marți, 5 septembrie 2017

Campionii absurdului


hagi tudose
Doi oameni de stat, doi oameni care la această oră se află în fruntea instituțiilor care reprezintă statul român, respectiv Președinția și Guvernul, concret domnii Iohannis și Tudose au făcut niște declarații care  nu doar că le contrazic propriile principii și credințe dar îi aruncă în ridicol.
Regretul unui ”norocos”
Primul,  domnul Iohannis, ”patriotul” Iohannis, cel care a vândut tot ce se putea vinde pentru a-și atinge scopurile și a se menține la putere,  inclusiv securitatea și independența țării, a declarat cu ocazia întâlnirii cu unele promoții ale liceului Brukenthal la Sibiu, că ”constată cu regret” că ne pleacă copii din țară. Oameni buni, dacă această declarație ar fi făcut-o bătrânii rămași singuri să vadă de nepoți și cimitire, sau un părinte al cărui unic copil ar fi plecat să spele  izmene de lorzi prin Anglia, sau să culeagă căpșuni prin Spania,aș fi înțeles l-aș fi compătimit,  dar când acest ”regret” este afișat de unul care nu a făcut copii ca să își poată clădi cariera(conform propriei declarații) și a mai și intermediat vânzarea de copii către alte state, asta mi se pare cea mai mare nesimțire a secolului, o lipsă de bun simț care depășește orice limită. Personal sunt   oripilat de cinismul și tupeul pe care îl are acest personaj care efectiv își bate joc de toți,  crezând că își poate permite orice de la înălțimea funcției pe care o deține. Și totuși nimeni nu sesizează și nu îl trage de mânecă pe individ. Oare să fi ajuns românii chiar așa de jos încât să nu mai perceapă aceste aberații, sau pur și simplu a devenit la fel de nesimțit încât nu îl mai ating ?
Revolta unui ”jignit”
Al doilea personaj, domnul prim ministru Tudose, pe 25 August  plângea și el cu lacrimi de crocodil pe umerii celor pe care îi despoaie și cărora suptordonata sa de la Ministerul Muncii le îngheață pensiile și sângele în vine cu propunerile sale. Ce spune domnul Tudose? Păi spune cam așa : ”Un general de 94 de ani care a luptat în război (…) are pensie 10% față de un colonel care a ieșit la pensie la 45 de ani. Mie nu mi se pare absolut deloc drept, ci dimpotrivă, e nu jignitor, e revoltător”. Da domnule prim-papagal, este revoltător. Și știți de ce se întâmplă așa? Din cauza unor vuvuzele ca doamna de la Ministerul Muncii,  CARE SE BAGĂ UNDE NU ÎI FIERBE OALA, EA NEFIIND NICI MINISTRUL APĂRĂRII ȘI NICI MINISTRU DE FINANȚE CA SĂ O INTERESEZE PENSIILE MILITARE, doamnă care elimină singurul articol care făcea din Legea 223 o adevărată lege a pensiilor militare, respectiv  art 60, care susținea ACTUALIZAREA pensiilor rezerviștilor cu creșterea salariilor activilor. Numai așa, prin aplicarea acestui articol se pot evita situațiile REVOLTĂTOARE în care un plutonier major   ieșit la pensie în 2017 are o pensie mai mare ca a unui general  veteran de război pensionat în 1957. Dacă s-ar menține și aplica articolul care susține actualizarea pensiilor militarilor la salariile activilor, astfel de aberații și anomalii sesizate   și care l-au revoltat pe hagi Tudose, nu ar mai exista.  Dar ele există pentru că există anormali și anomalii  și printre membrii cabinetului, care propun legi tâmpite și mai există și  alți anormali care  după ce le aprobă se întreabă revoltați cum este posibil așa ceva. Domnule prim-anormal, înainte de a exprima  acea stare de revoltă, oare v-ați întrebat care este cauza ei? Dacă da, la ce concluzie ați ajuns ? Dacă nu, de ce? Dacă dumneavoastră considerați că e jignitor ca un general de 94 de ani  să aibă pensia mai mică decât un colonel ieșit la pensie în 2017, ia spuneți cum o să vă simțiți peste 5 ani, când un colonel ieșit la pensie în 2005 va avea pensia mai mică decât a unui maior ieșit la pensie în 2022? Cine credeți că s-a făcut și se va face vinovat de toate aceste anomalii și situații revoltătoare, jignitoare chiar, la adresa militarilor?  Ia puneți mână și gândiți, că nu doare și veți constata că cei care duc la aceste anomalii și nedreptăți revoltătoare sunt nimeni alții decât membrii cabinetului dumneavoastră iar cei care au făcut legile până acum sunt nimeni alții decât colegii  colegilor dumneavoastră de cabinet. Să auzim de demisie!
Apropo, nea Tudose, ți-ai făcut obiceiul să îi iei la mișto pe toți membrii cabinetului, când e presa prin zonă, ca să arăți cât ești dă dăștept. Ia vezi, ședința următoare fă un pic mișto de propria persoană că merită, zău așa ! Zii ceva cu mersul la râme la Roșia Montana, că nu mai are Liviu cu ce merge la pescuit.

Ei, cum să progresăm, când la conducerea țării se află papagali care nici măcar nu gândesc înainte de a deschide gura și nu realizează cât de ridicoli sunt ?

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/tudose-despre-legea-pensiilor-un-general-de-94-de-ani-care-a-luptat-in-razboi-are-pensie-10-fata-de-un-colonel-care-a-iesit-la-pensie-la-45-de-ani-637464.html

Campionii absurdului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.