak, ce să mai spun, criminal de război şi nimic altceva. Mai ales că nu luase nici o măsură împotriva altui criminal, domnul Icleanu.
Welcome to Club mister Tudor.

Ce va urma? Păi următorul pas este scoaterea domnului Tudor de pa banda din dreapta a blogului SCMD. Apoi aplicarea celebrului articol din prea uşor şi inconştient aprobatul ROF, cel prin care se dă dreptul CD să schimbe conducerile filialelor.

Ce nu ştie, sau uită Tătucu este faptul că în ciuda acelui articol, conducerile filialelor au fost alese, nu numite şi numai adunările generale pot decide. Şi dacă domnia sa crede că va putea să întoarcă o organizaţie împotriva colegului lor, preşedintelui filialei, îşi face iluzii. Nu ar fi exclus să se trezească huiduit mai abitir ca Băse la Iaşi. O avea curaj să rişte ?

Şi să ţină aproape tătucu, mai sunt scrisori ale unor preşedinţi de filială, care încă nu au ieşit pe bloguri. Dacă vrea să le vadă publicate, să continue alergarea.

22 de comentarii:

  1. Felicitari pentru articol. Ma cam roade invidia dar asa e viata poate viitorul articol mai bun il fac eu.
    Lasind gluma la o parte, un lucru nu imi place din mesajul d-lui Tudor:
    "Daca o sa continue pe aceasta linie ii anunt ca am la dispozitie o multitudine de posibilitati de ai deconspira, de a arata membrilor sindicatului adevarata lor fata, dar si pe a stapanilor lor."
    Cred fara nicio ezitare ca poate si stie al naibii de multe dar.....de ce le tine inca in sertar ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stelian
    Abia astept sa il citesc. Concurenta aduce progres. In ceea ce priveste sesizarea dumitale, sunt de acord. Dar am trecut peste ea, astept sa vedem ce se intampla. Unii inca mai spera in schimbari de atitudine si bune intentii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut, Marine! Citii scrisoarea si articolul pe la Vasile, ca-mi sari in ochi mai repede. Nici nu stiu ce sa mai zic. Incepe clar sa se adevereasca faptul ca tu esti cel care are dreptate. Cunoscandu-l pe Marian, ca o persoana serioasa si demna, ma gandeam ca daca el a ales sa fie in conducerea SCMD, atunci lucrurile ar trebui sa fie normale pe acolo. Scrisoarea lui e un CEC in alb pentru tine. Trebuie sa-l fructifici, in favoarea punerii in practica a ideilor tale referitoare la Sindicat (SCMD)
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. aici te inseli Stelică. Eu personal nu vreau sa schimb in sindicat decat acest mod defectuos de conducere, antidemocratic, dictatorial, pagubos, fanfaronic, stalinist. Din partea mea, poate sa conduca si Papa, daca o face in interesele sindicalistilor, nu in numele orgoliului personal. Ori actuala conducere nu accepta nici o idee, nu accepta colaborarea, nu accepta sfaturi, nu accepta dialogul. Si sunt 4 - 5 oameni care fac ce vor cu acest sindicat. Pana cand ?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Stelian P
    De aia! De ce am tacut si eu si m-am retras. Pesemne apreciaza ca acum, cel putin, asa trebuie sa procedeze. Ii spuneam lui Neacsu (cred) la telefon ca "nu-mi pot omori copilul". Ce am tars eu pentru tacerea mea ... nu mai discut aici. Si cred ca nu s-a terminat.
    ...Dar eram atat de scarbita, de revoltata, dezamagita si, mai ales, nu mai eram de acord cu modul de lucru al acestei structuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Neacsu
    Nu te-am acuzat niciunde ca vrei sa schimbi altceva decit modul de conducere. Te inteleg si asta ma afecteaza si pe mine: modul de conducere, nu sindicatul.

    @ELENA
    Aprob doi oameni intr-o postare. Nu ma caracterizeaza dar va inteleg si pe dvs. Din cauza asta, cu toate ca suntem de culori diferite, va respect pe amindoi, chiar daca ne mai contram uneori.
    Ce ati facut se numeste loialitate si eu nu o condamn. Cred insa ca atunci cind beneficiarul loialitatii sare peste cal, nu o mai merita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stelian P
    Iti multumesc si aici, ca si pe blogul lui Burcu pentru intelegherea de care ai dat dovada cand am gresit fata de tine. Nici pentru mine nu conteaza culoarea politica a unui om. Te pot respecta si daca ai fi " dusmanul meu politic" in varianta in care as face parte din vreun partid politic. Am gresit cu armata fata de tine si iti cer scuze inca odat si iti multumesc ca ai avut taria si puterea sa treci peste asta. Numai oamenii de caracter sunt capabili de asa ceva.
    In ceea ce priveste loialitatea, eu sunt loial principiilor, nu oamenilor, si in ultima instanta nu neaparat organizatiilor. Daca organizatia isi schima declarat principiile care m-au adus in randul ei, a fi loial nu inseamna a accepta incalcarea principilor pentru care m-am inscris in ea. Nu este cazul deocamdata, inca mai cred in puterea si posibilitatile sindicatului si nu am lovit in sindicalisti sau sindicat, am criticat doar modul in care sunt respectate sau aplicate aceste principii de catre cei din conducere si acuma din ce in ce mai multi imi dau dreptate in tot ceea ce m spus, si unii chiar realiyeaya ca asa trebuia procedat, altfel acea " loialitate " de care vorbeste Elena este interpretata drept slabiciune si este calcata in picioare. Sunt oameni pentru care nu merita sa faci sacrificii, si din pacate avem si noi in conducerea sindicatului astfel de oameni. Ii spuneam unui prieten ca folosirea unor oameni pentru unele scopuri si debarasarea apoi de ei, in sistem Basescian se pare ca este boala prezidentiala, indiferent de ce fel de presedinte esti. Elena nu a gresit cand a pastrat tacerea , asta ar putea fi de dmirat, a gresit insa cand a promis ca va spune lucrurilor pe nume si nu afacut-o.
    Din pacate , ceea ce ai sesizat tu "Daca o sa continue pe aceasta linie ii anunt ca am la dispozitie o multitudine de posibilitati de ai deconspira, de a arata membrilor sindicatului adevarata lor fata, dar si pe a stapanilor lor."este un principiu care nu mi se pare de caracter, si spun asta chiar daca se va supara domnul Tudor. Acest gen de amenintare nu este principiala. Daca ai ceva de spus, spune. Daca e ceva ce nu poti spune, nu spune, dar nu ameninta ca spui, daca .... Seamana a santaj cum spunea cineva si inclin sa ii dau dreptate.Si eu am spus ca voi spune tot ce mi se pare incorect sau nestatutar , daca CNR nu repara greselile dar nu a fost o amenintare ci o pasuire, in speranta ca poate 80 de aomeni vor putea sa isi impuna un punct de vedere corect. Nu au reusit, am inceput dezvaluirile punct cu punct si voi continua. Nu este nimic secret, toate sunt lucruri aflate in documentele publice ale sindicatului, trebuie doar sa le vezi. Deci nu tainuiesc nimic, nu am participat la nimic ilegal, nu detin date culese sau obtinute din dezvaluiri de taina. Poate Elena ar trebui sa aibe curajul cel putin al lui Tudor si sa spun[ cauza reala a plecarii, pentru ca toata lumea sa vada ca ceea ce am spus eu, cu ceea ce a spus Ana Winzer, cu ceea ce a spus Ilie Marian, cu ceea ce a spus Zapor, cu ceea ce a spus Tudor, cu ceea ce a spus Icleanu, este real si se leaga. Alffel, oamenii vor crede minciunile cu care li se tot impuie capul ca unul sau altul vor sa destabilizeze sindicatul si sunt vanduti nu stiu cui. La alba Iulia Monac a fost facut praf de echipa de zgomote. Da, are niste datyorii de platit sau lucruri de inapoiat de cand SCMD a avut sediul in casa fetei sale. De ce nu inapoiaza lucrurile sau banii, nu stiu, probabil ca are un moriv, fie contractual fie altceva, nu stiu. Eu as fi inapoiat tot, ca s nu mai dau ocazia nimanui sa se lege de mine. Nu stiu de ce nu o face , dar asta nu face din el nici dusmanul SCMD, nici sursa rautatilor si prostului manageriat asa cum s-a spus la Alba Iulia. Numai ca unii stiu foarte bne sa se foloesesca de unul doua elemente de adevar si sa teasa pe langa ele o poveste de groaza. Asta risca si Elena daca nu spune lucrurilor pe nume.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai Elena, fii barbata si spune lucrurilor pe nume!... Noi, femeile din SCMD te sustinem.
    Acum, ca si Col Tudor este pe aceeasi baricada cu tine, poti sa-ti dai drumul. Te rog sa nu ne dezamagesti, vrem sa-i dai in gat pe toti raii aia din conducerea SCMD! Sa-i vaza o tara intreaga cat sunt de profitori si de parsivi.Poate, astfel, vei reusi sa-l inscaunezi, inapoi, pe dl Monac, consilierul dl parlamentar Mircovici (un mare prieten al Militarilor care, in Parlament a votat precum UNPR...)
    Col. (r) Speranta Floarea

    RăspundețiȘtergere
  9. Daoamna col(r)Speranta Floarea
    Acuma stiu ca alaturi de dumneavoastra, domnul Dogaru mai are o speranta. Ultima.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Speranto sau ... Floareo,
    De ce crezi ca as face acum ce nu am facut un an de zile?! Nu, draguta, imi asum riscul tacerii pe mai departe. Vezi ca incurci borcanele - Monac nu e consilierul lui Mircovici. Si lui Monac ii pasa de "inscaunarea" la SCMD cat imi pasa mie de nr. la pantofi al dnei Udrea! Daca ii pasa, nu isi dadea demisia.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ia sa vedem , daca am inteles bine
    Tudorller, a fost păstor pe vremea cand se infiinta sindicatul, dar a devenit capitan de departament pe timpul lui Doghitler.
    Si spune cam asa:
    Cand au venit Dogarienii si au muscat-o pe Ana, nu am spus nimic, ca nu eram femeie.
    Cand au lovit in Zapor, nu am spus nimic, ca aveam zavor.
    Cand au lovit in Neacsu, am votat pentru, ca asa votau toti.
    Cand au lovit in Icleanu, i-am dat la o parte si am dat numai eu.
    Acuma cand Dogarienii au sarit la mine, ma uit ca prostu, ca nu sare nimeni sa ma apere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am retinut bine? SCMD = copilul lui Cobuz?
    Pai nu avea cum: ar fi fost, din start, handicapat si ar fi murit la cateva luni dupa nastere.
    Ce infatuata este fata asta!
    In realitate a plecat din Comitetul Director dintr-un motiv foarte simplu: palaria era prea mare pentru puterile ei. A conduce un sindicat nu este totuna cu ati da cu parerea pe net.
    Sigur, pe net este usor sa muti si muntii (am mai citit undeva ca unul, daca ar fi primit 2000 lei pe luna ar fi mutat Carpatii din loc) - apropo Dogarule, sa nu angajezi vreun potent din asta ca ne lasa tara fara munti!...
    La fel si Cobuz - este o ceata inmintea ei si habar nu are sa conduca o grupa, darmite un sindicat. Dar spune ca a plecat scarbita din CD datorita stilului de conducere!...
    POTENTUL CARE MUTA MUNTII

    RăspundețiȘtergere
  13. Potentatu
    Sa fie chiar asa cum spui tu ? Si cine spui tu ca e bun de conducator, cine are experienta in conducere? Dogaru?. Pai ce a comandat Dogaru in afara de mititei si bere? A, da , o baterie... de Feteasca. Da , asa da, are experienta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai,draga Marine ,ce cititori si doamne iarta-ma comentatori ai si tu!!!Pai cu astia va rade curcanimea din Oltenia.De fapt oricum ,nu contati,nici ici,nici la mhblob...
    Cum o vrurati,pensie mica.Cat voi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim 7.21
    Ai dreptate. Dupa ce ai postat tu, si eu am spus la fel.

    RăspundețiȘtergere
  16. @POTENTUL CARE MUTA MUNTII
    In primul rand, nu cred ca esti de-al nostru (adica militar) pentru ca nu ai habar de limba romana, mai exact de folosirea cratimei. Ce sa-ti mai spun de sensul figurat al cuvintelor, ca te bag in ceata total. Dealtfel, esti in ceata.
    In al doilea rand, nu fi asa de curios cu privire la motive. Tocmai ii spuneam Floarei, mai sus, ceva. Reciteste. Motivele sunt multe si diverse, dar capul tau este atat de sec (cutia craniana a ta este prea mare pentru creierul mic pe care il adaposteste) incat nu cred ca le poti intelege, chiar daca iti fac si un desen.
    In al treilea rand, gandindu-ma ca e posibil sa mori de curiozitate, voi incerca sa te "luminez" un pic (dar numai un pic) - am plecat ca ma saturasem sa tac in fata unor promisuni fara acoperie:
    - ca se va declansa actiunea pe Legea 90. Nu s-a declansat, desi eu am facut procedura prealabila si am trimis-o la secretariat inca din august 2010. Am re-re-trimis-o dar ... fara niciun rezultat. E posibil sa se fi facut ceva, poate prin decembrie, adica aproape de implinirea termenului, dar nu sunt sigura. In decembrie ar fi trebuit introdusa actiunea in contencios. Nu-ti dau detalii, cert este ca acei oameni care erau sub incidenta legii si care si-au pus speranta in noi au ramas cu buza umflata. Sau e posibil sa se fi facut ceva si, conform "traditiei" sa se tina in mare taina. Da Doamne sa fie asa, ca e vorba de niste bani pierduti!
    - ca se va face nu-stiu-ce pentru asistenta medicala + medicamente gratuite. Am prezentat la Alba Iulia anul trecut o Decizie a ICCJ pe un RIL si am explicat CARE E SOLUTIA pe aceasta problema. Deciziile ICCJ in recursurile in interesul legii sunt obligatorii de la data pronuntarii. E clar ca la foamea din Romania se poate gasi un avocat care sa ne promita "marea cu sarea", a ne "tapeze" de cateva mii de euro si sa ne promoveze actiunea la care vom pierde cu succes. Si se stie ca vom pierde, ca e pronuntarea ICCJ!
    - ca se vor recupera de fostele proprietati/domenii ale Armatei de la cei care le au acum in proprietate prin mijloace frauduloase. Pai stimabile, ca sa declansezi o astfel de actiune, trebuie sa demonstrezi ca ai calitate procesuala activa, adica sa demonstrezi ca tu, SCMD, ai avut candva in proprietate (patrimoniu) acele imobile. Daca SCMD s-a constituit acum 2 ani, cum sa fi avut in proprietate ceva acum 20, 30, 40 de ani in urma? Da, vom gasi avocati care sa declanseze o astfel de actiune, dar la primul termen de judecata va veni proprietarul actual si va ridica exceptia referitoare la lipsa calitatii procesuale active si nici macar nu se va intra pe fond.
    Exemplele pot continua, dar nu mai am eu timp acum.
    Asa ca, las-o mai moale cu ... dimensiunile palariei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai, bine, doamna, nu erai dumneata ditamai vicepresedintele SCMD? Cine voiai sa-ti promoveze actiunile? Nu trebuia sa sa concepi si sa dispui actiuni practice de infaptuire? Cine sa le faca, membrii simpli?
    Deci, cum spuneam, palaria era prea mare ...
    POTENTUL CARE NU MAI MUTA MUNTII

    RăspundețiȘtergere
  18. @POTENTULE
    Ceea ce faceam eu si trimiteam la Secretariat trebuia semnat de dl. Dogaru, ca NUMAI dlui era / este imputernicit sa semneze in numele sindicatului.
    Partea foarte trista este ca, in momentul in care i-am adus la cunostinta CU PROBE SCRISE aceste fapte, dumnealui nu a luat nicio masura.

    RăspundețiȘtergere
  19. Marine,totusi de ce ii doresti un meritat-presupun-bine venit D-nului Tudor?Unde?ar fi o intrebare.A plecat de undeva?A razbit prin multe greutati ajungand nicaieri ,adica,unde tu il intampini ca pa Mesia?Omul a procedat asa cum i-a dictat crezul!Ce mare victorie aveti grupul de vesnic anti-scmd?

    RăspundețiȘtergere
  20. anonim6.51
    Credeam ca nu mai e nevoie sa spun. Daca ai fi citit atent ce scrie deasupra acelui welcome, ai fi inteles. Oricuum, interpretarea ta e gresita. Mai ai doua incercari.
    Iar eu nu fac parte din grupul antiscmd. Cauta te rog in tot ce am scrie eu o singura propozitie in care eu am scris ceva impotriva SCMD. Nu ai sa gasesti. Nu mai incerca sa tot insinuezi ca cine nu e de acord cu toate aburelile si minciunile conducerii ar avea ceva impotriva SCMD. Placa asta e deja zgariata.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cine ne crede prosti gramada?...
    Cu o mina de maica preacucernica, Necsu impute tot Internetul cu afirmatii tip:
    *Dogaru nu a condus, Dogaru nu-i bun de nimic,e dictator, etc
    *Presedintii de filiale sunt vai de mama lor, nu iau atitudine, nu reactioneaza, nu-l dau jos pe Dogaru;cu totii se dedulcesc la banii de cotizatii;
    *Nici o actiune a SCMD nu a fost eficienta, ba chiar SCMD face de rusine militarii;
    *Statutul, ROF-ul, hotararile CD sunt de rasul lumii si trebuie schimbate/anulate urgent - eventual inlocuite cu unele facute bine de el;
    *Oricare indemn civilizat si rational la plata cotizatiei este, pe data, sanctionat de mister Neacsu ca semn al furtului din banii stransi si promovat ca semnal clar de destramare a SCMD, pentru ca oamenii s-au scarbit de atata furt, nepasare, indolenta, etc din partea celor care conduc SCMD!...
    DESIGUR, ASA CUM NU UITA SA AFIRME, DE FIECARE DATA, MISTER NEASCU NU ATACA DELOC SCMD-UL, CHIAR IUBESTE ACEASTA ORGANIZATIE!...
    DATI O CAUTARE PE INTERNET PE NUMELE LUI SI IARASI VETI VEDEA CAT VENIN ARUNCA ACEAST INDIVID MINCINOS ASUPRA SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim 6.53.
    Nu vrei sa exemplifici dumneata cu ceva citate cu adresa fixa ceea ce spui? Asa ca sa se lămurească lumea că ceea ce spui este adevărat. Ţi-aş fi recunoscător daca ai pune în ghilimele ca citat, ceea ce afirmi că am spus eu. Şi mai ales, să şi dovedeşti tot ceea ce afirmi. Până atunci însă , oricine ai fi, eşti un simplu membru al echipei de zgomote.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.