marți, 31 ianuarie 2017

Se protestă şi la Craiova


ora 16.55.P129467217 trecute fix.
Duminică 29.01.2017, conform planificării, „întreaga ţară” a ieşit să protesteze împotriva proiectelor de ordonanţă privind legea graţierii şi codurile, penal şi de procedură penală. Cum domnul Preşedinte nu mai poate să iasă în stradă pentru că a fost urecheat la CEDO şi nevoit să îşi revizuiască atitudinea faţă de Graţiela,  măgăreaţa a căzut în spinarea lui Nicuşor Dan şi a ortacilor lui ca şi a celor care încă mai susţin pe faţă, dar pe întuneric, ambiţiile Mutului. De ce spun pe întuneric?  Pentru că în mod ciudat mai toate  protestele din Duminica aceasta au fost programate după ora 17, când stă să se crape de seară, iar participanţii nu mai pot fi văzuţi şi nici identificaţi aşa uşor şi când orice „mână criminală” poate da cu piciorul în găleata cu lapte dând vina pe contrarevoluţionari. Nu e prost valahul, mai ales că televizuinile de ştir acuma dau cu brechinuzul pe ecran arătând că ţara e în fierbere, nu mai dorm românii de de grija proiectelor. De ce nu or fi protestat ei mai pe la prânz când era gerul mai moale şi lumină măi frate, să vadă tot boborul cine, dar mai ales câţi, protestează?
Dar să vedem cum fu la Craiova. Anunţată pe Facebook pe o pagină care nu se ştie cui aparţine, pentru că nici o persoană nu vrea să îşi asume paternitatea  unei iniţiative care se proclamă democratică şi corectă,  adunarea  pentru proteste fu  programată la ora 17 punct. Foarte puţine persoane comentează pe postarea respectivă, sunt preluate şi postate opinii de pe alte pagini, cei mai „activi” fiind domnii Dan Tapalagă şi Corupţia Ucide. Bănuiesc că cel care se intitulează „Corupţia ucide” este de origine indiană, că numai urmaşii lui Raj Kapour,  de la Articolul 420 încoace se numesc Manix, Winetu, Apolo 11, Obama, Mercedes, Suzuchi, sau, mai nou,  Corupţia ucide.
proteste CraiovaGratiere 2
M-am dus şi eu la locul faptei ca orice cetăţean interesat de opinia concetăţenilor şi soarta naţiunii carevasăzică. La 17 trecute fix la locul menţionat nu se afla nimeni, adică nici un protestatar, doar oameni făcându-şi plimbarea de Duminică. Ba, să nu mint, undeva în colţul prefecturii erau câţiva jandarmi echipaţi regulamentar şi lângă ei, nişte cetăţeni pajnici, cam 5-6, care discutau probabil despre paralelismul şinelor de cale ferată şi influenţa lui  asupra menstruaţiei la raţele sălbatice(sau cele de la Cotroceni). Din când în când tinerii,  îmbrăcaţi sărăcăcios, dar gros, aruncau pe rând ochiade la cei care se opreau în zona faptei încercând probabil să vadă dacă aceştia puteau aduce ceva nou teoriei pe care o dezbăteau la foc mic. Să nu creadă cineva că aceştia ar fi fost cumva persoane din servicii sau structuri de represiune, acoperite, Doamne fereşte, am văzut cu ochii mei, nu aveau nimic pe cap. În cap nu am avut cum să verific. După trecerea sfertului academic prin piaţa prefecturii au început să se oprească câte 2-3 trecători care se salutau timid privind în jur, spunându-şi „suntem mai puţini ca date trecută”. La început nimeni nu avea la el nimic care să facă din el un vajnic protestatar, dar apoi, când s-au mai înmulţit şi s-a mai întunecat au început să apară afişele sau mesajele pe hărtii A4 , cele mai multe cu trimiteri la Dragnea. După 17.30 , la apariţia camerelor tv(  am văzut acolo pe cei de la Digi 24), pe grupuri mici de 7-10 persoane,  a început să se scandeze ceva despre democraţie, nu ştiu ce, că strigau mai mult pentru camere decât pentru ei sau cei din apropiere. Important este că microfoanele prindeau zgomotele, iar reporterii aveau ce relata de la faţa locului. Sunt convins că au fost reportaje „incendiare”.
ora 18.00 P129468518 şi un ciric
La ora 18 la proteste se strânseseră cam 100-150 de manifestanţi şi nu erau şanse să se adune mai mulţi pentru că cine trebuia să vină, venise. Discuţiile în cadrul bisericuţelor formate erau eterogene, plecând de la probleme de familie, hobby-uri, până la probleme de politică, dar nimeni nu dezbătea proiectele, dacă se discuta politică se discuta despre Dragnea, nu despre legi. Bineînţeles nici unul din participanţi nu era fan Dragnea, am văzut ceva penelişti de profesie, userişti de conjunctură dar şi masoni din convingere, deci lume colorată, dar toţi britanici,  cu volanul pe dreapta.
Nu am mai stat până la finalul programat, adică ora 21 pentru că ce era de văzut văzusem, pe oameni nu convingerile i-a scos în stradă, că dacă ar fi fost aşa ar fi fost mai uniţi şi mai interesaţi să discute despre proiectul în sine, nu despre  dosarele lui Dragnea. Oamenii însă veniseră chemaţi de o datorie, alta decât cetăţenească, cea de partid. Cum sunt apolitic, am ieşit din zonă ca să nu fiu asimilat volens-nolens, mai ales că un tataie cu părul alb şi cu un butoiaş  acoperit cu greu de brăcinari, aflat în interiorul patinoarului  din faţa statuii colegului lui Zgonea, uitând că „nepoţelul cu care -pasămite -venise pe acolo” era pe patinoar, fotografia de zor mulţimea adunată. Ce să îi faci, bătrâneţea bat-o vina, cu timpul uiţi de ce ai venit la patinoar.
Aşa se protestă la Craiova. Probabil la ora asta televiziunile se îngrămădesc să anunţe că au avut loc proteste masive în toată ţara. Singurul lucru masiv la Craiova a fost un câine adus de un protestatar, sau, cine ştie, de cineva care a auzit că data trecută la Bucureşti s-a plătit şi pentru câinii prezenţi,  şi crezând că se plăteşte per kilogram carne canină venise să ia toţi banii. Eu însă nu am văzut pe nimeni făcând liste sau împărţind ceva, nici măcar covrigi. Sau poate băieţii ăia de la început se ocupau de liste, cine ştie, că i-am pierdut din vedere. Sunt convins că ei nu.
protest la kg
Acuma, recunosc, mai veneam şi eu cu Nerro la proteste pe vremuri când era mai tinerel şi nu se speria de scandări şi făcea toţi banii zău aşa,  dar cât era Nerro, că doar îl ştiţi.Unii nu se mai satură frate, vor să ia ei tot.

https://www.facebook.com/events/1640562056248786/?active_tab=discussion

Se protestă şi la Craiova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.