luni, 25 octombrie 2010

Draga Dumnezeu -2

DRAGA DUMNEZEU,


Iti scriu a doua oara , cred ca ai primit prima mea scrisoare cea in care te rugam sa vorbesti cu nenea Basescu sa faca el ceva sa ne ajute . Iti scriu acuma ca ne-ai ajutat , stiam eu ca pot sa am incredere , chiar daca multi copii si si oameni mari zic ca “tara asta e fara nici un Dumnezeu !” Eu cred ca existi pentru ca mi-ai ascultat rugamintile .


Stii iti spuneam eu de scoala ca laptele si cornul erau stricate . Nu mai e nevoie sa vorbesti cu nenea Basescu , ca nu mai e cazul . Doamna invatatoare a mea e in greva foamei de 60 de zile si noi nu mai avem cu cine face ore , ca nu vrea nimeni sa tina ora cu noi pentru salariul pe care il da nenea Boc la invatatori asa ca nu mai mergem la scoala. Si stii ceva ? Du-te matale la nenea Basescu si spune-i la ureche prin somn de doamna noastra ca e in greva foamei , ca dinsul a zis ca nu stie si cred ca baietii aia care il pazesc si cu care vorbeste el in fiecare zi , nu i-au spus de doamna , ca sa nu il supere . Da noi o vrem pe doamna . Ii spui da ?
Te mai rugam eu sa il intrebi pe nenea Basescu de ce tati si mami nu mai au bani ca vazusem eu la altii cum aveau bani si ii aruncau fara numar fara numar pe la chefuri
Nu mai e nevoie, ca am auzit ca de acuma a avut nenea Boc grija si nu o sa mai aibe nimeni bani si ca si aia de cantau fara numar fara numar acuma trebuie sa numere ca altfel ii da nenea Boc pe mana fixului sau pixului, ca nu am auzit bine , cred ca era ceva de rau, ca se speriase si copii minune de el .
Si vreau sa iti multumesc Dumnezeul meu iubit , ca ai avut grija de bunica si ai facut matale cum ai facut si o sa ii creasca pensia. Si mi-a zis bunica ca mi-ai ascultat ruga si au votat in parlament doua legi care o sa faca sa ii ajunga banii sa isi cumpere medicamente si mancare . Stiam eu ca nu o sa o lasi pe bunica sa moara de foame . Bunica zicea ca aia de acolo din parlament nu le place ce au facut si vor sa schimbe ce ai hotarat matale , da nu cred eu ca ii lasi nu ?

Te mai rugasem eu sa il ajuti pe nenea Vasile ala de era in carucior si sa faci cumva sa vina tanti Nela acasa din Italia , sa poata sa il scoata afara din nou . Am auzit pe mami ca tanti Nela a venit acasa , si nu a venit singura . Eu nu stiu , nu am vazut , ca m-a trimis mami la o matusa sa stau cateva zile cand a venit, ca era multa lume si imbracati in negru , cred ca asa umbla lumea in Italia , dar a venit multa lume cu tanti Nela si a spus si la tv ca au trimis-o acasa . Da nu stiu unde e , ca nu am vazut-o probabil a plecat cu Nea Vasile in concediu undeva , ca mami zicea ca a plecat undeva mai departe decat Italia .
Si te mai rugasem eu doamne sa faci ceva cu fratele lui nenea Adi ca era bolnav si la spital s-a imbolnavit si mai tare si te rugam eu sa faci ceva sa nu se mai imbolnaveasca oamenii in spital si sa faci sa nu mai fie microbi acolo . Iti multumesc eu Doamne ca ai avut grija si ai omorat toti microbii dintr-un spital , nu stiu cum ii spune , da ai facut matale cum ai facut si a luat foc si asa au ars toti microbii si toate paturile si cearceafurile cu microbi . Poate o sa faci matale cumva sa ii arda focul pe toti microbii din Romania care ne fac noua rau si ne imbolnavesc .

Cam asta e . A , iti spusesem eu de nenea Basescu ca il injura lumea din blocul nostru si din blocul vecin si ziceam sa ii spui ca sa stie sa nu vina pe langa blocurile noastre . Am intrebat eu niste copii de pe la alte blocuri si mi-au spus ca si la ei e la fel . Ba unii ziceau ca i-au auzit si pe niste oameni de la politie cand ziceau ceva , ca ar fi ordinar dar eu cred ca e de bine daca e asa , ca am cautat ordinar in dictionar si inseamna ca e ceva obisnuit . Si si tanti Vetuta zicea cand a fost la vot ca il voteaza ca e un om obisnuit , din popor, vorbeste ordinar , adica asa ca noi toti, pe inteles . Da sa ii spui matale lu nenea Basescu sa nu vina pe la noi prin cartier , ca sunt multi oameni care nu il plac . De ce , nu stiu, dar asa vorbeste lumea .

O sa iti mai scriu ca vad ca esti de treaba si mi-ai ascultat toata rugile . Acuma nu mai vreau nimic . Ca nici tati nu mai vrea nimic . Ca am auzit eu cand l-a intrebat mami ce mai vrea ca sa fie bine si el a zis ca nu-i mai trebuie nimic . O sa iti mai scriu eu si iti trimit scrisoarea la fel .
Marinica , varu lui Paulica de la Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.