duminică, 27 noiembrie 2011

LECŢIILE CĂDERII LUI GEOANĂ

A trecut şi asta . Au căzut ele imperii, coroane puse una peste alta şi lumea tot a mers mai departe, ca să nu mai spun că schimbarea regilor este bucuria nebunilor. Deci nu numai ca nu a murit nimeni, dar s-a mai şi bucurat cineva şi chiar mai mulţi decât câţiva nebuni. Sunt mulţi cei care îşi freacă mâinile cu mulţumire. Îmi amintesc filozofia unui banc cu ţăranul ungur căruia îi mor pe rând găinile, caprele, oile, porcii, iar el de fiecare dată spune cu detaşare “laaaaaaaasăăă, pe câmpie la Mohacsi au fost pierderi şi mai grele. “


Deci o batistă în colţul ochilor pentru pesedeii olteni care după ce l-au încurajat pe Geoană, prin vocea Priotesei, să nu se lase că îi sunt alături la bine şi la rău, cum îi căzu capul, cum dădură dosul în bătătura toa’şilor care îl scurtară de cap. De aici prima concluzie:

1. Să nu faci ce spune Prioteasa, că rămâi de Popa Prostovanu.

Să mergem mai departe cu lecţiile de învăţat. PSD, partidul care se vrea o variantă democratică la actualul stat dictatorial, când l-a judecat pe Geoană prin anumite comisii de integritate,a uitatără să îi dea voie să se apere şi îl giudecă în contumacie. Că aşa e în PSD. De aici, lecţia :

2. Democraţia este un principiu fundamental al partidelor din România mai ales al celor care şi au cuvântul inclus în titulatură iar acest principiu se declară peste tot, dar nu se aplică nicăieri.

Domnul Geoană a crezut că prietenii sunt pe viaţă. A crezut că dacă este numărul doi în stat acum(la momentul judecăţii), va fi numărul doi pe viaţă, pentru că aşa i-a ghicit o dăbuleancă în bobii de lubeniţă pe când era scăldat în copaie. Nici scăldatul în copaie, nici prietenii de peste Auchan ( aşa se spune mai nou în Craiova la ocean, văr cu cocean) nu l-au ţinut în scaun, de aici lecţia:

3. Nu face şpagatul mai mult decât de ţin nă-dragii prieteni , rişti să păţeşti ce a păţit Ioan Vodă, oricât de cumplit ai fi. Bonus: nu vă mai scăldaţi în copaie dacă nu aveţi şi … certitudinea că nu se răstoarnă.

Domnul Ponta procurorul,supărat pe Geoană că atentează la acelaşi scaun pe care îl dorea şi el, decide să îi ia capul, ca să scape de ameninţare. Fără să gândească prea mult, (gurile rele spun că încurajat de „prieteni” ca şi Geoană de prioteasă) că doar era în criză de timp, ca să fie sigur de reuşită, forţează mâna colegilor de partid strigând tare “ ori el, ori eu“! Ştia că nu va risca nimeni un scandal monstru , iar colegii de uniune vor face presiuni dacă va fi nevoie pentru a-l susţine. Aici i-au dat bine calculelele. Dar i-a dat cu zecimale când a crezut că va putea pune în scaunul numărul 2 pe cine va vrea el, pentru că aşa făcuse şi cu 4 ani în urmă. Nu gândise că nărodul, va da ochii cu norodul, şi uite aşa se trezi fără scaun. Acuma ce să mai spună, ca să o scalde o trece la pierderi calculate, sau planificate, li se mai spune şi daune colaterale, dar dacă vă uitaţi mai atent, are ume de dinţi pe falange. De aici , lectia:

4. Victoraşe un’ te duci, să nu stai pe coji de nuci. Verifică-ţi paşii, pune mâna şi gândeşte, că nu doare.
Din “cearta prostovanului cu lumea” nu a câştigat nici prostovanul, nici lumea a câştigat un amărât de semafor de la statuia Leu de la intersecţia Panduri sau Geniului cu Cotroceni. Şi tocmai cînd se pregătea să îşi revendice premiul, semaforul se trezeşte închis de o pană de curent. Şi acuma trebuie să vină electricianul, unul de îl cheamă Kelem Hunor, să dea drumul la curent că a rămas semaforul în ceaţă şi îi mai clipeşte doar un ochi. Încurcate sunt firele curentului electric. Cred că de asta vrea Renelul să majoreze preţul la corent, ca să îi plătească mai bine pe electricieni, să se mişte mai repede la depanări. Nu spune hop, până nu ai trecut intersecţia. Atenţie la semafoare, dar nu uita nici de electricieni, că uite un om modest, cu o meserie care nu cere studii superioare, te poate lăsa în pană pe o perioadă nedeterminată şi dacă nu îl plâteşti bine, îţi face lucrare de doi bani, de îl chemi la intervenţii tocmai când ţi-e lumea mai dragă şi te pregăteşti să desfaci şampania. Poţi şti unde se duce dopul pe întuneric? De aici lecţia:

5. Ori îti plăteşti bine electricianul, ori schimbi compania care îţi furnizează curentul electric, altfel rişti să te dai cu capul de pereţi în timpul petrecerii. Bonus: Pentru orice eventualitate, să ai o lumânare la îndemână. Te poate scoate din multe şi te mai ajută şi în relaţia cu doamne doamne.

6. BONUS DE FINAL: .Pentru cei care simt nevoia, să îşi cumpere şi ceas deşteptător. E adevărat, ceasul deşteaptă dar nu “luminează”, iar lumânarea luminează dar nu deşteaptă, dar împreună, dau combinaţia ideală.















8 comentarii:

  1. ma intreb daca mazilirea ui geoana nu-i unul din pasii atentatului ce se pregateste la cotroceni

    RăspundețiȘtergere
  2. Buzuc,
    Daca imi spui cine ar fi pus la cale o asa manevra , si persoana a dovedit pana acuma ca poate gandi mai mult de un pas , iti dau dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. nastase nui prost si are multe motive sa grabeasca suspendarea. lor nu le-ar fi convenit ca geoana sa ajunga temporar seful statului daca proiectul lor are succes. geoana-i prea prost sa fie de incredere, usor de agatat fiindca sa ajunga presedinte in 2009 s-a vandut in stanga si-n dreapta

    RăspundețiȘtergere
  4. Nastase nu-i prost. Dar nu are.... destule oua, cu toata ferma lui de pui, ca sa puna la cale o miscare sau o lovitura asa de complexa. Daca ar fi organizata o asemenea lovitura, doar serviciile secrete o pot organiza pentru ca ele au ramificatii in toate partidele si pot determina, sau santaja la nevoie pe oricine. Bineinteles ca ar fi nevoie de un creier in acest domeniu si exista. Tara a fost manevrata dintotdeauna de sau prin serviciile secrete. Chiar si partidele sunt impanate, toate, cu elemente din fostele si actualele servicii secrete. Acolo odata intrat, nu iesi din state decat cu picioarele inainte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, Marine! Hai sa te vad acum, ca s-au mai limpezit apele. Buldogul, presedintele senatului!
    Ce au castigat PSD si PNL, prin decapitarea lui Geoana? NIMIC! Ce au pierdut? Poate ne spui tu.Eu nu pot intelege aceasta manevra,acest cadou, oferit de Ponta PDL-ului, cu niciun chip!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am spus-o si pe blogul lui Micutu parca.
    Din pacate nu au castigat nici macar experienta. Daca ar fi castigat experienta, Ponta ar fi iesit si ar fi spus : "Am gresit, am crezut ca dupa plecarea lui Geoana , postul va ramane totusi al PSD. M-am inselat, a fost vina mea si mi-o asum . Cer iertare colegilor de partid si celor din USL, imi asum esecul. Imi pun la dispozitia partidului demisia."
    Dar Ponta nu poate face asta . Ponta nu isi va recunoaste greseala. Ponta este orgolios si orgoliul lui prostesc a costat acest post dat acuma lui Blaga. Pe el l-a durut si l-a enervat pretentia lui Geoana de a candida si faptul ca a plecat in America fara el. Si a decis sa il rada . Ba mai mult, ca sa fie sigur de reusita a spus " ori eu, ori el " pentru a-i forta pe colegii de partid sa il excluda. Crezand ca va putea da functia de sef al senatului cui va vrea el din parti a mers la santaj cu excluderea lui Geoana.
    S-a inselat. Si nu a invatat nimic. Acuma mizeaza pe suspendarea lui Basescu, alta himera, alt vis .. doar ca sa tina lumea ocupata si sa le abata atentia de la greseala pe care a facut-o. Din greseala in greseala, spre infrangerea finala. Culmea este ca incepe lumea sa isi dea seama ca este un mare ZERO orgolios fara maturitate politica, fara putere de analiza , un exaltat plin de el si total nepregatit pentru functia pe care o are. Dar lumea il tine acuma , asa cum sindicalistii il tin pe Dogaru, pentru ca .. le e greu sa taie coada pisicii . Si merg cu ea asa .. la infinit, din .. comoditate. USL se indreapta cu pasi repezi spre pierderea alegerilor din cauza lui Ponta.Pentru el conducerea patridului este o activitate cam ca si pilotarea masinilor la raliuri. Se rastoarna masina , o face praf, nu-i bai, ia alta. El sa fie sanatos. El crede ca poate face raliuri cu partidul. Antonescu este mai copt. Nu stiu cand va realiza ca PNL va castiga mai multe voturi singur decat cu PSD dar in tandem vor pierde. PNL AR PUTEA DEVENI PARTIDUL NR 1 LA ALEGERI. Dar singur. Ponta distruge USL si aduce numai deservicii PNL.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa cred si eu. Acel "au furat mai mult decat noi", "scapat" in campania alegerilor prezidentiale' l-ar fi descalificat pentru orice functie in partid. Geoana trebuia sa-l schimbe imediat dupa chestia asta. L-a iertat insa, si acum isi aduce aminte de zicala aceea cu facerea de bine...

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.