joi, 30 iunie 2011

"Condamnatul" Băsescu sesizează

“Condamnatul” Băsescu sesizează


Urmărind emisiunea de miercuri a domnului Gâdea, am avut ocazia sau să zicem am fost forţat să urmăresc secvenţe din o emisiune de pe B1TV, post pe care l-am scos din programele televizorului, ca să nu văd fie şi din greşeală naşi chinuindu-se să ajungă la posteriorul şefului, în condiţiile în care nu întotdeauna dosul are chef de pupături.

Cred că o să repun postul respectiv în lista de programe şi o să îmi revizuiesc atitudinea vizavi de posturile care susţin aberaţiile prezidenţiale. Adevărul este că nu poţi cunoaşte pe cineva ascultănd doar pe cei ce îl lovesc, trebuie să în asculţi şi prietenii sau să îl asculţi şi pe el cum se loveşte singur.  Ascultându-l pe matelot cum îşi expunea principiile de viaţă (şi am spus matelot, pentru că în emisiunea respectivă a vorbit o buna parte din timp un fost căpitan de vas, nu un preşedinte) am început să înteleg drama sa şi a acestui popor.

Până şi Ceauşescu a avut momentul său, sincer sau parşiv, când şi-a întrebat apropiaţii dacă vor ca el să plece de la conducere . Într-un alt articol, mă întrebam când va glumi domnul Băsescu cu noi şi va declara că pleacă de la comandă. Acest lucru nu li se va întîmpla românilor . Nu li se va întâmpla din cauza deformării profesionale a domnului Băsescu. Deformare profesională care îl împiedică să îşi părăsească echipajul. Numele Blight vă spune ceva ? Dar Bounty ? Situaţia e gravă . Dacă te mai poţi lupta cu un partid politic, cu niste principii politice, care se mai pot schimba, modela, plia, adapta( vezi USL, aceasta alianţă contra naturii) nu prea ai ce face împotriva unei convingeri de nezdruncinat provenită din anii de pribegie pe mările lumii şi alimentată de o paranoie care este ridicată la rang de principiu.

Şi ca şi când asta nu era de ajuns, mai primim o sentinţă care ne astupă gura şi ne ia orice speranţă că odată, candva, în timp, ne vom vedea dacă nu răzbunaţi măcar alinaţi de o justiţie fie ea şi morală, care să reaşeze lucrurile pe făgaşul normal. Ne anunţă domnul preşedinte cu linişte prezidentială că în conformitate cu legea 1 a lui Băsescu, ( pe care probabil doreşte să o introducă în noua Constituţie) că un comandant de vas (şi prin extensie un sef de stat) nu poate fi pedepsit dacă işi pune vasul pe uscat, sau dacă eşuează mai pe romăneşte, pentru că nu e aşa,- spune domnul Preşedinte- s-a întâmplat din voinţă divină . Extraordinar. Acest om îşi pregăteşte apărarea . Nu m-ar mira să găsesc acest principiu ridicat la rand de articol constituţional în noua Constituţie Băsesciană. Aş îndrăzni să îl întreb atunci pe domnul Băsescu de ce a fost împuşcat Ceauşescu, de ce sunt condamnaţi foştii sefi de stat dictatori sau demolatori de ţară. Nu pot crede că un preşedinte de ţară conduce un stat având la bază convingerea că orice greşelă ar face şi orice s-ar întâmpla cu ţara sub conducerea sa, este voinţă divină iar el nu poate fi tras la răspundere şi că nu poate demisiona din functie pentru ca un comandant de vas nu îşi părăseşte echipajul. Trec peste faptul că ne induce în eroare cu bună ştiinţă şi că de fapt se spune că un comandant nu îşi părăseşte vasul, sau îl părăseşte ultimul, când nu mai e nici o şansă de a-l salva, ceea ce este cu totul altceva şi il întreb pe domnul Băsescu când va scoate din dicţionarul limbii române şi din articolelel de lege cuvântul demisie care din câte se vede , este în total dezacord cu principiile personale şi deformaţiile sale profesionale. “Un comandant de navă nu este niciodata pedepdsit cand esuează sau are o coliziune, pentru că aşa a fost voia lui Dumnezeu. Doar dacă a fost beat. “

Poate această ultimă remarcă, aruncată (la beţie era să spun) într-un moment de eclipsă să ii poată crea ceva probleme dacă sunt adevărate desele referiri la escapadele bahice ale matelotului. Se spune mai în glumă mai în serios, ca Golden Blitz-ul a fost desfiinţat pentru a nu mai avea domnul Preşedinte unde să sară gardul. Dar să mergem mai departe.

Domnul Băsescu se condamnă singur la iertare divină şi la conducere eternă indiferent c e ar face, indiferent căte nenorociri ar aduce românilor şi României, indiferent câtă suferinţă ar cauza românilor indiferent câţi oameni s-ar mai arunca de la etaj, şi-ar da foc, ar face infarct, sau s-ar spânzura.

Atunci i-am condamnat pe toti la moarte, ar fi efectul acestor principii care conduc această ţară de condamnaţi către dezastru.

În mintea matelotului (ptiu era sa spun matolului ) toată lumea e vinovată numai domnia sa nu. Scurt şi cuprinzător.

Este inuman ca un popor întreg să sufere din cauza deformaţiei profesionale a unui individ care a ajuns preşedinte printr-o altă deformaţie profesională a unor români, furtul, furtul de voturi. Abia acuma am înţeles că nu o face din calcul politic, nici din ambiţii personale sau frustrări de pe vremea cănd mânca bătaie de la copii de pe stradă şi nu îl voia nimeni în echipa la fobal. Tragedie. Dacă omul îşi mai schimbă orientările politice sau poate uita un trecut şi o copilărie frustrantă, deformaţiile profesionale îl ţin în priză toată viaţa. Deci domnul Băsescu ne anunţă că nu poate să plece de la conducerea ţării pentru că ùn comandant de vas -şi meseria de preşedinte se înscrie în aceiaşi parametri- nu îşi părăseşte echipajul, ar fi un gest de laşitate, o trădare. Trist. Suna a condamnare pentru bietul popor roman.

Ce mai declară domnul Băsescu? Păi după ce ne-a liniştit pe noi românii vizavi de intenţiile de demisie, domnul Băsescu ii linişteşte şi pe UDMR-işti . După cum spuneam într-un alt articol, domnul preşedinte rumegă foarte greu ŞANTAJUL UDMR şi nu va lăsa lucrurile aşa. Am scris cuvăntul şantaj cu litere mari, pentru că aşa a fost folosit de domnul preşedinte şi poate vede cineva eu stiu , un avocat al poporului, sau mai ştiu eu cine şi se sesizează că un preşedinte de stat este şantajat. Citez din speech-ul domnului preşedinte: “ Nu consider că e normal ca un partener care reprezinta o minoritate(recte UDMR), să blocheze evoluţia pozitivă a majorităţii. Ei trebuie să vadă până unde întind acest partizanat etnic. Şantajul că vom crea instabilitate politica nu este corect. Am luat in piept lovitura deciziilor UDMR. “

Ei bine , această declaraţie a preşedintelui ar trebui să ofere suficiente motive procuraturii să se autosesizeze vizavi de şantajarea presedintelui statului , a instituţiei prezidenţiale, a guvernului, a statului romăn şi la discriminarea grosolană a majorităţii de către o minoritate etnică într-un stat pretins democratic. Dacă procuratura României nu se sesizează după acest denunţ oficial al preşedintelui vizavi de şantajarea preşedintelui şi promovarea unor interese contrare voinţei majoritîţii , sau în detrimentul acesteia , atunci corupţia în această ţară a atins şi afectează grav siguranţa şi securitatea statului, viitorul acestui stat şi insăşi existenţa acestuia. Probabil că ar trebui să se sesizeze CSAT-ul pentru că problema este extreme de gravă. Am spus acuma câteva zile că domnul Băsescu va avea câteva variante iar una din ele era o demonstraţie de forţă, vizavi de UDMR. Uite că a ales, a aruncat mingea în curtea procuraturii, uşor voalat, uşor tangenţial, indirect dar suficient de clar pentru a putea spune mai târziu : dar eu am spus, am, sesizat, voi ce aţi făcut ?

3 comentarii:

  1. Sunt absolut de acord cu opiniile exprimate in aceasta postare. Matrozul a mai zis odata ca demisioneaza in 5 minute si s-a razgandit. In ceea ce priveste atutudinea lui fata de popor, sa nu uitam acea expresie scapata imediat dupa confirmarea "castigarii" alegerilor prezidentiale: "un fleac i-am ciuruit"! "Ciuruitul" acesta trebuia continuat si asa a facut si continua sa faca, zi de zi, intr-un fel de "care pe care"!
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Baselu este in stare de orice pentru ca el sa iasa batic curat. Adica daca se incoarda ii baga si pe boc si pe robertina la parnaie, doboara pedeleu , numai ca sa vada romanasii de balada, ca el vrea binele tarii. Totdeauna a mers pe principiul,, Vreti capul lui Motoc ? Luati/l ! ,,.
    Romania nu mai crede in lacrimi ! ( hi,hi,hi )

    RăspundețiȘtergere
  3. Micutu
    De acord cu ce spui. Stolojan stie de ce .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.