vineri, 21 ianuarie 2022

Când prostia nu are margini …

 

Câinele cand nu are ce face, incepe să alerge să își prindă coada cu dinții. Rar am văzut unul să și-o prindă, dar cel care și-a prins-o  a urlat de durere și a luat-o la fugă, fugind de el însuși.

Olteanul când nu are ce face se dezbracă și își păzește hainele. Uneori obosit de atâta muncă  adoarme, iar când se trezește, descoperă că a rămas fără haine.

Armata când nu are ce face, se mută și văruie. Când se termină activitatea cel care inspectează descoperă că între timp pereții s-au murdărit iară și activitatea se reia, dar  de data asta nu pentru că nu au ce face ci pentru că și-au găsit de lucru.

Ghiciți ce face Dogaru când nu are ce face?

Ați ghicit, face o plângere administrativă  prealabilă. Acum o lună El Lider Maximo formula o asemenea plângere împotriva prim-ministrului Ciucă. Pentru că nimeni nu l-a băgat în seamă și pentru că alții organizează proteste la care el nu vrea să participe pentru că nu a primit verde de la Hăpău, s-a gândit să mai trimită o plângere administrativă prealabilă împotriva lui Ciucă și miniștrilor de la apărare, interne, șefului SRI și caselor de pensii ale MAI, MApN și SRI. Această plângere, ca și prima,va avea același rezultat  ca și prinsul cozii de către câine, ca și păzitul hainelor de către oltean, ca și văruitul în armată, adică ZERO.

Când am citit prima plângere, mi-am spus că prostie mai mare nu am văzut. M-am înșelat, am văzut acuma și, la cât de perseverent este Mircică, sunt convins că voi mai vedea.

Iată ce reclamă mai nou Mircică, sfătuit, bănuiesc,  de grămada aia de juriști specialiști pe care îi are și voia să îi pună la dispoziția lui Dîncu, să se facă și el de râs:
Potrivit art. 154 alin.1 lit.h, art.155 alin.1 lit.a^1,  art.157^3 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei nr.130/17.12.2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr.1202/18.12.2021, s-a stabilit o supraimpozitare de 10% reprezentand contributie de asigurari de sanatate pentru persoanele care au pensii ce depasesc 4000 lei, iar CASS-ul s-a calculat individual numai pentru suma care depaseste acest nivel, respectiv diferenta dintre 4000 lei si cuantumul efectiv in plata al fiecarui beneficiar.

Odata cu plata efectiva a pensiilor pe luna ianuarie 2022, am constatat ca s-a procedat la punerea in aplicare a dispozitiilor legale sus-aratate, respectiv supraimpozitarea de 10% reprezentand contributie de asigurari de sanatate pentru persoanele care au pensii ce depasesc 4000 lei, numai pentru cadrele militare in rezerva si in retragere pensionate pana la data de 14 septembrie 2017, inclusiv.

 Mai explicit, celor pensionati dupa data de 15 septembrie 2017, care au un cuantum al pensiilor care depasesc 4000 lei li s-a calculat indexarea de 2,6%, prevazuta de art.59 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, fara sa se aplice supraimpozitarea de 10% reprezentand contributie de asigurari de sanatate.

Va solicitam sa dispuneti verificari si ne comunicati temeiul legal in baza caruia s-a dispus aceasta masura discriminatorie, precum si persoanele responsabile care au promovat si aprobat acest demers.     

 In drept, ne intemeiem prezenta pe dispozitiile art.7 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata prin Legea nr.76/2012, coroborate cu dispozitiile art.1 din Intaiul Protocol Aditional la Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale ale Omului, in care Romania este parte.”

Nea Mircicăăăăăă, taică, temeiul legal solicitat se află în prima frază pe care ai scris-o în solicitarea lui matale când ai scris motivele. Tata mare, fie-i țărâna ușoară, spunea că Dumnezeu când vrea să pedepsească un  om, nu îi ia viața, îi ia mințile. Că bine zicea.

Deci domnul Dogaru, nu numai că nu înțelege nimic din legile pe care le invocă sau le vrea respectate, nu numai că  nu a auzit de prevederile OUG 59/2017, dar mai iese și ca șarpele în drum, să vadă toată lumea cât îl duce capul.

Îmi e greu să cred că sunt o grămadă de cadre militare care se lasă conduse de un astfel de cap,  care desi se plânge de efectele  OUG 59 și cere cu disperare anularea lor, nu înțelege în ce constau practic prevederile ei. Acest om se pretinde apărător al drepturilor militarilor, dar el nu înțelege nimic, dar absolut nimic din drepturile lor și legislația pe care o invocă.

Cum spuneam, când prostia nu are margini, mai faci un pas și cazi în ridicol.

Când prostia nu are margini …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.