marți, 7 iunie 2011

PROMISIUNI ELECTORALE

USL și-a lansat campania publicitară. Pe toate posturile posibile, către toate categoriile sociale, prin toate mijloacele. Inutilă campanie, care nu face altceva decât să le scadă credibilitatea și să dea ocazia puterii ca și alegătorilor să le ceară socoteală, mai devreme sau mai târziu. De ce ? Pentru ca într-o campanie care se respectă, trebuie să promiți nu ? Și dacă te respecți și tu, trebuie să îți onorezi promisiunile. Ori din păcate, nici un partid politic nu poate face minuni. Romănia are nevoie de ani buni ca să își revină după dezastrul în care se află și nici un partid nu poate face minuni și nu poate scoate bani din piatră seacă. Abia putem respira, dar să mai și alergăm. Iar dezastrul actual, să fie clar, nu aparține numai actualei guvernări ci tuturor guvernărilor și politicienilor pe care i-am avut din 89 încoace.Cei de la putere însă au meritul de a-l fi grăbit, amplificat într-o nesimțire și nepăsare criminală.

De ce spun că e o campanie inutilă? Păi pentru că la modul cum este condusă țara, nici un alt partid din opoziție nu are nevoie de campanie electorală, totul merge de la sine . PDL pierde pe mana lui, fără a mai fi nevoie de promisiuni din partea opoziției. Ideea de bază a viitoarelor alegeri este ”MAI RAU DECÂT ACUMA NU SE POATE, DECÂT DACA RĂMÂNE PDL LA PUTERE!”Și atunci de ce să se mai compromită USL cu promisiuni pe care nu le va onora ? Ca să aibă cu ce li se scoate ochii ? Proastă mișcare!

Pe data de 2 Iunie, la Craiova, USL a dat mâna cu SCMD, sindicatul militarilor, mai concret filiala sindicatului din Craiova, cu filialele județene ale partidelor componente USL. Ce caută un sindicat să se amestece în activități electorale e o întrebare asupra căreia nu e locul să mă opresc.

 Înainte de a se vota în adunarea generală a sindicatului acest Protocol de Colaborare,(ale cărui clauze le puteți vedea aici ) m-am ridicat să aduc in discuție utilitatea acestei acțiuni care în opinia mea are doar efect propagandistic și nimic mai mult, un angajament în care nici o parte nu se poate achita de promisiuni, deci păcăleală generală. Lucrurile s-au inflamat, iar reprezentanții partidelor s-au ridicat și au plecat. De ce ? Au considerat cumva că aspectul ridicat nu îi interesează? Păi stimați politicieni, eu așteptam să mă lămuriți, să îmi arătați că greșesc și să mă convingeți că aveți dreptate. Iar domniile voastre ați plecat supărați că mai sunt și oameni cu alte păreri. Să avem iertare boieri dumneavoastră, dar proastă mișcare si aici. Problema aceasta nu era o problemă internă a filialei SCMD și nici o problemă a sindicatului ci a dumneavoastră. Domniile voastre trebuiau să mă convingă că greșesc, nu președintele filialei. Nu intru în detalii, punctele mele de vedere si situația sunt prezentate pe larg în materialul menționat mai sus .

La doua zile după, la un post TV, față în față, doamna ÎNVAȚĂTOARE Cristiana Anghel și domnul Ponta. Vrând și doamna Anghel Cristiana să afle cum stau cei din învățământ dacă USL câștigă alegerile, l-a întrebat politicos pe domnul Ponta dacă dânșii vor respecta legea și hotărârile judecătorești și dacă dascălii își vor căpăta salariille și drepturile așa cu le-au fost promise.

 Domnul Ponta, ca orice politician  și avocat pe deasupra, a încercat să dea un răspuns evaziv. Odată,de două ori, de trei ori, ba întrebănd daca este minoritară, ba dacă se simte bine, finețuri de, ca la partid. Numai că ”eta poanta niet țînaiet ” și doamna nu s-a lăsat aburită, ca sindicaliștii. Sincer, privind emisiunea, mă întrebam dacă și domnul Ponta se va ridica și va pleca . Nu a făcut-o, era la tv și nu se cădea, dar ar fi plecat bucuros dacă i se cerea. Până la coadă a recunoscut cu jumătate de gură, că nu poate ști (deși știe deja că nu va putea da banii) ce se va întâmpla atunci și dacă vor fi fonduri pentru toate sectoarele. Ete așa, Bingo!
Ați luat notă de trecere domnule Ponta, dar v-ați cam bâlbâit.Asta nu e lecție învățată să știți! 
 Acesta era răspunsul și așa(sau măcar așa) trebuiau să răspundă si colegii din Dolj, ca să fie credibili și să știm ca nu suntem mințiți. Probabil însă că nu erau mandatați să răspundă la întrebări, ci doar să promită, să zâmbească și să semneze protocolul. De zâmbete, promisiuni și hârtii  semnate și fără valoare, avem podul plin și mai am și un hectar necules
 În baza lor, porcul vecinului va rămâne purcel de lapte până la Crăciun.

12 comentarii:

  1. Excelent, Marine!
    Ce bine ar fi, sa-l citeasca si cine trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nea Marine,profesorii spera sa le dea ,scmd spera sa abroge 119si sa revina la 164!!Niste naivi toti! Ati auzit pe cineva ca cere mai mult de munca,responsabilitate,pedepse pt. furaciuni etc.?
    PS. Ce bine arata ,,eroina" in prezidiu!! nu are ore,clasa ,treaba in general?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cezare, se pare ca te tine te intereseaza mai mult doamna invatatoare , decat subiectul in sine, ca si in matarialul precedent. Hai sa vedem ce te deranjeaza ?
    1.Faptul ca eu o apreciez ?
    2,. faptul ca e femeie ?
    3.faptul ca e invatatoare ? Iti aduce aminte de momentele cand erai urecheat si pus la colt ?
    4. Faptul ca nu a murit in protestul care a aratat romanilor ca ii pasa ?
    5. faptul ca e mai buna , mai cinstita, mai verticala si mai sincera decat tine ?
    Poti raspunde sincer?Ma indoiesc, dar iti dau o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce faci nea Marine mai nou iti stergi comentariiler? Te-a luat sinceritatea pe nepregatite si ai spus ce ...nu trebuia.?
    Nu ai nimerit! voi fii sincer;
    Ma deranjeaza pt. ca o vad unde nu ii este locul. ma deranjeaza ca are toate calitatile unei mici manipulatoare incepand cu postul-negru pe care chipurile l-a tinut.
    Ma deranjeaza si mai mult cand vad ca oameni cu" scaun la cap" i-au cam cazut in plasa.Poate nu dezinteresati si asta ma oftica si mai mult!! Compri,nea Marine?

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Cezar
    Spui doamna Anghel a tinut ”chipurilr” postul.Ai vre-o dovada ca ar fi inselat in greva pe care a facut-o ?Daca da, te rog sa le prezinti. Daca nu, sa iti ceri scuze aici pentru afirmatii defaimatoare, nefondate, la adresa unei persoane. Daca ai onoare. Eu iti pot face dovada celor aformate, cu documente, semnate de doctorii regimului care au verificat zilnic toate analizele si puteau observa daca a pacalit cumva hranindu-se pe ascuns. Deci domnule Cezar, daca sunteti militar si aveti onaore, aveti sansa sa vi-o aparati, dovedind cele spuse, sau cerandu-va scuze. Ca aveti o impresie personala e dreptul dumneavaostra, ca nu va place , ca ati fi invidios, este explicabil. Dar sa faceti afirmatii nefondate este sub demnitatea dumneavaostra. Cred.
    Vizavi de comentariul sters, te inseli. Comentariul este postat pe blogul lui Burcu, dar datrita faptului ca mai nou si-a schimbat si el look-ul blogului , am postat din greseala la mine , pt ca le aveam pe amandoua deschise. Poti verifica uitandu-te la comentariul de pe blogul lui Burcu si cel sters la mine .Normal nu ar fi trebuit sa va explic, dar nu vreau sa ramaneti cu impresia ca ati fi avut dreptate sau am facut ceva neermis, sau as fi ”marturisit ”gresit.
    Va stept cu dovezi sau scuze domnule Cezar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ps ce muuulte comentarii ai avut azi nea Marine.....!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un concept pentru a stabili prioritățile este "Regula lui 3"[necesită citare]:
    Sursa WILKI>>>
    1. Omul nu poate supraviețui mai mult de 3 ore expus la temperaturi scăzute extreme.
    2. Omul nu poate supraviețui mai mult de 3 zile fără apă.
    3. Omul nu poate supraviețui mai mult de 3 săptămâni fără hrană.

    [modificare] Adăpostul

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca nu credeti dumneavoastra domnule Cezar este una, e treaba dumneavoastra, dar nu aveti dreptul sa faceti afirmatii neacoperite. Regula celor 3 pe care o invocati este o butada, ca "orice minune care tine doar 3 zile".Domnule Cezar, subtirel la capitolul asta. Aveam pretentii. Chiar ma impresionaseti in mod placut in ultimul timp. Pai sa veniti cu chestii din astea descalificante, zau e dezonorant. Si in plus, ca sa va mai racoriti , va mai legati si de comentarii. Rautate inutila, nu ma afecteaza, eu nu umbu dupa comentarii, am spus-o in repetate randuri si stiti asta.Dar simteati nevoia sa castigati pe undeva sa fiti ironic , sa punctati pe undeva. E de inteles dar asta e pentru cei mici. Eu comentez aici doar cand e nevoia sa clarific cate ceva , si v-am raspuns pentru ca trebuia sa apar onoarea domanei invatatoare . Altfel nu va deranjam .

    RăspundețiȘtergere
  9. i...
    Bear Grylls - supravietuirea dusa la extrem
    Foto (8)

    Are doar 36 de ani, dar este deja cunoscut in toata lumea pentru aventurile sale extreme. Show-ul sau de televiziune, Man VS Wild, bate record dupa record iar audienta i se masoara in sute de milioane de telespectatori. Este unul dintre cei mai tineri alpinisti care a escaladat vreodata Everestul, la numai 23 de ani. este „Supravietuitorul”... Bear Grylls.
    In acest articol

    * 10 sfaturi esentiale pentru supravietuire
    * 10 tehnici esentiale de supravietuire



    Pe numele sau adevarat, Edward Michael Grylls, supravietuitorul din celebrul show TV marca Discovery Chanel, Man vs. Wild (Born Survivor: Bear Grylls ori Ultimate Survival), are, cu siguranta, admiratori si admiratoare in orice colt al lumii. Si asta nu numai pentru carisma sa inconfundabila ci si pentru ca este un luptator excentric pentru supravietuire, un om care nu s-ar da inapoi de la nimic pentru a-si atinge scopul: ramanerea in viata in orice mediu al planetei.

    Bear, asa cum a fost poreclit de sora sa mai mare, a invatat sa se catere si si navigheze inca din primii ai ani vietii de la tatal sau, politicianul irlandez Michael Grylls. In 1994 se inscrie in randul Trupelor Speciale ale Marii Britanii(SAS) pentru ca, la numai 24 de ani, in 1997, sa treaca cu brio stagiul de pregatire al acestora. Asa cum el insusi pretinde, Bear Grylls a participat in calitatea de soldat, medic si intructor in tehnici de supravietuire la mai multe operatiuni militare in Africa, acolo unde a suferit si accidentul de parasuta din pricina caruia s-a ales cu trei vertebre zdrobite.

    A absolvit in anul 2002 Universitatea din Londra, specializandu-se in studiul limbii spaniole. Un an mai tarziu, tanarul Grylls s-a inrolat in randul trupelor militare indiene, alaturi de care a petrecut mai multe luni in bazele din Himalaya. In plus, Bear a participat activ, ca trainer, la promovarea credintei crestine prin cursurile Alpha. De altfel, el a declarat in repetate randuri ca doar credinta sa l-a ajutat sa supravietuiasca in mediile ostile pe care a trebuit sa le infrunte.

    dintre sfaturile pe care vi le da cel mai cunoscut expert in arta supravietuirii, precum si 10 situatii limita in care Bear Grylls si-a dovedit aptitudinile...



    10 sfaturi esentiale pentru supravietuire

    1. Organismul uman poate sa supravietuiasca fara apa timp de 2,5 zile chiar si in arsita cumplita (49 grade Celsius), daca victima isi petrece tot timpul odihnindu-se, la umbra. +++Organismul rezista doua saptamani fara hrana solida.+++++++++++++++

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Cezar
    Istoria individului este interesanta, poate, dar daca putem spune despre cineva ca face ceva pentru publicitate, atunci el este acela, nu doamna Anghel.
    Nici o lege nu este universal valabila. Nici legea Gravitatiei.Eroul dumitale are experienta lui. Nu i-o contest. Intreaba de exemplu un fachir care sunt limitele organismului uman si vei vedea cate raspunsuri primesti. Tu judeci un om prin spusele altui om.Eu stiu ca doamna Anghel nu a mintit si nu a primit hrana . Dupa un anumit timp, doctorii i-au injectat prin perfuzii calciu.Nu iti pot spune acuma cert dupa cate saptamani, dar daca vrei ma pot interesa.Dar in nici un caz nu a inselat, nu a mintit si nu a trisat. Continui sa sustin ca ii datorezi scuze. Fara ele , imi pare rau, nu mai avem ce discuta.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.