marți, 15 februarie 2011

TACEREA FILIALELOR

Motto:
Un betiv intr-un autobuz, spune in continuu, tinandu- se cu o mana de bara de sustinere : "Toate femeile din partea stanga sunt proaste . Iar femeile din partea dreapta sunt curve ". Si tot asa  repetand la infinit. La un moment dat , o femeie  din partea dreapta simtindu-se jignita se ridica si spune . "uite ce e domnule, stii ceva , cu ce drept imi spui dumneata ca sunt curva , eu nu mi.am inselat niciodata barbatul !"  "Daaaaa?? -raspunde betivul.. Atunci treci in partea cealalta ! "

DE CE TAC FILIALELE?
De cand a inceput acest scandal al raportului comisiei de audit, asistam la noi si noi dezvaluiri si argumente aduse de cei ce au cunostiinta despre neregulile in ceea ce priveste gestionarea fondurilor SCMD si din ce in ce mai murdare si mai aberante atacuri ale celor din conducerea Sindicatului uneori sub semnatura proprie, alteori deconspirati de cei ce le cunosc identitatea, (domnii Icleanu, sau Ilie Marian), drept domnii Rinciog sau Pricina ..

Sunt atat de vizibili incat nici nu mai merita pusa intrebarea cine se ascunde in spatele acelor id-uri.
Modul in care inteleg sa se „apere” spune totul despre caracterul lor ca si despre justetea si corectitudinea celor afirmate. Toata lumea vede ca ar fi simplu, sa puna la dispozitia filialelor procesul verbal si ar lamuri toata poveste. Dar nu o pot face, pentru ca asta ar insemna sa arate sindicalistilor ca domnii Zapor si Ilie Marian au dreptate. Si atunci, pentru ca nu pot aduce argumente, aduc invinuiti si fac legaturi aberannte. Domnul Ilie Marian a devenit pro Basescu pentru ca a lucrat in Constanta . Domnul Monac probabil este pro Oprea pentru ca locuieste in Bucuresti , Domnul Zapor a lucrat in Bucuresti, deci este Pro Boc si uite asa , conform acestei logici toti cei care au trait sau traiesc in Romania, daca spun ceva impotriva Comitetului Director, sunt PDL-isti, UNPR-isti, UDMR-isti pentru simplul motiv ca locuiesc in Romania , si pentru ca prin orasele unde locuiesc exista filiale ale organizatiilor respective .
Toate aceste aberatii sunt acceptate si linistesc dorinta de a afla adevarul a conducerilor filialelor, desi toti isi dau seama ca e ceva putred si ca argumentele celor doi luptatori nu au nici viata unor castele de nisip pe malul marii. Si atunci ? De ce tac, de ce inghit, de ce nu iau atitudine, de ce se complac in acest joc si accepta otravirea vietii unor fosti colegi de serviciu, pe care unii chiar ii cunosc si stiu ca nu sunt cumparati de nimeni ?
1. Pentru ca le este lene si nu vor sa mai schimbe acuma ceva ce pentru ei merge bine. De ce sa schimbam acuma , cand nu stim unde vom ajunge? Daca schimbam , cu ce schimbam ? Mai bine lasam sa fie cativa manjiti cu noroi, dar noi sa stam linistiti.

2. Pentru ca le e teama ca daca s-ar implica in acest scandal, ar putea fi blamati de altii si s-ar uita cineva urat la ei si i-ar crede si pe ei vanzatori.

3. Pentru ca cei de la centru care sunt prea „puternici „ si au posibilitati, ar putea scormoni ceva si prin viata si carierele lor si ar descoperi ca ...”doamne fereste”, ca ia uite cat au scormonit si au aflat despre Ioan Marian ca a lucrat la Constanta.

4. Pentru ca daca ar fi nevoiti sa schimbe acuma ceva , ce s-ar intampla cu procesele? Daca se supara Dogaru si isi retrage (are acest drept nu ?)toate actiunile in instanta si noi ramanem descoperiti si ne pierdem pensiile si contestatiile ?

5. Pentru ca unii sunt alesi asa cum s-a ales si Dogaru, fara ca in cadrul filialelor sa se fi facut cu adevarat alegeri. S-a anuntat numai ca membrii fondatori au decis si s-a intrebat daca sunt obiectii, si cu asta s-a considerat ca s-a votat conducerea filialelor. Pai daca se schimba conducerea „ de sus” poate doamne fereste le da prin cap la oameni sa chimbe si conducerea filialelor.

6. Pentru ca multi dintre ei au fost deja interpelati de oameni si intrebati si ei au spus ca nu e nimic, ca totul e ok desi stiau ca nu e chiar asa . A cere acuma sa se afle adevarul, ar insemna sa recunoasca ca au gresit si eventual sa isi ceara scuze fata de cei invinuiti pe nedrept, si ASTA NU SE POATE. ORGOLIUL ESTE PREA MARE, SI A RECUNOASTE O GRESEALA, SAU CA ALTUL A AVUT DREPTATE , ESTE PESTE LIMITELE ADMISE DE EGO-urile MULTOR MEMBRI AI BIROURILOR OPERATIVE.

7.Pentru ca multi considera ca se risca prea mult, incercand sa faca dreptate sau curatenie, ca onoarea unor oameni sau adevarul, nu merita efortul si nici riscul de a accepta in mod public si deschis ca s-au facut greseli sau ca cineva trebuie schimbat. Si atunci prefera sa ia parte la acest macel al personalitatilor si carierelor, unor oameni, pe care oricum nu o sa-i vada niciodata in fata , decat sa fie nevoiti sa puna lucrurile la punct.

8. Penrtru ca toata viata unii dintre ei au stat cu  capul intre urechi si coada intre picioare si uite ca le-a prins bine , au ajuns la grade mari, functii mari, nu au spus niciodata altecava decat „ da sefu, ai dreptate„ chiar si atunci cand nu aveau si uite ca au trait bine . Cum sa-si schimbe tocmai acuma stilul de viata si principiile ? Pozitia calului care bea apa a fost pozitia favorita si o schimbare de pozitie acuma ar insemna dureri mari ale coloanei vertebrale.

9. Pentru ca unii pur si simplu nu pot accepta ca „ala „ sau „ala „ sa fi avut dreptate si ei nu, pentru ca e greu sa admita ca altul „cotat „ mai jos decat ei in ierarhia deja stabilita, pot spune ca au avut dreptate , iar ei, cei ajunsi sus sa se fi inselat. Pur si simplu, nu pot admite asa ceva. Pentru ca invidia si rautatea din ei depasesc simtul dreptatii si al fair play-ului.

10. Pentru ca sunt scarbiti si au obosit sa mai incerce sa mai lupte cu o conducere surda , oarba si indiferenta la apelurile lor.

11.Pentru ca li se pare –si sustin asta de un an de zile, ca „nu e momentul acuma „ sa se faca aceste schimbari, si ca sindicatul ar pierde in imagine daca lumea ar afla ceea ce s-a intamplat in cadrul conducerii si daca ar schimba pe cineva din conducere . „Nu ar da bine la imagine „ isi spun ei , de fapt tot dintr-o comoditate careia incearca sa ii gaseasca o scuza de un an si jumatate. Uita insa ca imaginea este deja formata, acuma toata lumea stie ca e ceva cu miros penal prin finantele sindicatului si nu numai. Domnul Pricina a vut grija sa informeze cum s-a obtinut decizia de infiintare a sindicatului, domnii Rinciog si Dogaru au admis ca sunt lipsuri in gestionarea fondurilor sindicatului „dar nimic grav”.
Si atunci , daca nu este nimic grav , de ce nu se trimite raportul la filiale ? Domnul Rinciog, pentru a linisti sindicalistii, anunta ca dansul nu se poate exprima , pentru ca nu a studiat raportul, dar uita sa specifice ca a asistat la expunerea concluziilor de catre membrii comisiei si stie ce contine , ca si concluziile . Uita sa mentioneze ca este unul din cei nominalizati in concluzii si ca anumite propuneri il vizeaza in mod direct.Insinueaza insa , ca dansul, „ expertul „ finanicar , va studia sa vada daca raportul este intocmit corect si va face precizarile necesare dupa ce il studiaza. Nu seamana asta cu ceea ce a facut domnul Boc, care a decis ca ceea ce a hotarat ICCJ nu este valabil si el a hotarat ca GH merge mai departe? Nu e la fel de absurd ca domnul Rinciog, ca persoana verificata in cadrul controlului si gasita vinovata de unele „greseli „ indrazneste ca si domnul Boc, sa spuna ca cei care au dat verdictul sunt amatori, iar el stie mai bine si va verifica modul in care s-a facut controlul ?
Sa nu va mire daca noul Comitet Director tocmai completat ilegal cu noi membri, va decide ca trebuie facut un alt control si acest raport va fi aruncat la gunoi. Culmea tupeului, in justificarea ilegalitatii comise prin completarea comitetului, se vine cu una din cele mai ilegale prevederi ale statutului, prevedere care va fi atacata in instanta, prevedere pe care am mai semnalat-o odata ca incalcand declaratia universala a drepturilor omului, acuma un an , unul din cele mai discriminatorii articole ale statutului , art 9 punctul 3 care in totalitate este discriminatoriu, si punctul b in mod special care este contrar chiar si Constitutiei art 37.
Ei bine . toate aceste aspecte sunt cunoscute , vazute si culmea acceptate de o mare parte din Conducerile filialelor tocmai din cauza situatiilor expuse mai sus , unii doar pentru una din cauze , altii pentru mai multe. Nici unul insa nu neaga in sinea sa adevarul celor expuse de colonelul Ioan Marian sau Generalul Zapor. Toti stiu, banuiesc, unii spera sa se insele, ca cei doi au dreptate si nici unul nu crede cu adevarat ca cei doi ar minti , sau ar fi adevarat ca sunt pusi de cineva sa faca rau sindicatului. Este insa mult mai comod sa se faca ca nu vad si sa lase lucrurile sa se rezolve singure, sau sa se faca ca nu vad ca niste oameni sunt balacariti in mod gratuit de cei ce in loc sa aduca argumente, in loc sa produca dovada ca cei doi si altii ca ei mint, le pateaza cu nerusinare reputatia cu insinuari si minciuni sfruntate numai si numai pentru a nu fi nevoiti sa isi arate faptele.

DACA ACESTI OAMENI, CARE ACUMA SUNT IN CONDUCERILE FILIALELOR ACCEPTA ACEAST MOD MARSAV DE A ACTIONA AL CELOR DIN CONDUCEREA SCMD, IN LOC SA CEARA RAPORTUL SI SA SE CONVINGA , ATUNCI NU MERITA SA SE BATA PENTRU DEMNITATEA NIMANUI PENTRU CA EI NU AU DEMNITATE. Stiu ca voi fi blamat de toate filialele pentru ceea ce am spus acuma , stiu ca nu va conveni nimanui sa recunoasca ca nu are dreptate, dar atunci cand admiti si accepti ca un fost coleg de-al tau sa fie manjit cu noroi pentru ca cere sa se afle adevarul, iar tu in loc sa ceri sa vezi care este adevarul taci si te complaci in aceste atacuri marsave , draga colegule , asta nu este demnitate. CERETI RAPORTUL INCETATI CU ATACURILE DE ORICE FEL IMPOTRIVA ORICUI, ARATATI CA AVETI DEMNITATE SI PUTETI REZOLVA SITUATIA IN INTERIOR, PRIN PROPRIA VOINTA. AVETI ACEST ATRIBUT, VA MAI TREBUIE SI VOINTA . Cereti raportul, prezentati-l in fata adunarilor generale si lasati-i pe oameni sa decida. Asa face un ofiter demn. Vi se pare nedemn acest lucru ? Mai nedemn decat sa lasati ca alti colegi, oricare ar fi ei sa fie banuiti pe nedrept ? Vi se pare demn sa lasati pe domnul Ilie Marian sa ii invinuiasca pe cei din conducere de gestiune frauduloasa ? Sta in puterea dumneavoastra sa va aparati si sa le aparati demnitatea. Folositi-va de acest drept si obligatie ca sefi de filiale. CERETI RAPORTUL FINANCIAR SI PUNETI CAPAT ATACURILOR NEDEMNE INDIFERENT DIN CARE PARTE AR VENI. Prezentati-l sindicalistilor si lasati-i sa decida. NIMENI NU ARE DREPTUL SA DECIDA IN LOCUL LOR. Asta inseamna demnitate si respect.

2 comentarii:

  1. Domnule Neacsu, sezi linistit si mai odihneste-te!...
    Este musai necesar sa cauti alt subiect de scandal in SCMD, pentru ca acesta cu banii nu a avut efectul scontat. Asta e, n-a fost sa fie!...
    Raportul mult clamat va fi publicat cu punct si virgula, chiar daca are vreo 240 de file.
    Din acest raport, pe care l-am citit din scoarta in scoarta, cu mare atentie, reiese ca doar un prieten de-al dumitale ar avea de ce sa se teama...
    In rest, SCMD, in intregul sau, nu are de ce sa se rusineze: cotizatiile oamenilor au fost bine gospodarite si SCMD s-a dezvoltat intr-un an, cat altii in zece!

    Multa sanatate si putere de munca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Rinciog, daca este adevarat ceea ce spuneti, m-as bucura nespus , mai mult decat oricine.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.