vineri, 28 iunie 2019

Rateuri leșinate



Nu am mai scris cam demult despre problemele noastre cazone, ale noastre purtătorii de grade militare, nu profesionale, și s-au strâns. Din păcate veștile nu sunt tocmai îmbucurătoare, dar sper să nu fiu castrat pentru prezentarea lor, pentru că oricum, în ultimii zece ani nu prea am mai avut motive de bucurie și nici ”realizări remarcabile”. Nu noi. Conducerea ministerului însă da. Dar să nu anticipez. Nici nu știu cu ce să încep.
A, da, o să încep cu cel care încă se prezintă drept ministrul apărării, nu îi pronunț numele, așa mi-am propus de când cu telefonul. Ce a mai făcut Leș-inatul? Păi ce să facă, după ce i-a amăgit pe bieții rezerviști că va sta de vorbă cu ei ori de câte ori   vor avea nevoie și le creează un Consiliu Consultativ în cadrul căruia ei vor fi vioara 1, soprani și tenori, primadone, dar și primii țepuiți, Leș-inosul i-a lăsat pe mâna milițianului iar dragostea  dintre consilierul Tase și revoluționarul Gache a sucombat. Așa că cei de la LAPD, pardon LADPM au trecut de la tandrețuri cu ministerul, la pâri împotriva ministerului, la Bruxelles, prin toate curțile care nu aveau lacăt la poartă.
Același Leș-uit  a mai dat un rateu. După pierderea celor două procese intentate dulapului național privind prelungirea mandatului șefului SMAp, a renunțat la al treilea, care oricum nu mai avea nici un rost. Mai e cazul  să ne întrebăm de ce l-a intentat sau de ce a renunțat la el? Inutil, nici el nu știe.
Tot personajul mai sus numit a anunțat acum câteva zile că a fost blocată din nou  procedura de achiziționare a corvetelor, aceasta fiind blocată la cererea Consiliului Național de soluționare a contestațiilor datorită unor grave nereguli dar nu se menționează ale cui. Ce se menționează în comunicatele MApN, este faptul că pe 9 iunie, la cererea sau ordinul celui care ocupă scaunul ministerial la apărare,  domnul Andrei Ignat, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, considerat de unii  ca fiind omul lui Dragnea din minister şi artizanul blocării licitaţiei pentru corvetele multifuncţionale, a fost eliberat din funcție. Culmea culmilor este că de fapt Andrei Ignat este cel care în Ianuarie 2019 blocase el însuși  achiziționarea corvetelor, raportând  parchetului militar “suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial Corvetă multifuncţională”. Voi mai înțelegeți ceva? Păi dacă Ignat a raportat ilegalități în derularea programului de achiziționare a corvetelor iar ministrul îl destituie în loc să îl felicite, înainte ca parchetul să se exprime și cauza să fie judecată, se pune întrebarea dacă nu cumva firele ilegalităților mergeau către cel care l-a destituit pe Ignat mai ales că acesta ocupase cândva și funcția de secretar de stat la Înzestrare.  Eu unul,  nu pot să nu mă întreb măcar așa, retoric.
Să continui cu telefonistul nostru. După ce presa anunțase cu mai bine de o lună înainte, iată că  confirmă și el faptul că nu mai avem praf de pușcă. Eu nu știu ce boală o fi pe politicienii și miniștrii ăștia ai noștri, dar toți, după ce intră cu oiștea în gard anunță printre sughițuri că le-a intrat un par în părțile dorsale. Băsescu, acum câțiva ani anunța că nu vom mai avea avioane să ne asigure spațiul aerian, ca și când nu el era șeful Armatei și al CSAT, iar înzestrarea armatei era problema lui Badea Cârțan. Ministrul muncii anunță că nu se știe dacă peste un an vom mai avea bani de pensii, de parcă nu el gestionează bugetul Casei Naționale de Pensii Publice  și nu ar ști ce venituri intră acolo. Dacă ei nu știu ce se va întâmpla peste un an sau doi, de ce mai vorbesc despre programe de guvernare sau planuri până în 2030? Ăștia știu să planifice numai furturile până în 2050, investițiile și bugetele nu. Acuma vine și Wilhelm Tell ăsta de la Apărare și ne anunță că nu mai are praf de pușcă. Mă aștept acuma,  să dea vina Bizantini, sau Dinastia Song, că au descoperit salpetrul prea devreme, și uite, nu i-a mai rămas și lui pentru ultimul cartuș.
Dar ne lăudăm cu rachetele Patriot pe care le vom achiziționa și le vom avea funcționale …mai vedem noi când. Deocamdată am organizat o mare aplicație la Capul Midia în poligon și am adus acolo 3 instalații Patriot care să arate românilor, dar mai ales rușilor, că ea există și trage. Probabil instalațiile au fost aduse pentru a marca momentul istoric și unic în care vor vedea și românii un Patriot funcțional, pentru că cele pe care le-am plătit noi nu au nici o șansă să  își arate puterile. În cadrul exercițiului ”Istria 19”, pe data de 20.06 în poligonul Capul Midia s-a desfășurat  Ziua Distișilor Vizitatori, ocazie cu care s-a prezentat un demonstrativ cu Sistemul 9K33M3 „OSA-AKM” (SA-8) instalație de proveniență sovietică. Acuma, sincer să fiu, nu sunt sigur care a fost  scopul acestei trageri demonstrative, dar dacă organizatorii au vrut să scoată în evidență slaba înzestrare a armatei române sau lipsa… prafului de pușcă și necesitatea achiziționării de noi relicve americane, au reușit, demonstrativul a fost o reușită deplină. Priviți înregistrarea lansării rachetei care cică ar avea o bătaie de până la 10 km, din care 6,5 de urmărire. Păi nu a bătut nici cât un AK 47și s-a lăsat .. păgubașă.
 Excelentă demonstrația, mai ales că în cele 20 de minute de înregistrare transmise de MAPn de la această activitate, această bășcălie este singurul eveniment notabil. Ca să fie totuși imaginile mai vii,  eu am tăiat din înregistrare, ca să nu plictisesc  și am redat de mai multe ori performanța sistemului AA din dotarea forțelor armate române, ca să intre tuturor în cap. Eu mă întreb totuși dacă nu cumva au fost ceva ruși prin preajmă și au dat o comandă secretă rachetei, ”prin radio”, or fi pus un Cazancioc ceva pe post, sau o Kalinka Maia că din câte știu racheta are sistem de dirijare radio. Nu ar fi exclus, rușii ăștia sunt în stare de orice, numai să ne pună nouă bețe în roate la Ziua Distinșilor Vizitatori. Mai țineți minte ce i-au făcut bucătarului Donald acu ceva anișori când venise să își încordeze mușchii prin Marea Neagră? Mama lor de comuniști!
Și pentru că tot facem parte din NATO, niscai militari americani care luau parte la un exercițiu prin Ialomița,au zis să își demonstreze și ei precizia chirurgicală în ceea ce privește orientarea în teren și au intrat cu tancurile prin culturile de grâu ale bieților români, strigând ura-ura la boscheți   și trăgând ca în Texas, în ciuda încercărilor localnicilor de a le arăta că au apucat pe căi greșite. Acuma s-a constituit o comisie comună româno-americană care să caute soluții în așa fel încât probabil tot țăranii  să fie găsiți vinovați, cum au fost găsiți vinovați ciobanii care au găsit avionul lui Iovan. Să te ții amenzi! Cred că proprietarii lanurilor călcate de șenilele yankeilor  ar trebui să plece din țară sau să își mute lanul, ca ciobanul de lângă Deveselu. Cu americanu nu te pui.
 MAPn a dat un comunicat în care arată că bieții americani s-au rătăcit, probabil Gipiesul fusese la un chef prelungit cu o seară inainte și a a dormit la volan. Mai anunță MAPn, că ”în jurul orei 18.30, s-a desfăşurat la primăria localităţii Stelnica o întâlnire a reprezentanţilor comisiei cu cei ai primăriei Stelnica şi proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor şi a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare„Asta e una din cele mai mari minciuni pe care a emis-o vreodată un ministru al Apărării, mai mare ca cea a lui Fifor cu cele 11 miliarde impact bugetar la actualizarea pensiilor. Păi toată lumea știe, încă de la moartea lui Teo Peter, că, conform SOFA și acordurilor bilaterale, NICI UN  SOLDAT AMERICAN NU VA PLĂTI OALELE SPARTE ÎN ROMÂNIA. Cum să plătească ei tocmai acuma niște amărâte de boabe de grâu când viața unui om a rămas încă nedecontată? Hai să fim serioși, că doar MAPn-ul nici până acuma nu a plătit restanțele și furturile din drepturile pensionarilor militari deși le-au confiscat de ani de zile salariile compensatorii.Despre ce vorbim?
Dacă tot suntem la capitolul rateuri să nu uităm că pe lângă cele amintite mai sus, au mai avut loc și altele, cu ocazia desfășurării unor exerciții militare pe teritoriul României. Astfel, un militar a fost  grav rănit după o paraşutare nocturnă în judeţul Buzău, iar un microbuz în care se aflau oficiali NATO s-a răsturnat, tot pe raza judeţului Buzău. Așa că plimbarea tancurilor prin lanurile de porumb, grâu și floarea soarelui este.. floare la ureche.
IZi-le domnu Leș!!
PS: Dacă vor continua așa, mâine-poimâine profesioniștii americani vor ajunge din Câmpia Dunării în Câmpia Volgăi iar reprezentanții noștri vor ieși și vor anunța că au înființat o comisie care va analiza situația. Și așa dracu știe ce se întâmplă prin spațiul aerian, acolo unde nu există culturi și și nici localnici să le strige ”bă specialiștii lu pește, vedeți că ați intrat în porumb”. Acolo sus, când îi interceptează câte un Suhoy, se plâng forurilor internaționale că sunt amenințați și stresați de ruși. Aici sunt stresați de țăranii români.


 adev.ro/pteg2bhttps://adevarul.ro/news/eveniment/achizitia-corvetelor-moderne-fortele-navale-blocheaza-nou-1_5d0b8d76892c0bb0c6961bad/index.html
https://adevarul.ro/locale/slobozia/video-militarii-participau-exercitiu-nato-gresit-coordonatele-patruns-ogor-privat-fetesti-au-intrat-tancurile-porumb-1_5d0bb058892c0bb0c69713e6/index.html
https://adevarul.ro/news/eveniment/a-fost-demis-andrei-ignat-pus-frana-contractului-corvete-1_5cfd2b94892c0bb0c62d4d89/index.html

Rateuri leșinate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.