joi, 7 octombrie 2010

ROMANI LA RASCRUCE DE DRUMURI

 INTRE GRADINA MAICII DOMNULUI ....

Cat de prostii putem sa fim ? Cat de mult putem inghiti pana sa ne dam seama ca ceea ce ni se baga pe gat este otravitor ? Cat de mult putem accepta pana sa realizam ca ceea ce ni se da este nu numai in dezavantajul nostru ci chiar impotriva noastra ? Cat de mult putem suporta ?

Are romanul un grad de suportabilitate mai mare decat alte natii sau pur si simplu este vorba de prostie si de o incapacitate de a sesiza realitatea, o incapacitate de a realiza ceea ce i se intampla ?

Sau este o aplicare impinsa pana la extreme a invataturii divine de a intoarce si obrazul celalalt ? Sa fim oare poporul ales de Dumnezeu pentru a duce mai departe invataturile Domnului si de a curata lumea de pacate prin suferinte ? Sa fie Romania prin oamenii si locurile sale acea noua “Gradina a Maicii Domnului “ cum se spune prin unele materiale ale unor analisti, filosofi, previzionisti , guru sau chiar inalte demnitati pontificale ?

Sa fie romanii acei purtatori ai unor gene venind din inceputurile omenirii si ducand dincolo de ceea ce mintea poate cuprinde ? Desi se spune ca nici universul nu este mai intins decat imaginatia omului . Nu cunosc atat de profund istoria, filosofia , legendele , credintele sau radacinile altor popoare . Nu imi cunosc nici propria familie mai mult de o generatie inaintea mea , dar am citit si mi-a placut sa aflu cate ceva despre tara in care traiesc si despre ceea ce au scris altii despre ea de-a lungul timpurilor .
Nici nu stiu cu ce apa sa ma imbat , poate cu cea mai veche referire, cea din Geneză – în care nişte greci au identificat Havila ca anagrama Valahiei, asa cum mentiona Camelia Tripon in a sa lucrare “Grădina Maicii Domnului” sau poate cu profetul profetilor , Nostradamus , care spunea fără codificare despre poporul român de pe paralela 45: “Mesopotamia Europei (în evul mediu toţi ne spuneau vlahi) a fost şi va fi strălucitoare”cita tot Camelia Tripon in aceeasi lucrare .

Poate ar trebui sa vin mai aproape sa vorbesc despre Luceafarul Poeziei Romanesti, care prin spiritul , clarviziunea, filosofia si mintea sa a intrecut cu multe secole vremurile in care a trait , a intuit sau a stiut , a vazut ceea ce noi nici acuma nu vedem desi suntem cu 200 de ani mai la vale ,“la trecutu-ti mare , mare viitor" Poate ar trebui sa ma opresc la ce spun unii preoti intelepti ale caror izvoare sunt vechile ceasloave uitate de timp prin chili intunecate dar luminate de harul divin , cum este predica Pãrintelui Ioan Iovan, din 15 august 1992, la Manãstirea Recea care defineste Romania drept Gradina Maicii Domnului .


Poate in patriotismul nostru ni se pare ca noi suntem “cei mai viteji si mai drepti dintre “ toti . Atunci sa ne oprim la ce spune un indian , un guru pe nume GUPTA Swami care a facut niste afirmatii cutremuratoare despre Romania si destinul ei, identificand-o ca centrul spiritual al lumii dupa sfarsitul celui de-al treilea razboi mondial despre care vorbesc din ce in ce mai multi oameni , un razboi devastator, la care nu vreau sa ma gandesc .
“Concomitent, va începe un scurt şi înfiorător război mondial – al treilea şi ultimul – programat, declanşat şi întreţinut de forţele oculte care conduc omenirea. România va participa la război încă înainte de extinderea şi mondializarea acestuia, din cauza unei politici aiurite a conducătorilor ei” Pana aici nimic nu pare irealizabil . Conducatori iresponsabili antinationalisti , vanzatori de tara , misuna prin istora noastra precum furnicile in musuroi . Oricat a incercat regimul trecut sa ne intoxice cu bravii si scumpii nostri conducatori, unul mai patriot decat altul , tot nu au putut sa ne explice ce s-a intamplat cu tarile romane intre Mircea cel Batran siVlad Tepes, intre Vlad Tepes si Mihai Viteazul si dupa acesta pana la Alexandru Ioan Cuza ca sa vorbesc numai despre domnitorii din Tara Romaneasca . Zece cinsprezece domnitori pomeniti in cartile de istorie nu pot umple secole de existenta . Despre Alexandru Lapusneanul am aflat numai ca voia capul lui Motoc si ca a vrut sa isi popeasca dusmanii .

Tot Gupta , despre care totusi nu se gaseste nici o informatie pe net de parca nici nu ar exista (cineva spunea, daca nu esti pe Google insemna ca nu existi ) afirma  :

“Să vorbim despre ceea ce va fi, despre România şi poporul său. După ce actuala guvernare va căştiga din nou alegerile, la jumătatea mandatului (perioada 2010-2011 este jumătatea actualului mandat – nota mea) se va declanşa altă revoluţie română, una cu totul diferită de cea din 1989. Guvernarea va fi brutală şi va arăta aproape ca o dictatură, deşi se va numi, în continuare, democraţie. Românii o vor duce extrem de rău. Viaţa lor va fi mai cruntă ca pe vremea lui Ceauşescu. Legile vor fi deosebit de aspre, conducerea va fi violentă şi necruţătoare”
Mai e nevoie de explicatii ? Nu stiu cand a facut  Gupta aceste afirmatii, exista un material cu el aparut in 2004 in Cronica Romana , pe site-ul http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=397&art=18704 dar este infiorator de adevarat tot ce spunea despre Romania anilor de azi . Mai sunt si alte profetii pe care nu vreau sa le pomenesc . Una insa este datatoare de speranta . Spunea el ca vizita Bucovina , pentru ca de acolo se va ridica noul conducator al Romaniei si al Lumii , un om care nu va fi cunoscut astfel pana atunci . Deci va fi cunoscut pana atunci,dar nu ca un om luminat si puternic.
Dar pentru a nu fi invinuit ca dau exemple cu persoane care nu au macar o identitate cunoscuta , am sa vin cu picioarele pe pamant dar cu sufletul in ceruri acolo de unde se inspira o alta personalitate care nu mai are nevoie de prezentare , PAPA IOAN PAUL AL II-lea . Cuvintele Papei Ioan Paul al II lea, în 1999, la sfinţirea locului pentru Catedrala Întregirii Neamului, au confirmat încă odată ceea ce unii ştiu şi alţii refuză să înţeleagă. El a afirmat că „România este Grădina Maicii Domnului” şi că a venit „să contemple chipul lui Iisus în Biserica noastră”.
Daca nu as fi stiut macar din cele citite , rivalitatea milenara dintre biserica ortodoxa si cea catolica, as fi crezut ca este o simpla declaratie de conjunctura , politicoasa si neadevarata . Insa asemenea cuvinte spuse de cea mai inalta fata bisericeasca , purtatorul de cuvant al Domnului pe pamant in varianta catolica , fata de o tara ortodoxa , nu se face fara o baza temeinica . Si chiar daca replica sa,( sa presupunem) nu are inspiratie divina , daca ar avea la baza fie si numai tablitele de la Marea Moarta si alte “inscrisuri” antice adapostite in bibliotecile Vaticanului tot ar trebui sa ne puna pe ganduri .
Va urma .

Col.(r)Neacsu Marin
PS . Se vehiculeaza prin presa ,  mai nou o noua data fatidica 10.10.2010.
Oare stirea de mai jos o avea vreo legatura cu asta ?
"
Israelul a anuntat ca a testat cu succes un sistem antiracheta, care sa protejeze tara de rachetele lansate de miscarea Hezbollah. Ministerul israelian al Apararii a comunicat ca sistemul anti-racheta Iron Dome a trecut saptamana trecuta testul final si va fi implementat pana in luna noiembrie 2010."
sursa "karadeniz press ".



2 comentarii:

  1. Nicu. Te-am gasit Marine,dar nu prea am avut timp de vorbe. Ti-a placut Cacialmaua lui Base si mai ales jocul duplicitar al PSD-istilor. Mai marine ne-a f...ut MOS PREDESCU,acest tagarta care umbla cu sticla (sonda) in buzunar ,ca se pi...se pe el.Le-am spus-o la Psd-isti ca asa se va intampla.pentru ca ungurul e parolist si nu-si bate joc de unguri. sigur escrocul asta de mos a luat ceva gras de la Base. "se aude " ca ar fi venit indicatiile de peste ocean,pentru ca urmeaza scenaru "SALVATOR AMERICAN' pentru poporul roman. In zilele aste .ambasadorul Sua ,spunea CA BASE E TARE. Marine,bunicul imi spunea ca atunci cad te lauda un jidan sa sti ca te lsa repede,nu mai are nevoie de tine. Obama acu 3 zile in congres cu factorii de raspundere ai serviciilor secrete,a spus" NU VREM UN AL DOILEA MILOSOVICI SI LA BUCURESTI. Se pare ca a si sosit un emisar la Bucuresti. Poate pana la samitul de la Lisabona ,vom ramane fara marinar. Ce zici? Dogaru sigur stie ceva,pentru ca zi a fost mai coerent si mai la obiect. Mai ,poate ca DUMNEZEU VA FI ODATA SI ROMAN.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Nicule !
    Bine ai venit. Te mai astept .
    Nu stiu cum e Dumnezeu,dar tare ii place sa ne incerce .Dar daca doar stam si privim in sus , nu facem nimic . Iar Dogaru , viseaza .O avea el si informatii ca doar e langa sursa , dar vorbeste si mult aiurea . Ne-a aburit cu sindicatele pe 25 , ca s afaca lumea sa se inscrie la .. "ieseala " de la Bucuresti pe 25 . Numai un om de nimic poate lucra asa . Sa isi minta oamenii numai ca sa vina cat mai muti, sa ii iasa lui pasenta . IRESPONSABIL ! Un mincinos peost , care minte cand stie ca va fi prins cu minciuna . Citeste maretialul cu minciuna . si sa vadem cate mai arunca pana pe 25 .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.