sâmbătă, 27 octombrie 2012

Stângul pe tobă, domnule ministru !



Domnule ministru Corneliu Dobriţoiu,
Încă un pas şi trece acest mandat în care foarte multă lume din branşa militarilor şi-a pus speranţele. Aş minţi dacă nu aş recunoaşte că mă număr printre ei. V-am promis în unul din  interviurile luate, că vă voi deranja şi atunci când lucrurile  vor şchiopăta şi m-am ţinut de cuvânt, chiar dacă am făcut-o mai puţin vizibil. A venit timpul să o fac şi public pentru că au mai rămas puţine zile şi dacă nu se iau unele măsuri reparatorii care stau în puterea dumneavoastră ca ministru, fără fonduri de la guvern,   riscă să se lipească pe mandatul dumneavoastră o performanţă deloc măgulitoare.
Am sesizat în aceste luni în care v-am urmărit activitatea cum nu am făcut-o nici când activam, că oricât de multe ai vrea să faci, la modul general vorbind, dacă nu ai lângă tine oameni care să meargă pe aceeaşi linie, degeaba  încerci să faci, vei fi deviat, minţit, consiliat prost, sau chiar pur şi simplu ignorat. Asta se întâmplă cu toţi cei care, chiar animaţi de intenţii bune, intră într-un mediu în care nu sunt  doriţi. Cam şa ceva aţi păţit şi dumneavoastră. O parte din probe vor urma în acest material. Altele v-au fost deja aduse la cunoştinţă, aţi încercat să le rezolvaţi, dar cei care trebuiau să pună în aplicare ordinele se fac că au uitat sau aşteaptă să se termine mandatul şi să rupă ordinele pentru a apăra nişte interese meschine.
 Am să vă explic aici unele –eu le consider anomalii- care practic produc discriminări în cadrul unei instituţii care se caracterizează sau ar trebui să se caracterizeze prin rigurozitate, claritate, respectarea legilor şi principiilor  de drept umanitar internaţional ale căror prime litere le-am desluşit în armată. Se pare însă că la anumite nivele în cadrul structurilor ministerului, nu toţi subordonaţii sau şefii şi şefuţii care ar trebui să facă roţile să se mişte, au înţeles (sau au înţeles şi nu le convine) modul dumneavoastră de a gândi şi de a vedea rostul armatei şi al militarilor. Poate au mai rămas prin scaunele unor unităţi, direcţii categorii de arme, adepţi ai principiului „ las-o bă că merge-aşa„ oameni care se laudă şi se „ mobilizează” cu dictonul „ lasă bă, că miniştri din ăştia am mai fumat eu câţiva. Ei se schimbă, eu am rămas.”Şi odată cu ei au rămas şi s-au perpetuat şi proastele obiceiuri de a îşi bate joc de oameni, de a nu rezolva problemele pentru care sunt plătiţi, de a se face că lucrează. Pentru unele ordine, legi,  regulamente pe care le-aţi găsit şi nu aţi avut timp nici măcar să le citiţi în acest scurt interval, nu am a vă imputa nimic dumneavoastră personal. Poate doar celor care le-au întocmit fără să gândească. Nu am să vă reproşez nici ceea ce aţi fi vrut să faceţi dar nu aţi avut timp sau nu aţi fost lăsat.
Încerc însă să vă reamintesc unele probleme care vi s-au adus la cunoştinţă şi aţi promis să le reparaţi, dar observ că reparaţia aşteptată nu aduce nimic nou, dimpotrivă este şi mai aberantă. Mă refer aici la proiectul noului Regulament de funcţionare al Cercurilor Militare, ale căror prevederi nu numai că păstrează discriminarea veche dar mai mult, alătură activităţile sindicale celor cu caracter şovin, rasist, sau contrare bunelor moravuri, sau le confundă cu activităţile politice. Domnule ministru, dacă acest regulament va ieşi de sub tipar sub forma aceasta, purtând semnătura dumneavoastră, îndrăznesc să afirm că vă apropiaţi de Boc în ceea ce priveşte „atenţia” faţă de armată sau rezerviştii militari.
Mai mult nu mai comentez, vă expun mai jos câteva cazuri spre meditaţie, cu rugămintea să încercaţi să vă aplecaţi asupra lor şi dacă se poate să cereţi rezolvarea lor în timp util, cu verificarea executării ordinului, pentru că dacă lăsaţi după  unii responsabili, se vor mai schimba câţiva miniştri până la executare.
Continuarea aici:


Stângul pe tobă, domnule ministru !

15 comentarii:

  1. Alo, nene! Desteptarea!!! Eu credeam ca il intrebi pe ministru de pensii nu de regulamentul cercurilor militare. Si apoi, cine esti mataluta sa-l iei la rost pe ministru? Oti fi ciocnit valizele in gara? Da' nici atunci nu se cade sa-l iei la rost pe un ministru. Oleaca de decenta, neica. Ca doar n-oi fi matale buricu-pamantului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ca credeai ! Nu-ti pierde speranta ! Adica, cum ar veni, daca il intreba de pensii, atunci parca-parca ai mai fi acceptat ideea, insa asa, pe tema cercurilor militare, ciocul mic !
      In alta ordine, sa inteleg ca numai un buric al pamantului ar putea sa se ia de un ministru, care, mai ales in Romania, e un fel de Zeu ! Altcineva nici vorba, pentru ca un ministru e ministru de ministru bre, chiar si-n curul gol !
      Si alta ordine de idei: mie mi se pare ca s-a luat de ministru corect, adica exact acolo unde are competente depline de a repara un lucru botzit cu buna stiinta de altii !
      Mai mult, ar fi trebuit sa-i ceara ministrului, in calitate de ziarist, sa declare public cine e Gigi contra care face spume cand aude de sindicalistii militari ! Asta, daca este intradevar ministru si are sange in instalatie !

      De pensii ce sa-l intrebe pe ministru, ca treaba-i clara. Intreaba-ma pe mine, ca stiu toate raspunsurile, dar nu aici pentru ca risc sa fiu bagat urgent la SPAM !

      Ștergere
  2. Alo , nene matale altceva in afara de pensii mai stii ? Parca strigai ca nu pensia te intereseaza ci principiile. Si daca ai citi cu atentie ai vedea ca eu ii semnalez domnului ministru niste aspecte cam neconforme cu principiile pe cere le apara . Sau nu este voie? Unde ai vazut dumneata ca l-am luat la rost ? Dar talica cine ai fi sa ma iei la rost pe mine ? Eu cel putin ma semnez cand " il iau la rost " pe domnul ministru. Tu cand ma iei la rost pe mine nu ai curaj sa spui cine esti ? Viteazule!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Marian.Cel/cei care a/au introdus sintagma "sindicat" a/au vrut sa arate ca nu face/fac discriminare,ca apoi sa continue cu "...............declarate potrivit legii, după caz, ca fiind de utilitate publică, cu respectarea dispoziţiilor legale in vigoare."si cum se zice la mine in Teleorman, a dat cu mucii-n fasole. Tot necazul de aici vine. Juristii din DLAJ (daca s-o mai numi asa directia) nu au citit si nu au coroborat toate legile, legate de sindicate si ca atare ori nu stiu, ori nu au curajul sa scoata sintagma "de utilitate publica".Ei se prevalaza de faptul ca "ei dau punct de vedere",iar decidentul ia hotararea, adica vezi doamne ei nu iau o hotarare, cu alte cuvinte conform bancului "patricipam dar nu ne bagam". Aici toata discutia se rezuma la acel/acei jurist/juristi militari din directia amintita mai sus, care nu vrea/nu vor sa inteleaga ca legile actuale nu interzic membrilor sindicatului sa foloseasca spatiile cercurilor militare.Pe langa argumentele tale mai am unul.Celelate sindicate din invatamant sanatate etc,de ce folosesc spatiile din structura ministerelor respective?.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragose, acei meseriasi din DLAJ sunt in mare parte copii de cadre militare cu grade mari pe umar , absolventi de Spiru Haret sau UnivesrsitateA Bio.. samsing care fac doar ce li se scpune. Multi dintre ei nu stiu nici macar sa mute virgula, si ai sa te convingi in materialul urmator cum interpreteaza un articol de lege , un ditamai generalul jurist. Atunci sa te iei cu mainile de cap si sa te intrebi cine face regulamentele in armata.

      Ștergere
    2. Cam ca Elena pe care o pupati acum catava vreme, cand cu Avocatul poporului!

      Ștergere
  4. Neacsule, ca de obicei dai cu stangu-n dreptu. Nu te pot intelege - mai deunazi il periai pe ministru de credeam ca-i gauresti haina iar acum il inveti sa mearga in cadenta. Amice, daca n-ai stiut iti spun eu, ministrul e liberal, adica de dreapta deci e imposibil sa-l inveti sa mearga cu stangul pe toba. Dar ma intreb: din cand in cand te mai uiti in oglinda sa vezi cine si ce esti, nu neaparat sa-ti vezi panoul frontal cu sau fara tilifon? Ce fel de coei, din punctul tau de vedloana vertebrala ai, amice? In alta ordine de idere exista in lumea asta o persoana la care sa nu-i bagi de vina? Ca bine zicea anonimul de la primul comentariu - tu esti cel mai cel, adevarat buric al pamantului - tu le stii pe toate si le desfaci pe toate. In mintea ta, amice dar nu pe lumea asta. Nu am nici cea mai mica intentie sa te jignesc dar te completez printr-un sfat - nu te baga unde nu-ti fierbe oala - cu sau fara acest articol, problema cercurilor militare se va remedia cat de curand cu specificatia ca nu datorita tie, chiar daca ai pus articolul asta pe trei bloguri, destul de obscure si neinsemnate.
    @Dragos - amice, definitia ta e perfecta - "patricipam dar nu ne bagam". Poate asta a fost si motivul pentru care te-au pus pe liber de la sindicat. Si ce-ai mai pierdut, nenicaaaa... Si de ciuda, ce ti-ai mai ridicat fustele pe blogul comisarului, si nu numai tu...
    Sa fiti fericiti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tastatura, bat-o vina. In loc de:
      "Ce fel de coei, din punctul tau de vedloana vertebrala ai, amice? In alta ordine de idere exista in lumea asta o persoana la care sa nu-i bagi de vina?"
      a se citi:
      Ce fel de coloana vertebrala ai, amice? In alta ordine de idei, din punctul tau de vedere, exista in lumea asta o persoana la care sa nu-i bagi de vina?
      CU SCUZELE DE RIGOARE

      Ștergere
    2. Stimabile anonim de la 5.44,
      Vezi ce frumos suna, anonim de la 5.44. Ce pot raspunde cuiva care nu are nici curajul sa spuna cine e, dar se da rotund si se leaga de altii care au macar curajul raspunderii, al vorbelor si al faptelor. In fine, despre coloana mea vertebrala, o sa poti vorbi atunci cand o sa ai curajul sa te prezinti. Pana atunci, stai pitit acolo unde esti si tasteaza in surdina sa nu te auda cineva si sa te dea de gol.

      Ștergere
  5. Anonimului de la ora 5:44:00 PM.
    1.Domnule,gresiti (dezinformati, insinuati) cand spuneti,".......Poate asta a fost si motivul pentru care te-au pus pe liber de la sindicat."Ce am fost eu si ce sunt in sindicat?.Am fost si sunt "nimeni".Pe ce "liber" m-au pus si cine?.Nu am fost nimic.Nu sunt nimic.Nu m-a pus nimeni "pe liber".Si nu voi fi cu "fonctie" in sindicat. Da, in continuare voi critica pe cei care nu cheltuie legal si corect cotizatia dvs.si a mea(in eventualitatea ca sunteti membru de sindicat).
    3.Cat priveste "definitia ta" careia i-ati schimbat sensul,in sensul dorit de dvs.(sunteti tare!!!),dorind sa induceti cititorului ceea ce dvs.doriti, afalti ca nu am pierdut nimic si nici ciuda nu mi-a fost.
    4.Chestia cu "fustele" necesita pentru dvs,o explicatie mai complexa,care nu sunteti pregatit sa o primiti acum.Dragos Icleanu



    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru intelegerea "fenomenului" economic de care este stins legat si cel politico-militar, va recomand :
    http://romanian.ruvr.ru/2012_10_28/92709097/

    RăspundețiȘtergere
  7. ” pentru ca un ministru e ministru de ministru bre, chiar si-n curul gol ! ”
    Dacă e în curul gol e cel mult un nudist. În rest, e un om oarecare, faptul că a ajuns într-o asemenea funcție nu-l face supraom, e supus greșelii, cu sau fără intenție, deci automat e supus și criticii.
    Problema e alta, când doar câte un Neacșu, pe ici pe colo, face acest gest, pare cumva deplasat. Normal ar fi ca astfel de critici, să fie un fenomen de masă. În fond asta e una din fațetele democrației. Statul pe margine nu rezolvă nimic și cel puțin la noi se vede, înclusiv de pe lună, unde ne-a adus neimplicarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai asta era si ideea jocului de cuvinte, adica un ministru nu-i Zeus cobarat din ceruri, in lumea muritorilor ! Adica chiar si-n curul gol de-ar fi, este inadmisibil sa indrazneasca cineva sa se ia de el, maria sa ministrul, ca-i bai, nu? Asta numai daca nu cumva e buricul pamantului.
      Dar se pare ca ti-a placut sa-mi "rupi" fraza si sa-i tragi o analiza, asa cum ma apuca pe mine, cateodata, sa studiez rezultatul actiunii razelor de luna, asupra galosilor de guma !
      In rest, m-ar interesa ce ar fi vrut si n-a putut sa ne zica domnul Dragos la punctul 2, ca de clampaneala de la 1, 3 si 4 m-am lamurit !

      Ștergere
    2. Recitind încă odată postările, recunosc că ai dreptate. Dar e greu de navigat prin oceanul plin de anonimi. De ce nu ați lua câte un nickname, nu prea pricep. Măcar știm cu care din anonimi vorbim.

      Ștergere
    3. Cu PMT "ai vorbit" ! De parca ar conta !

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.