vineri, 3 decembrie 2010

S-AU DAT TERMENE , LE RESPECTA CINEVA ?

Pe data de 25.11.2010 s-a intalnit din nou Comitetul Director care -luand in considerarea ultimele critici formulate aici si pe alte bloguri unde mai e liber la comentarii, a trecut la fapte si a inceput sa dea si termene la sarcini, nu numai  "in cel mai scurt timp " Sa vedem despre ce e vorba si apoi sa comentam .


Procesul verbal al sedintei Comitetului Director din ziua de 25.11.2010

                                                                 PROCES VERBAL
Incheiat astazi, 25.11.2010, in sedinta Comitetului Director al SCMD:
Sunt prezenti urmatorii membri ai Comitetului Director:

1. Dogaru Mircea
2. Balan Iosif
3. Pricina Valeriu
4. Monac Constantin
5. Cobuz Elena
Lipsesc urmatorii membri ai Comitetului Director:
1. Apostol Catalin - motivat
2. Winzer Anisoara – vicepresedinte cu activitatea suspendata.
Sunt invitati:


a) Membri ai grupului juridic al SCMD:
1. Cristescu Florea
2. Sorina Oprea
3. Caloianu Monica
4. Iancu Vasile Valerica


b) Alti invitati:
1. Swider Paul – Presedintele Comisiei de Cenzori
2. Icleanu Dragos – Responsabil cu organizarea echipei de control economico financiar
Se trece la ordinea de zi:
1. Membrii din grupul juridic al SCMD, prezenti la sedinta, impreuna cu Secretarul General al SCMD, col. Monac Constantin si Vicepresedintele pe probleme juridice, Lt. Col. Cobuz Elena, au analizat problemele juridice ridicate de filiale, legate de situatia proceselor SCMD si consecintele hotararilor instantelor de judecata privind Hotararea Guvernului nr. 735/2010. Situatia a fost analizata de catre grupul juridic, impreuna cu Comitetul Director. Comitetul Director a hotarat, in unanimitate de voturi urmatoarele:


• Grupul juridic va intocmi situatia la zi, in detaliu, a proceselor pe rol ale SCMD si a proceselor in care SCMD sprijina alte structuri organizatorice ale militarilor. Aceasta situatie va fi prezentata pe pagina juridica a SCMD.


• Se constituie un grup de permanenta la sediul SCMD dintre avocatii SCMD, grup care va stabili si afisa un program de consultanta pe probleme juridice si va mentine legatura permanenta intre avocatii SCMD si Vicepresedintele cu probleme juridice al SCMD. Termen: 07.12.2010.

2. Forma primara a ROF a fost finalizata de catre comisia constituita special in acest scop de catre Departamentul Organizare al SCMD, condus de catre Col Tudor Marian. Se supune la vot si se aproba in unanimitate ca aceasta forma a ROF sa fie pusa la dispozitia tuturor membrilor Comitetului Director si a membrilor grupului juridic, spre analiza si studiu. Sedinta Comitetului Director in care urmeaza sa se analizeze acest proiect se va desfasura in ziua de 02.12.2010. Pe 07.12.2010, se va desfasura o noua sedinta a Comitetului Director, la care vor fi chemati sa participe toti membrii comisiei de elaborare a ROF, pentru a le multumi pentru munca desfasurata si pentru a adopta forma finala a proiectului. In urma acestei sedinte ROF-ul va fi trimis tuturor filialelor pentru ultime propuneri. Se supune la vot si se aproba in unanimitate.
3. In ceea ce priveste activitatile SCMD preconizate pentru Ziua Nationala: Presedintele SCMD a dat un comunicat in acest sens. S-au cerut din teritoriu materiale ajutatoare. Se propune si se aproba in unanimitate sa se ia legatura cu Comenduirea Garnizoanei Bucuresti, in scopul depunerii unei coroane de flori in numele SCMD, in cadrul ceremoniei oficiale de la Bucuresti. Dl. Pricina propune sa organizam o sesiune de comunicari privind istoria si consecintele evenimentelor care au dus la Marea Unire din 1918. Membrii Comitetului Director nu aproba aceasta propunere.
4. Se trece la ultimul punct. Se analizeaza componenta Comisiei de control privind activitatea economico financiara a SCMD. Se propune completarea Comisiei de control, anterior stabilita din expertii Cristian Anton, Stroe Viorica, Otilia Frantu, Jianu Dan, Chelu Marin, Icleanu Dragos, cu urmatorii:


• Dl Bumbuc Adrian Paul – Filiala Braila
• Dl. Fluieras Aurel – Filiala Calarasi
• Dl. Mosor Sorin Ion – Filiala 2 Sector 3 Bucurest
Acestea au fost toate propunerile filialelor SCMD pentru aceasta Comisie.
Comisia isi va incepe lucrarile in plen, luni, 29.11.2010, la orele 09.00. Se supune la vot si se aproba in unanimitate.
Sedinta se incheie.
Pentru conformitate, semneaza:
1. Dogaru Mircea
2. Balan Iosif
3. Pricina Valeriu
4. Monac Constantin
5. Cobuz Elena



Ce observam ?
1 . Doamna Ana Winzer nu a participat. De ce? A FOST SUSPENDATA , DE CATRE CINE , IN CE BAZA ?
2.Au fost invitati membrii unui consiliu juridic  despre care am vrea sa stim :
- cine si pe ce criterii i-a ales, cum s-a facut selectia ? Pe baza de simpatii , sau competente si care le sunt profilurile profesionale ?
3.La alti invitati  ii gasim pe domnul Swider Paul si Dragos Icleanu.deci controlorul si controlatul . S-a stabilit comisia de control, cine e presedinte , cine e secretar ?
4.Sa- trecut la discutarea ordinii de zi :
 a) Sarcinile grupului juridic.
- sa stabileasca o lista cu procesele SCMD si cele in care SCMD  sprijina alte structuri .
Doamne , ce gluma buna . Sa duni 5 oameni ca sa faca o lista cu 4 procese din care unul de calomnie . Este mai mare rasul . Care alte srtructuri ? Poate vreti sa spuneti alte procese , intentate de grupuri sau militari in nume propriu ? Va rog domnule Dogaru, nu le stricati oamenilor rezultatele obtinute pana acuma . Au castigat fara sa ii " consilieze"SCMD ,inseamna ca se descurca domnul Iepure si fara ajutorul dumneavoastra .DuMneavoastra consiliati-o pe doamna Barla, are mai multa nevoie dupa succesurile obtinute pana in prezent.
-sa faca de serviciu la  secretariat, sa nu  mai dea in branci domnul Rinciog, care raspunde la telefoanele doamnei Cobuz.
b)Finalizarea ROF. Uite ca apar doua termene, unul pe data de 02.12.2010, cand trebuia sa se discute in cadrul CD. Si a trecut si data de 02.12.2010 si .. ce avem ? Nu stiu . S-A FINALIZAT CEVA ?
Pe data de 07, ar urma sa se dizolve comisia, cu multumirile de rigoare si sa se adopte ROF-ul . GRESIT DOMNULE DOGARU. ROF-ul se adopta de catre CNR dar pana atunci este dat la filiale , consultat si completat, sa vada si oamenii daca propunerile facute de ei s-au luat in seama sau nu  si abia dupa aia se vede de catre CD si se da spre aprobare CNR. Apropo, ce se mai aude, se mai intruneste cincinalul asta , sau va e frica de " DESTITUTIO IN INTEGRUM ?
c)Actvitatile de Ziua Nationala a Roamaniei . A trecut. Interesant e ca domnul Pricina propusese sa se mai dea pe sticla, dar nu i s-a aprobat.Lasati domnule Pricina , nu fiti suparat, vine iarna , se pune zapada si o sa va dati pe gheatza ca sticla . Aluneca mai elegant si .. va vede mai multa lume  cum va dati cu roatele in sus
d). S-a definitivat componenta comisiei de control financiar . Pe langa domnii Cristian Anton, Stroe Viorica, Otilia Frantu, Jianu Dan, Chelu Marin, Icleanu Dragos, au mai fost cooptati si
• Dl Bumbuc Adrian Paul – Filiala Braila
• Dl. Fluieras Aurel – Filiala Calarasi
• Dl. Mosor Sorin Ion – Filiala 2 Sector 3 Bucuresti
Acuma , asa cum am prezis in alt articol, nici nu ma mira. FARA A PUNE LA INDOIALA PROBITATEA PROFESIONALA SI CORECTITUDINEA MEMBRILOR, MI SE PARE TOTAL LIPSITA DE ORIENTARE COOPTAREA  DOMNULUI FLUIERAS de la filiala Calarasi , care va veni sa verifice activitatea sefului de filiala . DIN 60 DE FILIALE , NU S-A GASIT ALTCINEVA CARE SA VERIFICE DECAT CINEVA DIN ACEEASI FILIALA CU CEL A CARUI ACTIVITATE DE " CONTROL " O CONTROLEAZA ? Haideti sa fim oameni seriosi si sa recunoastem ca e prea multa ata alba pe la mansete, mai ales in conditiile in care filiala respectiva are cei mai multi bani cheltuiti. Se asteapta cineva ca sa se gaseasca ceva gresit in activitatea domnului Swider ? EU PUN PARIU CA NU .Concluzia : cel putin LIPSA DE ORIENTARE.   Comisia isi va incepe (a inceput deja n.a) lucrarile pe data de 29.11.2010
Succes si spor la munca . Sau s-a anulat , ca asa se aude prin targ. Cine e presedinte, cine e secretar, cand se termina activitatea ? Nu cumva s-a terminat inainte de a incepe ?

5.Se termina procesul verbal. De data asta , avem semnatari, cineva isi asuma responsabilitatile . Uite asa, pas cu pas, ne ridicam .Deocamdata mergea de-a buselea, dar lasa , ca o s acrestem noi mari.
RAMAN CATEVA INTREBARI MARI : CINE CONDUCE OSTILITATILE IN CADRUL COMISIEI SI DACA SI-A INCEPUT ACTIVITATEA SAU MAI ASTEPTAM .

19 comentarii:

  1. Intrebari retorice, domnul meu! Intrebari fara raspuns! Din pacate ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Neacsu
    Despre juristii care au venit spui:
    2.Au fost invitati membrii unui consiliu juridic despre care am vrea sa stim :
    - cine si pe ce criterii i-a ales, cum s-a facut selectia ? Pe baza de simpatii , sau competente si care le sunt profilurile profesionale ?
    ALES? Alegi cand ai oferte de nu stii ce sa mai faci cu ele. Oamenii aceia au venit in timpul lor liber, la rugamintea mea (evident, am trimis peste 100 de invitatii, dar au raspuns... numara!). Dar ma intreb: in opinia ta, oare face ceva bun sindicatul asta? Oare e competent vreunul dintre cei care fac ceva la Sediul Central?
    Eu sunt in asteptarea unui rezultat si in functie de acesta voi vedea / vei vedea ce fac mai departe. Dar pana atunci, IN LIPSA DE PROBE, imi vad de treaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena .
    In sfarsit mai semnezi si cu numele tau .
    Deci, cand e vorba de cineva care sa ma reprezinte si care sa ia decizii in numele meu,sau chiar sa ma consilieze juridic,am pretentia ca pregatirea acestuia sa fie buna . Nu imi e indiferent cine ma reprezinta, de aceea nu ar fi rau sa le apara undeva CV-ul profesional in domeniu. Nu ma intreseseaza ce au facut in ultimii 50 de ani ci doar ce expertiza au in domeniul De la doamna Barla incoace sunt satul de avocati luati pe criterii de gasca. Ofiteri, subofiteri , soldati,civili cu dreptul facut la Spiru Haret circula pe toate strazile. S-a umplut tara de masteranzi si doctori care nu stiu sa tina un creion in mana. Pe langa bunavointa si dorinta , mai trebuie si competenta.Si drumul spre iad e pavat cu bune intentii. COMPETENTA E CEA CARE LIPSESTE IN CD. Sper ca m-am facut inteles. Spune-mi un domeniu in care CD are rezultate bune si care sunt alea. Apropo, a inceput sa lucreze comisia , sau nu poti spune pentru ca nu este domeniul tau de activitate ?

    RăspundețiȘtergere
  4. cam multe vrei sa stii pentru un amarastean de cotizant!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @neacsu
    Cred ca ai un fix cu ... anonimatul meu.
    RELUAM: niciodata nu am semnat sub Anonim, ci numai cu ELENA.
    Nu ma ajuta sa semnez cu Anonim.
    Tu nu ai vazut ca si cand vreau sa injur, injur si semnez?

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Neacsu........La intrebarile Dvs va raspund.1 Da,comisia lucreaza.2.Va termina atunci cand fiecare dintre membrii comisiei si apoi intreaga comisie va stabili ca este momentul sa incheie Documentul final.Verificarea nu este incadrata in timp. Motivul invocat de mine a fost acceptat de CD si anume ca membrii comisiei fac munca patriotica si nimeni nu le poate baga sula in coaste sa termin in cinci zile cu s-ar fi dorit.3 Va trag atentia Domnule Neacsu ca sunt in continuare calomniat de Dvs.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Dragos,
    Ma bucur ca in sfarsit comisia si-a inceput activitatea. Cu cat o lungim mai mult cu atat mai rau pentru SCMD si imaginea sa. Daca insa vine fiecare sa lucreze cand poate si comisia nu luvreaza in comun, verifcand fiecare ce poate si cand poate , iara nu e bine . Nu stiu cum lucreaza dar daca nu exista un termen, si nu lucreaza impreuna (cum inteleg din ceea ce spuneti dumneavaostra ) si in flux continuu , iara facem treaba de mantuiala. Eu credeam ca cei din comisie s-au oferit ca pe timpul controlului sa se ocupe numai de acest control. Daca insa si acest control se va desfasura in stil SCMD, adica in timpul liber (pentru unii) atunci chiar ca nu mai au rost alte comentarii. Nu luati aceasta constatare ca un atac la adresa dumneavoastra ci ca o parere vizavi de modul cum este organizata activitatea , indiferent cine se face raspunzator.
    PS Daca si acest comentariu vi se pare calomnios la adresa dumneavaostra , va rog sa il bifati cum doriti, nu e vina mea ca aveti interpretari originale .

    RăspundețiȘtergere
  8. Cotizantule -taci si cotizeaza!! CD.lucreaza pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Neacsu
    De unde ai scos tu ca in componenta comisiei juridice sunt 5 membri?
    Iar pentru controlul financiar, da, sunt cate filiale or fi, da' ce crezi ca s-au inghesuit oamenii la munca patriotica? Crezi ca s-au trimis propuneri de sa nu mai stii ce sa faci cu ele? Imi pare rau ca nu s-a filmat cum am ales ultimul membru al comisiei, cu rugaminti telefonice, cu ajutorul a 2 colege de la ... ma rog, nu are relevanta asta.
    Personal AM FERMA CONVINGERE ca eu, o nepriceputa in ale finantelor, voi sti care e situatia reala. Nu pot sa zic nimic de dl. de la Calarasi ca nu-l cunosc, dar mai sunt inca 8 pe langa dumnealui.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ELENA te plangi ca nu se inghesuie nimeni la munca dar nu ati avut nici un dialog cu filialele, ba mai mult ati taiat orice drept la opinie prin stoparea acestora pe blogurile SCMD si prin atitudinea voastra de la centru pe celelalte bloguri. Stiu ca este greu sa bagi in seama provincialii si parerile lor, dar nu uitati ca la origini toti suntem provinciali.

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnului Neacsu......Repet, e comod sa stati in fata calculatorului, sa critcati pe toti si pe toate, sa formulati principii docte de organizare,sa va dati cu parerea,sa insinuati si multe altele.Sunteti capabil sa executati ceva concret?Dovediti-o.Dragos ICLEANU

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Dragos,
    Ca sa nu mai lungim o poveste care nu se mai termina, eu va intreb ce face CD iar dumneavaostra in loc sa imi raspundeti ce face ,ma intrebati ce am facut sau fac eu . Ei bine domnule , luati telefonul sefului Filialei Dolj de pe blogul filialei , sunati-l si intrebati-l ce am facut eu pentru Filiala . Am incredere in ceea ce va va spune . Daca v-as spune eu, ar suna a lauda.Sub nici o forma nu am sa ma apuc sa scriu aici ce fac . spre deosebire de CD eu nu imi trambitez meritele si nici nu imi ascund sau neg greselile .
    Elena, daca citesti lista grupului juridic anuntati ca participanti la sedinta , ai vedea ca sunt 4 si cu dumneata 5. Sau dumneata nu te-ai numarat.Dumneata nu faci parte din acel grup?Nu sse presupune ca veti lucra impreuna ? E ca in bancul cu politistii care se numara si le iese mereu unul mai putin , pentru ca fiecare uita sa se numere pe sine .. si au facut ceva mic fiecare , si apoi si-au numarat operele . Ei bine , ca opere numarul iese , dar ca politisti nu. Dar poate stii mai bine ca mine si intr-adevar or fi numai 4 juristi pe acolo, cine stie . Imi cer scuze, am numarat un jurist in plus.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Neacsu...........Iata,inca o data spuneti ceva gresit. De unde sa va raspund eu daca nu sunt si nu iau decizii in scmd.V-am spus, sunt un platitor de cotizatie care doreste sa vada ce s-a facut cu banii lui.Corect ar fi ca intrebarile dvs.sa le adresati Presedintelui de filialei si Domnia sa va dea raspunsuri.Aveti dreptate in ceea ce spuneti referitor la lungimea povestii.Ma opresc aici si nu va voi mai da explicatii in viitor, pentru ca nu le acceptati nici pana la proba contrarie care sa va convina.Pe toti si pe toate ii etichetati ca fiind in slujba lui Dogaru.Cu respect Dragos Icleanu.Atentie,contabilizez!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Neacsu
    Scuze, acum mi-am dat seama de ... in fine, nici nu stiu cum sa o numesc! Cel care a postat asa ceva (si care, oricum, nu inghite juristii, dar da sfaturi juridice la greu!) va trebui sa le dea unor colegi diplome de licenta in domeniul juridic! Ca nu pricepeam ce tot ii dai in sus si in jos cu cei 5, cand, de fapt, nu e deloc 5!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Dapix
    Vrei sa te uiti cum am votat eu inchiderea / stoparea dialogului? Asta asa, pentru infomare.
    Cat despre ajutoare, NU STIU SA FI ZIS CINEVA CA VINE ALATURI DE MINE (de ex. cu trimis un pct de vedere, o analiza juridica din care sa rezulte un anume aspect / sfat etc) SI EU SA FI ZIS NU.
    A fost o premiera placuta pt mine joia trecuta, pe 2 dec. cand au raspuns chemarii mele disperate mai multi colegi. Dar, dupa cum au vazut ca suntem tratati noi, juristii, in general, la acest nivel, imi e destul de greu sa spun daca vor mai reveni, oricat de tare as boci eu.
    Cat despre chestia cu provincia, nu stiu ce / de unde ai dedus ca ... nu-stiu-ce. Eu sunt din provincie, evident! nici macar acum nu sunt bucuresteanca, sunt ilfoveanca, asa ca ...

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragos,
    Daca te-am intrebat ceva , nu a fost pentru a te trage la raspundere pentru faptele altora (asa cum ai interpretat gresit dumneata ) ci pentru ca dumneata ai inceput sa dai unele raspunsuri la intrebari puse altora si pentru ca erai singurul din zona centrala care mai raspundea . Daca stiam ca te deranjeaza intrebarile , nu te mai abordam . Erai insa singurul om -dupa Elena- din preajma CD care mai discuta cu lumea . Vad ca ai obosit sau te supara orice , asa ca nu te mai intreb nimic, dar fereste-te si dumneata atunci sa mai raspunzi in numele altora , ca sa nu te mai ia lumea la intrebari. E un sfat. In ceea ce priveste contabilizarile , nu imi fac probleme. Stiu ce vorbesc cand vorbesc nu am facut nici o afirmatie nefondata. Eu le contabilizez inainte de a le spune.
    Elena ,
    Daca nu ai citit ceea ce au scris colegii tai, nu da vina pe mine . Eu nu inventez , poate inventariez ce spun altii. Si nu fac afirmatii gratuite. Cei 4 evanghelisti cu manole 5 , earu bob numarat, nu mi-am permis sa dau date din imaginatie.
    Dumneata insa iti permiti sa faci aprecieri fara sa te documentezi . Cam riscant pentru un avocat. Dar daca vrei sa spui ca acea informatie a fost pusa din nou fara sa fii consultata inseamna ca pe undeva exista deficiente grave de tot in inima targului si partea proasta e ca se perpetueaza si nu invata nimeni din greseli. Oricum, scuzele sunt acceptate, nu fac eu un capat de tara din asta. Nimeni nu e perfect

    RăspundețiȘtergere
  17. @ELENA nu mi-am propus si nu vreau sa fac polemica aici cu tine, dar nu cred ca nu ai priceput ca atunci cand ziceam de provinciali ma refeream la faptul ca v-ati (cei din CD si cei din apropierea lui) izolat total de parerile celor din filiale, cu mici exceptii, ca refuzi sa vezi ca pe blogurile pe care mai comentam s-au propus si solutii argumentate juridic, pertinente sau nu asta se va vedea in viitor, nu cred ca ai argumente atunci cand spui ca juristii sunt prigoniti pentru ca nu am vazut nicaieri asa ceva. Atunci cand m-am inscris in SCMD speram ca in cadrul acestuia exista un dialog atat pe verticala cat si pe orizontala, dar m-am inselat.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ELENA PARCA ERAI MOLDOVEANCA SUFLETEL!!!!?????

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.