vineri, 11 noiembrie 2011

CNR- MINŢIT,MANIPULAT, ÎNŞELAT-2

Episodul 2 Constituirea 2


Am revenit, aşa cum am promis cu un alt episod, aceiaşi actori, acelaşi obicei: ascunderea adevărului, obţinerea voturilor împotriva unui document cu statut de hotărâre judecătorească. .

Înainte de a trece la pasul 2, aş vrea să precizez un lucru pentru cei cărora m-am adresat în primul episod, respective participanţii la CNR, şefii de filiale. Atât din mailul trimis , cît şi din cele expuse pe blog, unii colegi s-au simţit jigniţi insinuând fie că i-am făcut proşti, fie că am îndrăznit să le “dau lecţii“ fie că i-am desconsiderat sau am dat dovadă de aroganţă.

Nimic din toate aceste lucruri nu au fost În gandul meu când am spus ca o parte din ei au votat fie in necunoştiinţă de cauză, fie au fost manipulaţi, fie au fost comozi, fie grabiţi, dar am spus că au fost şi unii laşi, pentru că au fost unii participanţi la CNR care cunoşteau adevărul dar nu l-au spus pentru a nu intra în conflict cu domnul preşedinte. Deci, cei care din necunoaşterea prevederilor Procesului Verbal de constituire a sindicatului au votat articole împotriva hotărârii judecătoreşti NU AU DE CE SĂ SE SIMTĂ JIGNIŢI, NU ESTE VINA LOR ŞI NU POT FI ÎNVINUIŢI CĂ AU VOTAT ASTFEL. Chiar îl întrebam pe domnul Dogaru, de ce a ascuns aceste aspecte şefilor de filială. Nu este nici un motiv ca şefii de filială să se simtă jigniţi.

Faptul că au votat unele articole ale ROF împotriva prevederilor statutare aşa cum vom vedea în următoarele episoade , eu l-am pus pe seama stresului şi a psihozei transmise de conducere prin desele apropouri la duşmanii care vor să destabilizeze sindicatul inclusiv dacă se ajunge cu Statutul la judecătorie. Nimic mai fals, o gogoriţă la fel de adevărată , ca armele de nimicire în masă ale lui Sadam, trâmbiţate şi negăsite de americani. Vom ajunge şi la acest punct. Atunci, cine s-a simţit jignit, şi de ce atâta vreme cât eu am făcut aceste precizări? Dar pentru că admit ca tonul meu a fost prea pătimaş, îmi fac Mea Culpa şi îmi cer scuze tuturor participanţilor la CNR care au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a reprezenta cu demnitate şi tărie interesele filialelor şi ale sindicatului, care au convingerea că mai mult decât au făcut personal, nu se putea face. Respectul meu pentru toţi aceşti oameni. Sper că acuma nu mai este nimeni nemulţumit sau nu se mai simte nimeni jignit.

Acuma să mergem mai departe. După cum spuneam, mai sunt neconcordanţe între Procesul Verbal de constituire a SCMD şi ROF sau /şi Statutul pe care îl ştiu toţi. Iată un nou exemplu:

ROF, prevede: “Art.6 Documentele care urmează a fi discutate la CNR, inclusiv listele cu candidaturile depuse pentru Comitetul Director, odata la 5 ani, trebuie prezentate, de către Secretarul General, Comitetului Director, cu cel puţin 30 de zile înainte de deschiderea lucrărilor CNR.”

Statutul, la Art. 16. (1) , spune :” Conducerea sindicatului este asigurată de un Comitet Director format din președinte, secretar general, vicepreședinți, și câte un reprezentant pentru fiecare euroregiunen distinctă, aleși de Consiliul Național al Reprezentanților pe un mandat de 5 ani.”


Până aici, toate bune, lucrurile se îmbucă. Ia să vedem ce spune procesul verbal de înfiinţare:


                                                                                                                                               HENŢ! Aici scrie 4 ani, nu 5. Cum au crescut anii ăştia de la un document la altul? Cine a vrut să încarce bieţii oameni cu un an de muncă silnică în plus, când ei aşteptau liberarea şi făceau AMR-ul? Domnule Dogaru, nu vă mistuie dorinţa de a afla şi a-l pedepsi pentru că vă încarcă nota de plată? Ia vedeţi nu găsiţi vre-un articol din Rezoluţia CNR sau ROF să îl pedepsiţi exemplar pe cel ce v-a încărcat cu încă un an de galeră ? Voi vota la două mâini, ca în parlament pedepsirea acestui individ veros care încearcă să destabilizeze sindicatul, păstrând în funcţii nişte bieţi oameni care abia aşteptau să scape de corvoadă . Este inuman, am să fac reclamaţie la Protecţia pensionarului.


Domnule, prima oara a fost o întâmplare, mi-am spus că a fost o scăpare de redactare, sau cine ştie, cineva a uitat ce a scris în procesul verbal sau poate chiar în procesul verbal este trecut greşit, dar uite că greşeala se repetă.

Cineva, spunea:
Ei bine, înclin să îi dau dreptate. Există însă o categorie de oameni care nu învaţă niciodată din greşeli şi din cauza asta le repetă la infinit. Sper ca cei care au întocmit aceste documente şi se află la loc de cinste în fruntea sindicatului să nu facă parte din acea categorie.

Aştept explicaţiile celor care persistă în greşeală. Care este explicaţia acestor dezacorduri domnule Dogaru ? Parcă dumneavoastră trebuia să semnaţi în faţa organelor nu? Aşa scrie în procesul verbal.





12 comentarii:

  1. Stimate domnule Marin Neacsu
    Cu tot respectul, va adresez rugamintea sa nu-mi mai trimiteti
    vreun mesaj. In situatia in care voi simti nevoia sa ma informez asupra
    opiniilor dvs. o voi face accesand blogul pe care il redactati.
    Rugamintea dvs.de a nu ne simti jigniti si de a ne identifica acolo
    unde ne regasim, ma face sa cred ca ne-ati identificat si stiti unde
    ne regasim. Cu alte cuvinte, detineti monopolul ideilor juste in ceea ce
    ne priveste pe noi cei care facem rau sindicatului "din necunoastere,
    compliciatate, comoditate sau la unii chiar lasitate" ori "crezand ca
    ne-am facut datoria".
    Ultimatumul cu privire la termenul ce ni-l dati pentru a pune lucrurile
    la punct, precum si curiozitatea ce o manifestati referitoare la momentul
    cand ne vom destepta si ne vom aduce aminte ca suntem militari, m-au pus
    deja pe jar si, ca un "stimat presedinte de filiala", ma vor determina ca pe
    viitor sa nu ma mai las inselat si impins sa votez cum nu trebuie.
    Cu stima
    Presedintele Filialei Ineu a S.C.M.D.
    Col.(r) Mihail-Adam Maftei

    (pt informarea autorulu, in caz ca nu citeste blogurile filialelor)

    Planton - postul 1, schimbul 2

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate domnule Mihail Adam Maftei

    Am citit mesajul dumneavaostra pe blogul dumneavoastra si v-am si raspuns.Ceea ce nu inteleg este de ce simtiti nevoia sa repetati mesajul dupa ce ati primit mesajul meu pe mail.
    (V-am raspuns si aici pentru informarea dumneavaostra , in caz ca nu va cititi propriul mail !)

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Maftei,
    Dar de faptul in sine , ce spuneti, sau v-a taiat popa limba ? Va place cum ati fost pacalit ?Nu spuneti nimic despre asta,sau dumneavoastra ati stiut ?Nu va e rusine de colegii de filiala?

    RăspundețiȘtergere
  4. Marine, muica, nu vezi ca nu Presedintele Filialei Ineu a postat mesajul, ci plantonul nostru?!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba da muica , dar banuiesc ca l-a postat cu acordul lui, ca altfel nu cred ca s-ar preta secretariatul SCMD cel care are plantoane pe statul de plata la astfel de marsavii, sa preia punctul de vedere al cuiva si sa il folosesca pe post de carpa de sters. Ce zici, ar fi posibil ? Dar daca s-a facut fara voia sa, oare va lua atitudine la fel de prompt ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Prefer aceasta discutie aici pentru a nu implica Filiala din Satu Mare.Nu am participat la Alba Iulia,si-mi pare rau!Colegul meu mi-a relatat cele petrecute .Eu nu cred ca trebuie facut un proces de intentie tuturor presedintilor de filiale participanti;este o mare nedreptate sa fie /sa fim acuzati de rele intentii.Am inteles din alte surse despre o anumita necordonare a punctelor de vedere ale participantilor in special fata de blocul filialelor din sud,dar asta este realitatea,votul este vot.Daca rezultatul este asumat atunci de ce am comenta de pe margini?
    Nici eu si cred ca nici colegii nostri nu vad de ce am acuza pe reprezentantul nostru!
    Si in fond ,de ce nu ne-am supune majoritatii,bune sau proaste?Eu cred ca este o discutie inutila care face mai mult rau!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Stramb
    Daca deciziile si voturile de la Alba Iulia au fost luate sub presiunea ... indeplinirii planului si in necunostiinta de cauza, ceea ce am dovedit in aceste doua postari, eu cred ca rezultatul este viciat. Am inteles ca aveti pregatire juridica si... va dati seama de consecinte .
    Ce spuneti de exemplu despre cele expuse? Sunteti de acord cu metoda aplicata de conducerea sindicatului ? Putem discuta despre asta fara sa facem rau nimanui.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnul Stramb, din cauza celor ca tine, care se se conformeaza unei majoritati " bune sau proaste" tara a ajuns unde a ajuns. Banuiesc ca tu recomanzi opozitiei sa stea cuminte in banca ei in parlament si sa se conformeze majoritatii. Dar de ce nu mergi tu langa Basescu, ca are nevooie de oameni ca tine. I-ai putea lua locul lui Boc cu acest mod de a gandi.Sunt convins ca esti mandru de faptul ca aplici regulile democratiei si te supui orbeste unor decizii, bune sau proaste. Pe la mine pe strada, acest mod de a gandi se numeste cumva, dar nu spun cum, pentru ca ai fost totusi militar si nu vreau sa fac armata de ras. TU INSA O FACI.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim sâmbătă, noiembrie 12, 2011 10:56:00 AM
    Inciti la insubordonare ? Ai citit ce scrie in ROF ?

    "c) să acţioneze pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor şi măsurilor stabilite de către organele de conducere. Membrii care nu sunt de acord cu unele hotărâri nu sunt obligaţi să participe la îndeplinirea lor, dar se vor abţine de la orice acte potrivnice realizării acestora;
    e) să fie loiali Sindicatului şi să acţioneze împotriva atacurilor nejustificate lansate împotriva acestuia, indiferent din partea cui ar veni."
    Honor et patria......

    RăspundețiȘtergere
  10. Nenea anonim:politetea ma face sa va raspund spunandu-va ca in organizatii, vrei nu vrei ,exista niste reguli indeobste acceptate.Eu nu am fost acolo!Dar daca este adevarat ca filialele din sud si-au impus numeric punctele de vedere,ce ar fi trebuit sa faca ceilalti?Sa-si ia jucariile si sa plece?Am senzatia ca d-nul Neacsu are are dreptate,in ceea ce spune,nu cum si cand spune!
    Cred ca membrii de sindicat ar merita o explicatie la cele afirmate chiar daca ele nu convin.Pacat ca v-ati interpus intre punctele de vedere ale mele si ale d-lui Neacsu,neavand nimic de spus.Sunt convins ca reprezentati prin anonimat fala armatei romane,la care sunteti partas.Despre mine?O minima documentare v-ar fi spus ceea ce un militar chiar umilit cum va considerati,ar avea bunul simt sa-l cerceteze.
    Sa va bucurati de pensie multi ani,fara sa judecati patimas.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ghita,
    Imi permit sa comentez si eu un pic, daca tot sunt pe aici.
    Este ciudat, de fiecare data cand m-ai comentat nu ai spus daca am dreptate sau nu in ceea ce spun , doar m-ai certat ca spun.Ne cunoastem prea de mult timp ca sa nu stii ca am incercat toate metodele posibile inainte de a ajunge aici si tot ce am primit de la CD au fost amenintari jigniri, si noroi. Asa ca mi se pare absurd sa ma invinuiesti pentru cum spun si unde spun , cu atat mai mult cu cat -ceea ce este esential- ceea ce spun este adevarat. Nu ai comentat niciodata continutul celor spuse de mine. sta ma face si pe mine sa cred uneori ca te-ar interesa doar forma, nu si continutul. Refuz sa cred ca ai fi superficial, ne-am cunoscut si mi-ai facut impresia unui om mai profund. Politica strutului nu duce nicaieri. OProblemele nu dispar doar pentru ca nu vrem sa le vedem. In fine, cu asa politici, nu e de mirare ca uneori suntem interpretati intr-un mod neplacut. Si eu cand am inceput aceasta lupta impotriva minciunii stiam ce se va spune si mi-am asumat riscurile inclusiv cele ale unor atacuri marsave mai mult sau mai putin anonime. Dar trec peste ele convins ca am dreptate. Asta imi da puterea sa continui. Ma intreb doar cei care mint si inseala de unde isi trag puterea de a continua ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Dreptate, tu?
    Ce faci tu pentru militari se numeste tradare.
    S-ar putea ca intr-o buna zi, intr-un acces de sinceritate, unul sa-ti umfle buza sau sa-ti rupa mana aia cu care scrii numai marsavii despre cei care-si sacrifica viata, cum este Dogaru, pentru militarii armatei romane.
    Catel prost si jigodie ai fost, si asa vei ramane in veci vecilor, Neacsule!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.