vineri, 1 octombrie 2010

OCHII PE UDMR

Pe toate posturile se analizeaza . Toata lumea isi da cu parerea , de la moderatori la politicieni, analisti, sociologi, sindicalisti.


Toti vorbesc , doresc , cobesc. A inceput vanzoleala de toamna . In lunile de vara , parca a fost o intelegere , sau un armistitiu semnat intre toate partidele , sindicatele , analistii si carcotasii pusi pe cearta . Nimic . Si cum a venit Septembrie, au luat toate foc . Parca a fost o intelegere , ca in bancul cu Stefan cel Mare :”dar veniti, ca am vorbit cu oamenii “ .

Si uite ca in Septembrie au venit toti din concedii . Pe unde s-au concediat scumpii nostri conducatori, desi imi e usor sa ghicesc, nu ma intereseaza , dar pe unde s-au concediat sefii de sindicate, chiar as vrea sa stiu .
Si uite ca acuma a luat totul foc . Se grabesc toti sa recupereze si sa se incadreze in timp, ca uite , ca maine vine Decembrie si trebuie sa mai puna de un armistitiu de sarabatori nu ? E cam inghesuiala , nu stii in ce parte sa te mai uiti , ce sa mai citesti, ce sa mai analizezi .Ia sa le luam pe rand :
1. Legea Unitara a Pensiilor si Betty-Boop

Se pare la prima vedere ca s-a pus batista pe tambal . Doamna Anastase, fosta miss (nu are gusturi rele matelotul ) a incercat marea cu sarea , nu era prima oara cand o comitea , dar parca niciodata asa de grosolan . Si lucrurile ar fi mers bine , daca nu aparea in presa idea cu numaratul persoanelor. Pe mine ma incearca ideea ca daca presa nu isi baga nasul in afacerea asta , partidele politice ar fi mers tiptil, sa nu trezeasca pe cineva si nu s-ar fi sesizat pentru ca –sunt sigur , dupa cum cunosc eu clasa politica romaneasca – a avut dreptate si Robertina cand a spus ca PSD-ul cazuse la pace . Dar cineva nu a avut ce face si a pus presarii sa numere persoanele din sala in momentul votului .Daca ar fi fost Nasty presedintele Camerei Deputatilor , ar fi fost mai simplu, i-ar fi invitat pe "statisticieni " sa ii numere ouale , dar Bettyyyyyyy ....
Ce se va intampla mai departe ? Cat e Basescu la putere Betty nu va pati nimic , nici macar nu va fi clintita de pe scaunul de presedinte al Camerei , iar legea .. eeeeei
2. Curtea Constitutionala

E cumparata cu dosarele si pensii simtitoare . Basescu a avut grija sa-si asigure majoritatea fie prin stimulare fie prin constrangere . Le-a dat voie sa isi “Constitutionalizeze “ pensiile , sa aibe si ei ce sa pape in gura lor  la batranete . Si uite asa , spera sa ii cante in struna , numai ca au aparut piese noi pe tabla de sah si saracii batranei constitutionali nu mai stiu de unde o sa rasara soarele maine .Si desi sarcina era simpla , si un copil de clasa 1 putea sa numere in 5 minute ceea ce a numarat Betty in 5 secunde , domnii , aflati in situatie de sah , cer time-out, pentru a numara 70 de oameni intr-o sala . Nu m-ar mira sa spuna ca nu se pot pronunta pentru ca nu au imagini cu toata sala si din cauza asta nu pot preciza cu exactitate cati oameni au fost in sala . Nu conteaza ca scumpa Betty, numara oamenii din sala cu ochii in hartii . Nu conteaza ca diferenta intre cei prezenti si cei numarati era dublu, ei vor acuratete , la asemenea nivel , nu isi pot permite sa greseasca , deci, de vreme ce nu au toate datele , nu se pot pronunta daca a fost furt sau nu .

Si tousi o solutie ar fi : sa declare neconstitutionale cateva articole si sa trimita legea inapoi spre .. revedere . Si in felul asta , nu poate spune nimeni ca au dat avizul unei legi fraudate , dar nici ca au respins-o .

Deci vor da neconstitutionale cateva articole nesemnificative . care vor fi repede schimbate si apoi ..supuse la vot si .. gataaaaaaaa, a trecut legea . Pentru ca asa trebuia sa se intample . dar mai sunt niste jucatori ..



3. Sindicatele

S-au trezit si ele tocmai acuma sa faca scandal . Nu e cine stie ce , si-au mai facut ele datoria si in vara , inainte de concediu, si apoi , copii cuminti au luat pauza. Si-au facut si ei, sefii de sindicate concediile , unii s-au mai intalnit pe Coasta de Azur cu” adversarii “ au baut o berica , au facut o tabla si .. gata . Acuma au iesit la lupta cu forte proaspete , dar nu cad la pace intre ei, ca in primavara. Si e normal . De vreme ce nu sunt toti retribuiti la fel si nu au toti acelasi sponsor . Si una peste alta , mai vin si politistii astia care nu au mama , nu au tata , nu au sponsor, nu au frica , nu au cum sa fie facuti sa taca … decat daca ..
4. CSAT si Basescu , sau Basescu si CSAT contra politistilor

Basescu a fost teribil dar teribil de deranjat , nu de protestul politistilor, nu de marsul lor mai mult sau mai putin aprobat catre Cotroceni , cat de LIPSA DE INTERVENTIE A JANDARMILOR . Abia acuma a realizat Base ca NU MAI POATE CONTA PE EI CA FORTA DE REPRESIUNE . Pentru ca in mintea lui de matelot matolit, jandarmii ar fi trebuit sa ii ia la bataie pe politisti in momentul cand acestia s-au indreptat catre Cotroceni . Asta ar fi vrut Basescu si e foc , dar foc de suparat pe ei .
Culmea culmilor, masurile cele mai dure se vor lua nu cu politistii ci cu jandarmii . Si atunci Basescu s-a gandit sa ii faca pe bietii politisti sa isi schimbe culoarea pantalonilor, aducandu-i la raport in fata CSAT.
Cine ar rezista psihologic in sala aia rotunda , inconjurat de generali si ministri, care mai de care mai fioros si mai dornic sa-si arate dantura la control Comandantului Suprem ?
5.Politistii

Pot fi adusi la masa tratativelor . Cum ? pai uite cum : se prind cateva bucati de politisti mai zgubilitici, unul care a aruncat sapca , altul care a avut-sau n-a avut – pistolul la el (daca l-a avut in bagam la puscarie pentru ca a venit cu el la o manifestatie pasnica , ipotetic cu gandul de a-l asasina pe presedinte ; daca nu l-a avut il bagam in puscarie pentru nerespectarea atributiunior functionale si nerespectarea statutului, pentru ca conform indatoririlor de serviciu, trebuia sa il poarte 24/24 ore) altul care a strigat “ afara javra “ si il invinuim de injurii aduse autoritatii statului “. Deci se iau aceste bucati se pun in fata situatiei de a fi date afara din serviciu, intocmire dosar penal pentru invinuiri grave si foarte grave . Bineinteles , Sindicatul va sari in apararea colegilor si va face front comun, dar .. argumentele sunt solide , iar judecatorii sunt la mana domnului Basescu , de la al cu tata’n gura pan’ la Curtea Constitutionala . Si atunci, ce e de facut ?

NEGOCIERI.!Voi o lasati mai moale cu protestele , eu o las mai moale cu dosarele . Cat o lasati voi de moale , o las si eu .Si mingea va fi in curtea sindica listilor care pentru a-si salva colegii , o vor lasa foarte moale . Dar …

6. UDMR

Strica toate ploile . Pana aici , toate erau sub control si Betty, si sindicatele si CC si CSAT si politistii . Ce ne facem insa cu ungurienii astia care s-au prins ca ii tot ducem cu vorba cu legea invatamantului si cu autonomia . Pe Tokes l-am calmat, l-am sprijinit sa se ajunga mare prin Europa , mai latra si el, ne mai facem si noi ca ne dam la el, ca asa e intelegerea dar ce ne facem ca uite taranul ungur a ridicat capul la Grofi si risca sa faca din ei colegii lui Gyorgy Dosza daca lasa sa treaca legea pensiilor prin fata lor fara sa o faca gulas.Cu astia , Base nu prea are cum sa o scalde . Pe de o parte grofii insista sa bage legea invatamantului in parlament, talpa vrea pensii nemodificate , nu prea are cum sa-i astampere .
Cam astea sunt problemele . Daca le luam matematic , Basescu bate cu 5-1 dar de la golul ala amarat dat de unguri se poate schimba tot. Daca ungurii dau gol, se schimba portile si toate golurile se contabilizeaza la Basescu si a pierdut meciul pentru ca brusc , si CC si CSAT si MAI si generalii si sefii de sindicate , vor rupe bucati din Basescu .

Destul de nasoala situatia . Si toarte mergeau asa de bine pentru Basescu, reusise sa ii invrajbeasca pe toti impotriva tuturor, sa ii jupoaie pe rand pe toti si sa dea romanilor circ cat pentru toata istoria Romei antice .

Este paradoxal, dar soarta romanilor din ziua de azi sta in ambitia ungurilor , a UDMR –ului . Toti se uita in gura lui Marko, cu speranta si la fiecare interventie televizata , toti asetapta sa auda “ne-am hoterit se iesem de la guvernare !”!”

Aproape ca nu mai conteaza ce se intampla prin celelalte curti, asa ca nu mai cascati ochii la tv , la stirile privind CC, Sindicatele , Legea pensiilor, Betty –BOOP –Anastase, sau mai stiu eu , Becali, Ando, sau alte subiecte de scandal .Schimbarea vine de la Marko.


OCHII PE UDMR !!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.