sâmbătă, 18 iunie 2011

STERGETI-O DOMNULE DOGARU!

Domnul Dogaru Mircea, presedintele SCMD a simtit nevoia mai dea un comunicat. Nu il mai postez aici. Ar fi prea mult pentru rabdarea dumneavoastra. Nici nu dau linkul de la SCMD, ca ar creste contul domnului Rinciog. Cine doreste sa il vada, poate accesa blogul lui Burcu (mai putin domnul Rinciog, care si-a dat vot de blam cu avertizment) . http://mhblogonline.blogspot.com/.

Initial am vrut sa fac un scurt comentariu acolo, dar incepand sa scriu, nu m-am mai putut opri. Asa mi se intampla ori de cate ori vine vorba de inteligentul domn Dogaru, caci asa se autodefineste in ultimul comunicat. Iar prostul de mine, prost ca inca mai cred in cuvintele sale fie si 1% ma ambalez ca un motor de mobra in panta. Asa se face ca nu m-am putut opri la cateva cuvinte si i-am dedicat un material mai amplu. Doar Basescu si Boc se mai lauda cu atata atentie din partea mea.

Domnul Dogaru a intrat in vrie . E atat de suparat incat nici nu mai realizeaza ce spune . Se contrazice nu numai in ceea ce spunea acuma cateva luni de zile dar se contrazice chiar si in acest articol de la un pasaj la altul.

Daca inainte de recalculare -revizuire jura pe barba profetului ca toate pensiile vor scadea , acuma , cand s-a adeverit ca nu toate vor scadea, il invinuieste pe Oprea ca nu cresc toate, sau in nici un caz a lui. Nici mea nu creste , ba dimpotriva scade cu 30 la suta dar asta nu ma impiedica sa vad ca ale multor oameni , peste 50 % oricum a crescut, si ma bucur pentru ei. Ca aceste revizuiri s-au facut fara nici o logica, la plezneala, se vede, dar pana nu am datele si metodologia de calcul nu pot face afirmatii categorice. Sunt de acord ca s-au inlaturat unele inechitati si principii provocand si incalcand altele. Dar de aici pana la a-l invinui pe Oprea ca a marit pensiile altora e o mare diferenta. De fapt durerea lui Dogaru este aceea ca isi pierde o mare parte din cotizanti pentru anul viitor, pentru ca pe anul asta marea majoritate au platit -la cererea domnului Dogaru- ca la bordel, in avans dar nu a primit nimic palpabil. Doar promisiuni si vorbe .care oricum nu costau nimic  dar asta   nu mai conteaza pentru Madama, ea si-a incasat banul, clientul si-a primit marfa, calitatea nu a contat. Asta e durerea domnului Dogaru, ca marea majoritate a celor multumiti de noua pensie, in cea mai mare parte subofiteri sau "cei mai slabi dintre noi " cum eufemistic ii numeste  nu ii vor mai plati cotizatia si astfel va trebui sa manance din banii proprii . Domnul Apostol nu  mai are cu ce sa cumpere carbuni si nici cu ce cumpara 4 seturi de cauciucuri intr-un an. In plus mai e si Chelul ala acolo care nu ii da bani in avans. Nasoala situatie.

Culmea demagogiei si a disperarii insa o atig urmatoarele replici " La ora actuală, Ceea ce se întâmplă se poate numi transfer şi manipulare de fonduri nici o pensie militară, fie mărită, fie micşorată, fie în cuantumul din decembrie, nu este plătita şi încasată pe baze legale.fără acte justificative. Acest fapt constituie un fapt penal, pasibil de închisoare atât pentru ordonatorii de credite (Maior, Igaş, Oprea) cât şi pentru fiecare dintre noi." Si ca sa nu fie nici un dubiu vizavi de cine se face vinovat pentru aceasta ilegalitate, domnul Dogaru, continua cateva randuri mai jos :"Dacă războiul de imagine "Poporul contra militari" a eşuat, dacă guvernanţii au fost obligaţi să crească aiuristic unele pensii şi să aplice principiul divide et impera în interiorul sistemului militar (subofiţeri şi maiştri contra ofiţeri, disponibilizaţi contra celor ieşiţi la termen), inventând pe lângă minciuna plafonului de "30 de milioane" trăsnaia neprevăzută în vreo lege – "stagiu militar complet", aceasta se datorează existenţei, luptei şi victoriilor SCMD. Fără lupta noastră, nici o pensie nu era astăzi crescută şi rezerviştii erau transformaţi în civili şi definitiv călcaţi în picioare de la 1 ianuarie 2010. Inclusiv slugile decorate de "generalul" Onţanu şi care fac sluj în faţa numiţilor Oprea, Igaş şi Maior."
PUR SI SIMPLU AIURITOR.
Se sustine negru pe alb ca tot ce a facut ministerul este ilegal, si ca totul se datoreaza SCMD.
Pai domnule Dogaru, nu va suparati pe mine, ca intreb, deci SCMD ESTE DE VINA PENTRU CA NICI O PENSIE MILITARA FIE MARITA SAU MISCORATA FIE IN CUANTUMUL DIN DECEMBRIE, NU ESTE PLATITA SI INCASATA PE BAZE LEGALE ? Asta ati spus sau mi se pare mie ? Dumneavoastra aveti toate tiglele pe casa ? Cum care casa, casa aia din Buda.

Si ca sa fie tacamul complet, Domnul Dogaru termina iarasi apoteotic, jignind in stanga si in dreapta pe viitorii, posibilii, virtualii, neplatitori de cotizatie pe aceleasi cadre militare in numele carora pretinde ca vorbeste si ale caror drepturi pretinde ca le apara, aratand astfel tuturor ca pe el de fapt il intereaseaza doar cei care ii platesc cotiozatia, ceilalti fiind vite, fara minte, si mai nou, citez " prost si lacom ".Cei care platesc cotizatia, sunt " inteligenti, au onoare si demnitate”, ceilalti sunt prosti si lacomi. Va rog sa ma iertati domnule Dogaru cine vorbea de principiul divide et impera , cine vorbea de invrajbirea categoriilor de militari ? Dumneavoastra ? Pot sa va intreb marite, de unde aveti postavul de manta ? Cine a impartit militarii in prosti si inteligenti ? Spuneti dumneavoastra sus si tare. Si pe ce criterii ? Al cotizatiei ? Domnule Dogaru , cine vorbeste de funie in casa spanzuratului ?

Ciudat cum evolueaza tactica cavalereasca si predicile in biserica catolica. Daca tineti minte, lupta SCMD a inceput cu strigatul de durere impotriva scaderii pensiilor. Apoi cand opinia publica un pic satula sa vada cum militarii plang ca le scad pensile de 2000 de lei cand ei aveau pensii de 7-900, accentual s-a mutat pe gradul militar si demintatea militara . Se spunea sus si tare ca nu banii ne intereseaza, ci mandria si onoarea, calitatea de militar. Acuma, cand totusi multora le-a crescut pensia , dar nu tuturor, domnul Dogaru tuna si fulgera impotriva celor carora le-a crescut, sustinand ca le-a crescut ilegal, avertizandu-i sa nu se lase pacaliti, sa nu plece din sindicat ca vor ramane pana la urma fara pensii. Nu se mai vorbeste despre calitatea de cadru militar, nu mai spune despre apararea demnitatii si onoarei militare. Ba mai mult, il invinuieste pe Oprea ca daca inainte erau doar doua pensii peste 5000 de lei, acuma sunt 1160 de pensii peste 5.000 lei, 327 de pensii peste 6000 lei, 108 peste 7000 lei, 41 peste 8.000 lei, 12 peste 9.000 lei, 8 peste 10.000 lei, 1 peste 20.000 lei şi 2 peste 30.000. Curat murdar coane Mircea. Matale tii cu ursul ?

Care este diferenta intre Oprea care vorbeste si el tot in numele militarilor, luandu-le insa calitatea de militari si jumulindu-i de pensile ocupationale (ASTA ESTE MAREA CRIMA IMPOTRIVA MILITARILOR SI NIMIC ALTCEVA ) si Dogaru care pe post se lauda ca vorbeste in numele lor, iar pe blog ii face prosti si vite? Dupa mine , nici una . Fiecare isi urmareste doar propriul interes si nu ii vede decat pe cei care il urmeaza orbeste. Faptele dovedesc asta. Nici unul nici altul nu au calitatea ( desi in paranteza fie spus , Oprea o are totusi, oficial, dar nu moral ) sau dreptul moral de a vorbi in numele militarilor. Fiecare sa vorbeasca pe segmental celor care ii urmeaza orbeste, fara a se erija in aparatorul altora.

Amandoi insa pot sa vorbeasca despre funie, adica despre acte ilegale si parchet, pentru ca ambii au in spate oarece mici greseli, care le poate aduce DNA-ul la masa. Eu l-as sfatui insa pe domnul Dogaru sa nu mai vanture sapunul pentru domnul Oprea pentru ca nu se stie niciodata pentru cine bat clopotele . Apropo de sapun si funie domnule Dogaru, v-ati laudat la Craiova ca veti publica raportul financiar.

Cand ati pomenit de un audit pentru domnul Oprea , nu v-ati pleznit revelator peste frunte spunand “baaaaaai ca mi-am adus aminte, sa le public la astia raportul financiar pe 2010, ca asa am promis “ . Daca nu ati facut-o puteti sa o faceti acuma . Ca procurorii nu pleznesc peste frunte , bata- i vina . Asa cum am spus-o mai de mult, astept sa fiu dat in judecata pentru cele scrise aici, ca asa poate va vedea lumina tiparului si raportul financiar si vor iesi la iveala multe alte lucruri nespuse. Poate vor fi chemati la audieri si cei din comisia de cenzori noi si vechi, si vor fi verificate si bonurile si registrele firmelor care au cotizat constiincios la acoperirea fraudelor constatate , despre care vorbea si secretarul comisiei de audit. Eu nu am bani sa pornesc un proces , ca am dat banii pentru un proces intentat la sugestia dumneavoastra si despre care nu stiu decat ca .. nu se stie cand va fi programat, dar daca il porniti dumneavoastra , vin negresit, ca o sa fie prea multi cei care il vor.

Pana una alta era mult mai frumos daca ati fi declarat ca va bucurati pentru cei carora le-au crescut pensile , ca sunt colegi de ai nostri, ca veti lupta pentru drepturile tuturor militarilor si pensiilor celor carora le-au scazut , ca veti lupta pentru mentinerea pensiilor militare ca pensii ocupationale, ca ati dori ca toti militarii sa fie uniti si sa faceti un apel la demnitate si unitate, nu sa impartiti militarii in prosti si inteligenti. Vedeti ca aveti niste arama pe fata.

Stergeti-o domnule Dogaru !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.