vineri, 17 decembrie 2010

SCMD LA INTRECERE CU GUVERNUL

SCMD-istul INTRE CIOCAN SI NICOVALA
Domnule, parca e un facut. Nu te lasa unul bine, ca te ia altul de odihnit. Nu scapi de una. ca dai de alta. Crezi c-ai scapat de dracu si dai de tac’so . Ca asa-i romanul . Guvenul ne duce din legi in legi , care mai de care mai neconstitutionale si facute in ciuda roamanului, sa ii arate ce prost e si cum inghite el toate facaturile fara sa zica pas. Si romanul deci odata cu el si militaurul roman, transformat prin   reconversie naturala botanist, pune botul si inghite fara sa clipeasca toate aberatiile.     


Dar pentru ca treaba sa fie oabla si tot romanul sa prospere, SCMD se ia la intrecere cu guvernul in a ne servi documente care mai de care mai “fitoase” facute nu in bataie de joc sau la misto ci in dusmanie. Guvernul zice “ vreti legi ocupationale ? Ei lasati ca o sa va ocupam noi timpul cu manifestatii si procese , ca sa nu va mai plangeti ca nu aveti legi care sa va tina ocupati . Si ne-a dat . La randul lui, SCMD zice :“ vreti raport financiar ? Nu v-a placut cel al domnului Swider ? Ei lasati ca facem comisie si va prezentam noi un raport sa plangeti dupa primul.
ASTA ATI VRUT, ASTA AVETI !

Si s-au tinut de cuvant . A aparut (mie inca nu imi vine sa cred ca acela este raportul comisiei de control financiar, sau cum s-o numi) un comunicat al nimanui, nesemnat , neautentifcat, in numele unui Birou Operativ ILEGAL format din doar doi oameni, care nu e condus de nimeni (dupa semnatura) care in cateva randuri ne da niste cifre care se vor justificative . Stiu ca secretarul comisiei a fost un om pe care l-am perceput ca un profesionist ( atat cat ma duce pe mine capul la capitolul finante ) in ceea ce priveste documentele financiare . Am vazut documentele intocmite de domnul Dragos Igleanu si m-au impresionat prin acuratete si organizare. Mi-am zis , asta e omul care ar trebui sa conduca activitatea financiara . Ei bine , daca acest document aparut si postat in numele biroului Opreativ este documentul intocmit si semnat ( desi nu avem in fata un document oficial ci doar o scurta “ informare “ ) de membrii comisiei de control, atunci pot spune cu mana pe inima ca primul document postat de doamna Winzer si semnat de domnul Swider reprezinta o lucrare de licenta iar acesta o lucrare scrisa de scoala generala. Refuz sa cred ca acest document(daca este singurul care ni se prezinta ca justificare a cheltuielilor) se vrea rezultatul acelui control si e intocmit de comisie si ca ASTA E TOT CE VOM VEDEA IN URMA ACELUI CONTROL.
DACA ESTE ASA , ATUNCI SITUATIA ESTE MULT MAI GRAVA DECAT AM CREZUT LA INCEPUT, NU MAI E VORBA DE LIPSA DE COMUNICARE E VORBA DE BATAIE DE JOC . PENTRU CA ACEL DOCUMENT DACA SE VREA UN DOCUMENT JUSTIFICATIV, E FACUT IN BATAIE DE JOC. O BATAIE DE JOC LA ADRESA FILIALELOR BACAU SI PIATRA NEAMT , A DOMNULUI STRAMB , FILIALEI SLATINA , SIBIU, CRAIOVA,DOMNULUI MARIAN ILIE, SI MULTE ALTE FILIALE SI DOMNI CARE OR FI TRIMIS MESAJE PRIN CARE SA CEARA LAMURIRI .

DACA ASTA E RASPUNSUL CONDUCERII SCMD ATUNCI DOMNILOR, V-ATI SEMNAT CEREREA DE RETRAGERE DIN FUNCTIE.

Nu pot sa spun decat atat , SE ACCEPTA !

13 comentarii:

  1. @Neacsu
    unde ai citit tu documentul Comisiei de control, ca aceasta nici nu si-a incheiat activitatea! Se vede ca nu cunosti constiinciozitatea si profesionalismul dumnealor.
    DECI: Comisia inca nu si-a incheiat activitatea. Tu ce ai citit? Unde?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat tupeu!
    Elena, chiar vrei sa faci o gluma? Proasta gluma! A fost postat, acum sters! Chiar nu stii asta? Chiar vreti sa ne prostiti pe toti??? Vezi ca este "poza" pe Blog Burcu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena crede ca daca au retras documentul de pe blog, prostii o sa creada ca nici nu a existat. Asta e politica CD . Credeti numai ce va aratam noi . Nu va aratam , nu exista .

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena , daca comisia lucreaza , cine a indraznit sa posteze acea porcarie pe blog si sa spuna ca e postata de Biroul Operativ ? Nu crezi ca administratorul blogului e dator niste explicatii ? Din biroul operativ fac parte doi oameni. Care dintre cei doi a scris materialul , l-a postat sau a dat indicatii lui Rinciog sa il posteze . O SA II INTREB PERSONAL LA TELEFON PE AMANDOI, PENTRU A LAMURI SITUATIA . CER SA SE EXPLCE :
    1 CINE A POSTAT MATRERIALUL
    2 IN CE SCOP L-A POSTAT DACA COMISIA INCA LUCREAZA
    3 CINE A HOTARAT POSTAREA ACELUI MATERIAL
    4 DE CE A FOST SCOS .
    SI O INTREBARE DE ULTIMA ORA , CINE ESTE SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC AL SCMD ? EU STIAM CA ESTE ELENA COBUZ. ACUMA VAD CA S-A SCHIMBAT, SAU NU AI APUCAT SA VEZI NICI COMUNICATUL ASTA ? FUGI REPEDE PE PAGINA JURIDICA SI VEZI CE SCRIE ACOLO. dACA CUMVA DISPARE SI ASTA , SA MA SUNI, CA ITI TRIMIT EU MATERIALUL SALVAT .

    RăspundețiȘtergere
  5. @d-le Neacsu,
    Documentul despre care scrieti, se refera la Situatia financiara si soldul SCMD-ului in perioada 01.10.2009 la 30.10.2010. Daca cautati pe saitul SCMD, departamentul economico financiar, la rapoarte financiare veti gasi si pentru 31.10.2010. Ce nu este clar in cele doua rapoarte financiare, de fapt in cel din octombrie in care apare ''Avansuri materiale acordate la filiale" in valoare de 232881,70 lei din care justificate 105077,34 lei iar nejustificate 127804,36 lei iar in raportul din 30.11.2010 apare doar avansuri nejustificate in valoare de 122862,63 lei cea ce inseamna ca s-au mai justificat 4941,73 lei. In primul rand nu cred ca au fost acordate filialelor avansuri in valoare de 232881,70 lei avand in vedere ca filialei din care fac parte a primit 1500 lei X 42 judete (+Bucuresti)= 63000 lei .
    In al doilea rand daca adunati la balanta ,,avansuri materiale la filiale justificate" nu mai da totalul valorii incasarilor cotizatii+dobanda pentru perioada 01.10.2009-31.10.2010 si nici pentru perioada 01.10.2010-30.11.2010.
    Or fi avand si alte surse de venituri care nu apar in situatia financiara

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai este un aspect neclar si intretinut in mod deliberat asa , dar motivat pueril: nu s-a specificat care este numarul sindicalistilor cotizanti la data la care se refera situatia financiara. Motivatia, cel putin copilareasca este ca ar fi " secret" si nu e bine sa stie dusmanul. Oare oamenii astia chiar ne cred prosti ? Aplica aceeasi politica a guvernului
    "le dam ce vrem noi, ca in lipsa de altceva vor inghiti ce le dam". As intelege asa, in mod exceptional , ca sunt cativa oameni (de seama ) numarati pe degete care nu vor sa isi divulge inca apartenetna la sindicat desi mi se pare absurd, este un sindicat , nu o societate secreta de tip masonic, dar totusi as intelege cateva persoane ca nu vor sa isi asocieze -inca - numele cu sindicatul , poate de rusine , dar sa nu divulgi numarul de sindicalisti platitori de cotizatie care este baza calculului cheltuielilor financiare mi se pare o prostie , sau o incercare nereusita de a masca altceva .Ce atata secretomanie in numarul de sindicalisti, numar care nu face parte din "secretele " unei societati non profit.Fara acest numar, tot controlul financiar este o spalatura, pentru ca nestiind cati oameni au cotizat nu poti verifica fondurile intrate.
    Si mai e un aspect. In acel document sunt trecute platile facute cu comisioanele bancilor, dar nu sunt trecute si dobanzile ce revin din cele 8 miliarde de lei. SI PARCA SUNT PREA MULTE CONTURI BANCARE , DAR NU SUNT EXPLICATE INTRARILE SI IESIRILE PE FIECARE CONT. Astept totusi raportul comisiei de control cu semnaturi si explicatii, nu bataia asta de joc, care vad ca a si fost scoasa . ESTE A DOUA OARA CAND SECTORUL FINANCIAR PUBLICA UN ARTICOL APOI IL RETRAGE SAU REFACE . DOMNUL APOSTOL SE JOACA DE-A PITULUSUL CU SINDICALISTII. Fiind un document financiar, postat pe pagina financiara , banuiesc ca a fost intocmit de dansul chiar daca era " semnat biroul operativ" format doar din doi oameni, domnul Dogaru si domnul Monac. Care dintre cei doi l-o fi postat , sunt tare curios .

    RăspundețiȘtergere
  7. Erata: Documentul era semnat de sindicatul militarilor, nu de biroul operativ. Asa mai merge. Oricare din cei 10000 de membri putea sa il posteze asa ca nu poate sa dea nimeni vina pe cineva din CD sau secretariat. Imi fac mea culpa !Fac un apel la sindicalistul care l-a postat sa isi dea si numele si seria de buletin , si cnp-ul si anul de promotie de scoala militara , asa cum ne cere scumpul nostru conducator si responsabilul de blog. Nu este culmea? Noi daca vrem sa comentam un material trebuie sa spunem si anul in care am intarcat, dar dansii cand posteaza ineptii, semneaza cu sindicatul militarilor, sau Biroul Operativ, sau Comitetul Director, ca si cum SM, CD, sau BO ar avea buletin.SCRIETI DOMNILOR NUMELE CELUI CE POSTEAZA INEPTIA , SA STIM SI NOI LA CE ICOANA SA NE INCHINAM ! Le dedic cantecul "NO NAME, NO FACE, NO NUMBER !

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena , au trecut cele doua saptamani in care spuneai ca ne faci praf . Care e surpriza ? Iti dai si tu demisia ? Ar trebui sa te grabesti, pana nu te dau domnii afara ca vad ca departamentul judiciar deja s-a dat altcuiva . Parca e mai demn sa iti dai demisia decat sa fii dat afara odata cu doamna Barla.Si asa ai facut destule gafe . Rivalizezi cu domnul Dogaru. Cu comentariul tau de aici ai spart avioanele . Ai grija stii care e riscul celui care face pe prostul ? iti spun eu : Sa ramana asa !

    RăspundețiȘtergere
  9. Botanistilor-ati pus BOTUL?atunci platiti cotizatiile si Mucles

    RăspundețiȘtergere
  10. @Penultimul anonim
    1. Comisia de control nu si-a incheiat activitatea. Vineri seara inca se lucra intens. Si nu cred ca e tupeu ca afirm si sustin acest lucru. Iar acum RE-AFIRM. Vrei sa fac o poza si sa ti-o trimit? da-mi adresa de mail.
    2. Daca va fi cazul - asa cum am spus - imi voi da demisia dupa ce se va finaliza controlul. In consecinta, mai astept...
    3. Nu e vina mea ca nu intelegi care e deosebirea dintre un vicepresedinte si un sef de departament. Asta e! Fiecare cu cat l-a inzestrat natura.
    4. La cati suntem acum in SCMD, chiar nu crezi ca erau necesare "forte noi"?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Neacsu
    Dupa cum stii (si tu stii mai multe, chiar si de la mine, da' spui NUMAI CE ITI CONVINE TIE, ca sa-ti faci vizitatori pe blog. Ca deh, astia suntem noi, romanii - daca avem un pic de paine si circ ne declaram multumiti), de mai mult timp ne straduim sa aducem mai multi juristi, sa facem departamentele, sa atribuim cuiva sefia acestor departamente etc. Vineri seara s-a constituit un nucleu juridic (la sedinta, din fericire, au participat nesperat de multi colegi) si s-a decis ca sefia acestui deparatment sa ii fie propusa dlui general. Dumnealui a acceptat. IN OPINIA MEA, ACEST FAPT E UN MARE CASTIG PENTRU SINDICAT.
    Dl. col. Pielmus va face "de permanenta", la sediul central, pe probleme juridice, ca nu era firesc ca dl. Rinciog (care nu are pregatire juridica) sa dea consultatii juridice.
    Am identificat si pe cineva care sa se ocupe numai de relatia cu cabinetele de avocatura. Inca nu a zis DA, mai duc munca de convingere cu dlui. Sper sa reusesc.
    Dar, se pare, INDIFERENT ce am/as face, chiar si un lucru bun, tot ca fiind ceva rau il prezinti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Elena . Ce alte chestii stiu eu de la tine si nu spun ? Si din ce motiv ? Daca consideri ca e ceva ce trebuie sa spun si nu am spus, spune tu , daca tu mi-ai spus mine . Eu nu pot spune ceea ce altul mi-a spus numai mie . Deci, daca e ceva ce stiu de la tine si nu am spus , spune.
    In al doilea rand , te inseli si faci insinuari cel putin rautacioase cand afirmi ca eu incerc sa imi fac rating . Eu nu urmaresc nici rating si nici sa acumulez comentarii. Sunt multumesc daca cineva citeste , indiferent de numarul de persoane , eu nu am instalat programul Add sense ca sa scot bani de pe urma vizualizarilor asa cum a facut colegul dumitale Rinciog, desi acesta este un blog cu adevarat personal si as avea tot dreptul, as beneficia de munca mea si lumea intra sa ma citeasca pe mine , nu as castiga bani speculand interesul cuiva pentru alte subiecte scrise de altii . Dar ce sa faci si tu, aplici tactica CD , si lovesti in oameni pe care nu ii poti infrunta cu argumentE. Eu asteptam sa iti ceri scuze si sa recunoasti ca a existat acel material pe pagina financiara si eventual sa spui cine l-a postat. Dar pentru ca pregatirea dumitale "juridica" nu iti permite sa spui adevarul sau sa recunoasti ca ai gresit, ci doar sa invinuiesti pe cel ce te prinde cu mata in sac , normal ca nu ai putut recunoaste existenta acelui document care a fost retras din lasitate si acuma il negi cu nerusinare. Daca atata este in stare CD sa faca , suntem jalnici . Dar de ce ma mai mir? Cineva spunea candva despre avocati ca sunt " cei care ne invata cum sa mintim ca sa scapam nepedepsiti" . INCLIN SA CRED CA AVEA DREPTATE.
    Apropo, care este marele castig al sindicatului ? Ca nu am inteles. EXPLICA SI MIE IN CE CONSTA CASTIGUL,SI MAI ALES, PENTRU CINE.

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamna Elena, poate o fi bine ceea ce se "face/coace" acum la nivelul CD insa este mult prea tardiv! Stiti vorba aia :"Mortul de la groapa nu se mai intoarce! "
    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.