vineri, 5 decembrie 2014

1 Decembrie 2014 la Craiova – sub semnul Unirii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La Craiova1 Decembrie s-a sărbătorit pe frig. De dimineaţă Pomii, iarba, maşinile drumurile erau de sticlă. Pe o aşa vreme numai nebunii îşi scoteau maşinile pe patinoar sau ar fi ieşit afară. Eu mi-am cerut scuze lui Nerro că nu îl pot lua cu mine şi am plecat în centru să îngheţ măcar doar eu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mă gândeam că săracii militari care participă la activităţile din centrul oraşului trebuie să fie bocnă, că la armată aşa e, executanţii vin cu cel puţin o oră înainte de a începe evenimentul.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Spre surprinderea mea, multă lume a venit să sărbătorească Ziua României, foarte multă comparativ cu ultimul eveniment organizat în faţa primăriei dar şi dacă luăm în calcul gerul de afară. Felicitări celor prezenţi. Activităţile, organizate ca de obicei în astfel de ocazii au început cu discursuri, depuneri de coroane. După ele, a urmat un scurt program de  mânuiri de armament, prezentat de un pluton de militari.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Exerciţiul în sine a fost unul să spunem obişnuit dar dacă ţinem cont de condiţiile în care a fost prezentat mă mir că nu a căzut nici o armă sau un deget ceva. Asta înseamnă să fii militar. După exerciţiul menţionat a urmat parada condusă de şeful de stat major al Brigăzii 2 Infanterie.
În fruntea celor care defilau pe jos s-a aflat colonelul Jianu Cătălin, comandantul B20 I cu oameni recent întorşi din Afganistan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A urmat defilarea tehnicii militare aparţinând atât armatei cât şi celor de la MI. Tehnica militarilor a fost condusă de col. Dan Ionescu, comandantul B 26 I. Apoi au urmat cei de la Jandarmi, SRI, Pompierii, trupe speciale.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
După încheierea activităţilor militare au urmat cele artistice, cu cântece populare, patriotice.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Am fost plăcut impresionat de prezenţa unui grup de tineri olteni şi moldoveni cu tricolorul pe faţă şi unirea în inimă care  au dansat şi jucat cum s-au priceput şi ei,  dar pe lângă mesajul pe care l-au transmis nu mai conta cum dădeau din picioare.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idealul unirii nu a secat nici în Craiova. Ar fi şi păcat, s-ar ridica Viteazul  Mihai din Turda şi ne-ar învinui că noi ne-am pierdut capul, nu el.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La activităţi nu a participat primăriţa Olguţa Vasilescu, neîntoarsă din Bruxelles unde se zbate pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală de către Craiova. Dar au lipsit ca şi în ultimele dăţi foştii colegi de guvernare, peneliştii de frunte ai judeţului care una spun şi alta fac. La tv vorbesc despre unire iar la activităţi strălucesc prin absenţă.De parcă cei veniţi acolo cu mic cu mare să înfrunte gerul sunt interesaţi de orgoliile mâncate de corupţie şi sete de înavuţire ale politicienilor. Frumos exemplu daţi stimaţi politicieni, indiferent de culoarea partidului. Ce aţi spune dacă aţi avea familiile  aşa cum procedaţi cu ţara ? Nu spun „aşa să vă ajute Dumnezeu”, că nu e creştinesc!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dar ce nu fac politicienii, fac militarii. După activităţile din centrul Craiovei, la Cercul Militar s-au întâlnit rezerviştii militari din municipiul Craiova, reprezentanţi ai asociaţiilor de rezervişti fără discriminare. Au fost acolo reprezentanţi ai SCMD, ANCMRR, ROMIL, veterani de război, avându-l ca invitat şi pe comandantul Garnizoanei, col Dr Dorin Blaiu. A fost o întâlnire între foşti camarazi care au ştiut să treacă peste orgoliile care animă spiritele conducătorilor la nivel naţional şi au realizat că numai unirea face puterea. Felicitări şi iniţiatorilor activităţii rezerviştilor, preşedinţii  SCMD Craiova şi ROMIL.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
E timpul ca cineva, o personalitate militară, neangajată politic, netulburată de animozităţi, neinfluenţată de falşi sfătuitori, „profesionişţi în manipulare şi dezinformare”, să ia taurul de coarne şi să formeze o Uniune Naţională a Asociaţiilor Militarilor, rezervişti şi activi, care să se ocupe cu adevărat de problemele, legile şi drepturile militarilor, nu de sarcinile de partid, nu de sprijinirea candidaţilor „independenţi” din serviciile de informaţii sau de aiurea, nu de prostirea militarilor şi nici de pupatul tălpilor unor canachei, lachei şi branconeri care se întreabă cum se leagă şireturile la cizmă. Se aude?
Cam asta a fost Ziua Naţională 2014 la Craiova.

1 Decembrie 2014 la Craiova – sub semnul Unirii

Un comentariu:

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.