marți, 21 februarie 2017

România rezistă


Iohannis pe partie
Holzindustrie Schweighofer rezistă
Mare găselniţă, un nou slogan face furori în România. După „jos comunismul”, „nu ne vindem ţara”, „mai bine golan decât comunist”„dreptate şi adevăr”,”păcat, păcat de sângele vărsat”, în România se poartă rezistenţa. Ultimele demonstraţii, pe lângă spectacolele de umbre şi lumini, cu „zeci de mii„ de protestatari spontani ca  avorturile de pe vremea lui Ceauşescu,  care fără să se cunoască, fără să discute unul cu altul, fără să fie organizaţi sau conduşi de cineva, într-o psihoză neelucidată, dar explicabilă, formează într-o anumită zi la o anumită oră un tricolor  în piaţa Victoria, au adus şi un nou slogan, e adevărat, mai recent, nu de la început, un alt slogan care va rămâne în istorie: „REZISTĂM”. Mesajul este deja internaţional a ajuns, purtat de „oameni de bine” şi prin media şi chiar parlamentul european, iar mai nou şi pe pârtiile de schi de pe vârful Şureanu. E adevărat, fotografia  cu mesajul nu a rezistat prea mult pe facebook, pentru că nişte oameni fără minte s-au apucat să afle ei cu cine se afişa preşedintele României atât de îngrijorat pe pârtie şi, surpriză, îngrijorarea era justificată, unul din cei care îi mişcaseră gura preşedintelui până la urechi era un ceva prin firma aia austriacă  de dragul, (unii spun la îndemnul) căreia respinsese domnul Iohannis codul silvic. Ciudat, după deconspirarea identităţii personajului  lângă care domnul Iohannis se „îngrijora” cu gura până la urechi, ca în seara în care ieşise la proteste, fotografia nu a mai rezistat pe pagina celei care o postase cu mândrie cu mesajul, „rezistăm”. Da, dar Holzindustrie rezistă. Ghinion.
FDGR rezistă
Dacă tot vorbim despre domnul Iohannis, uite că nu mai târziu de  Miercuri seara,  pe postul B1 Tv, fost prezidenţial, actualmente post de opoziţie, opoziţie la tot ce nu are legătură cu Băsescu, domnul Silviu  Mănăstire, cel care combate atât de feroce dar uneori mai şmechereşte, descoperise apa caldă. Făcuse clăbuci domnul Mănăstire  şi îl descoperise pe domnul Golban şi afacerea clădirilor retrocedate de primăria Sibiu şi alte primării, Forumului Democrat al  Germanilor din România, ca moştenitoare a fostei organizaţii fasciste Grupului Etnic German. Că un judecător  dăduse o decizie  prin care declarase  FDGR ca succesoare şi moştenitoare a  GEG, se ştia şi se ştie de prin 2007. Pânăşi eu scrisesem un articol pe această temă,  prin 2014, când steaua lui Iohannis licărea la răsărit. Întrebam atunci, prevestind ce va fi azi, “Iohannis Uber alles?”
Ce nu a spus domnul Mănăstire, este că acelaşi FDGR, mergând pe stilul celui care i-a fost preşedinte, căruia nu i-a ajuns o casă, nu s-a mulţumit să ia numai bunurile fostei organizaţii naziste, el, forumul,  declarându-se moştenitorul tuturor organizaţiilor teutonilor  care au păscut iarbă prin România, revendicând, cerând şi obţinând în instanţe bunuri imobile  pe care nici o altă asociaţie din România nu le are. Verificaţi de exemplu dosarul 8936/306/2008 şi decizia finală prin care completul C10 Civil admite acţiunea formulată de reclamantul Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu  şi constată că reclamantul este succesorul în drepturi al fostei Asociaţii pentru Înfiinţarea şi Întreţinerea Căminului Femeiesc Evanghelic German din Sibiu. Ca şi în cazul GEG, FDGR se judeca cu primăria Sibiu reprezentată de domnul Iohannis care era şi reprezentant  al FDGR al cărui preşedinte era (perioada 2002-2013), deci practic se judeca el cu el. Ca şi în cazul GEG, juriştii primăriei au făcut figuraţie, în multe cazuri nici măcar act de prezenţă la procese şi astfel FDGR a primit ce a cerut. Este ciudat că unele din casele moştenite de FDGR de la GEG  erau  ale evreilor  deportaţi sau chiar eliminaţi cu ajutorul GEG şi totuşi moştenitorii foştilor proprietari evrei nu le-au revendicat mai ales după ce au aflat pe mâna cui au ajuns. Oare pe evrei nu îi mai interesează aceste imobile, sau cumva, atâta vreme cât nu mai sunt ale statului român nu îi mai interesează să le revendice? Totul de la români, nimic de la germani.  Ghinion.
Justiţia rezistă
Pe un alt canal tv acum câteva seri era adus în faţă şi frecat cu leşie, un procuror DNA de la Ploieşti, filială de suflet a doamnei Kovesi, unde se judecă toate dosarele grele,  pentru că acolo procurorii “fac o echipă foarte bună, profesioniști, își prioritizează activitățile, colaborează foarte bine și cu celelalte instituții și care se implică în mod activ…”  Însă dintr-o înregistrare  pusă la dispoziţia presei, se demonstrează ce anume apreciază domna Kovesi la colegii de la Ploieşti. Unul  din procurorii atât de lăudaţi de doamna Kovesi , nu îi dau numele ca să nu fie luat drept exemplu, discută telefonic cu soţia unui inculpat al unui dosar DNA şi o învaţă pe doamna,  mascat, ce să facă soţul ca să câştige procesul, pe scurt, să  încerce să se împace cu  partea adversă, sau să facă plângere penală împotriva unei “zdrenţe” de procuror care nu dădea sentinţe cum trebuie. Domnul procuror cu gura lui spune clar şi răspicat că alţi procurori, nu el, bineînţeles, sunt corupţi şi fac jocul unor infractori măsluind dosare şi procese.
Păi dacă o altă persoană, indiferent din ce domeniu ar fi spus asta, doamna Kovesi, domnul  Lazăr, CSM-ul, Cotroceniul şi mai ştiu eu ce alte instituţii sau persoane sus puse, ar fi sărit în aer, că este atacată justiţia, că se urmăreşte decredibilizarea sistemului bla bla bla, dar acuma, nu iese nimeni pe post să se pronunţe, toată protipendada aşteaptă să teaca iufa, să uite românul şi probabil la contrapartidă se vor mai arunca nişte dosare sau va mai lua foc ceva pe undeva. Ghinion.
Oprea rezistă
Recent, Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (Secția Penală) au deschis un dosar penal privind modul în care au fost făcute, de către procuratura militară, cercetările privind nişte activităţi nu tocmai curate ale fostului Ministru al Apărării şi apoi viceprim-ministru Gabriel Oprea, împreună cu domnul  general Hăpău, fost şef al DGIA. Pe scurt, cei doi folosiseră tehnica de interceptare a armatei, mascat, într-o aşa zisă aplicaţie, pentru a intercepta nişte polioticieni pe undeva prin Bragadir. Trecând peste faptul că se comisese un abuz în serviciu (care însă este dezincriminat şi nu va mai face obiectul unei condamnări, pentru că nu s-au înregistrat pagube peste 200000 lei)  fapta se constituie în ceva mult mai grav, deoarece armata prin personal şi tehnică a fost folosită în jocuri politice. Acuma, hai să fim serioşi, domnul Oprea nu este la prima abatere de genul ăsta, este ştiut de exemplu că a fost la Timişoara cu elicopterul armatei, pentru a participa la  Conferinţa Judeţeană a UNPR. Bineînţeles că cu aceeaşi ocazie a făcut o vizită la o unitate militară, dar asta aşa, pentru acoperire. Toate astea se ştiu, şi nu de azi de ieri şi totuşi Oprea rezistă şi pe lângă el, toţi cei plantaţi, infiltraţi, folosiţi, promovaţi, doctoraţi de el prin armată, servicii sau partide politice. Ghinion.
SRI rezistă
După dezvăluirile lui Ghiţă, unii spun că făcute din ordinul lui Iohannis, ca să scape de Coldea, dar prea e tras de păr, se părea că SRI va intra în dizgraţia cel puţin a cetăţenilor şi că domnul Helvig va fi nevoit să dea explicaţii şi eventual să îşi dea şi demisia. A urmat bâlba cu informările din Piaţa Victoriei şi colaborarea dintre MI şi SRI şi toată lumea se pregătea să aprindă o lumânare pe culcuşul lui Helvig.  Etee.. pârţ. Domnul Helvig a venit cu două valize cu “dosare” dosare care au avut darul să blocheze toate telefoanele şi sistemele de înregistrare-interceptare din Parlament, ca să nu afle nimeni, cum îi ceartă domnul Helvig  pe membrii comisiei parlamentare. După ce i-a muştruluit şi le-a adus aminte că dacă nu dădea el avizul nici unul din ei nu ajungea nici parlamentar, nici membru al comisiei şi nici acoperit, domnul Helvig a ieşi în faţa reprezentanţilor presei, o presă la fel de acoperită ca şi comisia, care şi ea a avut grijă să nu îl supere şi să nu pună întrebări supărătoare, ca să nu îşi piardă pâinea. Şi uite aşa serviciile au rămas cu imaginea nepătată, Coldea cică ar fi demis dar de fapt şi-a schimbat doar maşina, programul de lucru,  poarta de intrare şi ieşire de la serviciu şi biroul. Ghinion.
Păi în condiţiile astea, dacă Holzindustrie rezistă, Codruţa rezistă, Coldea rezistă, FDGR rezistă, protestatarii rezistă din ce în ce mai frumos şi mai artistic, concurând chiar la o nominalizare la Bollywood,Oprea şi toate cârtiţele lui din sistem rezistă,  nu putem decât să ne bucurăm :  România rezistă.
Nu mai contează că nu mai avem armată, că americanii mai au un pic şi îşi mută toată tehnica la noi, că serviciile secrete germane, franceze, ruseşti, evreieşti şi americane se bat pe conducerea serviciilor secrete româneşti, că firmele germane fac concurennţă celor americane pentru supremaţia asupra tehnicii militare  cu care să doteze comandamentele multinaţionale din România, nici că nu mai avem practic nici o ramură industrială cu care să putem ieşi pe piaţa externă, că ne înglodăm în datorii  şi că orice portar de ambasadă poate chema la ordin un  ministru, un senator, nu mai contează nici că în curând nu vom mai avea nici ce vinde, nici ce fura din ţara asta, România rezistă, aş putea spune că cea din Piaţa Victoriei chiar jubilează.

UPDATE16.02.2016 :Iohannis a promulgat bugetul e adevărat scremut, cu sângerări,cu regrete eterne,  dar l-a promulgat, nu fără a cere guvernului 3 lucruri : responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate. De ce de trei ori? Simplu, lui trebuie să îi spui de trei ori, pas cu pas,  ca să priceapă şi crede că toţi sunt la fel. Imediat, blonda de serviciu de la PNL, Mioara Raluca, a preluat termenul şi a spus că actul domnului preşedinte este un act de responsabilitate. Vaaaaaai, doamnă, nu vă credeam aşa de subtilă.  Aţi vrut să spuneţi cumva că amânările de până acuma, începând cu numirea premierului până la promulgarea bugetului au fost acte de iresponsabilitate? Gura linguşitorului adevăr grăieşte…

http://portal.just.ro/306/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30600000000028242&id_inst=306
http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/06/06/iohannis-uber-alles-7084
http://ziaruldevalcea.ro/2017/02/15/procuror-dna-despre-procurorul-general-e-o-zdreanta-reactia-lui-augustin-lazar-ancheta-disciplinara-si-extinderea-cercetarilor-video/
http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/exclusiv–%E2%80%9Ewatergate-de-romania%E2%80%9C–spionii-lui-gabriel-oprea-au-interceptat-politicieni-440903
România rezistă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.