miercuri, 29 decembrie 2010

LA ANUL SI LA MULTI ANI !

LEGENDA MESTERULUI MANOLE IN VARIANTA SCMD


SCMD, aplica cu succes tactica guvernamentala . Iese foc undeva ? Fac oamenii scandal? Vor ceva ?

          Incearca mai intai sa combati stirea. Denigreaza-i pe cei ce o promoveaza, cauta-le punctele slabe, loveste-i si discrediteaza-i. incearca sa ii cumperi, sau sa ii santajezi. Daca nici asta nu merge si se intareste gluma fa o declaratie ca vei lua masuri si apoi lasa-i sa astepte . Se vor plictisi si dupa un timp vor uita.
             Ei bine, cam asa s-a intamplat cu controlul nostru financiar. S-a trecut prin toate etapele. Nu am scapat niciuna . Toti cei care au incercat sa ceara lumina, au fost denigrati, facuti in fel si chip de “ echipa propaganda “ si pana la urma deoarece tot mai multa lume cerea sa se faca ceva, au demarat cu surle si trambite, cu declaratii sforaitoare, cu selectii ”internationale” un control care nu se mai sfarseste. A trecut noiembrie, a trecut decembrie, intram in noul an si in afara de un document de kko pe care au incercat sa il vare pe gura publicului larg, o noua incercare de intoxicare marca Rinciog, nu s-a mai auzit nimic. Eu am tacut, incercand sa nu deranjez onor comisia de la lucru, dar deja lucrurile se indreapta spre o trenare gen “ boala lunga, moarte sigura“ . Adica lungeste doamne “ boala “ pana se satura prostii si uita.
Ce nu inteleg eu este cum de comisia de cenzori, formata din 3 oameni a “amatorului”Swider a reusit sa isi faca treaba in cateva zile, maxim o saptamana iar echipa aceasta de specialisti, precum oamenii lui “ Garibaldi “toti unul si unul," mesteri mari, calfe si zidari, se misca de o luna si nimic. Nici un rezultat. Acuma ori ne considera pe noi prosti, ori .. se lucreaza chiar ca in legenda lui Manole , ziua construiesc si noaptea darama . Si nu inteleg de ce, ca doar ANA fost sacrificata din start, taiata , transata, aruncata la “ cani “ bucata cu bucata, demolata, crucificata. Si atunci de ce nu avanseaza si nu se incheie lucrarea ? Eu nu vad decat cateva raspunsuri :
1. se treneaza intentionat ca sa uite gugulanul si uite asa piere interesul pentru subiect. La sfarsit se va arunca un comunicat, ca cel incercat acum 2-3 saptamani pe care nu il va mai baga nimeni in seama;
2. se pun bete in roate de catre cineva, in acelasi scop aratat mai sus;
3. se lucreaza neorganizat, cate o ora doua pe zi, cand reusesc sa se intalneasca, si intre timp au loc “miscari de trupe “ care cu adevarat fac sa se repete verificari la infinit.
4. cei care lucreaza nu lucreaza profesionist;
5. s-au descoperit bube mari si se lucreaza la acoperirea lor sau se fac presiuni pentru punerea batistei pe tambal;
6. o alta varianta pe care mintea mea nu o vede.
7. toate la un loc.

       Nici pe vremuri de mult apuse, cand se facea cate un control financiar " comunist" brodat cu mese si protocoale, LA UN REGIMENT nu tinea atat un control financiar si era si ala tot cu diurna de deplasare, cu decontari de drumuri, cu tot tacamul. Veneau oamenii, verificau si plecau. La noi, se lungeste precum cauciucul . DE CE OARE ?|           As vrea doar sa incredintez CD ca lumea inca nu a uitat si unii abia asteapta raportul final si concluziile. Altfel, le doresc pentru noul an tuturor celor ce au purtat sau inca poarta o uniforma in mod special ca si tuturor romanilor, un AN NOU fara impuscaturi !Ne-am cam saturat sa traim bine ciuruiti. SA SPERAM CA RAPORTUL NU VA FI FINALIZAT “LA MULTI ANI !”

P.S. Apropo, la Craiova inca se mai asteapta raspunsul vizavi de comunicatul legat de ziua de 16. 12.2010. Domnul Dogaru, nu va simtiti dator cu nimic fata de aceasta filiala ? Ca oltean, inca va astept cu raspuns la intrebarile puse de filiala. Oficial, asa cum ati fost rugat, nu telefonic. Ati venit, ati vazut , ati aruncat cu noroi. NU SE FACE ASA CEVA DOMNULE COLONEL.DUMNEAVAOSTRA SAU CEL CARE A SCRIS ACEL COMUNICAT SAU INFORMARE , SUNTETI DATORI . INTRATI CU DATORII IN NOUL AN ?

18 comentarii:

  1. Punct ochit, punct lovit!
    Problema e ... cati iau atitudine????

    RăspundețiȘtergere
  2. NICU CATRE MARIN!VARULE,mi-a sosit ,cu curier special ,acasa, ADEVERINTA DE VENITURI.DUUUREERE! VARULE,dupa astia nu prea stiu pe unde am fost aproape doi ani. Iti vine sa sa te apuci de ei cu parul.Dar cine sa conduca operatia? sobolanii de birou ,care apar pe sticla cu amenintari de toata rusinea? Mai ieri un prieten bun,civil ,fost activist politic intr-un partid ,ma intreba-Mai nicule,ce mama dracului faceti?Stati ca niste popandai ,fara sa faceti nimic? i-am spus ;noi suntem"democrati",ne batem cu astia in justitie. Imi zice:mai populatia isi pune mari sperante in ARMATA,dar se vede treaba ca sunteti mai LASI ca noi. Am pus capul in pamant si m-am simtit ca un CACAT.LA MULTI ANI VARULE,TIE,FAMILIEI SI COLEGILOR OLTENI.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu mai cred in Marin.Are mereu dreptate.
    LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul nu iese asa usor la iveala pentru ca grupul Ranciog-Dogaru-Apostol-Pricina sunt prea implicati in..KKO ca sa o faca. Chiar vreti sa-si sape singuri groapa, am fi naivi cu totii daca ne-am inchipui asa ceva.
    O lalae cat le merge ca poate fraerii de noi om uita de audit..cat despre Dragos cel viteaz mai auziti ceva, s-a dat la fund de tot cand a descoperit ce nereguli sunt prin facturi si bonuri si cum s-a dat iama prin sacii sindicatului. Au amutit cu totii, nu vedeti ca au alte preocupari acum. Aduna cotizatii de la alti prosti, mai ies pe sticla pe ici pe ocolo aruncand praf in ochi si atat. Ce avocati de seama, ce actiuni in instanta ca doar asta costa si de unde bani daca nu mai sunt si s-au topit cat ai zice peste. Am fost fraeri asa ne trebuie, sa stam acum cu botul pe labe si sa ne uitam la ei cum isi ling mierea pe degete!
    LA MULTI ANI FRATILOR!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cotizantilor-nici la sfarsit de an nu va linistiti?PLATITI DRACULUI COTIZARTIA SI NU MAI GUITATI CA VA CONFUND CU AIA DE LA IGNAT

    RăspundețiȘtergere
  6. Nicu,
    Vere, daca iti spun ce mi s-a intamplat mie cu adeverinta spui ca nu e adevarat . eu am lipsa cateva luni, vre-o 607 parca , dar am doi ani in plus adivca in 2 ani , am cate doua salarii pe luna . Numai mie mi se putea intampla asa ceva . Mi-a fost rusine sa trimit o asemenea adeverinta la calculat si am contestat-o, am cerut sa imi trimita si mie o situatie la fel ca a celorlati cu ceva ani lipsa , ca sa am de ce sa fac scandal. Mai mare rusinea sa imi trimita mie o asemenea situatie.In plus , desi eu am iesit in iunie la pensie , am mai primit ceva sipe iulie si aufust si si in februarie 2006, dar mi s-a spus ca era al 13 salariu, deci acolo e ok. Una peste alta , am contestat si pentru ca pe unii luni imi salta si scad salariile de a o luna la alta de parca as fi fost cand retrogradat locotenent , cand avansat general . Ce sa-i faci, multi de neacsu prin tara asta . S-a cam plimbat Boier Neacsu din Campulung cand a fost tanarsi prezervative pe vremurile alea bag seama ca nu se gaseau ,sau era scumpe.
    STRAMB
    Sanatate Ghita , ma bucur sa aflu ca mai traiesti, credeam ca te-au suguit gealatii ca iara ii lasi cu ochii in soare. Imi pare rau ca te dezamagesc , nu am mereu dreptate. Mai gresesc si eu , dar numai in fata oglinzii. Ca asa m-a invatat bunicu , ala cu cea Priene cea!
    Ce ne facem ca Elena isi facu cadou ierirea din mocirla cu ocazia zilei de nastere . Ghici pe cine o sa se dea vina ? " Agenturili straineeeeeeeeeeeeeee ", care de teama SCMD
    "adevarata forta a luptei sindicale" nu mai prididesc cu loviturilii sub centura.

    Ia sa vedem pe ce idee se va merge :
    1. tacere, nu s-a intamplat nimic, nu vor da nici un comunicat, nici o explicatie. Oricum vine anul nou, fraierii stau cu nasul in damigene nu u timp de noi
    2. stress, oboseala , probleme de familie.
    3.Elena " labila psihic " nu a mai rezistat si a clacat, dar isi va reveni si va fi ajutata sa treaca peste situatie.
    4. " foertele imperialiste" dusmanii sindicatului, cei care vad ca nu mai au nici o sansa , lovesc cu ultimele puteri
    5. napoleonii, aia care umbla dupa putere si vor sa rastoarne ordinea legal instaurata in SCMD odata cu momentul in care dansii s-au ales sefi, au reusit sa pacaleasca vigilenta unui tovaras si il (o) intoarca de pe calea dreapta.
    6. Portocalii, oamenii lui Boc si ai lui Oprea lucreaza disperat la subminarea autoritatii si credibilitatii SCMD.
    7 Elena a fost o infiltrata , ei o urmareau de mult , au mai incercat odata sa o dea afara dar i-au mai dat o sansa .

    Cam astea sunt variantele . Daca am uitat ceva , poate completeaza cine gaseste .
    Ce ziceti, pe care varianta mergem ? Cine pariaza ?
    PANA UNA ALTA TUTUROR PRIETENILOR, COLEGILOR, CITITORILOR SAU VIZITATORILOR BLOGULUI SI SA NE AUZIM SANATOSI IN NOUL AN.
    PS Va recomand articolul" De ce nu vrea Romania sa scape de datoria externa " Merita comentat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Primul lucru pe care putem sa-l facem, noi muritorii de rand din sindicat, aducatorii de "firfirici", este sa nu platim cotizatia pentru anul 2011 decat dupa ce apare justificarea cheltuielilor din anul 2010 si dupa ce se instaureaza dialogul in sindicat si o conducere aleasa democratic.
    TUTUROR UN AN NOU MAI BUN CU SANATATE!

    RăspundețiȘtergere
  9. ATENTIE LA LEGEA 329/2009, Cap. IV

    Stimati camarazi,

    Poate unii dintre Dvs. ati uitat ca e posibil ca, in viitorul apropiat, sa iesiti de sub incidenta Legii 329/2009.

    Asadar,

    Fie cu vechiul talon de pensie (dec. 2009) si cu Legea bugetului pe 2011 in care e trecut salariul mediu pe economie,

    Fie cu noua decizie de pensionare (recalculare),

    REEVALUATI-VA SITUATIA!
    Recomand sa inaintati la structura platitoare a pensiei solicitarea de mai jos.



    Dosar pensie nr. …………………

    Catre

    MINISTERUL APARARII NATIONALE[1]

    Directia Financiar-Contabila

    Sectia Pensii Militare

    Str. Drumul Taberei nr. 7-9, Sector 6 Bucuresti

    Subsemnatul/subsemnata …………………………….., cu domiciliul in ……………………., str. …………………… nr. ………, tel. ……………….., e-mail ………………………………, pensionar militar (in conditiile prev. Ordonantei nr. 7/1998, coroborate cu cele ale Legii nr. 164/2001, cu completarile si modificarile ulterioare[2]) ,

    in temeiul art. 11 din Instructiunile pentru aplicarea prevederilor Capitolului IV – “Masuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, in scopul reducerii cheltuielilor bugetare” din Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International,

    formulez prezenta

    C E R E R E

    prin care va solicit ca, incepand cu luna ………………. 2011, pensia mea - care a fost suspendata prin Decizia de suspendare a platii pensiei nr. ………… din data de …………. (comunicata la data de ……………) - sa fie reluata in plata intrucat SALARIUL MEDIU BRUT PE ECONOMIE aferent anului 2011 este de …………. lei, iar pensia mea este in cuantum de ………….. lei.

    Anexez prezentei fotocopii dupa:

    - talonul de pensie din luna decembrie 2009 / decizia de pensionare (Recalculare sau cum e noua denumire a actului pe care il primiti)

    - decizia de suspendare a platii pensiei nr. ……….. din …………..



    Data ………………………………… Semnatura





    -------------------------------------------------[1] Se adapteaza in functie de structura platitoare a pensiei.

    [2] Se adapteaza de la caz la caz.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu sau fara Anite,PIPITE,Elene,Burci si Scorpioni SCMD VA MERGE INAINTE si va deveni FORTA capabila sa capaciteze energiile pozitive din societatea ROMANEASCA. VOI ETALOANELE CINSTEI DREPTATIISI MORALITATIILASATI CIOCU MIC.TACTICA VOASTRA A ESUAT.LA ANUL SI LA MULTI ANI.

    RăspundețiȘtergere
  11. Va merge pe dracu!Sa vedem cine mai plateste cotizatii pe 2011!!??

    RăspundețiȘtergere
  12. La cumpana dintre ani sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu multa intelegere si catre Dumnezeu cu recunostinta.
    Noul An 2011 sa va aduca numai impliniri si bucurii alaturi de cei dragi dvs.
    La multi ani!

    Cu deosebit respect,
    Anisoara Winzer

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani prieteni ! Anul viitor sa ne gasesca tot impreuna !

    RăspundețiȘtergere
  14. In acest an sa ridice piatra ,,SI SA ARUNCE,, numai cei fara de pacat,cei curati,aceia care NU AU GRESIT,daca exista.Voi cei MULTI nu uitati ca IERTAREA, IUBIREA,si UNIREA FAC PUTEREA.Dca vreti sa invingem nu va lasati PACALITI de;CURIOSII,,CARCOTASII,si ,,OAMENII DE BINE,,care doresc ,,binele SCMD,,si care sunt mereu ,,INGRIJORATI,,de viitorul organizatiei.PRIN NOI SI IMPREUNA VOM REUSI.LA MULTI ANI SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim
    Ce vrei sa insinuezi prietene ? Sa lasam procesele de o parte , sa il lasam pe Boc de o parte , sa il lasam pe Basescu sa isi bata in continuare joc de noi, sa lasam sa ne injumatateasca pesniile si noi sa iertam ? Sa iertam ca ne-au scos din randul armatei fortat si acuma ne iau si demnitatea militara ? Sa uitam ca am devenit niste neica nimeni dupa ani de stat plecati de acasa , prin soare si ploi, batuti de vant si de soarta , si sa iertam pe toti cei care ne-au adus in starea asta ? Frumoasa incercare portocalule !

    RăspundețiȘtergere
  16. Tot ce spui Neacsule este adevarat,nu aste lucruri trebuie UITATE siIERTATE.Sa ne iertam rautatile,invidiile,jignirile,opiniile contrarii penrtu ca numai asa vom putea continua.Nu sunt ,,PORTOCAL,,nici ,,TRANDAFIR,,nici,,BURUIANA UNPR-ista,,simpatizez LAMAIUL si lamaile pentru ,,ACREALA,,consistenta in vitamine.LAMAILE pot oricand sa inlocuiasca PORTOCALELE cu conditia ,,SA NU UITAM NICICAND SA IUBIM TRANDAFIRII,,SI LA EI UNIREA FACE PUTEREA.

    RăspundețiȘtergere
  17. Atunci ce ? ca nu inteleg . Eu nu urasc pe nimeni,nu invidiez pe nimeni, nu am facut rau nimenui. Deci nu am ce-mi reprosa sub aspectul asta.Si nu inteleg, daca vrei sa uitam tot, de ce sa nu uitam chiar TOT? de ce sa fim buni numai cu unii si cu altii nu ? In virtutea carui principiu sa facem discriminari ? As ne invata spiritul la care faci trimitere ? Iertatori numai cu unii ? Nu e fair dragule .Se pare ca intentia dumitale nu este de a ierta ci de la absolvi NUMAI anumite vini. Si asta nu pot face dragule . Indemnul dumitale nu era chiar asa de nevinovat si de crestinesc era mai degraba CD-ist. RUSINICAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.