sâmbătă, 30 octombrie 2010

AMICUS PLATO SED MAGIS AMICA VERITA -II

Domnule Rinciog .


Am fost si speram sa ramanem prieteni . De fiecare data cand ti-a fost pusa la indoiala buna credinta , ti-am luat apararea . De fiecare data te-am sustinut crezand ca fac un lucru bun pentru un om bun . De fiecare data te-am apreciat pentru eforturile pe care le depuneai pentru a tine sindicatul pe linia de plutire . Am fost unul din putinii care a sustinut ca cei care lucreaza in regim de 8 ore pentru sindicat sa fie platiti , legal , cu documentatie clara , si am sustinut asta si la Alba Iulia cand domnul Dogaru a spus " NU, NUMENI NU ESTE SI NU VA FI PLATIT DE SINDICAT " . Eu am fost de parerea ca totusi eforturile oamenilor trebuiesc retribuite pentru ca in ultima instanta dau 8 ore din viata lor zilnic pentru viata sindicatului . SI ACUMA SUSTIN ACEST LUCRU SI IL VOI SUSTINE .Dar sa se faca statutar , sa fie un principiu aprobat de CNR sis a se faca cu documentatie si forme legale .
   
Cand cineva , a afirmat candva ca unii membri ai sindicatului sunt platiti , te-am intrebat personal si ai spus " nu Marine , nimeni nu e platit din banii sindicatului " Te-am crezut si i-am sarit la beregata " Acuma , pe aceasta cale imi cer scuze fata de acel om . El a avut dreptate , eu am gresit . Domnul Apostol , nu altcineva, a afirmat ca de fapt erai retribuit . Nu ma deranjeaza asta , mi se pare corect sa fii retribuit, dar nu sunt de acord cu minciuna domnule Rinciog . Am tacut si nu am zis nimic pentru ca mi-am zis ca in ultima instanta iti meriti plata pentru munca depusa . Dar dumneata stimate coleg , cand luai apararea domnului Dogaru nu o faceai din loialitate fata de interesele Sindicatului, asa cum credeam eu ci pentru ca iti aparai interesele . Asta nu pot ierta . Si nu pot ierta iesirea dumitale de pe roarmy , in care ne faci cum iti vine la gura , ne consideri cretini si ne inviti sa inghitim galusca numai pentru ca ne este servita .

        Dar cine va credeti stimati colegi din Comitetul Director ? Va credeti coboratori din zei , in afara legilor umane si in afara celor carora le cheltuiti banii ? CUM POTI DOMNULE RINCIOG SA AI TUPEUL SA IMI SPUI CA "Daca un popor are conducatorii pe care si-i merita, se poate deduce ca si un sindicat are conducatorii pe care si-i merita" O mai mare sfidare si tupeu inca nu mi-a fost dat sa vad .Eu as continua in acelasi spirit ca daca un Basescu are un BOC se poate deduce ca si Dogaru are unul nu ? Dar nu iti este rusine domnule Rinciog ? Adica sunt nevoit sa inghit toate magariile si manariile cu camere video, cu salarii si bani platiti , cu betii , si chefuri toate obrazniciile celor din "turnul de fildes" numai pentru ca dumneavoastra v-ati instalat acolo si refuzati sa renuntati la beneficiile " membrilor fondatori “ autoalesi si autocefali ? Dar ce , ne credeti turma de oi ? NU VA ESTE RUSINE ? Domnule Rinciog, suntem colegi de suferinta , colegi de sindicat , atat si nimic altceva . Dar e interesant . Cand eu am facut niste analogii intre domnii Basescu si Dogaru, ati sarit otraviti . Acuma , macar imi dati dreptate , asemuindu-i dumneata . E totusi un progres .

Si auzi tupeu, " SCMD este al nostru, al tuturor sindicalistilor militari si cu totii suntem raspunzatori de faptele bune sau rele ale SCMD" GRESIT DOMNULE RINCIOG . EU NU SUNT RASPUNZATOR PENTRU DECLARATIILE ABERANTE ALE DOMNULUI DOGARU CARE AFIRMA PE POST ,CA, CITEZ:

COMANDANTUL NOSTRU SUPREM ESTE SECRETARUL GENERAL AL NATO” Te anunt domnul Rinciog ca eu nu l-am mandatat pe domnul Dogaru sa faca aceasta afirmatie in numele meu si nici un ofiter patriot , nationalist cu mintea la cap nu l-a rugat sau mandatat sa faca aceasta afirmatie . Si nici un sindicalist nu l-a mandatat sa cheltuiasca banii sindicatului fara discermamant. Si te anunt domnule Rinciog ca in tara asta , FIEECARE E RASPUNZATOR PENTRU FAPTELE SALE , NU EXISTA RASPUNDERE COLECTIVA PENTRU ACTE PERSONALE . Domnul Dogaru a fost mandatat sa ne reprezinte , nu sa ne faca de ras . Nu ne faceti pe noi partasi la matrapazlacurile dumneavoastra , cei care le-ati facut din Comitetul Director si BOC .Nu incercati sa va acoperiti greselile si faptele pe spatele nostru . Pentru aceste aprecieri si jigniri incercari de acoperire a faptelor altora prin "asumare colectiva " si dispretul la adresa colegilor de sindicat domnule Rinciog, eu , ca simplu sindicalist si prieten va cer demisia . Si alaturi de a dumneavoastra o cer si pe a Domnilor Dogaru si Pricina cei care au condus Sindicatul la acest scandal . Mi s-a tot spus sa tac , ca nu e momentul, ca nu facem bine sindicatului, ca domnul Dogaru are meritul de a fi infiintat Sindicatul . Da , dar in afara de asta , nu mai are nici unul.Nu imi spuneti mie cat de mult a crescut domnul Dogaru pe piata sindicala , prin faptul ca dupa un an de zile de “eforturi “ asidui a reusit sa fie primit pe “podium “ alaturi de sefii cartelurilor sindicale . Este meritul sindicatului, al sindicalistilor , nu al dansului personal, pentru ca opinia dansului, o cunoastem vizavi de sindicatele celalelte si banuiesc ca vi-o amintiti .

Dar daca este acuma iubit , cum se face ca la demonstratia de pe data de 25 , a stat singur pe platforma , stingher ca un caine plouat , fara NICI UN MEMBRU AL COMITETULUI DIRECTOR LANGA EL ? Cum explicati aceasta izolare domnule Rinciog . Cum explicati faptul ca domnul col .Tudor , din bun simt si pentru a salva situatia , a chemat cativa sefi de filiale sa vina langa dansul pentru ca era doar cu dumneata pe platforma ? Unde erau colegii din CD ? Sau de cand este apreciat de alte sindicate , nu mai are trecere in propriul sindicat ? Spuneati ca sunt unii care critica , dar nu vin cu nimic in loc , nu fac nimic, critica fara argumente ? Dar acestea ce sunt domnule Rinciog ? Sunt fapte , nici macar nu e critica , sunt fapte . Cum le explicat? Si dupa ce a infiintat sindicatul ce a mai facut domnul Dogaru ? De la acel moment tot ce a facut a facut in interes personal, si iesirile "pe sticla " si interventiile uneori jenante , alteori periculoase pentru sindicat . E mult mai rau pentru sindicat sa continuati asa , decat sa spunem noi pe blog adevarul . Aplicati politica strutului la dumneavoastra in familie , nu in sindicat . Astept un raspuns domnule Rinciog, poate acuma in ceasul al 12-lea veti recunoaste ca totusi ati fost salarizat, retribuit . Daca nu recunoasteti atunci poate domnul Apostol are mai mult curaj sau simt al raspunderii . Nu asta va reprosez ci ascunderea acestui fapt , minciuna si incercarea de a musamaliza unele aspecte care incep sa iasa la suprafata ca .. stiti dumnevoastra ce .
Col.(r) Neacsu Marin
PS Priviti cu atentie fotografia expusa si spuneti-mi si mie domnule Rinciog, ca administrator de blog , cum e posibil ca o pagina de blog , vizualizata de 29 de persoane , sa aibe 56 de personae abonate ca “persoane interesate” ? Si cum e posibil ca acesti oameni sa fie interesati cand ei nici nu stiau de existenta paginii si dormeau ? Ce spuneti? Nu e asa ca Neacsu vorbeste prostii pe blog ?

4 comentarii:

  1. NIcu catre marin1 Mai Marine nu poti sa-ti rezolvi problemele cu DOgaru fata in fata? cred ca ar fi mai bine. Sunt probleme serioase pe care nu le sti Marine. oprea cauta cu orice pret SA NE DISTRUGA. Sper ca nu vrei si tu o stea de general. Eu nu vreau pentru ca adevaratele CATANE RAMAN COLONEII. Mai vorbim

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragule , nu vreau nici o stea . Nu caut grade sau functii . Nu am nimic personal cu Dogaru . Am ceva cu cel ce e pus in fruntea sindicatului si isi bate joc de noi . NU POT ACCEPTA SA MA FURE SI SA MA CONSIDERE VITA PANA SE SATURA EL . DOGARU NU INSEAMNA SINDICATUL . Se fac alegeri, alegem pe atul si sindicatul va merge mai departe . Care e problema ? sa accept magariile lor numai pentru ca s-au cocotat acolo sus si "as face rau sindicatului daca il schimbam " ? Nu Nicule , am face mult mai mult rau sindicatului daca lucrurile raman asa . Nu am ce sa rezolv fata in fata cu Dogaru . Nu mie trebuie sa imi dea socoteala ci sindicatului . Plecarea lui si a lui Pricina si a celor ce au bagat mana in bani si acuma cauta sa se acopere , nu inseamna sfarsitul sindicatului ci purificarea lui . Asa gandesc eu .

    RăspundețiȘtergere
  3. Dreptate aveti, nu stiu cata, dar sigur siti si dvs. ca rufele se spala in FAMILIE nu in PUBLIC.
    nu is destule atacurile puterii?
    Dincolu de orice tebuie sa luptam.
    Cred ca mai exagerati cateodata si rastalmaciti TOTUL.E drept de oameni ca dvs. avem nevoie, inconvenientul? poate e dat de provenienta, adica de provincie.Va admir pentru curajul si franchetea dvs., dar si pentru multe altele, pe care nu e cazul sa le expun, dar faceti totusi asfel incat Bucurestiul sa va accepte,ba poate ar fi cazul sa le mai recunoastem si meritele.
    Cu stima,
    Ion Lintoiu

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Lintoiu . Si dumneavoastra aveti dreptate . dar
    1 spuneti de cate ori ati facut apel la dialog , la decenta , de cate ori ati facut remarci si propuneri care nu au fost bagate in seama ?
    2. De cate ori ati sunat la Bucresti pe domnul Dogaru si nu vi s-a raspuns la telefon fiind lasati cu ochii in soare ?

    3. de cate ori ati cerut ca filialale sa fie consultate la luarea unor decizii majore si rezultatul a fost nul ?

    Acuma nu e vorba numai de asta , acuma domnul Dogaru isi bate joc si jigneste si proprii colaboratori, viceperesdinti, numai si numai pentru ca indraznesc sa spuna adevarul
    5. de data asta nu mai e vorba numai de vorbe , de lipsa de cooperare si infatuare , de data asta E VORBA DE GESTIONAREA FONDURILOR SINDICALISTILOR, SI CHELTUIREA BANILOR CELOR CE SI-AU PUS SPERANTE IN ACEST SINDICAT , PE TELEFOANE MOBILE , GPS-URI FARA APROBAREA COMITETULUI DIRECTOR fara consultarea celor ce trebuiau sa ia o hotarare in acest sens .
    6 Doamnul Dogaru uita ca nu membrii fondatori, sau prietenii de pahar hotarasc soarta sindicatului, ci CNR.
    7.dE DATA ASTA DOMNUL dOGARU FACE AFIRMATII CARE NE POT BAGA IN PUSCARIE PE TOTI IAR EU nu am de gand sa fac puscarie pentru declaratiuiile iresponsabile ale dansului .
    IN ACESTE CONDITII DOMNULE LINTOIU, EU NU MAI BAG CAPUL IN NISIP .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.