sâmbătă, 16 octombrie 2010

Conferinta judeteana a UNPR

URMASII LUI TRAIAN
Sambata 16.10.2010, la Filarmonica din Craiova a avut loc Conferinta Judeteana a UNPR, avand ca scop alegerea conducerii filialei judetene a partidului . La Conferinta au participat ca invitati din partea conducerii de partid domnii Gabriel Oprea , Cristian Diaconescu, Eugen Nicolicea , Gheorghe Bica si altii . De asemena au mai participat ca invitati reprezentanti ai unor partide politice si sefi de sindicat. A lipsit din peisaj reprezentantul SCMD . E devarat , presedintele filialei astepta la Comandamentul Brigazii intalnirea personala cu domnul Ministru Oprea Gabriel, dar putea fi desemnat unul din vicepresedinti sa participle la aceasta festivitate, asa cum participasera si la PSD.
Personal am participat desi initial nu intentionam avand si alte activitati programate, dar in ultim moment am schimbat programul . Si nu imi pare rau . Am avut astfel ocazia sa reintalnesc unii prieteni , fosti colegi si sa vad mai de aproape cine si de ce a aderat la acest partid .

Am notat ca a fost o activitate pregatita si organizata as spune ireprosabil . Am mai notat la categoria plusuri foarte multi tineri si multi oameni de valoare , la nivel municipal si judetean . Pot spune ca la nivel local, UNPR-ul este daca nu numeric , cel putin calitativ, bine garnisit . In luarile de cuvant ale invitatilor si membrilor locali ai UNPR , s-au evidentiat –parerea mea- franchetea ideilor si bunele intentii . Indraznesc sa afirm ca la nivel local UNPR-ul , prin oamenii pe care ii are , are potential . A fost prezent ca invitat si aplaudat la scena deschisa si primarul ales al Craiovei domnul Antonie Solomon , care a fost coplesit de emotie vazand primirea care i s-a facut . Indraznesc sa pariez pe o viitoare colaborare politica , Solomon - UNPR care ar face din Craiova prima capitala de judet UNPR-ista la viitoarele alegeri . Este doar o speculatie , care tine de intuitie mai mult decat de ceva concret deci luati-o ca atare .

Si cum nimic nu este perfect, nu pot sa nu amintesc marile gafe facute exact de cei ce ar fi trebuit sa fie crema cremelor. Discursurile domnilor invitati din inaltele structure ale UNPR au reprezentat bomboana pe coliva prin perplexitatea declaratiilor .
Primul , cel care a inceput sarabanda gafelor a fost domnul Eugen Nicolicea , care se recomanda drept seful grupului parlamentar independent. Referindu-se la rolul UNPR in parlament, a afirmat citez : “ suntem cei care formeaza majoritatea , cei care se impotrivesc suspendarii presedintelui si ceilalti au de ce sa ne urasca !” Curat murdar coane Nicolicea , mare adevar grait-ai !

Si continua domnul Nicolicea , intr-o inconstienta delicioasa “… fara noi, cei de la UNPR, nimic nu se misca !” . Ptiu, bata-te sa te bata , acuma inteleg de ce trebuie sa va urasca lumea . Nimic din ceea ce s-a votat si s-a facut sub dictatura Basescu si Guvernele Boc, NU S-AR FI FACUT FARA AJUTORUL UNPR . Gura pacatosului, adevar graieste.

Dar cum nu este unu fara doi, domnul Nicolicea trebuia sa fie intrecut la capitolul gafe doar de Presedintele UNPR, si si-a asumat acest rol, domnul Cristian Diaconescu , cel care si-a inceput discursul spunand “ Eu am sa imi incep discursul intr-un fel mai diferit . Am sa va dau o informatie , e adevarat nu de prima pagina a ziarelor , dar nu lipsita de importanta . Undeva intr-o tara europeana , a fost ucisa o romanca , numai pentru ca era romanca …. As vrea sa va ridicati si sa aplaudati !”

Initial am crezut ca va cere sa ne ridicam si sa pastram un moment de reculegere . Apoi am crezut ca era o gluma si am asteptat continuarea , dar dansul char a inceput sa aplaude si spre stupoarea mea , sala s-a conformat . Nici nu mai comentez cazul este inimaginabil dar real intr-o tara ca Romania . Vreau doar sa il informez pe domnul Diaconescu, ca datorita conducerii intelepte a actualului guvern si a UNPR “FARA DE CARE NIMIC NU SE MISCA “dupa cum spunea antevorbitorul sau , va trebui sa isi cumpere manusi si alifii , pentru ca va face basici in palme aplaudand . Daca astea sunt dorinta si telul domnului Diaconescu, ar fi trebuit sa le treaca in strategia partidului .

Dar domnul Diaconescu , are si simtul umorului . La un moment dat ii indemna pe tinerii membri ai partidului :“ trebuie sa va transformati in politicieni, adica in oameni sinceri “ . As cataloga-o drept gluma anului ! Si a continuat “…trebuie sa mergeti la oameni si sa le spuneti adevarul… “ Doamne fereste ! Pai daca le spuneti adevarul domnule Diaconescu, cine se mai inscrie in partid ?

Bineinteles a urmat cuvantul domnului presedinte Oprea Gabriel de la care am retinut doua lucruri :

1. UNPR are ganduri mari si déjà se gandeste la alegerile prezidentiale de peste 4 ani, sau are in vizor alegeri anticipate pentru ca a lansat ideea candidaturii domnului Cristian Diaconescu la presedentia tarii , pe care a spus ca o va lansa oficial peste o luna . De ce toata lumea se leaga de luna Noiembrie ? Asteapta sa vada daca se confirma zvonurile privind apocalipsa sau alte zvonuri ?

2. Si ca sa ne arate ca si dansul este glumet a spus ca vizavi de ultimele versuri ale imnului partidului , “noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem urmasi ai lui Traian !” acest vers “ este o problema de destin !" Atentie mare domnule Oprea , cine il urmeaza pe Traian , il urmeaza pana la capat parca asa spuneati nu ?
Cam asta a fost .


Neacsu Marin
16.10.2010


12 comentarii:

  1. red ca va inselati domnule Neacsu cand afirmati ca ati intalnit multi oameni de valoare la aceasta activitate.
    Din 89 pana in prezent numeri pe degetele de la o singura mana oamenii politici valorosi pusi in slujba interesului national.Restul oamenilor din politichia romaneasca sunt doar niste oameni fara nici o vocatie,fara educatie ,fara moralitate fara sentimente si trairi nationale. Sunt de fapt o adunatura de oportunisti,organizati in grupari infractionale numite partide. Cei din grupul oprea sunt acei indivizi care s-au pus in slujba mai multor grupari in acelasi timp,pentru mai multe foloase personale Acest tip de comportament este specific ,,fetitelor'' din stabilimentele cu felinar rosu Daca te uiti atent la oprea,la limbajul lui non verbal, cum clipeste foarte des, cum isi da ochii peste cap,la diaconescu cum merge ,cum deschide gura cand vorbeste ai crede ca sunt fetitele din stabiliment.Grupul oprea se vrea un partid de centru stanga,dar participa la guvernare care este mai degraba o dictatura de dreapta.,anti-nationala si anti-populara Ce oameni de valoare
    ar intra intr-o asemenea cloaca, alaturi de ,,cinstitul solomon'',cameleonul bica,struto-camila velicu.?
    Ar trebui sa ne intrebam :
    Ce-i mana pe ei in lupta,ce ar vrea acest partid ?
    si am gasi si raspunsul:
    Aurul ar vrea sa-l smulga din bugetul saracit,
    Lipsa lor de valoare,fara bariere comportamentale explica si aplauzele dementiale atunci cand s-a anuntat ca o romanca a fost ucisa.
    la toate aceste singura solutie este ....... si un partid adevarat format din oamenii celor mai credibile institutii ale statului ,oameni care nu au facut politica dupa89

    RăspundețiȘtergere
  2. Cainele
    Sunt de acord cu aprecierile tale , vorbind la modul general despre politicieni . Afirmatiile mele pozitive insa nu se refereau la persoanele pe care le-ati nominalizat dumneavoastra ci la alte persoane pe care le cunosteam si care sunt de valoare, SIMPLI MEMBRI AI PARTIDULUI, SAU CU FUNCTII DE ESALON 2-3. M-a mirat faptul ca s-au lasat amagiti de cei la care faceti trimitere , dar asta nu ma opreste sa le recunosc valoarea pentru ca ii cunosc .In toate partidele sunt oameni de calitate indoielnica , profitori, oportunisti, catarati cat mai sus in ierarhie . Dar sunt printre ei si oameni de valoare . Eu am fost surprins sa vad acesti oameni acolo, si asta am subliniat . Sper sa nu se fi schimbat sau sa nu se schimbe , odata intrati in politica .

    RăspundețiȘtergere
  3. balul se tine pe 27...ca sa ai timp sa-ti faci frac!!iti plac Javrele de le ti in insectar?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu imi plac , dar nu am incotro, trebuie sa le suport . Daca iti sterg comentariul te superi asa ca .. ma fac ca nu vad insectarul .

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Marine ,dupa cum bine cunosti SCMD nu a fost invitat la aceasta activitate.La PSD am participat pentru ca am fost invitati.Corect si obiectiv cum te cunosc cred ca trebuie sa-ti reconsideri punctul de vedere. CAT PRIVESTE CALITATEA CELOR VAZUTI ACOLO TIMPUL si VIATA VA CONFIRMA SAU VA INFIRMA.Cu prietenie MISU.

    RăspundețiȘtergere
  6. Wooooow Bine ai venit Misule . Vizavi de neparticiparea SCMD la aceasta activitate , eu mi-am exprimat doar parerea de rau ca nu am participat, fara a da vina pe cineva . Motivul neparticiparii nu a facut subiectul meu in material. Nici eu nu am fost invitat si totusi am patruns in sala . In fine ,e un fapt consumat si oricum nu prea important. Nu strica insa o actualizare a agendei unor astfel de activitati si participarea unor membri ai conducerii filialei, pentru a ne face simtita prezenta in viata social-politica a orasului si judetului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga MARINE sunt fericit pentru ca in seara asta am aflat ca sunt un ;DERBEDEU;si in curand voi deveni ,,GOLAN,,ca am functie intr-un partid si sunt si consilier personal al dl Voicu.Daca au inceput atacurile e semn bun inseamna ca se TEM.LE RECOMAND SA NU MAI SCRIE MINCIUNI ,SA NU INCURCE PERSONAJELE PENTRU CA SE DECRDIBILIZEAZA SI SE POT ALEGE CU ACTIUNI IN JUDECATA.Dupa cate imi amintesc PE MINE NU DOGARU M-A PUS PRESEDINTE.Misu

    RăspundețiȘtergere
  8. dar cine v-a cocotat in functie draga tovarase "colonel" MISU (aveti dreptate semnand "ANONIM", pentru ca anonim chiar sunteti in Armata Romana!!!)... IMI ASUM CEEA CE SCRIU, asa ca nu ma sperii dumneata, fiind prea mic atat in grad cat si ca om, cu... "actiuni in judecata". Dosarul penal al dumitale e bine-mersi in mana mea si sunt curioasa, cand il fac public, SI IL FAC PUBLIC, daca o sa iti scape pielea tovarasul Iliescu. Pana atunci, stanga-imprejur, SOLDAT!

    RăspundețiȘtergere
  9. D-na Simona Fica gradul meu mic de colonel si trecutul meu de 'anonim' in Armata Romana ma determina sa nu va raspund la grosolaniile si calomniile pe care le folositi la adresa mea. Va avertizez ca daca veti continua cu minciuni si calomnii chiar va voi actiona in instanta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Bunul meu prieten Marin NEACSU,
    Desii, imi propusesem sa nu intru in discutii contradictorii pe blogul tau, citind comentariile ,,unora" cu privire la articolul postat de tine, ca urmare a participarii tale, in calitate de invitat la Conferinta judeteana a U.N.P.R, ma simt dator, in calitatea mea, de vicepresedinte al Organizatiei Municipale Craiova sa fac cateva precizari:
    1.Parerea ta, despre organizre, calitatea celor prezenti nu o comentez. Apreciez foatre mult, ca ai avut curajul sa vii acolo, sa pui intrebari, sa cunosti conducerea municipala si judeteana a partidului.
    2.La acesta Conferinta au participat, lideri ai partidelor politice, de sinicat si ai societatii civile. Au venit, ca niste oameni civilizati, au vazut, si-au spus punctul de vedere si au plecat.
    3.Presedintele SCMD-Filiala Craiova, nu numai ca a fost invitat la conferinta, unde putea sa aduca la cunostiinta Ministrului Apararii toate nemultumirile pe care cadrele noastre in rezerva si retragere le au, dar, a avut organizta si o intanlire impreuna cu toata conducerea SCMD, cu Ministrul Apararii si conducerea U.N.P.R. Intanlire pe care a refuzat-o din motive numai de dansul stiute.
    Nici pana in prezent, presedintele filialei noastre nu a spus motivele refuzului.
    In cadru organizat, adica la sindicat daca va fi nevoie, ptr. ca membrii nostri de sindicat sa stie cum sunt reprezentati voi venii cu precizari.
    4.Am citit comentariul facut de doamna Simona Fica si oricat de suparat asi fi pe presedintele nostru de filiala,nu pot ca fost purtator de uniforma sa nu ii pun cateva intrebari.
    - Cine sunteti de fapt doamna?
    - Sunteti cumva fost cadru militar, membru al sindicatului nostru?
    - Stiti dumneavoastra cumva, prin cate trece un militar pentru a obtine un grad?
    - Cine va da dreptul sa faceti aprecieri la adresa cadrelor militare.
    - Daca aveti dosare, nu credeti, ca mai sunt, inca in tara asta, institutii abilitate in rezolvarea lor?
    Lasati-ne scumpa doamna pe noi, militarii, sa ne rezolvam problemele si va rog sa fiti convinsa ca stim sa ni le rezolvam.
    Cu multa stima,
    adrian59

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.