joi, 16 februarie 2017

Proteste pas cu pas


nerro
Suntem în cea de-a zecea zi de proteste. Acum nici nu mai ştiu de ce mai stă lumea în piaţă, probabil că din obişnuinţă. Când au început protestele spuneau că ies aşa de flori de măr, că nu sunt aduşi de nimeni nici împinşi de la spate, nici plătiţi. Apoi după noaptea minţii lui Dragnea , cea cu ordonanţa, au spus că ies pentru anularea ordonanţei. După anularea ordonanţei au spus că protestează pentru demisia lui Ioardache. Acum, după demisia lui Iordache şi după ce CCR a descoperit, cu toată zbaterea doamnei Livia Stanciu plombată acolo ca să ştie lumea ce vrea domnul Iohannis, că nu există nici o incompatibilitate între instituţii iar guvernul a acţionat legal, unii nu renunţă şi cer acum demisia guvernului, apoi probabil vor cere demisia parlamentului, apoi demisia  PSD-ului, apoi demisia (dacă nu şi emigrarea, dispariţia sau poate chiar moartea)  tuturor celor care nu gândesc ca ei. Asta este ceea ce se numeşte proteste pas cu pas.
Să fiu sincer, având un mentor ca cel care a ieşit în stradă să le insufle simţul civic, reacţia nu mă miră, pentru că  farul călăuzitor s-a specializat în mesaje  mai schimbătoare decât  vremea din zilele astea. Nu a trecut mult timp de când domnul Iohannis spunea că nu vrea  graţiere. După vizita la Luxemburg şi întâlnirea cu şefii CEDO, declara însă că nu vede nici o problemă în luarea unor măsuri juridice, incluzând graţierea.  Primul pas. A urmat al doilea, odată cu seara în care au apărut acte de violenţă în Victoria. Supărat că provocatorii nu şi-au dus misiunea până la capăt, iar jandarmii au reuşit să îi ridice fără excese inutile, ca  în Ianuarie 2012, domnul preşedinte a tunat a doua zi împotriva Ministerului de Interne  care nu a reuşit să prevină acţiunea câtorva tembeli deşi SRI-ul trimisese un SMS unui jandarm, să îl anunţe că vin şi nişte ultraşi prin zonă. Istericalele domnului Preşedinte au fost luate în serios şi ditamai comisia  Parlamentară responsabilă cu activitatea SRI, s-a pornit să cerceteze cazul. Şi aşa cum era de aşteptat, comisia a ajuns la concluzia că între cele două instituţii există o colaborare exemplară. Şi cum să nu fie aşa? SRI-ul s-a făcut că îi anunţă pe jandarmi că le vin nişte provocatori, iar jandarmi s-au făcut că nu ştiu ai cui sunt şi de ce au fost trimişi acolo.
Între timp domnul Iohannis a mai făcut o vizită afară,  tocmai prin Malta,unde a abordat subiectul protestelor, unde „românii lui” se manifestau plenar şi ce credeţi că spune? Păi din nou dă cu stângul în dreptul pentru că aici spune că nu au avut loc incidente, decât ceva minor, că protestele au fost foarte calme şi civilizate. Păi atunci de ce a cerut demisia ministrului de interne?Doar aşa ca să întărâte lumea, să toarne gaz peste foc şi să inflameze opinia publică? Acum după ce CCR  i-a tăiat macaroana ce mai scoate pe piaţă? Nu vă speriaţi, imaginaţie are, tupeu cât cuprinde, iar de mijloace ce să mai vorbim. Chiar dacă au căzut Coldea şi Stanciu, Kovesi încă mai dă din picioare iar Helvig parcă niciodată nu a fost mai obedient. Apropo de Helvig, în care stat, şeful serviciului secret ar mai fi rămas în funcţie după ce mâna lui dreaptă a fost găsită cu ocaua mică ? Nu mai aşteptaţi răspunsul.
Să nu uit, m-a înduioşat până la lacrimi declaraţia domnului preşedinte, cum că toţi cei cu care a vorbit în Malta, ( mă întreb câţi au fost pentru că din unele imagini de la întâlniri oficiale nimeni nu vorbea cu el) au vrut să ştie DE LA EL ce se întâmplă în România. Cine a spus că preşedintele nostru nu e glumeţ? Dar lacrimile mi-au izvorât mai ceva ca din icoanele cu Arsenie Boca când am citit că „toți ar regreta profund dacă România ar face pași care ar îndepărta-o de la statul de drept” . Bineînţeles că pentru toţi, statul de drept este domnul Iohannis, chiar dacă nu a spus-o,  e mai mult decât evident că la asta s-au gândit cei cu care spune că a discutat domnul Iohannis. Ştiindu-l vorbăreţ, mă întreb când au mai avut timp şi ei să vorbească. Oricum este pur şi simplu înduioşătoare grija “prietenilor europeni” pentru omul de rând, aceiaşi europeni   care ne-au impus “privatizările” şi apoi ne-au întins o mână de ajutor plină de dobânzi. Fac listă cu cei care vor să le pupe mâna, că la pupat curul nu mai sunt locuri.
laura-jigău-3
Şi pentru că tot vorbeam de mijloace, la protestele astea de la Victoria se spune că lovitura de imagine au dat-o patrupezii.  Trec peste chestia cu plata, pentru că nu vreau să cred că au fost oameni care au cerut bani şi pentru câinii cu care au fost la proteste, dar oricum nu văd de ce se face atâta caz.
negru-de-suparare
Păi când Nerro al meu participa la proteste, cei care acum se dau vedete urlau la lună, sau rodeau papucii. Iar Nerro nu ar fi primit nici măcar o scoarţă de pâine ca să vină la proteste. Până şi el avea mândria lui. Cine îl cunoaşte poate să confirme.
olivia-luiza-fărtăeș
Bine că au dispărut maidanezii că unii s-ar fi îmbogăţit în 10 zile de proteste mai rău decât hingherii care azi îi prindeau şi a doua zi le dădeau drumul ca să poată să îi mai prindă odată în ziua următoare şi tot aşa. Când e vorba să facă bani fără să muncească şi să înşele, românul nu are limite. Oricum, nimeni nu mai are timp de guvernat sau de muncit, toată lumea e prinsă în lupta de clasă. Unele posturi de radio fac audienţă şi rating din emisiuni în care întreabă cine cu cine s-a mai certat de când cu protestele. La mare preţ sunt certurile în familie. Doamne, ce jos am ajuns!


http://videonews.antena3.ro/video/sanatate/jandarmul-care-a-rupt-piciorul-unui-protestatar-condamnat-o6EQK8rjJYO.html
http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-anun-a-ce-le-a-spus-liderilor-europeni-despre-protestele-de-strada_1177744.html

Proteste pas cu pas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.