miercuri, 23 noiembrie 2011

CAPUL LUI GEOANĂ ŞI IMPLICAŢIILE SALE

Capul lui Geoană s-a rostolgolit. Naivii ar spune că a fost sacrificat pe altarul democraţiei şi intereselor de partid. Ar trebui să fii naiv să crezi că motivele excluderii din partid ar fi încălcarea statutului şi nu plecarea în SUA şi dorinţa lui Geoană de a candida la viitoarele alegeri, fapt de altfel democratic, dar mai puţin digerabil de orgoliul lui Ponta. Se mai vorbeşte prin târg despre o oarecare legătură între Geoană şi Băsescu, legătură care ar dura de mult, chiar de pe vremea Mihaelei. Dar la fel de bine se vorbeşte despre o legătură a domnului Ponta cu Băsescu şi faptul că actulaul scandal este copt în cuptoarele cotrocene.Dovezi nu există nici de o parte, nici de alta, semne sau argumente ar putea fi aduse şi de o parte şi de alta. Bunăoară, faptul că Geoană a plecat în state fără a fi mirosit de propriul partid, ar fi un argument al celor ce susţin că a avut verde de la semaforul de la Leu. Pe de altă parte, faptul că Ponta a fost atât de categoric şi a cerut capul lui Geoană deşi delictul era minor, te duce cu gândul la faptul că ori are un orgoliu hiper vascularizat, ori este un politician cu coşuri pe faţă şi a vrut să treacă în rândul bărbaţilor printr-o acţiune memorabilă, fie a făcut ceea ce i s-a spus să facă, fără să încerce măcar să vadă consecinţele. Ar mai fi varianta că Ponta aşteaptă de mult ca Geoană să calce pe bec pentru a-l mazili, dar modul în care a fost mazilit nu face cinste principiilor pe care le clamează pesedeii fideli conducerii.


Acuma poate cazul nu ar fi durut prea tare dacă nu s-ar fi întâmplat ca Geoană să fie şi Preşedintele Senatului şi odată cu pierderea calităţii de membru al PSD şi sprijinului politic să nu se pună şi problema înlocuirii de pe scaunul cel mai înalt al senatului.

Ruşinos este jocul făcut de parlamentarii PSD de Dolj prin vocea domnului Prioteasa, preşedintele filialei Dolj care apană acum două zile susţineau că îl sprijină pe Geoană, ba unii acum două săptămâni spuneau că îl vor urma pe Geoană dacă va fi exclus, iar azi după ce Geoană a pierdut pe toate liniile, să spună că parlamentarii Doljeni susţin conducerea de partid şi nu se pune problema ca măcar unul din ei să plece din partid. Făcură oltenii cum făcură şi se făcură de fală. Dar îmi e teamă că declaraţiile lor dinainte de vot şi mazilire, i-au făcut impresia lui Geoană că este susţinut şi l-au întărit în decizia de a rămâne ferm pe poziţie. Să fi fost un joc ?

Nu ar fi exclus ca Geoană să fi căzut în capcana semaforului de la Leu, care i-o fi promis că nu se va pune sub nici o formă problema înlocuirii sale de la şefia Senatului şi să râmână ferm pe poziţie. Oricum ar fi, cert este că nici Ponta şi nici Geoană nu au câştigat, aşa cum spuneam mai de mult, cel care câştigă este semaforul.

Iată că marţi s-a luat şi decizia mazilirii lui Geaonă de la şefia Senatului. De acuma începe alt circ. Pleacă Geoană, dar cine vine în locul lui? Domnul Ponta se poate da cu capul de toţi pereţii a pierdut tronul Senatului şi nu îl va mai vedea. Dacă a avut vreo promisiune poate să o folosescă în alte scopuri mai domestice, pentru alt tron. Nu pot crede că s-a amăgit vreun moment că PDL sau coaliţia majoritară îi vor da voie să instaleze acolo pe cine vrea el. Dacaă a crezut cu edvărat în acestă variantă atunci să meargă să îşi cumpere o batistă şi să se şteargă la nas. De coşuri oricum nu a scăpat.

Ce urmează? Păi circ. Circ fără pâine pentru că nu a plouat de 5 luni şi la anul va fi mare lipsă de grâu, şi chiar şi de porumb. Deci şi floricelele vor fi la mare căutare. Culmea este însă că toţi ştiau ce se va întâmpla, şi uniunea şi coaliţia, singurul care spera că asta nu se va întâmpla era “încornoratul”. Adică Geoană, cel în cauză. Dar el iese din ecuaţie de astăzi.. deş ar fi culmea culmilor să ne trezim că îşi va recâştiga postul în instanţă.Ne putem trezi cu doi preşedinţi de senat? Teoretic ar fi posibil însă practic să nu uităm că domnii şi doamnele de la Curtea Constituţională circulă tot pe la semafor. Probabil că au locuinţele prin zona Leu.

Spuneam deci că momentul de marţi nu a luat prin surprindere pe nimeni şi de când a izbucnit scandalul cu excluderea lui Geaonă, PDL, UDMR şi UNPR, au avut destul timp să îşi stabilească strategia, candidatul şi votul. Iată însă că imediat după eliberarea lui Geaoan din funcţie coaliţia începu să se certe pentru că udemereii vor şefia senatului, ca şi cum până acuma nici nu s-au gândit la aşa ceva. Ce spui soro ? Faptul în sine nu trebuie şi nu cred că miră pe cineva. Şantajul politic este punctul forte al UDMR, urmaşii lui Attila exersează de 20 de ani tactica asta cu reuşite notabile, pot spune că sunt experţi. Deci aşa cum nu mă surprinde mazilirea lui Geoană, nu mă surprinde nici pretenţia maghiarilor aşa cum nu mă surpinde nici a “secuilor“aşa cum nu mă surpinde nimic de când la cârma ţării au venit vânzătorii de ţară. Dar cum de coaliţia nu a reuşit să se pună de acord până acuma ? Înseamnă că pretenţiile UDMR sunt mari şi Băse se lasă greu. Am mai spus eu că nu îi place să fie strâns cu uşa, şi nu va uita ce i-a făcut UDMR in anii aştia de concubinaj, toată viaţa lui. Se va răzbuna, sunt sigur de asta.Deocamdată însă e nevoit să negocieze cu un partid de 5% care vrea să ia şefia Senatului. Nu cred că vor reuşi, dar mie îmi e teamă exact de acest lucru. Dacă UDMR va ceda şefia Senatului, şi va rămâne la guvernare înseamnă că au bătut palma şi dorinţa lor cea mai mare este culoarul SF Gheorghe- Oradea. Dacă însă nu vor cădea la învoială şi udemereii vor trece lacul nu îl vor trece fără asigurări şi promisiuni de pe malul vecin. Pentru mine cea mai bună variantă ar fi să li se dea şefia Senatului. Oricum legile se votează singure. Am putea avea legi şi dacă Senatul ar avea numai femeie de serviciu. Vine dimineaţa, bagă legile în sertare, le ţine acolo până se implineşte termenul, apoi le ia, pune ştampila “trecută prin aprobare tacită” şi fuguţa cu ele la Camera Deputaţilor.Şi uite aşa am realiza o economie de milioane de Euro la Bugetul de stat.

Numai că uite, unii se ceartă şi noi plătim. Ce mai faceţi domnu ....? Ce să fac , plătesc, plătesc …

8 comentarii:

  1. CINE ESTE GEOANA ?
    SAU... HWO THE FUCK IS GEOANA ?
    SAU... HWO FUCK GEOANA?
    Pai decat sa ai sefia Senatului si seful sa downlodeze la Base, mai bine ...Fuck him !
    Pai daca un viitor ...eventual president credea ca merge la tata hotilor si serviciile ...doarme si daca a acceptat ca la Paris au votat romani cati cetateni are Sub. 13 atunci La vie comme a la guerre !

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, Marine! Voiam sa scriu un articol dupa caderea capului celui care era pana mai ieri, presedintele Senatului. Citindu-ti postarea, mi-am dat seama ca nu as mai avea multe de adaugat.
    Eu am spus de acum o luna ca UDMR-ul vizeaza acest post. Indiferent cine va fi "ales" ungurii ies cei mai castigati, iar incercarea opozitiei de a-l suspenda pe matroz, devine, dupa mazilirea lui Geoana, fara sens. Treaba aceasta cu suspendarea trebuia declansata de anul trecut. Tare imi mirose a blat, intre Ponta si pirat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Victore,
    Imi pare rau, e a doua oara cand ti-o iau inainte. Fara intentie. Imi pare insa bine ca gandim la fel. In ceea ce priveste combinatiile marinelului,nu m-ar mira nimicnici daca as afla ca va lua conducerea PSD sau a USL. Il cred in stare, iar ceilalti sunt destul de naivi si de compromisi ca sa ]i cada in plasa. Cunosc doar 3 politicieni care cu care nu poate face ce vrea:Iliescu, Nastase si Tariceanu dar si in privinta lor mai ales a ultimilor doi, exista dubii. Cred insa cu tarie ca nu exista politician la nivel inalt care sa nu poata fi santajat, pentru ca nu poti ajunge acolo daca nu esti sustinut de ... cei care au banii.Pentru sprijinul acordat trebuie sa platesti si nu ai de unde fara sa faci compromisuri. Iar compromisul odata facut, esti .. la mana lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am veleități de analist politic, am destule incertitudini în legătură cu unele evenimente istorice, totuși , pe domnul în cauză l-am perceput totdeauna vulnerabil.
    Știți vorba aceea cu bărbatul puternic și femeia - n-aș zice „din spatele„..
    „Mihaela, dragostea mea„ este unul dintre elementele mult prea fragile din cariera politică a omului.
    Și, la urma urmei, care este pierderea pentru noi, ca națiune?
    Câți bărbați extraordinari, mă rog, poate nu chiar extraordinari, dar patrioți, deștepți, cinstiți, rămân în afara culiselor și scenei politicii?
    Poate că aceasta este neșansa noastră- să nu avem capacitatea de a-i lăsa pe cei adevărați să intre în arenă.
    Sper că nu v-am supărat.( s-a mai întâmplat cândva)
    O zi bună!

    RăspundețiȘtergere
  5. Incertitudini
    Nu stiu daca suparat ar fi termenul potrivit. Chiar dacă m-aş fi supărat nu putea fi vorba decât de un motiv ce ar fi ţinut de formă, adiă eventual nerespectarea limbajului, în rest aveţi dreptul şi promit să nu mă supăr, la orice opinie.
    În ceea ce priveste subiectul acesta, sunt de acor cu dumneavaostră, nu este o pierdere şi eu personal il percep pe domnul Geaoană ca pe un tip slab fără vână, fără calităţi de conducător, şi nu l-aş vota ca preşedinte decât ca o ultimă variană neavând alta mai bună. Dar după câte cred că aţi observat, eu aici nu am pus în discuţie calităţile acestuia. Subiectul era altul, nu Geoană, ca personalitate. Dar, repet, sunt de acord cu ceea ce aţi afirmat.

    RăspundețiȘtergere
  6. geoana s-a condamnat politic singur prin filmarea video postata pe blogul personal prin care-i mitralia pe ponta si iliescu. deacord cu un schimb de link?

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Buzuc, bine ai vemnit pe la noi!
    Am vazut replicile domnului Geoana, la tv. Nici eu nu sunt de acord cu gestul sau, dar ... sper ca nu pesteru aceste remarci a fost exclus din partid. Ar fi interesant de vazut care ar fi replicile lui Ponta dupa ce/ daca va fi exclus din partid. Altfel, de acord, nu e eleganta iesirea sa, am spus si in raspunsul catre Incertitudini.
    In ceea ce priveste schimbul, nu inteleg la ce te referi. Daca doresti sa incluzi blogul meu pe lista dumitale de bloguri, nu trebuie sa ceri acceptul.aca voi face si eu la fel, nu stiu inca , nu ti-am vititat blogul, o sa il vizitez si urmaresc. Daca il voi gasi interesant te voi include pe lista blogurilor mele fara a intreba. Am mai avut pe cineva care m-a adaugat pe lista sa si cand a vazut ca nu am facut acelasi lucruu, m-a scos din lista. Mai am un caz cu cineva care m-a inclus pe lista sa, am facut acelasi lucru, pentru ca era un blog bun. Dupa un timp din motive pe care nu le cunosc dar le banuiesc, m/a scos din lista sa dar eu continui sa il pastrez pe blogul meu, pentru ca este un blog bun. Deci eu .. merg pe principiu valoric, bineinteles conform scarii valorice personale. Nu fac troc cu valorile. Valorile se acumuleaza, nu se dau la schimb. Imi cer mii de scuze , daca raspunsul meu te va dezamagi cumva. Nu pot promite inca nimic.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.