marți, 19 octombrie 2010

PE ULTIMA SUTA

A inceput numaratoarea inversa . Nu mai e mult si se apropie data de 25 Octombrie . Cum stam ?
Statistic, daca e sa o luam dupa sondajul lansat de Burcu, pana acuma 60% din cei ce au votat , nu prea se dau in vant dupa manifestarea de pe 25 . Dar sa nu uitam ca deocamdata nu mai are audienta dinainte datorita faptului ca multi nu stiu inca noua adresa . Nu stiu ce s-ar fi intamplat sau ce raspuns ar fi primit daca acest sondaj ar fi fost lansat pe pagina centrala a SCMD . Poate nici acuma nu ar fi tarziu sa incerce . Doar asa , de curiozitate .
Scriptic vorbind , au mai aparut niste declaratii, ne-am mai dat de cateva ori cu caramida in piept, mai mult sau mai putin justificat , am mai facut niste gafe . Nu ne simtim noi bine daca nu ne dam palme singuri , ca in cazul 735. Si in stilul caracteristc micile victorii, de cartier le trambitam cu glas tare , sa auda toata lumea si sa ne vada , iar marile infrangeri, le trecem sub tacere . Si o alta constatare , victoriile apartin “greilor “ , pierderile micimanilor .

Astfel, pe data de 01.10 . domnul Pricina , ne anunta cu bucurie despre un nou succes al casei de avocati Barla .” Un alt proces al SCMD solutionat - Dosar nr.49780/3/2009 - pronuntare la 8.10.2010 “ Ce aflam din acest comunicat trambitat ca o victorie nemaipomenita ? Ca doamna Gratiela si-a expus cazul cu gratie si ca verdictul se va da peste o saptamana . Altceva nimic . Care era marele succes? Nu cumva faptul ca doamna Gratiela a reusit sa sustina o pledoarie ? Asa succes mai zic si eu . Nu comentez faptul ca informatia ne-a fost data de domnul Pricina , sa admitem ca in calitatea sa de purtator de cuvant avea dreptul sa dea comunicatul , “ sa se impauneze “ dar era mai fair sa fie dat de departamentul juridic . Dar nu e asa , departamentul juridic, da numai vestile mai putin placute , ca sa fie doar el injurat nu ? Nu mai pomenesc de faptul ca dupa o saptamana , cand judecatorul s-a pronuntat , in defavoarea noastra , cu plata unor cheltuieli, domnul Pricina are “amnezie “ si uita sa ne mai informeze . Normal ar fi fost ca tot dansul sa o faca , cu aceeasi promptitudine .

Ei bine , nu se intampla asa , apar mai intai informatii si intrebari pe bloguri ,  pentru ca intr-un sfarsit ,domnul Monac sa se invredniceasca sa ne blagosloveasca cu un comunicat “pentru lamurirea unor neintelegeri “ Care neintelegeri? Ce nu ati inteles domnul Monac ? Faptul ca SUNTETI OBLIGATI SA INFORMATI SINDICALISTII CU TOTI PASII FACUTI DE Comitetul Director si casele de avocatura ca si tot ceea ce priveste soarta sindicalistilor, in bine sau rau ? Am cerut de luni de zile SA SE POSTEZE SI SA SE ACTUALIZEZE PERMANENT SITUATIA PROCESELOR NOASTRE CU TOATE DATELE SI STADIUL ACTIUNILOR . De ce nu o faceti domnule Monac ? Nu aveti oameni, sau nu va da doamna Barla datele pe care le cereti ? CINE PE CINE PLATESTE , NOI PE EA SAU EA PE NOI ? CINE E ANGAJATUL CUI ? Este greu sa se faca un 
tabel  cu datele de referinta, nr de dosar , cine impotriva cui  , unde , cauza care se judeca si stadiul actiuniii , cu termene si decizii date care sa se actualizeze permanent la fiecare infatisare ? Cat va ia ? Constat cu stupoare ca a disparut rubrica cu stadiul proceselor noastre . Ori sunt eu obosit si nu o vad pe blog, ori domnul Rinciog a ascuns-o cine stie unde , ori a disparut .



Ce am mai vazut la nivel declaratii ? Nimic nou, vechile laude , exagerari si trufii .


  Am vazut insa ceva nou si din fericire , dupa atata asteptare , chiar bun . A fost infiintat un comandament de organizare a activitatii din 25 . Si se pare ca si un sef al departamentului organizare . Nu stiu daca va ramane in permanenta acest sef sau este numit numai pe perioada organizarii acestei actiuni, este insa un lucru bun . Pana la ora asta , acest grup de organizare , a mers bine , comunicatele sale sunt in sfarsit bine intocmite , chiar daca –datorita inconsecventei factorilor decizionali , se mai bat cap in cap sau se mai revine la unele puncte din comunicate cu modificari de esenta ,
dar vina nu le apartine celor ce lucreaza ci doar celor ce inca nu stiu ce vor . Si tot legat de acest comandament, alt lucru bun , chiar sunt interesati sa faca ceva bun si nu refuza cooperarea, verifica surse si preiau date si informatii , propuneri care li se par bune . CAM ASA TREBUIE SA SE LUCREZE, NU SA INCHIZI ROBINETELE SI SA CERI DOCUMENTE INREGISTRATE CU PROPUNERI . De ce mai avem bloguri si internet, daca trebuie sa trimitem propunerile numai prin documente inregistrate ? Felicitari Comitetului de organizare ! Se cunoaste ca au in varf ofiteri, nu poeti .

Ce va urma ? Nu stiu . As mai avea niste propuneri .

1. Concomitent cu visul domnului Dogaru, aceasta actiune de pe data de 25, SCMD sa participe cu o delegatie si la actiunile oficiale si sa depuna coroane de flori  alaturi de oficialitati si celelalte asociatii ale militarilor , pentru a arata astfel ca NU AVEM NIMIC IMPOTRIVA SARBATORIRII ZILEI ARMATEI, iar actiunea cealalta este numai o forma de protest impotriva guvernantilor, nu impotriva armatei sau a ceea ce reprezinta Ziua Armatei . La aceasta actiune , cei care participa , pot participa in tinuta militara , avand pe maneca o banderola neagra , care va simboliza doliul pentru eroii tarii dar si pentru institutiile statului intrate in moarte clinica, cu trimitere la cealalta actiune care se desfasoara concomitent .

2.Sa nu se scandeze nimic pe tot timpul actiunii de protest. ABSOLUT NIMIC . Sa se poarte doar pancarde ale caror texte sa nu cuprinda injurii, cereri de demisii , “jos “ cutare sau cutare , ci DOAR MESAJE gen “ Armata isi pastreaza demintatea ” “ patrie si onoare noi va respectam “ “Armata in rezerva nu se preda “ SINDICATUL NU PREDA ARMELE “ “VOM LUPTA PENTRU DREPTURILE NOASTRE SI ONOAREA ARMATEI “ “ REZERVISTII LUPTA SI PENTRU ACTIVI “ “OPRITI GENOCIDUL” SALVATI ROMANIA “ . “SPRIJINIM ACTIUNILE SINDICATELOR DIN ROMANIA “ “SUNTEM ALATURI DE ROMANII NAPASTUITI “

3. Tot ceea ce se face sa se faca sub semnul decentei , bunului simt , respectului fata de ziua in care suntem si armata Romaniei . NICI UN APROPO CAT DE MIC LA PENSII. Ne vom compromite in fara oamenilor .

4. Sa se aleaga sefi de grup care sa urmareasca strict respectarea disciplinei si celor stabilite . Sa nu se dea curs scandarilor , iar daca totusi se horaraste sa se scandeze , sa nu se scandeze mesaje jignitoare, sa nu se dea curs in virtutea spiritului de turma la scandari altele decat cele stabilite .

5.Sa se stabileasca –daca se hotaraste astfel , persoanele care sa dea interviuri , si ce anume sa se spuna . Mesajele sa fie scurte, clare , fara revendicari financiare , doar –eventual-cu trimiteri la respectarea unor legi, interviurile sa fie in spiritul demonstratiei . Sa nu se uite sa se mentioneze  , de fapt sa se inceapa cu momentul pe care il sarbatorim pe 25 Octombrie si sa se mentioneze ca aceasta Zi nu este cauza ci doar ocazia manifestarii noastre , ca nu manifestam impotriva aceste zile ci impotriva celor ce si-au batut joc de Armata .
AMOR PATRIAE –NOSTRA LEX!

Neacsu Marin

6 comentarii:

  1. Nicu catre Marin.....Te-ai trezit frate? Ai gatat casa batranilor? Asta-i cel mai fain lucru. Celelelate sunt uneori, pierdere de vreme. Marine,ideile tale sunt bune,unele chiar nobile. Dar CENTRU le vede? Noi cei din zona ne vom intalni la cluj ,vom avea actiuni specifice cu IZ ARDELEAN. Ne pare rau ,ca la multi din tara asta, ca boc(mare secu) ne-a facut de ras. Cu cine vorbesti,il vezi ca este apasat poate,de cele mai multe ori ,PENTRU CA IA ACORDAT INCREDERE ACESTUI OM DE NI(mic),ca este apostrofat pe nedrept cand merge prin tara. Dar sa sti ca de LA CLUJ PORTOCALII AU PLECAT SI TOT DE AICI LE VINE PIEIREA>.Au avut incredere oarba in BASE si sleahta lor.Multi batrani ne spuneau: MAI OAMENI BUNI ,ASTIA CARE VREAU SA NE PACALEASCA AU IN CAP INSTAMBULUL,NOI VIENA. NU-i credeti. Si au avut dreptate. Acum ,TREBUIE SA NE RIDICAM DIN POZITIA GHIOCELULUI. Am discutat cu vreo 2 senatori si un deputat. Cu putin "noroc' si de afara s-ar putea sa cada astia. SA NE AUDA D,zeu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicule,
    Mai am de lucru, ca nu m-a lasat vremea . Dar sper sa termin ca s-a mai luminat .Altfel, toate bune . Sa stii ca totusi baietii de la sector 6 care se ocupa de organizare sunt receptivi, se vede din comunicatele si modul cum au lucrat pana acuma .Sa dea domnul sa fie bine , dar mi-e teama ca sa va intoarce impotriva noastra . Nu inteleg de ce nu ne alaturam celorlalti pe 27 . Orgolii . Ambitii, vise.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce dracu Neacsule,nimeni nu se mai adapa din putul tau de stralucita intelighentie?nici macar Shania?Cred ca-i place mai mult sa beleasca tigrii!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai linistit! Oamenii buni , vin la fantana , beau apa si pleaca multumind in gand . CEI CA TINE . VIN LA FANTANA , SE ADAPA ARAUNCA O PIATRA SA VADA CUM FACE CERCURI SI PLEACA MULTUMITI CA AU FACUT CEVA PE ZIUA AIA .

    RăspundețiȘtergere
  5. poate ca ai dreptate,dar nimic nu este intamplator;ar fi cazul sa te gandesti--cate pietre ai aruncat(asa cum arunci ,poti si sa primesti-nu?)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am aruncat pietre. Tu arunci , de dupa colt. Si te crezi justitiar pentru ca lovind pe la spate iti demostrezi loialitatea fata de stapani si primesti o mangaiere pe crestet. Altceva nu te-au invatat maestrii ?

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.