marți, 1 februarie 2011

LEGATI - VA CENTURILE DE SIGURANTA

In atentia membrilor CD si ai comsiei de audit !
A VENIT TIMPUL
A venit timpul ca acest sindicat sa decida in ce directie merge. Nu ne mai putem permite amatorism, lipsa de profesionalism, declaratii nefondate, minciuni, amenintari, comunicate rupte din documentele de partid ale anilor in care cei doi mari corifei ai sindicatului isi faceau ucenicia prin birourile de partid, sau infierbantari gen Vadim sau Becali, lipsa de respect fata de sindicalisti, izolarea si lipsa de cooperare, decizii luate aiurea fara fundament si fara a consulta filialele.

Culmea este ca totusi multe filiale sau mai bine zis conduceri de filiale se complac in aceasta situatie incerta si neproductiva care nu a adus pana la aceasta ora decat discutii, intrebari, si esecuri. S-au mai pus intrebari, au mai fost filiale sau presedinti de filiale care au cerut unele lamuriri si au fost tratati cu dispret si tacere. De ce ? Pentru ca cei din varful SCMD au considerat ca nu merita sa raspunda unor cazuri „izolate” si au aplicat tactica indiferentei, convinsi fiinda ca pana la urma se vor plictisi sa tot intrebe degeaba si vor renunta. Si socoteala lor a fost buna . Asa au plecat din fruntea filialelor Burcu, Pricope, Zapor, asa a renuntat la lupta Stramb, asa s-a lasat de intrebat Ilie Marian, asa si-au dat dmisia cei din filiala sector 5, asa au fost scoase din Comitetul Director Ana Winzer si Elena Cobuz, asa s-a lasat pagubas Stefan Tudosie de la Sibiu, Dogaru Dumitru de la Slatina si cati altii. Toti scarbiti si satui sa lupte cu morile de vant, toti dezamagiti de stilul de conducere sau mai bine zis de conducere spre dezastru al CD, toti mirati ca sunt nevoiti sa lupte singuri si ceilalti se complac in aceasta situatie care nu duce spre nimic bun .

Cand in toamna Ana Winzer a trimis filialelor un document care se voia un control al comisiei de cenzori, am crezut ca in sfarsit se vor trezi filialele si isi vor da seama ca au fost mintiti si li s-au ascuns lucruri grave. Sub presiunea unor filiale, CD a fost nevoit sa accepte un alt audit format din alti oameni , de data asta profesionisti ai activitatilor financiare. Si ca sa faca lumea sa taca au scos in fata activitatile „ mult mai importante „ care trebuiau rezolvate. Pentru domnii din conducere, lipsa catorva „firfirici”, cam 7 miliarde din cotizatia sindicalistilor, firfirici cheltuiti cu generozitate de o parte din cei din varful piramidei pe lucruri de care sindicatul nu avea nevoie, nejustificat, abuziv, fara discernamant si mai ales fara forme legale, fara aprobarri si fara un document care sa reglementeze aceste cheltuieli, poate parea un lucru lipsit de importanta, dar pentru cei care au cotizat si acuma asteapta sa vada si rezultatul cotizatiilor, sa poata deschide procese fara a apela la alti bani, inseamna totusi ceva.

 Cum a rapsuns Domnul Dogaru , ca reprezentant al tuturor sindicalistilor ? Cu indiferenta, nepasare, un dispret si o lipsa de reactie demne de Emil Boc, cel care da legi peste legi surd si mut la loviturile pe care le da populatiei. Cred ca e o boala pe care o iau oamenii care ajung pe functii de conducere. Si Boc si Dogaru, sunt oameni care au fost pusi sau s-au numit pe functii inalte in structurile in care sunt , desi in viata lor nu au condus decat bicicleta si nu au comandat decat beri si mici. Poate pararea cam dura exprimarea dar este purul adevar. Nu este o ironie amara ca armata sa fie condusa la nivel de minister de exemplu, de un fost militar vopsit civil iar sindicatul de un fost civil vopsit militar? Nici unul nici altul nu au fost comandanti de pluton macar in viata lor, nici nul nici altul nu are respect pentru cei in fruntea carora se afla .

Am trimis acuma o spatamana un mail tuturor filialelor pentru a le determina sa ceara conducerii SCMD sa faca public procesul verbal complet si real al controlului financiar. Am facut acest lucru pentru ca speram intr-o rezolvare interna a acestui scandal si speram ca macar acuma filialele sa isi dea seama ca sta in puterea lor sa rezolve aceasta problema in interiorul sindicatului. Spre surprinderea mea, o singura persoana a raspuns acestui demers. Ceilalti s-au facut ca nu stiu si nu au primit mesajul, sau ca nu ii intereseaza ce s-a intamplat cu banii din cotizatii. Ei bine, daca asta e reactia birourilor operative si a presedintilor de filiale asa sa fie . Poate va veni momentul cand si ei vor raspunde in fata sindicalistilor in adunarile generale, pentru ca nu au luat atitudine fata de aceste aspecte. Am vrut sa evit scoaterea acestei probleme in fata celor ce nu ar fi trebuit sa afle, dar daca filialele au decis ca asta e singura solutie, asta sa fie. As vrea sa atrag atentia cu aceasta ocazie tuturor membrilor CD si secretariatului ca si menbrilor comisiei de control care cunosc datele din procesul verbal, ca exista un articol in codul penal care spune la

„Capitolul II


INFRACTIUNI CARE IMPIEDICA INFAPTUIREA JUSTITIEI


Nedenuntarea unor infractiuni


Art. 262. - Omisiunea de a denunta de indata savarsirea vreuneia dintre infractiunile prevazute in art. 174, 175, 176, 211, 212, 2151, 217 alin. 2-4, art. 218 alin. 1 si art. 276 alin. 3 se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani. „
As vrea ca toti sa inteleaga la ce se expun pastrand tacerea vizavi de rezultatele controlului.Este un sfat si o mana intinsa tuturor celor care cinstiti fiind au impresia ca fac un bine sindicatului neanuntand membri de sindicat despre gravitatea datelor in posesia carora se afla.
Am incercat sa aman prezentarea datelor, pentru a le da timp filialelor sa ia atitudine si sa ceara ele rezultatul controlului. Nu au facut-o. Am vrut sa dau timp celor ce cinstiti fiind, nu au dorit sa declanseze ei scandalul. Mai e timp pana joi. Nu vreau sa cada si oameni nevinovati. Dar daca ei continua sa pastreze tacerea devin complici in fata legii.
TREZITI-VA!!

2 comentarii:

  1. Neacsule... Neacsule... nu te lasi si o tii ca matu gaia...
    Chiar nu vezi ce esti de rasul curcilor cu "grija" ta pentru banii altora?!
    Numai matale esti obsedat de problema asta si vad ca ai inceput sa-i plicisesti pe toti cu gaselnita asta.
    Mai vezi ca sunt si alte probleme, mai grave, ce duc dorul apucaturilor matale pompieresti si alarmiste. Esti ca un gansac infuriat la margine de drum, nebagat in seama si turbat din cauza asta...
    Mai mergi prin alte zari, poate prin Egipt sau pe la alti arabei, ca poate acolo ai mai mult succes...

    PS Ai noroc ca al de te facea BOU te-a mai slabit in ultima vreme, ca erai chiar de cacao...

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonimule, anonimule esti din zona CD sau nu te intereseaza modul in care au fost cheltuiti banii NOSTRII si nu banii altora pentru ca te-ai uita ca animalul pomenit la poarta noua daca ti s-ar prezenta un bilant contabil?
    Stai linistit ca Neacsu nu e singurul interesat de modul in care au fost cheltuiti banii sindicatului in 2010.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.