vineri, 18 februarie 2011

CALIN, FILE DE RAPORT



Desi am trimis mailuri si am insistat pe langa filiale sa ceara si membrilor Comitetului Director sa puna la dispozitie Procesul Verbal al controlului efectuat de catre Comisia de audit, din motive pe care le-am explicat in materialele anterioare, acest lucru nu s-a intamplat. Nu mai comentez ce a facut si pe unii si pe altii sa pastreze tacerea, in nici un caz grija pentru imaginea sindicatului care va iesi mult mai sifonata prin publicarea in presa a acestui document. Probabil domnii din Comitetul Director au decis ca e mai bine ca acest document sa apara pe internet, decat sa fie trimis filialelor. Ma conformez si le indeplinesc dorinta. Nu mai comentez articolele defaimatoare la adresa celor ce au cerut adevarul, la incercarile facute de a-i discredita pe cei ce au spus sau au cerut sa se afle adevarul in ceea ce priveste cheltuielile facute de cei din conducerea sindicatului. Comunicatul trimis de filiala Tulcea in ceea ce priveste insinuarile abjecte ale acelui „Toma- stupid people” care a improscat cu noroi in toti cei care indrazneau sa se ridice impotriva directiunii, este elocvent :


”joi, 17 februarie 2011

COMUNICARE


Luand cunostinta de continutul mesajului publicat pe roarmy230 sub denumirea de - Nedumeririle lui “stupid people”- SCMD Filiala 1 Tulcea se vede indreptatita sa dea urmatoarea comunicare:


Avocatul pentru reprezentarea in instanta a pensionarilor militari din Filiala 1 Tulcea a fost numit de catre Comitetul Director al SCMD Bucuresti;


Doamna Lt.col(r)Winzer Anisoara nu are nici o implicare in delegarea avocatului nominalizat pentru a reprezenta pensionarii militari din S.C.M.D. Filiala 1 Tulcea.


Pana la aceasta data niciun membru din Biroul Operativ al Filialei 1 Tulcea nu a fost contactat telefonic de susnumita pentru a influenta B.O. Filiala 1 Tulcea in respingerea avocatului nominalizat de C.D. al SCMD Bucuresti;


S.C.M.D. Filiala 1 Tulcea dezavueaza actiunea de denigrare intreprinsa la adresa unor membri din C.D. al S.C.M.D. de catre persoane care nu au curajul sa se indentifice si sa aiba simtul raspunderii celor afirmate;


In consecinta consider ca mesajul aparut pe internet si semnat sub pseudonimul “Toma necredinciosu” nu ne reprezinta si nu ne implica.


Presedintele Filialei 1 Tulcea


Col(r) Eogen STROE”

FELICITARI DOMNULE STROE, FELICITARI DILIALEI TULCEA PENTRU VERTICALITATE.

Voi posta acuma doua pagini din raportul intocmit de comisia de verificare, cu mentiiunea ca paginile nu sunt numai cele din fostul raport pus la dispozitie de doamna Winzer in toamna, ci din raportul intocmit de comisia de audit care s-a constituit dupa acel faimos raport al domnului Switer.
Am selectat pentru dumneavoastra doua din paginile care arata cam pe ce se cheltuiau banii sindicatului. Nu sumele sunt importante, desi adunate toate iti da o suma in fata caruia nici avocatul Ciorbea nu ar fi spus nu, ci articolele pe care sunt consumate. Dati clic pe pagini pentru marire.









Ce vedem in aceste documente?
Pai vedem ca doi membri ai secretariatului si-au platit  din banii sindicatului asigurari de viata . Care asigurari de viata nu sunt doar simple asigurari in caz ca se accidenteaza stand pe sacune ci se constituie, asa cum se stie si in pensie facultativa. Cu alte cuvinte, daca treburile ar fi mers in continuare asa, fara ca cineva sa se sesizeze, domnii respectivi ar fi dat cu flit guvernului Boc si HG  735 sau legii pensiilor, pentru ca baietii destepti isi puneau deoparte din banii sindicatului cate o pensioara. 6314  asigurare  si o rata 658, sunt bani pe care nu si-i permite oricine.Secretariatul SCMD insa da, ca doar platesc fraierii din sindicat. Aceste date nu sunt insinuari, nu sunt banuieli, nu sunt interpretari, sunt date continute in raportul pe care domnul Rinciog, unul din beneficiarii asigurarii, dupa cum se vede, se lauda ca il va face public, spre disperarea mea. Pentru a exclude orice interpretari, mentionez ca datele sunt luate din extrasul de card al sindicatului, cu care s-a efectuat plata asigurarilor.

A doua pagina, reprezinta cheltuileli de pe un alt card  la care avea acces domnul Apostol. Desi cifrele sunt cam ilizibile, nici nu mai conteaza datele cuprinse, respectiv cifrele,conteaza decat la un calcul total. Conteaza ceea ce reprezinta. Sunt cheltuieli efectuate de pe cardul de cheltuieli "de cos " al domnului Apostol. Dupa cum observati, sunt banii de buzunar, cardul folosit pentru cheltuilei de hrana si protocol. Daca ne uitam , numai intr-o zi, pe 27.04 2010, au avut loc patru cheltuieli de "protocol". Ei bine , ce este interesant este ca pe langa aceste cheltuieli pentru cazare, hrana si protocol, mai exista si alte deconturi, misie de deplasare, deconturi separate sau banii de benzina. Totul la liber, fara restrictii, fara limita. Din cauza asta in Octombrie anul trecut Contul sindicatului ajunsese la ridicola suma de 800 milioane   din miliardele incasate. Ceea ce uimeste insa nu sunt sumele cheltuite ci MODUL IN CARE AU FOST CHELTUITE. Trecand peste lipsa oricaror instructiuni financiare , oricaror aprobari si nerespectarea legislatiei in vigoare vizavi de gestionarea fondurilor  sindicale, uimeste usurinta cu care au fost cheltuiti banii pe lucruri de nimic, faptul ca domnii isi cumparau pana si ziarele din banii sindicatului.
PS. Poate ne explica cineva ce actiune  sindicala a avut loc pe data de 18 .04. 2010 la Alba Iulia de a fost necesara decontarea unor cheltuieli pe spinarea sindicalistilor ? Din cate stiu eu  a fost un eveniment la care domnul istoric Dogaru a fost invitat, nu domnul sindicalist. Dar nu face nimic, avea  balta peste. Bineinteles a "bifat"  si o "intalinire " cu filiala de la Alba Iulia, dar si una la Perla Muresului . Prietenii stiu de ce .
In zilele urmatoare voi posta si alte pagini.




















 





5 comentarii:

  1. Domnule colonel f.interant (dacă ar fi doar interesant ce bine ar fi) ceea ce aţi postat. F.corect şi just! O rugăminte tehnică: "Mişcaţi"/reduceţi formatul paginii cu cheltuielile CD pe blog (sau folosiţi un alt format pt. doc-ul scanat), deoarece în acest moment se suprapune caseta din dreapta a blogg-ului cu documentul pe care-l afişaţi!
    Cu stimă

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cazanul, domnule Neacsu, cazanul, ce stiti de el?!...
    Ca si in campania de toamna, tot pe tema cheltuirii banilor SCMD (de a caror grija ce le-o purtati, ma minunez!) emiteti din nou date si cifre rupte din context.
    Este hazlie concluzia care se trage din cifrele de mai sus: viata mea este pretuita cu 6314 lei pe cand a colegului Stefan doar cu 658 lei. Va inchipuiti, asadar, cat ar valora, pe scara ierarhica, vietile celor din Comitetul Director sau cea a presedintelui Dogaru? Cu cat oare vor fi fost asigurate?!...
    Domnule Neacsu, nu va mai pierdeti timpul pe acest subiect pt. ca, asa cum v-am anuntat, rapotul comisiei de control va fi publicat integral, cu punct si virgula, pe Internet sau va copiat si trimis in brosura tuturor Filialelor noastre.
    Ma asteptam sa ne spuneti cat de mult va implicati in actiunea pe care SCMD o pregateste pentru 1 Martie. Ca doar sunteti colaborator la mai multe ziare si publicatii in care, aproape in totalitatea lor, articolele dumneavoastra scriu despre SCMD si sindicalistii militari numai la superlativ!...
    Ca doar le citim si noi si asa am inteles cat de mult iubiti SCMD-ul si cat bine le doriti tuturor sindicalistilor militari.
    Cu toate acestea, eu va doresc multa sanatate si o pensie linistita, domnule Neacsu! Toate cele bune!
    Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  3. Va mai arde de glume domnule Rinciog ? Eu in locul dumneavaostra m-as ascunde. Iar supriza cea mare va veni de la cazan, stati linistit. In ceea ce priveste marea majoritate a artcolelor mele , inseamna ca nu stiti ce e aia majoritate. 3 articole din cateva zeci nu inseamna pentru nimeni majoritate dar daca asta e matematica dumneavaostra, puteti concura cu brio in topul marilor matematicieni alaturi de Roberta Anastase.Dumneavaostra ce ne sugerati , sa lasam banii in grija dumneavaostra ? "dormiti linistiti, Rinciog vegheaza nu ?"

    RăspundețiȘtergere
  4. PS
    Domnule Rinciog,
    Nu va mai acoperiti si nu va mai confundati cu SCMD. Nu mai incercati sa induceti ideea ca oricine se leaga de matrapazlacurile dumneavaostra si ale prietenilor se leaga de SCMD. SCMD dupa cum singur spuneati, nu inseamna Dogaru si nici Rinciog , deci cine se ia de Rinciog , nu inseamna ca are ceva cu SCMD. Incercarile dumneavaostra de a muta lovitura pe spinarea sindicalistilor este stravezie. Si nu ma mai amenintati cu raportul , ca o faceti de o luna . PUBLICATI-L, PANA NU INCEP SA DISPARA FOI DIN EL. Si lasati-l asa, nu il cosmetizati.Si nici nu trebuie publicat tot, doar concluziile si propunerile comieiei. Nu e nevoie sa fie publicate toate chitantele desi , frumusetea raportului in chitenate sta pentru cine stie sa le citeasca .

    RăspundețiȘtergere
  5. In ceea ce priveste campania de toamna , domnule Rinciog, a fost un succes . Daca nu era acea camapanie , acuma am fi avut la dosar bataia de joc a domnului Swider pe post de audit si nu ar fi auzit nimeni de "greselile" unor membri de prin CD sau secretariat, dumneavoastra si colegul Apostol ati fi avut in continuare carduri la dispozitie si cine stie daca mai era ceva prin ele acum. Efectele acestei campanii se vor simti cat de curand.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.