joi, 3 februarie 2011

CADEEEEEEEEEEE, DA-TE BA CA CADEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

STIMATI SINDICALISTI

Dupa cum am promis, prezint sindicalistilor o parte din datele constatate de catre auditul initiat in cadrul SCMD tot sub presiunea sindicalistilor. Atunci, au fost cateva filiale si sefi de filiale care au cerut insistent demararea unor verificari autentice , constatand ca simulacrul de control efectuat de domnul Swider era doar o oncercare de a aburi lumea si de a ii face sa creada ca s-a efectuat un control si toate sunt ok . Iata ca cei care au facut controlul cu profesionalism, au decoperit o seama de nereguli, din care ce veti citi aici sunt numai o parte. Celelalte sunt cuprinse in procesul verbal si sta in puterea filaialelor, a sindicalistilor sa le afle si sa ia masurile ce se impun . Domnul Dogaru, ca sef al Comitetului Director, a considerat ca nu este necesar sa faca public acest raport si a anuntat(voalat) doar o parte din masurile „pro(im)puse de comisia de control care a anuntat ca daca nu se iau masurile respective , se indreapta cu rezultatele catre organele abilitate sa faca lumina si sa stabileasca vinovatiile. Oricum , pana la urma tot aici se va ajunge, oricat am incerca sa punem batista pe tambal. Dupa cum o sa vedeti, lucrurile sunt prea grave pentru a fi trecute cu vederea si de cel mai dulce critic. O sa va intrebati cum a fost posibil asa ceva . A fost, pentru ca toti au preferat sa stea in banca lor si sa se lase cocolositi de cuvintele inflacarate ale conducerii care pe de o parte promitea victorii stralucitoare, pe de alta , baga mana in traista SCMD. Si isi stropeau succesurile din plin, ca doar sindicalistii cotizau. Cum ridica unul capul si intreba ceva , cum era vopsit portocaliu de echipa de scandal si propaganda sau erau sistate comentariile pe bloguri sau pur si simplu nu li se raspundea si erau lasati sa vorbeasca singuri pana se plictiseau.
Cum a fost posibil ? Pai nimic nu e imposibil cand prin preajma se afla domnul Rinciog , care dupa cum spune un fost coleg al dansului, a mai falimentat o asociatie a militarilor disponibilizati. Cel putin asa sustine domnul Alexandru Toporan. Acesta afirma nici mai mult nici mai putin ca domnul Rinciog, prietenul bun al trezorierului Apostol, a mai participat cu succes la infiintarea si falimentarea unei asociatii, undeva prin 2004 parca. Cititi aici corespondenta dintre cei doi . http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/1915?var=1
Deci, cu asa experti, (apropo, si domnul Apostol tot expert a fost pe vremuri , la ANI, dar a cam fost lasat sa plece acasa . Poate explica domnul Expert de ce a fost rugat sa paraseasca o agentie asa de onorabila. Si poate ne face domnul Apostol si o declaratie de avere sa vedem daca bate cu cea pe care a dat-o in 2009 cand era incadrat la ANI. Ei bine, cand te inconjori de asemenea experti, nu se poate sa nu se vada rezultatele .


Privit-le in toata splendoarea lor.

Mentionez mailul este autentic, cel care mi l-a trimis nu mai are nevoie de nici o prezentare , il cunosc foarte multi militari, cinstea dansului este peste orice banuiala.
“Stimati camarazi !

Au trecut aproape doua luni de cand am avut indrazneala sa va tulbur linistea cu o informatie, potrivit careia la varful organizatiei noastre sindicale (a se citi Comitetul Director) se produc lucruri necurate in legatura cu cheltuirea bugetului. Imediat dupa e-mailul meu, de la vremea respectiva, liderul maxim a simtit nevoia sa ia atitudine in stilu-i caracteristic si contactand telefonic pe majoritatea liderilor locali a infierat cu manie proletara elementele destabilizatoare, cozile de topor si agenturili straine infiltrate in structurile sindicale, indemnand la vigilenta si la unitate in jurul conducatorului iubit.

Mesajul acestui guru a prins la majoritatea liderilor locali, dovada fiind pasivitatea multora dintre acestia si reactia unora, ce-i drept, putini la numar, care au simtit nevoia sa-mi dea ceva sfaturi precum ca nu ar fi indicii de frauda, ca prezumtia de nevinovatie trebuie sa prevaleze, ca situatia este sub control si ca nu ar fi motive de ingrijorare.

Pledoaria acestora din urma mi-a provocat ceva disconfort dar m-am bucurat ca, nefiindu-le prin preajma, am scapat fara sa fiu urecheat pentru indrazneala de a fi deconspirat asemenea aspecte. Pentru mine a ramas totusi o enigma: sa fi adulmecat oare si ei osul? Cei putini la numar, de data asta ii exclud din preocuparile mele si ma voi adresa celor de buna credinta care realmente sunt preocupati de soarta si buna functionare a sindicatului.

Dupa cum probabil stiti, pe fondul zvonurilor in circulatie, la vremea respective, la presiunea unor membri ai Comitetului Director si a unor lideri din teritoriu, liderul maxim al sindicatului a acceptat initierea si derularea unui audit intern, audit care, sub presiune si in conditii de ostilizare generala din partea unor membri ai Comitetului Director, a trebuit sa faca serioase eforturi si sa sape adinc pentru scoaterea adevarului la lumina.

Vremea a trecut si apele s-au limpezit, asa incat azi situatia financiara a organizatiei sindicale este bine cunoscuta la centru si mai putin la noi, in teritoriu, fiindca un civil (nu are nici o legatura cu institutia militara decit prin portul temporar de uniforma), instalat prin propria-i vointa in fruntea organizatiei, nu este dispus sa faca public raportul comisiei de cenzori, desi a promis acest lucru la constituirea echipei si declansarea operatiunilor de auditare (a se vedea comunicatul SCMD din 6 ian.2011).

Motivul principal pentru care se opune difuzarii acestui document este, probabil, amploarea dezastrului (jafului) produs in vistieria sindicatului, de care se pare ca nu este strain nici el si nici aplaudacii de-a stanga si dreapta sa. Le este foarte greu sa iasa in public cu minariile si nenorocirile financiare produse bugetului organizatiei pe parcursul a un an si ceva. Probabil ca acum gandesc la o strategie de masluire a concluziilor din raport, cu care sa iasa in public si sa ne anestezieze inca o data.

Asadar, acest civil (militar doar prin asociere cu uniforma militara), de un maxim tupeu si o inimaginabila obraznicie atenteaza frontal la inteligenta si buna noastra credinta. Nu stiu ce simtiti dumneavoastra, dar eu, personal, ca simplu membru de sindicat, ma simt discreditat,umilit si injosit cu un astfel de individ in fruntea organizatiei, care depasindu-si atributiile si limitele bunului simt ne sfideaza si ne trateaza ca pe niste pubertini intarziati.

Am ajuns intr-un regretabil impas, daca din marea masa de rezervisti, oameni de mare valoare si caracter, care chiar au facut ceva pentru armata si care chiar au condus ceva la viata lor, nu gasim niste lideri autentici si ne lasam condusi de astfel de indivizi si aplaudaci, aflati in paralel cu ceea ce inseamna organizarea si conducerea, care realmente nu au comandat la viata lor decat mici si bere pe la carciumi si care, acum, stapaniti de un total amatorism, se fac ca ne conduc, ne mint si hotarasc discretionar in numele a zeci de mii de oameni, adevarati militari.

Cred ca a sosit timpul sa punem capat la astfel de apucaturi si sa dam dea azvarlita cu cei ce le practica. Organizatia noastra nu traieste, nu se hraneste si nu este puternica datorita vocalizelor practicate de liderii centrali in fata camerelor de luat vederi pe la diverse posturi TV.

In speranta ca o sa va sensibilizez, catusi de putin, in legatura cu cele mai sus afirmate, dar mai ales in legatura cu determinarea dumneavoastra pentru reforma (termen la moda) si schimbare in organizatia noastra, am sa va prezint, in avanpremiera, cateva aspecte rezultate din raportul de audit, ca sa nu fiti socat la primirea versiunii oficiale (daca o veti primi vreodata), si daca o veti primi, va sa fie cea a comisiei de audit si nu a trezorierului( contabilului, auditorului si inginerului financiar) al SCMD.

Am mari rezerve ca veti beneficia de varianta ORIGINALA a raportului de audit. Cel mai probabil veti primi raportul intermediar al comisiei sau in cel mai fericit caz, o varianta scurta, parafrazata, a raportului final, in care vor fi evidentiate si cateva gainarii marunte, produse ca urmare a nepriceperii sau stingaciilor, specifice oricarui inceput de drum, vor zice ei, apartinand cu siguranta unui contabil care, pe deasupra, nici nu era specializat pe domeniul respectiv.

In situatia in care, Comitetul Director are o alta versiune, chiar si numai, in legatura cu elementele de mai jos, il somez sa o prezinte public (pe site-ul filialelor) in maxim 24 de ore. Alta varianta insemnand, de fapt, raportul original si integral al comisiei de audit. In caz contrar, inteleg ca elementele prezentate in cele ce urmeaz, sunt veridice, ca liderul maxim si aplaudacii din juru-i isi asuma raspunderea pentru ele, motiv pentru care pot fi, oricand, actionati in justitie pentru recuperarea prejudiciului si sanctionarea vinovatilor.

Asadar, daca veti primi varianta reala a raportului de audit veti constata ca nu pot fi justificati 4,5 miliarde lei, bani proveniti din cotizatii, contabilizati intr-un fel sau altul, si inca 2,5 miliarde lei, disparuti dar cu tot cu aproximativ 2000 membri de sindicat. Deci, 2000 membri de sindicat nu au fost luati in evidenta la nivelul structurii centrale, iar cotizatia acestora a luat alta cale decat cea a bugetului. Este ca sunt creativi si mari specialisti baietii astia de la Bucuresti, intr-ale ingineriilor financiare? Sa nu fiti surprinsi daca, procedand la o confruntare a propriei dumneavoastre evidente de personal cu cea de la centru, vor aparea neconcordante.

Disparitia fara urma a unor mari sume de bani din cotizatia sindicatului a fost posibila datorita faptului ca acestia s-au cheltuit pe un card bancar personal, dupa bunul plac si interesele a 1-2 persoane (probabil ca intuiti care ar putea sa fie acestea).

Pana aici a fost vorba de cota parte, cash, a cotizatiei care a disparut fara urme. Exista insa si o alta metoda de “siluire” a bugetului, aplicata cu mare succes de liderii nostri de la centru, cea a cheltuielilor neeconomicoase si inoportune. Pentru o parte din acestea s-au straduit sa prezinte niste documente justificative, mare parte din ele vizibil dubioase, ca sa nu zic, dea dreptul false.

Ce parere aveti, de pilda, despre un consum de carburant, in valoare de 29 mil. lei, realizat intr-o luna, de un singur automobil, care il tira pe liderul maxim, pe la ospete si cumetrii prin tara, pe la supusi. Asadar, 29 mil. lei impartiti la 2-2,5 mil.lei/ plin, rezulta 12-15 plinuri/ luna.

Ca sa fie in siguranta pe timpul plimbarilor prin tara, pe banii nostri, liderul maxim a aprobat (sau poate nu, urmeaza sa ne faca precizari) achizitionarea de anvelope si jante auto in valoare de peste 90 mil. lei.

Si pentru ca masa sa fie si mai bogata, iar cheltuiala pe masura, au achizitionat, fara numar calculatoare si laptopuri, sa aiba toata lumea scule, inclusiv membrii lor de familie, si sa ne calculeze cu acuratete bugetul. Credeti ca s-au oprit la niste scule de medie performanta?. Da de unde, le-au cautat si gasit pe cele de inalta performanta si de aproximativ 35 mil.lei/bucata. Ca sa nu se lase mai prejos, fiindca nu are ce face cu laptopul, unul din vicelideri, fost regizor-scenarist, produs al PRO PATRIA, si-a tras o camera video, tot ultra performanta, ceva mai scumpa cei drept, dar nu prea mult, aproximativ 12.000 EURO( 500 mil. lei). S-a plictisit veteranul nostru reporter de razboi de aparatul foto smena-6, pe care l-a utilizat o viata intreaga si a achizitionat o scula la care si el se uita cu uimire, din moment ce a angajat si un cameraman (tot pe banii nostri), care sa ne faca filmulete de pe la mitinguri, demonstratii si alte cumetrii pe la care mai participa liderul maxim si acolitii.

Mai au si o alta categorie de cheltuieli: pe alimente si bauturi. Acestea au fost achizitionate pe vremea cand liderul maxim si viceliderii luptau la incercuire cu boc si basescu in Piata Victoriei si la Cotroceni. Asa ca au facut si pe acest domeniu o investitie de peste 30 mil. lei preponderant pe bauturi. In afara acestora au mai achitat de pe cardul personal, invocate anterior, peste 36 mil.lei pe mesele individuale (a se citi chiolhanuri) servite de liderul maxim, impreuna cu acolitii, pe timpul peregrinarilor acestuia prin tara si chiar prin Bucuresti.

Ca sa nu se rataceasca si sa nu depaseasca viteza legala pe timpul marsurilor organizate de sindicalisti prin Bucuresti au facut investitii in GPS-uri si detectoare radar (si nu e vorba de cate un exemplar din fiecare, ci de mai multe, ne vor spune ei, daca vor fi binevoitori, cate si la ce sunt utile miscarii sindicale aceste scule).

Pentru a se pune la adapost fata de riscurile la care sunt supusi zi de zi, iubitii nostri conducatori si-au tras si cate o asigurare de viata. Cine (ce personalitati) si pentru ce motive s-au asigurat ne vor explica tot ei (daca vor catadicsi). Cert este ca si la acest capitol “bugetar”, au tras o investitie de peste 80 mil. lei. Si lista faradelegilor ar putea fi continuata, dar ii las sa-si aduca si ei partea de contributie la prezentarea si justificarea matrapazlicurilor.

Astea sunt doar citeva aspecte ale fraudei, dar nu si cele de maxima senzatie. Detalii mai multe veti obtine la primirea raportului de audit, repet, daca-l veti primi vreodata si daca-l veti primi, va sa fie varianta autorului si nu a traducatorului.

Asa stand lucrurile, eu m-am cerut afara de la comanda filialei de Neamt, lucru pe care nu va sfatuiesc sa-l faceti si dumneavoastra. Pe dumneavoastra va sfatuiesc sa cereti in regim de urgenta, si daca se poate, toti o data, raportul comisiei de audit, asa cum a fost redactat de aceasta. Nu acceptati nici o varianta intermediara, revizuita si adaugita de inginerii financiari ai CD.

Pasul doi: incetati a mai vira cotizatia filialei catre CD, pana la elucidarea deplina a situatiei

Pasul trei: cereti convocarea de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru alegerea noilor organe de conducere la nivel central, analiza situatiei financiare si adoptarea unei hotariri pentru recuperarea prejudiciului produs.

Cu tot dezastrul produs si probat de comisia de audit, nici macar acum, acesti indivizi rapaci, nu se potolesc, continuand seria minariilor de tot felul, cu presiuni si incitare la fals si uz de fals asupra personalului specializat incadrat in compartimentul financiar.

Pasul patru:(in ordinea prioritatilor ar trebui sa fie primul) formularea si depunerea plingerii penale impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise la nivelul Comitetului Director in ce priveste gestionarea bugetului organizatiei

Stimati camarazi,

In final va adresez o intrebare, care n-as vrea sa ramana retorica. Dumneavoastra va simtiti comfortabil condus de niste amatori in ale managementului organizational, care nu au nimic ,sau aproape nimic comun cu institutia militara, care n-au comandat la viata lor nici macar un pluton si care conjunctural ajunsi in fruntea acestei structure de sindicat patroneaza, daca nu si participa la potlogariile mai sus amintite.

Mentinand aceste personalitati in fruntea SCMD ne decredibilizam total si irevocabil, atat in fata membrilor de sindicat, dar si mai grav, in fata societatii civile.

Credeti oare ca reprezentantii societatii civile, unii deocamdata, nu se intreaba cum a ajuns o structura militarizata, mustind de genrali si ofiteri de toate armele si calibrele sa fie condusa de arhivari si regizori-scenaristi de desene animate? Cu siguranta ca da. Drept dovada stau pozitiile si atitudinile unor politruci agramati de genul: canacheu, talmacean, tinel, calian, popoviciu etc..

Credeti oare ca din miile de membri de sindicat nu se gasesc 5-10 ofiteri in rezerva, pur sange, care au facut ceva in cariera lor si care ar putea sa faca ceva si pentru organizatia noastra sindicala, cu siguranta, infinit mai mult decat liderii contemporani?

Continuand cu ei, nu avem decat o singura cale: pierzania. Frontul luptei noastre s-a mutat acum in justitie. Daca si pe acest front vom adopta decizii, vom actiona cu acelasi amatorism ca pana in prezent, avem toate sansele sa esuam si aici.

Cine trebuie sa vorbeasca, de acum inainte, sunt avocatii si nu liderii amatori. Dar ca sa vorbeasca bine, acestia trebuie sa fie retribuiti bine. Pe acest criteriu am mizat, mizam toti si suntem dispusi la orice efort atunci cand avem siguranta ca oameni (avocati) de forta ne reprezinta in instanta.

Din actiunile in justitie de pana acum, initiate de CD am avut parte mai mult de esecuri. De ce oare? Din motive financiare. Liderul maxim si aplaudacii nu au fost preocupati sa angajeze o Casa de Avocatura prestigioasa, care in schimbul unui onorariu consistent ne-ar fi adus si succese. Au angajat avocati de mana a doua, pe onorarii reduse si prestatii pe masura ,ca sa le ramana suficienti bani din cotizatia noastra pentru dezmatul financiar, doar punctat mai sus.

Daca nu actionam acum, maine va fi prea tarziu. Orice zi de intarizere este in defavoarea noastra.

Convocarea Consiliului National al Reprezentantilor in regim de urgenta este singura solutie pentru a pune capat arbitrariului si voluntarismului la nivel central, recuperarea prejudiciului financiar produs si sanctionarea vinovatilor.

Pentru initierea actiunilor de convocare a Consiliului National al Reprezentantilor este nevoie ca unu-doi lideri locali sa preia intiativa. O buna parte din presedintii de filialele ii cunosc bine, ii stiu oameni de isprava si de mare caracter si am convingerea ca ar putea si vor face acest lucru. As face-o chiar eu insa starea de sanatate nu-mi permite acest lucru.
Va sunt alaturi cu sufletul si cu gandul.”
Cu stima,
Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR
Ii rog pe cei din Conducerea Sindicatului si catelusii lor sa spuna ca acest general al armatei romane minte. II rog pe toti cei care au luat la cunostiinta de procesul verbal al comisiei de audit , inclusiv pe membrii comoisiei , sa spuna ca datele sunt inexacte.

POFTITI, INDRAZNITI !

27 de comentarii:

  1. Stelian P.
    Conducerea sindicatului raspunde prin vocea fuhrer-ului:

    “….atragem atentia ca Puterea si-a activat toate dejectiile de presa, vizand prin cele mai bizare si dementiale scenarii, compromiterea liderilor si in special a avocatilor SCMD. Acestea sunt preluate rapid de “”napoleonii”” si infiltratii nostri, care le mesteca si le scuipa de pe marginea santului. Sa nu-i bagam in seama!...”

    Eu zic sa va bagati mintile in cap, ca de nu.....

    RăspundețiȘtergere
  2. EU NU CRED PANA NU VAD.IN DOSARELE ORIGINALE AFLATE LA SCMD BUCURESTI, EXISTA TOATE CHITANTELE in original ale fiecarui membru de sindicat DE LA CELE 2 BANCI. NU SE POT FACE MARI NEREGULI.ATAT IN COMITETUL DIRECTOR CAT SI IN BIROURILE OPERATIVE ALE FILIALELOR, SITUATIA FINANCIARA SE TINE LA ULTIMUL LEU, IAR CHELTUIELILE SE FAC CU APROBAREA PREALABILA A MEMBRILOR ACESTORA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Movileanu,
    e DREPTUL DUMNEAVAOSTRA CA CREDETI CE DORITI. aVETI DE ASEMENEA DREPTUL SA CERETI DE LA cd DOCUMENTUL RESPECTIV. dE CE NU O FACETI ?vA SPUN EU CE O SA VA SPUNA. O sa vi se spuna sa mergeti la Bucuresti sa vedeti documentul
    Cati sindicalisti o sa strabata tara ca sa vada un document in care nu stiu daca sa creada sau nu ? Va spun eu, nici unul.
    Nici chiar cei din Bucuresti .
    Incercati sa cereti raportul de la Bucuresti si spuneti-mi ce raspuns ati primit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sumele vehiculate sunt exagerat de mari!Poate daca aveam peste 100.000 de membri am fi ajuns la asemenea sume.Probabil ZAPOR doreste comanda sindicatului! Cand se va intimpla aceasa ,eu voi pleca din sindicat!

    RăspundețiȘtergere
  5. papagalu a scris:
    4 Februarie 2011 la 11:27 am

    am citit pe plano10 -auditul despre cum au cheltuit sindicalistii banii,treceti pe plano10 si va cruciti,ce parere aveti stimati sindicalisti?si buliti si cu banii luati din toate partile,v a tras o istoricul,voi marii strategi,a ti pierdut lupta,sa vad ce i faceti lu dogaruu-nici macar sa l pupati undeva nu l mai vedeti la culoare,v a pus o urit de tot,. v ati facut de ris si a ti pus armata in pozitie proasta fata de civili.cu ce va ti ales?mare fraereala.v a pus o bosorogul din toate pozitiile.--ASTA_I ADEVARUL ADEVARAT___

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim 1.19
    Preferi sa crezi ca un general al armatei romane se coboara atat de jos si atat de riscant , incat sa isi puna onoarea si piele ain joc facand afirmatii nefondate ? Ce te costa sa ceri documentul de la CD ? De ce nu l-au pus nici pna acauma la dispozitia oamenilor? Doamnul General Zapor nu are nici un gand sa preia nici o sefie stai linistit, dar oricum era de 100000 de ori mai bun decat Dogaru. Dar aici fiecare poate avea o parere personala .

    RăspundețiȘtergere
  7. Apropo despre sanatatea mintala a fuhrer-ului Dogaru":

    “….mult hulitul de catre basescieni, Col. (r) Mircea Dogaru, cercetator stiintific si publicist militar, este nu general ci maresal!...
    Honor et Patria! Vae victis!
    PRESEDINTELE SCMD”
    04.02.2011

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai stiu eu pe cineca care cam tot asa isi spunea pe vremuri, ACDEMICIAN DOCTOR INGINER SI NIMIC ALTCEVA. Tot de renume modial. Asa se manifesta paranoia .

    RăspundețiȘtergere
  9. Stelian P.
    Cu scuzele de rigoare precizez ca postarea de la 6:56:00 imi apartine.
    Nu doresc sa fie altii injurati in locul meu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnilor, adevarul incepe sa apara in lumina soarelui sindicatului!
    Felicitari colegului nostru ZAPOR!
    Omul are perfecta dreptate in tot ce afirma! Sumele sunt exacte si fara dubii, numai ca naivii nu cred!
    Savant malefic, istoric contestat, cercetator stiintific de-aiurea, profesor in finante sindicale, militar vopsit si desavarsit scolit la NATO si dat afara pe usa din dosul Armatei dupa cursul NATO, absolvit cu succes in ale ridicatului fustitei pana la gat si a darii pe gusita-i dragalasa a tot ce stia el mai bun din armata draga lui pe la usile ascultatorilor din NATO, doctor in filozofii sindicale si finantiste, doctor paranoic, asta este caracterizarea SCELERATULUI COLONEL MIRCEA DOGARU - in traducere scmd.
    Un nebun care isi bate joc de noi toti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragul meu anonim, multumesc , nu servesc . Daca nu iti convine iesi tu eu nu ies . Si daca pe tine nu te intereseaza cine te conduce pe mine ma intereseaza. Daca pe tine nu te intereseaza cine iti ia banii, pe mine ma intereseaza. Daca vrei numai scandal si batai cu jandarmii, da-i bataie. Iesi la oase . Nu incerca sa imi pui mie pumnul in gura sa il inghit pe cel ce isi bate joc de mine. Poti crede ce vrei , esti liber, la fel ca si mine. Tu ma sfatuiesti sa il las in pace pe cel ce isi bate joc de banii mei, dar uite ca eu nu pot. Daca poti tu, mergi la culcare si dormi linistit, are cine veghea asupra ta.
    Si vezi ca te contrazici. Sau a devenit si Zapor oltean acuma si vrea functii ? Las-o jos. Ia vezi nu cumva a fost la furat de cucuruz in copilarie ? Esti jalnic zau asa. Ce legatura este intre cu cine a baut Zapor si noi ? Asta nu inteleg . A baut din banii mei ? Trebuie sa ii aleg eu prietenii ? Cam comuniste convingerile dumitale amice . Dar de prietenii de pahar ai lui Dogaru nu spui nimic prietene ? Mai ales ca a cam baut banii sindicatului. Asta nu te intereseaza? Hai, fugi si tu i-ati prima , ca se dau prime la cei ce fac frumos pentru Dogaru. Fugi , arata ca ai dat in Neacsu si Zapor si iei o prima babana. Uite eu o sa incep sa plang , ca sa se auda ca m-a durut... asa pentru tine .. ca imi esti simpatic .

    RăspundețiȘtergere
  12. Si atentie la exprimari. data viitoare daca mai vorbesti ca birjarii, te tai .

    RăspundețiȘtergere
  13. Am fost nevoit sa sterg comentariu unui alt anonm caruia totusi i-am raspuns . mesajul sau continea injuraturi iar eu nu tolerez asemenea expresii pe blog. Mesajele de mai sus ii erau adresate .

    RăspundețiȘtergere
  14. Stelian P.

    Dogaru&Pricina – doua pete pe izmenele armatei…Suparati pe fiorosul dictator de la Cotroceni care a decis sa-i coboare din inaltele sfere ale „specialilor” in sferele de jos ale „tuturor”, doi colonei scursi din latrina armatei au pus de un sindicat. Primul este dl. col. (rez.) dr. Dogaru Mircea. Principala sa legatura cu armata este in patul conjugal, dinsul fiind ginerele generalului-colonel Vasile Petrut, fostul comandant al trupelor de graniceri ale RSR (inaintasii mult mai saraci ai politistilor de frontiera de azi). Fiind in aceasta situatie de exceptie, armata romana a considerat ca nu mai este nevoie sa aibă tangente cu scoala militara asa ca domnul Dogaru a fost imbracat in uniforma urmind ca ulterior sa invete si cum se incheie nasturii de la veston. Calitatile sale deosebite de militar (cu gura) l-au propulsat din „exceptional” in „exceptional” pina la gradul de colonel si numai mizeria aia din 1989 l-a privat de steaua de general. Profitind de o lege bine ticluita a incasat o valiza cu bani si a iesit la pensie la o virsta cind alti barbati muncesc din greu pentru sume mult mai mici. Un doctor in stiinte se exprima pe masura asa ca redam doar citeva dintre perlele vocabularului domnului colonel: „fanfaroni manipulati, canalii santajabile, idioti, ordin imbecil, timpiti in masa, hai sictir ba !, hai sictir fa! ,minti slabe care pun botul, latratul cotarlelor, Jigodia cea mica….” ( Toate sunt extrase dintr-o scrisoare publicata in 22.11.2010) Intelectual la intelectual trage asa ca domnul colonel se lauda ca are deja in formatie peste 10.000 de alti intelectuali.
    Mina dreapta a domnului Dogaru este tot un colonel fara scoala militara dar cu alte calitati importante: pupatul dosurilor prezidentiale. L-ati recunoscut, este inegalabilul Pricina, spaima emisiunilor TV si a comandantilor de unitati care nu mai stiau la ce mese imbelsugate sa-l invite ca sa-i adoarma vigilenta revolutionara. Frustrarea sa, care ii lasa si acum urme maro pe limba, ii permite azi sa se razbune. Cu toate ca este numai vice, adica ocupa locul 2 dupa fuhrer-ul militaro-sindical, exprimarile sale publice sunt intotdeauna „EU si Mircea” .
    La 25 Oct. 2010 sindicatul a dat prima proba de virilitate. Reusind sa adune 1000 de derbedei bine hraniti (din cei 20.000 promisi la TV) domnul Dogaru a organizat un dans razboinic la umbra portretului prezidential in flacari stirnind invidia justificata a colegilor din jungla ecuatoriala.
    La 24 Ian. a.c. profitind de ajutorul nesperat dat de guvernanti, un alt grup de dogarieni si-au dovedit inalta educatie patriotica fluierind si huiduind copios pe timpul intonarii Imnului national. Avind ceva si impotriva bunului Dumnezeu, manifestarile de inalta educatie au continuat si pe timpul rugaciunii „Tatal nostru”, care evident ca nu a figurat in programul de educatie al unor pensionari militari.
    Colonelul urit mirositor nu s-a multumit cu ultima victorie asa ca a anuntat cu surle si trimbite o noua convocare: 6 milioane de pensionari plus „natia romana” au primit ordin sa se prezinte in piata Victoriei la 1 martie pentru batalia finala. La 04.02 colonelul s-a autoproclamat maresal asa ca circul e deschis in continuare iar biletele costa doar 120 lei/an. Alo, ambulanta ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Stelian P.
    Comentariul dumitale poate fi trecut fara greseala la categoria atacurilor la persoana . Sincer nu ma intereseaăa nici pe mine si nici pe altii trecutul istoric al domnilor Dogaru si Pricina , desi am mai spus e bine sa le cunosti, dar sunt deja cunoscute. Nu ceea ce au facut la gradinita este important ci ceea ce au facut sau n-au facut in fruntea sindicatului. De aceea , comentariul dumitale mi se pare ca se apropie de modul in care cei doi mentionati de dumneata inteleg sa actioneze. Daca continui asa , poti intra linistit in partida dansilor. Fara suparare. In ceea ce priveste aprecierile la adresa sindicalistilor, te-am ruga de asemenea sa discerni mai mult.Cei care s-au adunat la 25 octombrie nu au fost derbedei bine hraniti, au fost militari rezervisti. Pe 24 Ianuarie , nu ezista dovezi ca cei care au huiduit imnul national au fost rezervistii, din ceea ce am vazut la tv intr-un intervu primarul Iasiului chiar a mentionat ca nu au fost militarii. Si atunci , aprecierile dumitale sunt tendentioas, rautacioase si lipsite de suport real . Daca intreg comentarilul iti paratine , este in mare parte gresit. Daca e luat din alta parte, trebuia s-al analizezi mai adanc. Asta este punctul meu de vedere .

    RăspundețiȘtergere
  16. Stelian P.
    Va respect punctul de vedere si va rog sa luati cunostinta de al meu.
    Daca faceti efortul sa cititi cu atentie comentariul meu o sa observati ca nu am jignit TOTI sindicalistii ci doar pe cei care s-au comportat ca niste primate (va dau citeva citate, sper lamuritoare: "1000 de derbedei bine hraniti (din cei 20.000 promisi la TV),un alt grup,al unor pensionari militari.... )
    Sper ca intelegeti macar acum diferenta. Oricum eu le cer scuze CELORLALTI sindicalisti la care nu am facut trimitere.
    Singurii pe care i-am jignit sunt cei doi "colonei" de la virful SCMD pentru un motiv foarte simplu: de peste un an si jumatate isi permit sa vorbeasca in numele tuturor pensionarilor militari (deci si al meu) folosind cuvinte pe care educatia mea precara nu le cunoaste, lansind sentinte irevocabile pe care eu nu le accept, cerind cu tupeu moartea unei institutii (FMI), jignind la gramada oameni si institutii si toate astea si IN NUMELE MEU.
    Daca dvs. le permiteti sa-si bata joc de imaginea TUTUROR pensionarilor militari va priveste. Eu nu le permit si cum derbedeii nu cunosc decit argoul mi-am permis sa le vorbesc pe limba lor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Stelian P.
    Spuneati pe un alt blog unde mi-ati dat lectii de impartialitate:

    "Sa stii ca aici nu este clubul celor care lovesc in Dogaru sau mai ales in Sndicat, ci clubul celor care spun si vor sa afle adevarul."

    - Ce nu este adevarat in postarea mea ?
    - Unde este clubul celor care au voie sa il critice pe Dogaru ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Fratilor,nu va luati dupa comentariile domnului Zapor.Este un personaj controversat,nu prea a lasat loc de "Buna ziua" pe la U.M pe unde a trecut vremelnic.Afacut foarte multe victime,In special in perioada aplicarii O.G 7/1998,privind asa zisa restructurae[epurare] a armatei.Unde au fost "generalii" pe timpul cand pensionarii militari erau jigniti de catre4 actualul prim-ministru cu "pensii nesimtite".

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnul Zapor trecut prin garnizoanele Botosani,Piatra Neamt,Braila,Buzau,Bucuresti.Sa explice din ce cauze a fost mutat din garnizoanele Botosani si Piatra Neamt.De "poama buna"?Nu cumva domnii generali doresc sa preia "comanda"acestui sindicat ppin discreditarea si compromiterea actualei conduceri care s-a zbatut pentru infiintarea lui?

    RăspundețiȘtergere
  20. Lasat-ma cu zbatutul pentru infiintarea sindicatului ca aud asta de un an si ceva . cCe altceva a mai facut Dogaru si pricina in afara de faptul ca au fost la carciuma cu jdecatorul care a semnat infiintarea sindicatului ? Domnul Pricina , intr-un moment de sinceritate a spus singur ca au dat mese pentru infiintare si au apelat la tot felul de "prieteni " .Si nu au infiintat sindicatul pentru sindicalisti ci pentru ca tocmai isi pierdusera slujbele la stat si au gasit o modalitate de a isi plati avocatii de casa (doamna Barla este prietena din copilarie a domnului Pricina ) pe banii sindicalistilor si sa mai si pape ceva pe deasupra.Cam asta au facut Dogaru si Pricina si eu trebuie sa le pup talpile_ Le recunosc un merit si pentru asta ii declar membrii d eonoare pe viata , magna cum laude . Au avut ideea sa infiinteze acest sindicat, dar nici macar nu sunt sigur ca ideea le apartine . Dar mai sunt multe probleme . Intrebat-va de ce nu vrea sa schimbe statutul? O sa aveti multe surprize camd veti avea raspunsul . Si mai sunt si alte aspecte , cu falsuri , fals in semnatura , uz de fals , nu spun inca , astept sa vedem , poate presedintii de filialel reusesc sa impuna adunarea CNR. Daca nu, asta e , ceea ce doresc, vor avea.
    Domnule Stelian P , consider ca am raspuns la intrebari pe blogul lui Burcu. No hard feelings , este doar un punct de vedere un pic diferit. Consider ca nu trebuie sa credem ca toti sindicalistii sunt ca domnii din conducerea centrala . Pe 25 octombrie s-au dus si oameni , sindicalisti cinstiti, nu haimanale .

    RăspundețiȘtergere
  21. In ceea ce-l priveste pe domnul general Zapor, eu am alta parere. Am lucrat cu dansul o scurta perioada de timp si mi-a lasat o impresie deosebita. Un om cu o gandire analitica , justa , corecta , care nu pierdea timpul cu discutii aiurea , un om ac actiunii , al actiunilor concrete, adevarate. Asa l-am cunoscut eu. Acuma toti poate avem o doza de subiectivism , dar mai e un lucru, care imi arata ca tootusi colegul care ii facea mai sus un "portret" de fapt habar nu are despre cine vorbeste. Daca ar sti, nu ar spune ca doreste sa preia conducerea Sindicatului sau ca are ganduri de marire. Scopul acelui comunicat cel putin mie imi e limpede si ma opresc aici cu comentatul .

    RăspundețiȘtergere
  22. Stimati camarazi treaba e simpla, CD al SCMD daca nu avea nimic de ascuns publica rezultatul auditului, nu vad de ce ar fi secret fata de membrii de sindicat. Activitatea domnului Zapor nu intereseaza insa a domnului Dogaru legata de SCMD trebuie sa ne intereseze si trebuie de asemenea sa dea socoteala din acest punct de vedere in fata membrilor de sindicat, dar pentru a face asta domnul Dogaru trebuie sa coboare dintre "zei" pe pamant printre noi.

    RăspundețiȘtergere
  23. Stelian P.
    De acord ca nu toti sindicalistii sunt la fel ca si conducerea centrala. Stiu foarte bine ca multi, multi sunt oameni demni de tot respectul si inca o data le cer scuze celor care s-au comportat corect.Nu pe ei am intentionat sa-i jignesc.
    Nu stiu daca v-am spus dar si eu am vrut sa ma inscriu in sindicat deoarece stiu ca singur e mai greu sa te lupti cu sistemul.
    Conducerea sindicatului m-a facut sa renunt.

    RăspundețiȘtergere
  24. Tii, da nazbatiosi mai sunteti, nepotii mosului!
    Era cat p-acilea sa ma pacaliti! No, nu-I bai, ca-ntre timp aflai niste lucrusoare interesante.
    Si despre Zapor, da’ si despre altii, recte Monac, cuscrul lui Zapor.
    Ce, nu stiati ca Monac are-o fata maritata c-un baiat al lui Zapor? Sau o fi un baiat insurat..no, ca gradele astea de rudenie, mereu le-am incurcat.
    Eeee, acu’ pricepurati cari-i miza?
    Neacsu cazu de fazaaan !
    Ce sa mai zic de general? Nu zic nimic, ca doara facura astia de la putere harcea-parcea din gradul de general, il tavalira prin toata mizeria politica, ca nu mai vezi stelele adevarate de cele calpe!
    A dracului soldovean, ce scoala are-n el!
    No, alta era situatiunea daca sindicatul nu pleca din vila lu’ Monac! Da’ sa lacomise, vere, monacul, rau di tat, cerea 2000 de Euro chirie lunar, s-astia-au plecat, da’ n-au dat pa goarna, san u-l faca da rusine! Da’ Monac tot a ramas cu aerele conditionate si cu alte investii pe care le-a facut acolo, la vila lui, pa banii Sindicatului. Nu i-o fo de-ajuns, acu vra sa puie curu pa tot, trage sfori in draci, si botolanii, de, usor da prins in schema!
    S-o sa vina Monca p’un cal alb, si ce-o sa va mai ploconiti, ca deh, va fi salvatara sindicatul si va fi primit si plata, vreo fonctie da senator au da deputat, ca cu’ palgiatura da lucrare da doctorat, nu fu d’ajuns.

    Ba, fratalor, ba olteni cu sange iute, mai cautati si voi, mai cererti referinte, ba, despre caracteriul omului, nu vindeti arama drept aur curat, sin u uitati ca minciuna are picioare scurte!

    RăspundețiȘtergere
  25. Da halatul , cat e halatul?
    Ia vedeti , a mai ramas cineva din neamul lui Zapor neverificat? Cunosteam problema cu apartamentul inchiriat. Si cu AC-ul. Cine a gresit sa plateasca , indiferent cine e,, nu ma intereseaza. Dar altceva nu ai mai auzit ? Cam subtire, subtire rau. Mai cauta . Prin Buda.

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule Neacsu,cer scuze ca v-am deranjat cu asa-zisul "portret" al dl. Zapor,dar am lucrat cu acest personaj o perioada mare de timp si m-am convins pe deplin de caracterul acestui OM.

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim 10.25.
    Nu stiu cat si cum l-ai cunoscut dumneata , eu ce si cat am cunoscut mi-a facut impresia pe care am spus-o. Iar ceea ce a cerut mi se pare corect si in ultima instanta asta discutam acuma , si nu ce a facut in copilarie. Subiectul era raportul financiar nu activitatea sau cariera militara a unuia sau altuia.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.