miercuri, 10 octombrie 2012

Laşitatea ca obicei





Cine credea că iepurele va ajunge vreodată leu s-a înşelat. Când eşti  născut să fugi, asta faci, indiferent de poziţia în care te afli la un moment dat.
Şi pentru că această calitate nu e suficientă  unii mai dau dovadă şi de bădărănie şi lipsă de respect la adresa celor pe care pretind că îi reprezintă.
Mă refer aici la cel care semnează ultima apariţie de pe blogul SCMD căruia îi spune Decizie a BO al SCMD. Trecând peste faptul că în conformitate cu statutul SCMD, BO este format din două persoane, din care una este suspendată, deci practic biroul nu mai există, nu înţeleg de ce cel care a scris mizeria aia de comunicat nu a avut curajul să o şi semneze cu grad nume şi prenume, aşa cum nu a avut curajul să nominalizeze cine sunt „lătrăii de serviciu,” pe care îi înfierează cu mânie proletară.  Juridic vorbind, nu numai biroul, ci chiar şi  CD al SCMD acţionează în ilegalitate. Nu intru în amănunte, am mai dezbătut subiectul. 

      De fapt ultima măgărie este un răspuns dat materialului publicat pe blogul filialei Craiova vizavi de activitatea din data de 06.10.2012 de la Bucureşti şi nu îţi trebuie multă carte ca să înţelegi că cei la care se referea „BO” când spunea „incapabili sa faca ceva concret sau macar sa inteleaga ce se face”sunt cei din filialele care au opinie şi îndrăznesc să critice derapajele conducerii SCMD şi mai direct domnul Naon Mişu, semnatarul ultimului material, care nu  pupă mâna „BO”. Citiţi ce scrie şi mai ales cum scrie un preşedinte de filială, apoi răspunsul pe care îl dă un „birou operativ central” şi trageţi concluziile de rigoare. Colonelul (r) Naon Mişu pune pe tapet faptele şi vorbele conducerii sindicatului, semnalând într-un mod civilizat, în termeni oneşti un punct de vedere, cu propuneri şi soluţii, iar „BO” îi răspunde la modul impersonal, fără a avea curajul să semneze ieşirea de birt, cu jigniri, expresii de maidan, lipsă de bun simţ şi respect. Asta este diferenţa dintre conducerea sindicatului şi filiale. Peste suburbanul expresiilor folosite de „BO” rămâne laşitatea de care a dat dovadă, ascunzându-se sub un organism din care face parte o singură persoană, ca după un deget mai subţire decât un pai. De fapt laşitatea a devenit o a doua natură, nu e prima oară când elemente din conducerea sindicatului îşi atacă colegii sub pseudonime, sau prin atacuri „la modul general” neavând curajul nici al opiniei proprii nici al semnării lăturilor pe care le deversă. Plecarea aceleiaşi conduceri de la şedinţa Consiliului Filialelor din Bucureşti  odată cu prima pauză, când practic se discutau problemele interne ale sindicatului şi ale filialelor, probleme care interesau sau ar fi trebuit să intereseze conducerea, este un alt act de laşitate de care a dat dovadă acelaşi „BO”. 

Cineva din secretariatul CD l-a tras de mână pe ilustrul BO  spunând-i să nu rămână că se lasă cu critici. Şi atunci au plecat şi cu ei toată ceata de căţeluşi degrabă mişcători de codiţă la glasul stăpânului, aceiaşi  care însă au considerat necesar să ţipe şi să discute cu ministrul Dobriţoiu de parcă  ar fi fost argatul lor. Aceeaşi atitudine a avut-o şi domnul Dogaru  care imediat ce ministrul a anunţat că în următoarele săptămâni  va supune dezbaterii guvernului două ordonanţe privind pensionarii militari, a şi intervenit  ţipând, ameninţând somând că dacă nu se face cum vrea el, declanşează jihadul. Ieşirea BO  fost atât de virulentă încât toţi oamenii de bun simţ din sală se întrebau ce are, că doar  ministrul tocmai anunţase că va introduce în guvern proiectele,  iar BO reacţiona ca şi când i-ar fi dat foc la vilă. Mulţi s-au mirat, eu nu, pentru că eu ştiu ce îl doare la această oră pe domnul „BO”. Statistic, la această oră sindicatul mai are nu mai mult de 8000 de cotizanţi plătitori. Asta în timp ce prin unele comunicate sau apariţii tv se vehiculează cifra de 30000. Fals. Dacă domnul ministru reuşeşte să introducă cele două ordonanţe şi să rezolve astfel problemele sindicaliştilor, sindicatul va rămâne probabil cu birourile operative şi nici alea toate. De aici va dispărea şi importanţă „BO” vor înceta apariţiile la tv pentru că nimeni nu mai este interesat de un sindicat cu 400 de membri. Aici este buba, ca să nu mai spun de lipsa cotizaţiilor şi neîndeplinirea unuia din punctele forte ale „strategiei propuse de „BO” în materialul postat după porcăria la care fac referire aici. Citiţi ce înţelege prin strategie înaltul „BO”: „Organizarea de catre CD si BO ale filialelor, in scopul unei mai bune cunoasteri intermembri dar si a SCMD in lumea militarilor activi si in rezerva a unor actiuni de socializare, excursii, picnicuri, festivaluri, etc, cu invitati;”
Ei bine, asta da strategie, organizarea de picnicuri, excursii cu invitati. Asta îşi doreşte să dezvolte sindicatul militarilor în anul viitor. Unde este cazănelul ?Abia acuma înţeleg de ce “a fost achiziţionat renumitul cazan”.  
  
             Păi cum să nu fii supărat, cum să nu îţi ieşi din minţi şi să nu urli la ministrul apărării, dacă el anunţă că va rezolva problema pensiilor şi tu te trezeşti fără cotizaţii şi fără posibilitatea de a mai organiza picnicuri?
Trecând peste glumă, perspectiva pierderii cotizanţilor odată cu rezolvarea problemei pensiilor este reală şi asta doare, dar nu neapărat pentru picnicuri cât pentru pierderea “ importanţei “ şi “puterii” “BO”. Nici un partid, oricât de mic ar fi el, nu ar mai da doi bani pe şeful unui sindicat care nu e în stare să mobilizeze mai mult de 300 de oameni ăn toată ţara şi atunci cum să ceri să ţi se dea locuri eligibile pentru parlamentare sau să ceri funcţii de conducere prin instituţiile statului aşa cum s-a obişnuit să pretimndă BO ? Păi o asemenea perspectivă ar scoate din minţi şi un om întreg la minte. Aşa se explică de ce a explodat BO după anunţul domnului ministru şi de ce a început să ameninţe şi să impună termene şi condiţii.
1.Ştie că este posibil ca într-o săptămână şi nu se realizeze intenţia domnului ministru (dar ar putea fi în două sau trei)şi atunci după o săptămână, nici mai mult nici mai puţin,  SCMD va organiza proteste împotriva ministrului şi a guvernului care l-a “dezamăgit” Nu contează că vor fi 20, BO va pretinde că reprezintă interesele şi voinţa a  60000 de români, strâns uniţi în CNSC.
2. Marele miting va fi un balon răsuflat ca şi ultimele organizate de BO, dar suficient pentru a irita actuala guvernare care poate chiar având pe masă proiectele de ordonanţă, va spune “ ce vor ăia Dobriţoiule ? Noi lucrăm pe ordonanţe iar ei ne contestă ? Ia du-te tu cu ordonanţele tale cu tot, ca să aibă sindicaliştii lui Dogaru de ce să ţipe. Cine e ăsta, nu e ăla de ameninţa cu nesupunere civică, cu haos  când a venit Gordon? Bine , lasă-i să strige, trecem la punctul următor.” Apropo, mai miră pe cineva că recent două camere au dar aviz nefavorabil L-329 după declaraţiile irosponsabile ale domnului Dogaru pe timpul crizei referendumului? Pe mine nu. Chiar mă mir că se mai zbate cineva pentru noi. Când tu şef de sindicat vii cu o seară inainte de vizita lui Gordon  şi spui că vei duce ţara în haos, sau când vii cu o hârtie semnată pe genunchi la care adaugi nişte cereri care nu făceau parte din înţelegere şi declari că guvernul este de acord cu cererile tale prin care cereai desfiinţarea CCR (subiect pentru care guvernul era pus la zid) cum vrei să trateze guvernul sau parlamentul cererile tale ? Cineva din parlament mi-a spus că acele vorbe ale domnului Dogaru au creat o prăpastie aproape de netrecut între rezervişti şi USL. Ministrul Dobriţoiu face eforturi uriaşe să mai găsească înţelegere faţă de rezervişti.Nu mi-a spus-o dânsul, mi-a spus altcineva.Iar pentru cei care se întreabă de ce nu e gata până acuma nici Legea nici OUG să îi întrebe pe cei care ştiu ce se întâmpla la întâlnirile comisiei pentru întocmirea Legii. De fiecare dată se lasă cu scandal, ultima oară era să se ia şi la bătaie. Domnul Dogaru nu scapă nici o ocazie să ducă lucrările comisiei în derizoriu . Pentru cei care au dubii le citey din cewle spuse de domnul Col Filip Teodorescu, reprezentantul ANCMRR-SRI "Întrucât discuţiile şi mai ales disputele între diversele asociaţii, federaţii etc. în care sunt divizaţi rezerviştii M.Ap.N. erau pe cale să degenereze în confruntări personale, deloc amabile şi constructive, am intervenit şi am propus să se definitiveze, de către specialişti, textul ordonanţei de urgenţă care rezolvă două probleme de importanţă majoră, să revedem forma finală cu aceiaşi participanţi şi să fie prezentată cât mai urgent" Conflictul îl avea ca iniţiator de domnul Dogaru. Ce urmăreşte prin aceste scandaluri ? Nu cumva tocmai nerealizarea proiectului ?
3. Eeeeeei şi aici victorie! Guvernul nu va promova ordonanţele,BO va triumfa, a avut dreptate, guvernul ne-a minţit, hai la lupta cea mare. 

          Cam asta este socoteala şi intenţiile BO. Din cauza asta şi pentru asta toate ameninţările urletele, şantajul, dictatul BO care face tot ce este posibil să irite şi să îi facă pe cei din USL să ne întoarcă spatele. Tot ce au construit filialele teritoriale în relaţiile cu USL în un an de zile, distruge şi dărâmă BO prin aceste ieşiri la limita bunului simţ, iritante, enervante, contrar intereselor sindicaliştilor, dar sub masca apărării drepturilor lor. Pervers joc, copt în laboratoarele băsiste, după manualele ştiinţei manipulării pe care BO le-a studiat şi aplicat pe timpul scurtei şederi prin armată.
Să fie sindicaliştii militari atât de nepricepuţi încât să nu vadă acest joc şi să cadă în cursa lacrimilor de crocodil ale BO ? Nu vreau să cred aşa ceva. Recent BO tocmai a încheiat o serie de vizite “de lucru” probabil pentru “socializare” cu o serie de filiale din Moldova, vizite făcute în perspectiva noii CNR care va avea loc în Octombrie. Prin partea de jos nu circulă maşina BO, din aceleaşi motive pentru care nu a rămas la partea a doua a şedinţei filialelor bucureştene. Şi aici este un risc, BO a auzit că se va pune în discuţie un raport de activitate al membrilor CD şi un vot de încredere faţă de CD aşa cum a cerut domnia sa conducerilor filialelor sperând să scape de unii indezirabili. Numai că îi e cam frică de  un vot de încredere al CNR şi face tot posibilul să se asigure că va avea sprijinul necesar fie vizitându-şi prietenii instalaţi prin conducerile unor filiale, fie prin compromiterea prin articole precum porcaria  de pe data de 10, pentru a asmuţi lumea împotriva celor ce nu îi cântă în strună. Nu e bine BO, nu e bine! Modul în care ai reacţionat la cele spuse de ministru, modul în care ai tratat membrii filialelor bucureştene, modul îmn care îi tratezi pe preşedinţii de filială care îţi arată unde greşeşti  arată o latură care nu face onoare nici unui militar indiferent din ce armată face parte. Fuga de pe campul de luptă, loviturile date pe la spate din anonimat, armele murdare, fac parte din strategia şi zestrea laşilor. Indiferent cine ar fi acest BO, este un laş iar dacă laşii vorbesc în numele militarilor, fie ei şi în rezervă, atunci nici ei nu se mai pot numi militari.

4 comentarii:

  1. Iar dadusi cu bata-n balta si te stropisi tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iara vorbisi la ora de somn. Cand deschizi gura, asigura-te ca ai ceva de spus, nu o deschide . doar ca sa iei aer. Nu scoate sunete doar de dragul de a-ti semnala prezenta. Asta face si un hipopotam dar nu e o dovada de inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Muica, asta il viseaza si-n somn pe Dogaru!... Are un fix - sa-l dea jos pe Dogaru, fie si cu pretul pierderii sindicatului. Daca da Dogaru o basina, acest Neacsu ne va spune ca prin asta Dogaru ii manipuleaza pe sindicalisti, ca este o dovada clara a scopurilor ascunse ale presedintelui SCMD!...
    Mare este gradina ta, Doamne!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba din cate se aude, Dogaru cam tremura. Si nu numai el. S-au inmultit cei ca Neacsu si acuma Dogaru se sperie si de un fasait.Iar cand cashu se incrunta, Dogaru se plange ca vrea sa ii destabilizeze sindicatul si sa ii ia functia. Tremura bernevicii pe Dogaru ca va fi dat jos de Cashu.Apropo, tu ce cauti prin gradina aia, nu sunt destui prosti ?

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.