vineri, 24 iunie 2011

USL JOACĂ ROLO

Nu mai durează mult şi începe cu adevărat campania electorală. Nu mai durează mult şi oamenii vor asculta iarăşi promisiuni şi injurături şi amenintări , vor apărea dosare, filme , înregistrări facute în ultimii ani, dar păstrate pentru meciurile care contează în campionat, nu cele amicable, în care fiecare face câte schimbări vrea şi la sfărşit când pierde spune că a a fost un meci util, de verificare , care a arătat potenţialul echipei.
Şi uite că pe măsură ce funia se apropie de par, unii jucători ies la incălzire mai devreme sperând să îi aplaude publicul. Convinşi fiecare că joacă în fata publicului propriu, uită că si adversarii pot cumpăra bilete de la casele gazdelor şi pot umple tribunele. USL crede ca va face baie de public. Băsescu ştie că va avea jandarmii la intrările stadionului şi va purica tot, fiind gata să interzică accesul adversarilor fie şi numai pentru o brichetă.
Şi uite că încercănd să cîştige sufragiile publicului, unii jucători încep să îşi dea cu stângul în dreptul facându-se de râs, cu atât mai mult cu căt sunt singurii ieşiti pe teren .Traian Băsescu, deranjat de puternicul curent de opinie privind regionalizarea şi încercând să mascheze cumva marea trădare pe care e gata să o facă pentru a se menţine la putere, iese pe piaţă cu o pisică, căreia îi dă drumul în faţa câinilor care tocmai luaseră urma vulpei. Poftim de îţi mai domoleşte ogarii acuma, care au scăpat din lesă şi alearga după pisica lui Băsescu.Vulpea stă, se uită şi râde mânzeşte.
Doamne cât s-au inflamat domnii Ponta şi Antonescu şi ce RPD a devenit PSD -ul regalist, căt de jignit se simte domnul Ponta prin declaraţia domnului Băsescu vizavi de trădarea lui Mihai. Nu i-am văzut pe sus numiţii luând atitudine atât de categorică vizavi de regionalizarea României. Nici nu puteau să se inflameze, pentru ca ar fi inflamat la rândul lor UDMR-ul cu care încă mai speră să cadă la înţelegere , iar o negare a regionalizării le-ar tăia din start orice încercare de negociere. Au prin însă urma pisicii acuma şi aleargă după ea cu ravnă, dornici să arate lumii cât de vaşnici apărători ai dreptăţii sunt. Şi într-un exces de zel demn de o cauză mai bună, fac o greseală mai mare decăt speranţele de victorie la alegeri, trimiţând o jalbă domnului ambasador Mark Gitenstein , prin care îi cer să îşi exprime punctul de vedere vizavi de punctual de vedere personal al domnului Băsescu.
Acuma să fiu sincer, deşi nu aveam o părere prea bună vizavi de valentele politice ale celor doi copilaşi teribili ai politicii romăneşti, nici atât de lipsiti de orientare nu îi credeam . Nici nu îmi vine să cred că domnului Ponta i se spunea candva micul Titulescu. Ca oltean , ma bucur că a crescut mare şi nu mai poate fi comparat cu Excelenţa sa Nicolae Titulescu, cel mai mare diplomat al României.
Ei bine , stau şi ma ţuţur ce au creuzut că fac cei doi virtuali candidaţi la preşedenţie.Au crezut că se duc la toaşa nţătoare şi îl pârăsc pe Trăiănel că i-a înjurat de Rege ? Şi sperau ca toaşa să îl ia de urechi în faţa clasei ? Cît de naiv trebuie să fii ca să crezi că ambasadorul SUA se amestecă la cerere într-o ceartă din faţa curţii ? De ce ar face-o? Pentru că l-ar interesa? Nici căt negru sub unghie. Poate la cel al Marii Britanii ar fi avut mai mult succes. Pentru că i-o cer partidele din opoziţie? Poate să o ceară şi Papa, tot nu s-ar amesteca. Nu pot să cred că ar avea vre-o speranţă sau aşteaptă o intervenţie în acest demers. Ar fi prea creduli , prea lipsiti de viziune politică. Chiar că şi-ar tăia de sub picioare Craca Credibilităţii şi a Maturităţii politice. Ambasadorul SUA exprimă punctele de vedere ale guvernului american, iar guvernul american ,Casa Albă nu se amestecă în declaraţiile şi punctele de vedere personale ale lui Băsescu vizavi de fostul rege Mihai, fost de hohland, actualmente regele nu stiu cui, că al meu nu este , aşa cum nici Iliescu nu mai este preşedintele Romăniei şi nici Petru I Ţarul Rusiei. Şi mă rog ce ar fi făcut oprimatul pentruz a fi apărat de Casa Albă? A trădat pe Ceauşsecu şi a venit cu documente la unchiul Sam ? Nu . Atunci , care e treaba ? Îl cheama Mihai, dar nu Pacepa.
Păi bine, atunci de ce au pornit cu jalbă în proţap cei doi ? De ce luptă pentru o cauză pierdută?
Spun unele guri că cică asta ar fi o subtilitate pe care muritorul de rând nu e în stare să o înţeleagă şi că de fapt ar fi un bobârnac dat ambasadorului pentru intervenţia vizavi de problema ilicitului. Cică acuma , domnii Ponta şi Antonescu îi dau şah ambasadorului. Vă vine să credeţi că doi oameni întregi la minte pot să gândească măcar, aşa ceva ? Pai adică domnii aceştia doi , viitori catindaţi la scaunul suprem în stat, în prostia lor, îl confundă pe ambasadorul SUA, deci Casa Albă cu Sarkozy? Păi domnilor, dacă domnul Băsescu şi-a permis să îi dea cu tifla lui Sarkozy ( după ce a fost ridiculizat de acesta, e edevărat), iar domnul ministru de externe Cioroianu să ii faca un semn cu degetul şmechereşte regelui Spaniei (dar a fost totuşi un gest amical, de simpatie ), credeţi că vă puteţi permite să arătaţo obrazul Casei Albe ? Şi vreţi ca după un astfel de gest să căştigati suportul SUA ? Cine ne va conduce în viitor ? Care din imberbi? Doamne , nu pot crede . Mă îngrozesc să văd pe cine sunt obligat să votez pentru a scăpa de Băsescu. Care mai candidezi la alegerile prezidenţiale? Ai un vot de la mine !
Şi ca să vadă şi domnii cu pricina ce îi aşteaptă după ce au dat şah Casei Albe, le propun un mic filmuleţ care să le arate că istoria nu iartă.

8 comentarii:

  1. Deci matalica erai anonimul de pe blogul lui Burcu!
    Voteaza linitit, @Neacsu, tot candidatul ciumei portocalii!Vor avea si ei un candidat! Nu-ti cere nimeni sa votezi candidatul USL!
    Nu te mai preface ca nu esti de-al coalitiei actuale de guvernamant!
    Le arunci niste zoaie in cap, celor doi lideri USL, doar pentru ca ele curg de sub chelia basescului.
    Va deranjeaza ca ei promoveaza un alt mod de a face politica!
    Apropo!
    N-am vazut sa-l fi contrazis pe Dogaru in cele spuse... ca i-ai parat la SCMD pe cei de la EvZ... ca ti-au luat interviu?

    RăspundețiȘtergere
  2. @neacsu
    care-i treaba cu EVZ ca si eu te-am intrebat dar cred ca "n-ai vazut" postarea.Poate vezi acum.
    @plano
    Bati campii cu "gratie" ca un elefant intr-un magazin cu portelanuri!

    RăspundețiȘtergere
  3. ...auzi tampenie...asa s-o fi numind acum prostia cu ghivent
    "Ei promoveaza un alt mod de a face politica"
    suna ca oalele sparte in mijlocul targului

    RăspundețiȘtergere
  4. Plano10
    1.Credeam ca gandesti, se pare ca m-am inselat.
    2. Nu stiu la ce anonim te referi dar oricum nu sunt eu acela.
    3. Nu am spus ca voi vota cu Basescu, Reciteste pentru a te lamuri.
    4. Daca nu sunt de acord cu unele actiunii ale unor oameni, nu inseamna ca sunt dusmanul lor sau aliatul dusmanului lor. Asta este un stil de gandire a la Dogaru, cu radacini adanci stii dumneata unde.
    5. Eu nu am aruncat zoaie in cap nimanui, doar mi-am expus un punct de vedere , ceea ce dumneata nu stii sa faci. Nu insist, pentru ca nu ma intereseaza ce faci sau cat poti , e treaba dumitale.
    6. Daca vei continua cu astfel de acuze sa nu mai astepti raspuns, raspund numai celor care au ceva de spus.
    Don Corleone.
    Adresa mea de mail este trecuta aici pe blog. Astept sa comunicam acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Neacsu
    Drept raspuns, si-am incheiat, iti citez ce a scris @Augustin Radescu pe blogul meu:

    "Orizontul unui ignorant se ingusteaza pina cind devine un punct. Si-atunci, el declara: acesta este punctul meu de vedere!"

    RăspundețiȘtergere
  6. Plano 10.
    II DAU DREPTATE DOMNULUI RADULESCU IN CEEA CE TE PRIVESTE. UITE CA AMAI SESIZAT CINEVA. Eu unul, in locul dumitale nu m-as mai lauda. Dar de, asta stii, asta faci, iei dintr-o parte si vinzi in alta.Comerciant de Europa.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Marin
    Radescu se referea la punctul de vedere al lui base despre abdicare iar eu la punctul d.voastre de vedere din Raspunsul din 24 luna curenta de mai sus:
    "5. Eu nu am aruncat zoaie in cap nimanui, doar mi-am expus un punct de vedere , ceea ce dumneata nu stii sa faci."

    Punctul de vedere despre tradarea cauzei l-ai soptit numai la urechea lui @Dezakord?

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Plano 10
    Daca tot incerci sa fii explicit, te rog sa nominalizezi zoaiele la care te referi. Banuiala dumitale vizavi de un anumit anonim este nefondata, eu mi-am expus parerile sub semnatura. Poate nu intotdeauna am dreptate, dar nu ai nici motive si nici dreptul sa ma invinuiesti de lucruri murdare. Daca ai ceva de spus spune , vino cu dovezi, daca nu cere-ti scuze, DACA AI ONOARE.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.