luni, 27 iunie 2011

POVESTE SOPTITA

Dati clic pe clip, apoi cititi ....


Am primit pe mail de la un prieten, cateva fotografii luate de un om oarecare poate, din Ucraina.Un fapt banal,un sofer ca oricare altul a lovit cu masina, poate neobservand chiar, o pasare. Poate a oprit sa vada daca i s-a luat vopseaua, poate a plecat mai departe grabit.In definitiv ce mare lucru, era o amarata de pasare din miliardele care trec in zbor si nu le dam nici o atentie.Si ca ele sunt miliarde de gaze, animale si oameni care trec pe langa noi fara sa ii observam, pe care calcam cu piciorul la propriu si la figurat, fara sa realizam ce ramane in urma noastra. Cineva, de sus, poate ne urmareste miscarile si observa tot ce se intampla in urma noastra. Cineva de jos a avut curiozitatea sau rabdarea sa vada ce se intampla in urma acelei masini si a fotografiat. A fotoghrafiat o tragedie, durerea unei pasari ramase singura pe lume.Durerea unei fiinte a lui Dumnezeu, asa cum sunt si eu, asa cum esti si tu. Acum cateva zile in Galati cineva filma niste ”pasari de fier” neidentificate care se jucau pe cerul orasului. Acum doua zile aceleasi pasari poate,sunt filmate in Anglia.Toata lumea era cu ochii pe sus, sa prinda fenomenul si se ruga sa fie venite cu ganduri pasnice.Asa se uita probabil si pasarile pe care de regula nu le bagam in seama, la masinile noastre si se roaga sa nu le facem rau.
Noua insa nu ne pasa. Priviti tragedia unei fiinte  pe care o consideram "doar o pasare."

A trecut o masina .....Pasarea nu se uita sa ii ia numarul, nu are cui sa reclame. Se intreaba doar, ce a avut cu ea .


A venit partenerul:
- Ce s-a intamplat ?
- Un om ...cu masina ... era grabit ... 


Atata a mai apucat sa spuna , si a murit...El priveste mirat..


O striga.. nevrand sa creada ca a ramas singur..


Isi striga durerea , isi plange iubita...


Ramane resemnat langa ea. Si aveau atatea planuri pentru vara asta .. si
ce copii frumosi aveau...


....DE MULT  NU MAI TRAG , CU PRASTIA'N VRABII......

4 comentarii:

 1. Prietene, am primit si eu e-mail-ul!
  Eheee ... tu ai scris ... si mai mult!
  Tragedia este imensa! Bietele pasari!
  Bietele suflete neajutorate!
  Frumos, Marine! E bine sa luam aminte!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cum zicea poetul? "Mananc si plang ..."?
  Eu beau cafea cu lacrimi adevarate.
  Daca inca ne mai doare sufletul la astfel de relatari, inseamna ca nu suntem pierduti total!

  RăspundețiȘtergere
 3. Din manualele școlare alternative lipsesc ”Puiul„, „Privighetoarea„, Sărăcuțul„, Un om năcăjit”.
  Ioan Alexandru- Brătescu-Voinești , Emil Gârleanu, Mihail Sadoveanu sunt prea siropoși pentru copiii copiilor noștri.
  Ei învață de mici să fie duri..
  Mă doare ce ați scris.
  Printre rânduri, am descoperit tragedia , marea tragedie a grabei către, către ce?

  O zi bună vă doresc!

  RăspundețiȘtergere
 4. Impresionant!
  "Randunica este neagra pe spate aripi ,cap si pe gat cu ceva reflexii albastre metalice.Pe frunte si sunb cioc are o pata rosie.Pe piept si pe burta este de culoare alba.Ca semn distinctiv au coada lunga si bifurcata in V iar ciocul este scurt si turtit,cu deschidere mare.Randunica poate ajunge la o lungime de 20 cm si o greutate de 25gr.

  Sunt foarte bune zburatoare,adevarate acorbate si sunt rar vazute pe pamant.Pot atinge viteze incredibile de pana la 160 km/h.Acesta caracteristica le ajuta mult pentru evitarea pradatorilor dar si pentru a se hrani.Este bine cunoscut faptul ca randunica se hraneste cu insecte pe care le prinde direct din zbor;la fel bea si apa.

  Cuibul este construit de ambii parteneri, din lut amestecat cu par si paie iar interiorul este captusit cu puf si par de animale.Femela depune pana la 6 oua de culoare alba cu pete brune.Ambii parteneri clocesc prin roataie iar perioada de incubatie este de 15 zile.Puii de randunica sunt hraniti de parinti inca 4 saptamani.De obicei scot doua serii de pui."

  RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.