joi, 18 iulie 2019

Din canale adunate


Canalele, mai ales cele de televiziune, ale televiziunilor care fac rating din ceea ce curge pe sistem, ne-au umplut zilele astea de știri din haznalele politicii românești. Sunt convins că știrile respective reprezintă crema informațiilor strict necesare și de primă importanță  pentru români iar prezentarea lor va duce la salvarea vieții cetățenilor, telespectatorilor, chiar umanității. Iată despre ce e vorba :
S-a copt mazărea
Pe valeeeeee, pe valeeee, a făcut mazărea boabeeeeeeeee, spune un cântec românesc. Așa o fi, mai ales că o spun și televizuinele. Cică Radu Mazăre, ”Malgașul” cum i se spune, recent întors din concediul din Madagascar, și-a pus pirostriile în penitenciar. Să mai zică cineva că sistemul educativ din penitenciarele noastre nu este valabil. Cum nu ? Păi a stat Radu mamii 2 ani în concediu, că ne trimitea și vederi de acolo să ne facă sîc –sîc  și nu s-a lipit nimic de el, dar cum a ajuns acasă cum i-a venit și mintea la cap (probabil plecase în concediu și își lăsase mintea acasă) și și-a întemeiat o nouă familie. Dacă e să cercetăm stolurile de păsări care îi populau scenele și îi căutau cuibul cu diferite ocazii și care politico-alegorice, oprirea la o singură păsărea, este chiar o performanță la care numai sistemul  educativ din penitenciare putea ajunge. Mulți locatari ai penitenciarelor românești și-au găsit ”dragostea” , nu numai mințile,  după gratii. Borcea, dacă îmi aduc bine minte, era gata –gata să se căsătorească intermediar, între două neveste de afară cu o asistentă din sistem, dar s-a opus ministrul justiției. Câtă răutate domnule, cum a fost întreruptă iubirea nevinovată a unui și mai nevinovat copil minune al fotbalului cu grade profesionale.
Grăbește-te finule !
Nu ar fi exclus ca mâine- poimâine, ceea ce în regim penitenciar poate să însemne ”când o face plopu-mere”, să asistăm la instalarea altor pirostrii, de data asta pe cap teleormănean. Se știe că la marele miting PSD de la Craiova, Livuț și-a cerut nașii în cumetrie în fața a 40000 de cetățeni după socoteala nașului, cam 8000 după cea a spațiului. Nu pot uita reacția Olguței a cărei față spunea:”bă dar are tupeu ăsta, e cu un picior în pușcărie și vrea să mă ducă și pe mine acolo… să îl însor. Never!”. Zâmbetul profesionist însă i-a acoperit gândurile. Soața sa însă, domnul proaspăt parlamentar european Manda, i-a răspuns în ton cu gândurile Olguței: ”DA, DAR GRĂBIȚI-VĂ!” Știa el ce spunea, că nu degeaba era sef de comisie SRI și cred că nu se gândea doar la locație, ci și la posibilitatea ca mireasa să nu îi mai sară în brațe în situația asta. Eu nu aș băga mâna în foc. Oricum știrea despre el, prezentată pe fluxul de știri este faptul că Livuț a fost înjurat și scuipat de colegii de detenție. Păi la ce se putea aștepta? Să zică merci că nu i-au acordat tratamentul pe care l-a oferit el românilor cât a fost la putere. Păi porumbelul Dragnea  s-a ușurat …în capul românilor, conform obiceiului porumbeilor care cât sunt jos îți ciugulesc din mână iar după ce au ajuns sus se găinățează în capul tău. Așa fac toți politicienii, așa a făcut și Liviuț. El a fost doar scuipat, să zică merci,  e loc și de mai mult, că doar trăim în România unde există proverbul  conform căruia ”cine seamănă vânt culege furtună”. Liviut trebuie să știe că închisoarea nu îl ferește de furtuni, ou contraire!
Udrea și fusul orar
O altă știre prezentată de pe canalele politicii românești este cea privind întoarcerea altui risipitor din concedii exotice, întoarcerea Lenuții, spaima constituții. Elena Udrea a realizat că ea a iubit întotdeauna România, că ea nu a vrut să plece, dar   dușmanii nu a vrut să o lase. Că s-a dus acolo doar să nască, dar botezul îl vrea neapărat în România. Până la urmă Dragnea, a fost cel care a scăpat-o de  pușcărie, cel puțin de moment, confirmând un alt proverb românesc, acela că ” nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește”. Săracu Livuț s-a chinuit atâta să scoată sentințele de ICCJ dar el se pare că nu beneficiază. Lasă, intră în contul omeniei. Deci s-a întors Elena din Pleșcoi acasă și toate televizuinele îi caută vorbele, dar ea modestă tace. A vorbit însă soțul care spune că acum fata și mama se obișnuiesc cu fusul orar, adică din oră în oră. Săraca de ea, ce dor i-o fi fost, când făcea șoping și mișto de noi cu colega Bica pe meleaguri străine, de fusul românesc, de țărișoara ei, de afacerile din România, de banii  cocoșeilor pe care i-a mângâiat și mai ales, de limbile realizatorilor tv din România. Știu eu unul care este în orgasm prelungit de la revenirea ei. Nu-i așa Banciule ? Nici Piticul Atomic nu își ascunde satisfacția. Una peste alta, Udrea poate fi un bun exemplu că ceea ce a spus Kati se aplică cu succes în România: nu contează că te-ai mototolit, că s-au șters alții la fund cu tine, sau tu cu drepturile și viitorul românilor, că ai călcat peste cadavre sau ai fost călcat în picioare cu demnitate și moralitate cu tot, că ești hoț, corupt, mânjit cu sânge sau rahat, tu să privești în față cu tupeu, averea nu ți-o ia nimeni, că are și justiția limitele ei.
Trăiască canalizările din România, că suportă orice, nu (li) se înfundă niciodată!

Din canale adunate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.