joi, 28 octombrie 2010

NESIMTIREA CA DISTINCTIE

Traim vremuri care vor ramane in istoria tarii, atat cat va mai exista Romania ca stat , daca nu va fi vanduta pe bucati, din lipsa de lichiditati, si pentru a plati datoriile catre FMI , drept cea mai neagra si mai oribila perioada  din intreaga existenta . Ce se intampla acuma , ceea ce fac conducatorii , guvernantii actuali nu au facut nici fanariotii, oameni straini de tara , care isi cumparau dregatoriile cu pungi de galbeni si veneau apoi sa isi scoata parleala de pe spatete sarmanului roman , cat mai repede , pana nu se razgandea inalta poarta si aducea alt platitor de peschese , mai tare in punga . Nici atunci , cu toate “taxele” romanul nu era atat de impilat . Si atunci , domnitorul strain de tara , se ferea de puterea boierilor din divan si furia norodului .

Acuma domnitorul, laolalta cu caftanitii divanului domnesc , stau pe perne moi si isi fumeaza nestingheriti narghilelele , fara teama de mazilire , fara teama de razmerita , pentru ca intre domnitor si divan este o legatura de sange , sangele varsat de romani in 89,care ii leaga -prin virtutea democratiei castigate atunci- de jilturile unde isi indeasa dosurile puturoase . Si stau linistiti pentru ca nimeni nu ii poate da jos de acolo, au avut grija sa isi semneze pravile prin care nu pot fi dati jos decat daca isi semneaza singuri mazilirea , si chiar asa de prosti nu sunt ei . Iar norodul a fost legat si el de maini tot prin porunci mestesugite care nu le da dezlegare a pune mana pe furca . Ba a mai dat stapanirea ordin si de legare a gurilor targovetilor mai slobozi de felul lor infierandu-i ca dusmani ai domniei si ai tarii .

Si pentru ca dispretul care domneste in tara sa fie mai grabnic inteles de catre platitorul de dari, s-a gandit marele hatman sa arate ostasilor chiar de ziua lor , cat de mult ii apreciaza si ii stimeaza , rasplatind eforturile celui ce le-a luat argintii din subtirea punga si i-a catalogat drept nesimtiti, Marele Vornic Boc, cu cea mai inalta distinctie a ostirii,  al carui nume nici nu indraznesc sa il pronunt alaturi de cel al acestor nevolnici
Sa dai celui ce a facut ostasii nesimtiti si le-a desfiintat pravilele seculare scotandu-i din matca lor , si belindu-i de toate drepturile primite de-a lungul veacurilor, cea mai inalta distictie a armiei, este culmea dispretului si nesimtirii care nu va fi uitata in vecii vecilor. Prin asta , Marele Hatman a aratat ostirii de partea cui se afla tradand definitiv Onoarea Armatei Roamane !

Dumnezeu sa-l ierte , ca armata nu il va ierta niciodata pentru spurcaciunea comisa de pangarire a simbolurilor onoarei si demnitatii ostasului romanesc !
Ma astept acuma , ca domnul Marele Vornic sa il rasplateasca si el pe marele Hatman, cu titlul de CAVALER AL INALTULUI ORDIN AL SLUGILOR PREA PLECATE !

5 comentarii:

  1. Marine,ai revenit? Mai ,poate ca ti-au dat astia sanatate,pentru ca nu le-a trecut motiunea.Ii spuneam ,varului meu care e senator psd,CA IAR LE-A FACUT-O MOS "TAGARTA",iliescu. Ii spuneam acum vreo luna ,ca daca nu iasa cu un program clar,cu un primministru desemnat SI MAI ALES SA-SI RETRAGA INEPTIA CA FAC ALEGERI anticipate peste 6 luni ,NU AU NICI O SANSA. Asa a fost. Dar m-am lamurit repede CA ASA AU VRUT. Le-a tras o clapa la cei care credeau in ei si acum plang ca PONTA pe toate televizoarele. Rau am ajuns Marine.Azi, pe la imparatia cea mare de la BRUXELLES i s-a pus CETATEANULUI TURMENTAT in fata si problema noastra la intalnirea cu secretarul Nato. Poate ca nu au fost desarte strigatele noastre. Sigur,puteau fi mai bune. Mai ,Marine se intoarce a3-a oara in mormant MIHAI;ANTONESCU;AVERESCU.AVRAMESCU etc cand i-au vazut pe imputitii astia de PUNR-isti imbracati in uniforme. Mai,SFIDARE mai mare ca sta NU SE POATE. N-am auzit ,in afara de I.MIRCEA PASCU sa se ia cineva vreo pozitie.Hai..pa!

    RăspundețiȘtergere
  2. revin .Am uitat sunt Nicu,acum 20 de secunde.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da mai Nicule , si-au batut joc de toti purtatorii de decoratii care le-au luat pe merit in tara asta . Sa-i dea limbricului aluia care plange in pumni ca e atat de mic incat nu ajunge decat sa pupe undeva pe toti cei care sunt mai mari ca el . Si ca sa nu mai planga , tradatorul de ostire s-a aplecat si la propriu si la figurat sa ii prinda piticului in piept cea mai mare distinctie militara . BLESTEMATE VREMURI AM PRINS .

    RăspundețiȘtergere
  4. Multă sănătate domnule colonel! Momentan am multe probleme de rezolvat fiind în campanie (agricolă). De-abia am timp " să mai trag câte-un foc de puşcă" pe ici pe colo...Ţinem legătura.

    RăspundețiȘtergere
  5. NICU catre Marin "olteanu" Sarutari de maini DOAMNEI ANGHEL. Suntem alaturi de ea ,impreuna cu toata familia.Sotia mea directoare de gradinita ,o intelege cel mai bine. Curajul acestei femei ,la care trebuie sa ne inchinam CA LA O ICOANA,ar trebui sa REPREZINTE SIMBOLUL RENASTERII NATIEI ROMANE. Dar cati din tara asta stiu ceva despre ea si MAI ALES CATI O APRECIAZA IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI. Marine .TRANSMITEI SANATATE SI "ENERGIE " ACESTUI MONUMENT DE CURAJ.O familie ROMANEASCA DIN ARDEAL

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.