miercuri, 2 februarie 2011

Comitetul Director se face ca da raportul

DE CE OARE ?

 A aparut  un proces verbal al sedintei CD din data de 25 .01.2011.
1.In sfarsit se mentioneaza faptul ca s-a desfasurat un audit financiar si suntem instiintati cu unele masuri care s-au luat in urma controlului fara insa a se pomeni ceva de CONCLUZIILE COMISIEI DE AUDIT SI CONSTATARILE ACESTEIA  .De ce  oare ? E rusinica?

2.Aflam din concluzii, fara sa se spuna in mod direct, ca domnului Apostol i s-au luat jucariile . Bineinteles nu face nimeni aceasta afirmatie , se spune doar ca nu mai are voie sa se joace cu banii, dar se uita sa se mentioneze de ce . De ce oare ? A facut ceva rusinica?
Nu mai are drept de semnatura. nu se mai apropie de casuta cu firfirici, nu se mai dau firfirici cash .
De ce oare ?

3.Nu se mai dau bani la discretie pe combustibil . Asa ca unii, nu spun cine, persoane importante , care au facut vre-o 15 plinuri intr-o luna , va trebui sa schimbe  mijlocul de locomotie si sa vina prin Bucuresti cu masina , sau tramvaiul, nu cu tancul, ca numai tancul putea consuma 600 l combustibil intr-o luna . Sau probabil ca unii , din cine stie ce pricina se deplasau cu TAB-ul . Probabil ca sa-i arete lui Basescu, ca si ofiterii (chiar daca facuti la apelul bocancilor ) se plimba cu TAB-ul nu?. Deci nu se mai deconteaza  plinurile asa , ca la nunta . Inseamna ca asa se obisnuia . Cine oare ? Scrie in procesul verbal al comisiei  dar , noua nu ni se spune(inca) . De ce oare ? E rusinica?

 4.Se schimba conturile SCMD. Apar alte conturi, cu alte delegari de semnatura . De ce oare? Cei care lucrau inainte au cazut in pacat sau ii doare mana de atatea semnaturi ? Noua nu ni se explica. De ce oare ? E rusinica?

5.Începând cu data de 28.01.2011 se anulează dreptul de semnătură la BRD Agenţia Carol pentru domnul Apostol Cătălin şi doamna Perianu Stela.

1. Se constituie Compartimentul Financiar – Contabil din cadrul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate cu următoarea încadrare:

- Contabil şef – Lt. Col. (r) Marin Chelu
- Economist – Calenciuc Lidia
- Economist – Col. (r) Stroe Victoria
- Casier – Plt. Maj. (r) Perianu Traian

Ce observam aici ? Dispare doamna Perianu, apare Domnul Perianu. O fi vorba  de o greseala, de o schimbare de sex, de o stafeta in familie sau o pura coincidenta?Nu ne spune nimeni. Asa cum nu ni se spune nici de ce doamna Perianu, ca si domnul Apostol sunt trecuti pe linie moarta . De ce oare ? E rusinica?

6. Nu se spune nici un cuvant , dar chiar nici unul, despre balanta financiara pe perioada cat s-a facut controlul, cati bani sau sindicalisti au fost, cati s-au cheltuit, cati au mai ramas , cati s-au justificat,. cati nu . De ce oare ? E rusinica?

7. Observam ca apar iarasi ca invitati aceiasi oameni de casa , prieteni din copilarie, de la aceleasi filiale Botosani (ici, la doi pasi de Bucuresti) si Calarasi , unde activeaza cu succes cel ce a declansat acest control financiar, Cenzorul sef al SCMD , recomandat cu caldura de domnul Dogaru. Nu se spune insa nici un cuvant despre constatarile comisiei de audit vizavi de controlul efectuat de domnul Presedinte de Calarasi, nici de sumele directionate cu darncie catre "grupul Paul ".   De ce oare? E rusinica?

8. Se aude prin targ ca pe langa marele numar de rezervisti care au semnat pentru sindicat, cam 2000 au "disparut" . Cum , unde , cand , de ce? Nu spune nimeni . De ce oare ? E rusinica?

9. Ce mai aflam din procesul verbal? Pai mai aflam ca au domnul Balan a cam devenit mana a doua  in CD desi pana acuma era domnul Monac de jure si domnul Pricina de facto. Acuma amandoi se vad dati putin la o parte de vreme ce domnul Balan  capata drept de semnatura, dupa domnul Dogaru.  De ce oare? E rusinica?

10. Si mai aflam noi din acest proces verbal ca la sedinta au participat aproape toti membrii Comitetului Director, mai putin doamna Winzer  care nefiind invitata statutar  nu s-a prezentat  si domnul Apostol (scrie in procesul verbal) care  nu a vrut sa vina sa dea seama in fata comisiei de control . De ce doare ? De rusinica? De fapt dansul s-a cam jucat de-a v-ati ascunselea cu aceasta comisie inca de la inceput , ca la un moment dat chiar se dadea un premiu  pentru gasirea dansului si a unei sume ... de chestii. Devenise "the most wanted", mai ceva ca Ma Baker. "Freeze, I'm A Postol, put your hands in the air / Gimme all your money /" Fredonati pe melodia cunoscuta .

11.Ce am mai aflat din acest proces verbal ? Pai ce se poate intampla numai la noi . Aflam ca la sedinta participa si semneaza si absentii . Cititi si va cruciti. sunt trecuti  ca au participat si semnat si cei absenti. SE VEDE TREABA CA AM RAMAS CU OBICEIURILE PROCESELOR VERBALE DE PE VREAMEA PREA DEVREME IMPUSCATULUI . De, unii se trezesc mai incet.

 12. Ce nu aflam din procesul verbal ? Pai nu aflam esentialul . Ce s-a intamplat cu banii, cati s-au justificat, cati nu, cine a gresit (daca a gresit cineva) cine si cum a dus la disparitia celor aproape 9 miliarde pe anul 2010, care sunt " greselile " in ce articol se incadreaza si ce masuri s-au luat sau se iau, in afara de retragerea dreptului de semnatura. Cand unui om i se retrage dreptul de a mai semna, de a mai reprezenta sindicatul in fata bancii, dea mai manevra fondurile  sindicatului,  trebuie sa existe motive temeinice, altfel acel om sau acei oameni pot da sindicatul in judecata, pentru atingerea imaginii persoanelor in cauza. Deci, CD este cam obligat sa ne spuna care sunt faptele care au dus la asemenea masuri. Dar in primul rand sa puna la dispozitia filialelor BILANTUL CONTABIL AL AUDITULUI. Acest proces verbal este apa de ploaie si inca mai astept  documentul Constatator. Si ceasul ticaie.  Eu astept . Mai e o zi.

 Iata si documentul " justificativ. Domnii din comitetul Director iara au impresia ca ne aburesc si ca vom inghiti acest proces verbal drept justificare a banilor cheltuiti. Poate altii se multumesc , eu nu.

.

PS.Mai aflam ca: "Presedintele echipei de control economico-financiar a dat citire raportului cu constatarile si propunerile acestei echipe. Comitetul Director a primit raportul echipei de control intern si a luat hotararea ca pana la viitoarea sedinta a Comitetului Director, planificata joi, 03.02.2011, acesta sa fie analizat iar toate persoanele implicate in activitatea financiara a SCMD de la infiintare si pana in prezent sa vina cu completari in vederea intocmirii documentului final si a planului de masuri pentru implementarea recomandarilor echipei de control, documente care vor fi prezentate la Consiliul National al Reprezentantilor"
Deci, pentru linsitirea spiritelor se vorbeste despre convocarea CNR , dar bineinteles nu se spune cand va fi. Probabil dupa ce lumea va uita si se va obisnui cu  lipsa banilor si cu aceasi oameni in fruntea sindicatului. Iar la noua convocare  CNR vor fi " reevaluati " dupa model Basescian . Ce iti e si cu presedintii astia cum stiu ei sa abureasca prostimea.

Proces verbal al sedintei Comitetului Director al SCMD, 25.01.2011


PROCES VERBAL
Incheiat astazi, 25.01.2011, in sedinta Comitetului Director al SCMD.

Participa urmatorii membri ai Comitetului Director:
1. Col. (r) Dogaru Mircea
2. Gl. Bg. (r) Balan Iosif
3. Col. (r) Pricina Valeriu
4. Col. (r) Monac Constantin
5. Lt. Col. (r) Cobuz Elena
6. Lt. Col. (r) Winzer Anisoara – vicepresedinte suspendat
7. Lt. Col. (r) Apostol Catalin – absent

Invitati:

· Presedintii filialelor din Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Botosani

Presedintele echipei de control economico-financiar a dat citire raportului cu constatarile si propunerile acestei echipe. Comitetul Director a primit raportul echipei de control intern si a luat hotararea ca pana la viitoarea sedinta a Comitetului Director, planificata joi, 03.02.2011, acesta sa fie analizat iar toate persoanele implicate in activitatea financiara a SCMD de la infiintare si pana in prezent sa vina cu completari in vederea intocmirii documentului final si a planului de masuri pentru implementarea recomandarilor echipei de control, documente care vor fi prezentate la Consiliul National al Reprezentantilor.

Se va face un nou apel catre filiale sa trimita documentele justificative si sumele mentionate in 2010 pentru cei circa 1,2 miliarde lei (vechi) aflate in conturile acestora. In baza propunerilor echipei de control si urmare a intensificarii activitatilor economico-financiare, datorita inscrierii unui numar foarte mare de membri in SCMD, Comitetul Director decide:
1. Se constituie Compartimentul Financiar – Contabil din cadrul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate cu următoarea încadrare:


- Contabil şef – Lt. Col. (r) Marin Chelu
- Economist – Calenciuc Lidia
- Economist – Col. (r) Stroe Victoria
- Casier – Plt. Maj. (r) Perianu Traian

Raportul juridic cu sindicatul este în baza convenţiilor civile încheiate cu persoanele nominalizate, pe o perioadă de un an.
Se aproba crearea unui post de gestionar al patrimoniului sindicatului.

2. Plata indemnizaţiilor personalului angajat se va face în ultima zi lucrătoare a lunii.

3. Începând cu data de 28.01.2011 se anulează dreptul de semnătură la BRD Agenţia Carol pentru domnul Apostol Cătălin şi doamna Perianu Stela.

4. Incepând cu data de 28.01.2011 se acordă dreptul de semnătură pentru contul principal deschis la BRD Agenţia Carol nr. RO41BRDESV79262374410 astfel:
- pentru prima semnătură:

1. Col. (r) Dogaru Mircea
2. Gl. Bg. (r) Bălan Iosif
- pentru semnătura a doua:
1. Lt. Col. (r) Chelu Marin
2. Col. (r) Stroe Victoria

5. Incepând cu data de 28.01.2011 se va deschide un cont curent la BCR Filiala sector 1 şi se acordă dreptul de semnătură pentru acest cont astfel:

- pentru prima semnătură:
1. Col. (r) Dogaru Mircea
2. Gl. Bg. (r) Bălan Iosif

- pentru semnătura a doua:
1. Lt. Col (r) Chelu Marin
2. Col. (r) Stroe Victoria

6. Se numeşte utilizator pentru 24 BANKING domnul Lt. Col. (r) Chelu Marin.

7. Se vor deschide subconturi pentru toate filialele SCMD la BCR.

8. Se va încheia un contract cu una din reţelele de telefonie mobilă Vodafon sau Orange pentru toate filialele teritoriale.

9. Până la data de 28.02.2011 se va amenaja un spaţiu protejat şi securizat pentru funcţionarea casieriei sindicatului în condiţii de deplină securizare. De asemenea se va repartiza un spaţiu corespunzător pentru funcţionarea compartimentului financiar-contabil.

10. Începând cu data de 26.01.2011 se reziliază toate contractele de comodat pentru autoturisme personale încheiate de S.C.M.D. cu vicepreşedinţii şi angajaţii instituţiei.

11. Decontarea cheltuielilor de transport se va efectua numai în următoarele situaţii şi valori :
o pentru deplasarea cu autoturismul proprietate personală, în interesul instituţiei, în baza ordinului de deplasare, se acordă în cuantum de 7,5 litri carburant la 100Km;
o transportul cu trenul, autobuzul sau avionul, conform ordinului de deplasare, în condiţiile prevederilor H.G. nr.1860 din 21.12.2006;
o pana la achizitionarea unui autoturism, decontarea consumului de carburanţi, aferent deplasărilor în Bucureşti, cu autoturismul proprietate personală, în interesul sindicatului, se va face în cuantum de 100 litri carburant pe lună pentru membrii Comitetului Director, compartimentul financiar, compartimentul juridic şi secretariat. Pe bonurile fiscale emise de staţiile PECO se va menţiona numele proprietarului autoturismului şi numărul de înmatriculare al autoturismului; o cheltuielile de transport în comun în Bucureşti se vor deconta în limita unui abonament pe toate liniile de transport de suprafaţă numai pentru casier.

12. Diurnă de delegare se acordă în sumă de 32,5 lei/zi, conform H.G. nr.1860 din 21.12.2006 conform ordinului de deplasare.

13.Contabilul şef va dispune înştiinţarea tuturor titularilor de avans, obligaţia de a justifica sumele primite în anul 2010, până la 31.01.2011;

14.Acordarea avansurilor pentru anul 2011 se vor face după justificarea sumelor acordate anterior şi deschiderea noilor conturi cu titular filiala sindicatului. Pentru aceasta filialele vor transmite persoanele desemnate cu drept de semnătură în bancă.

15.Plata cotizaţiei se va face numai prin depunerea sumelor în contul colector al sindicatului deschis la BRD. Este ilegala încasarea în numerar a sumelor la sediul filialelor.

16.Până la 10.02.2011, domnul Apostol Cătălin şi doamna Perianu Stela vor finaliza înregistrarea în contabilitate a tuturor documentelor justificative pentru avansurile aferente anului 2010, primite la SCMD în ianuarie 2011 şi vor preda situaţiile financiare anuale pe bază de proces verbal, contabilului şef. Vor prezenta un plan de masuri pentru regularizarea situatiei pana la sfarsitul lunii decembrie 2010.

17.Începând cu 01.01.2011 contabilitatea sindicatului se va ţine în partidă dublă, metoda cantitativ-valorică, iar evaluarea stocurilor va fi ,,primul intrat primul ieşit”.

18.Pentru organizarea evidenţei contabile în partidă dublă, cu evidenţa valorilor materiale pe gestiuni şi locuri de folosinţă, este necesară achiziţionarea unui program de contabilitate financiară şi gestiune în sumă de 800 lei, reprezentând abonamentul pentru anul 2011.

19.Pentru evidenţa valorilor materiale gestionate în anul 2011 se vor utiliza următoarele gestiuni cu numerele aferente documentelor de intrare – ieşire astfel:
i. ,,Gestiunea Obiecte de inventar în depozit şi în folosinţă”
,,Nota de intrare recepţie” de la nr.01 la nr. 1000
,,Bon predare primire restituire şi dare în folosinţă” de la nr.01 la nr.1000
ii. ,,Gestiunea materiale consumabile”
,,Nota de intrare recepţie” de la nr.1001 la 2000
,,Bon de consum” de la nr.1001 la 2000
iii. ,,Gestiunea active fixe corporale şi necorporale”
,,Proces verbal recepţie mijloace fixe” şi ,,fişa mijlocului fix” de la nr.01

20.Comisia de recepţie a valorilor materiale va fi formată din urmatorii:
Lt. Col. (r) Rinciog Dumitru
Col. (r) Ştefan Adrian Mihai
Plt. Maj. (r) Perianu Traian
Lt. Col. (r) Chelu Marin
Col. (r) State Ion

21.Departamentul juridic va continua analizarea si adoptarea actiunilor in functie de situatia creata prin introducerea prevederilor HG 735/2010, prin OUG, in Legea 119/2010, iar dl. avocat Costel Galca va stabili pe data de 05.02.2011 strategia comuna cu avocatii din teritoriu la Alba Iulia. Cu aceasta ocazie se vor incheia si contractele cu avocatii. Pe data de 08.02.2011 se estimeaza declansarea concomitenta a actiunilor in justitie in toata tara.

22.Se aproba incadrarea in Departamentul juridic, asftel:
- Consilier juridic – Col. (r) State Ion
- Consilier juridic – Col. (r) Pielmus Emilian.

23.Presedintele si vicepresedintele cu probleme de imagine vor prezenta pana joi, 03.02.2011, partidelor din opozitie, sindicatelor si asociatiilor pensionarilor si celorlalte asociatii si sindicate aflate sub incidenta Legii 119/2010 punctul de vedere al SCMD privind:
1. Respingerea Ordonantei de Urgenta;
2. Prorogarea Legilor 164/2001 si 179/2004;
3. Abrogarea Legilor 329/2009, 119 si 263/2010.

Sedinta se incheie. Semneaza membrii Comitetului Director:
1. Col. (r) Dogaru Mircea
2. Gl. Bg. (r) Balan Iosif
3. Col. (r) Pricina Valeriu
4. Col. (r) Monac Constantin
5. Lt. Col. (r) Cobuz Elena
6. Lt. Col. (r) Winzer Anisoara – vicepresedinte suspendat
7. Lt. Col. (r) Apostol Catalin – absent

5 comentarii:

 1. O vedem cu surprindere pe doamna Cobuz in comitetul director. Deci pana la urma nu a mai plecat ? Si dansa se lauda cu niste dezvaluiri domnul Neacsu. Cat ne mai aburiti ? Se pare ca va jucati cu noi. Si dumneavaostra si domana Cobuz care ba pleaca, ba vine . E greu sa plece de pe o functie calduta si e si mai greu sa spuna ce stie, daca stie ceva . Probabil ca e santajata cu ceva de vreme ce s-a intors de doua ori. Astia sunt ofiterii nostri .

  RăspundețiȘtergere
 2. Functie calduta?!?!? Credeti ca am avut vreun avantaj!? E libera, cine o vrea?!
  NU AM REVENIT, STATI LINISTITI.
  Am dat justificari de 100.000 ori. Am participat, ca asa am cerut, doar la sedinta in care s-a prezentat raportul financiar.
  NIMENI NICIODATA NU MA VA SANTAJA CA NU ARE CU CE.
  @Neacsu
  Nu acesta e raportul, ci un proces verbal, dupa cum se poate deduce. Eu nu l-am semnat deoarece nu mai am calitate. La data de 29 ian. au trecut si cele 30 de zile in care ...
  Ana a stiut de sedinta, dar nu a putut participa din motive de sanatate.

  RăspundețiȘtergere
 3. Elena
  Da, stiu ce este doar raportul sedintei . Dar ce scria in raportul comisiei ? Ti-am trimis un mail. Daca poti raspunde concret , bine , daca nu, las-o asa . Poate au altii dreptate si m-am inselat eu .

  RăspundețiȘtergere
 4. E de rau domnule Neacsu, si ieri si azi vad ca anonimiCD te asteapta sa te marunteasca, prea le stai in ochi.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu- bai domnule filip . Azi ii maruntesc eu.Sa fiti pe faza.

  RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.