duminică, 31 octombrie 2010

MEA CULPA DOMNULE RINCIOG

Ma vad nevoit sa ii cer scuze publice domnului Rinciog ca l-am contrazis . L-am contrazis spunand ca nu are dreptate . Dansul a spus ca daca romanii isi merita presedintele noi sindicalistii de ce nu ni l-am merita pe al nostru ?


L-am contrazis si am afirmat ca nu e asa , dar asa e .



NU E NICI O DIFERENTA INTRE PRESEDINTELE TARII SI CEL DE SINDICAT .

Se pare ca exista un tipar al presedintilor pe care se muleaza toti cand ajung pe scaun . Asa e si cu presedintele FRF si presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal .

ODATA AJUNSI PE SCAUN , LI SE LIPESC NADRAGII DE EL , DE NU II MAI DAI JOS NICI CU MACARAUA .
Dar similitudinile dintre domnii Basescu si Dogaru, sunt izbitoare :

1. Amandoi , s-au ales singuri . Domnul Dogaru la infiintare , s-a autopropus si votat singur , domnul Basescu s-a autovotat in numele catorva milioane de Romani, prin procedeul ANASTASE .

2. Amandoi au avut grija sa isi pastreze sa isi asigure perenitatea . Domnul Basescu prin santaj, cumparare , amenintari, subordonarea tuturor structurilor care i-ar putea face probleme , domnul Dogaru prin faptul ca este conducatorul tuturor structurilor , sef al sindicatului, al comitetului Director , al Biroului Operativ (format , culmea culmilor  doar din doi oameni .-suntem de rasul curcilor ) , al Comisiei de Cenzori pe care o numeste si plateste, a CNR.. Nimic nu se misca , nu se face , nu se aproba fara stirea dansului .

3. Amandoi si-au ales ca mana dreapta oameni care le fac jocurile si le sunt fideli. Domnul Basescu pe Boc si Roberta Anastase , domnul Dogaru pe Pricina si Rinciog . Acuma care e una si care alta inca nu am descifrat . Cert este insa ca spre deosebire de Basescu, domnul Dogaru nu are bafta la femei . Cele pe care le are in Comitetul Director nu se grabesc sa-i ridice osanale .

4. Amandoi sunt surzi si orbi la cererile multimii, isi sustin ideile si masurile impotriva tuturor, convinsi ca detin adevarul absolut .

5. Amandoi conduc autocratic , fara sa se consulte fara sa tina cont de parerile muritorilor de rand , fara sa dea raspuns la doleantele lor . SLATINA , SIBIU, BACAU, SATU MARE, CRAIOVA , si sunt convins si alte filiale au trimis documente , propuneri, sugestii pe care nici macar nu le-a citit , dar sa le mai dea un raspuns .

6. Amandoi se cred salvatorii patriei , si ne vor “binele “ impotriva vointei noastre . Amandoi promit sa traim bine sub ocarmuirea lor inteleapta dar nu dau doi bani pe colaborare , cooperare , dialog.

7. Amandoi pusi in fata contestatarilor dau vina pe “ infiltrati “, “dusmani de clasa” , oameni care vor raul “ tarii –sindicatului” extrapoland contestarea lor ca rau dorit “comunitatii “

8. Amandoi in fata contestatarilor si a celor ce pun intrebari si demasca proasta conducere , pun botnita dand vina pe “ mogulii de presa – blogistii “ care platiti de altii vor sa faca rau comunitatii, reprezinta un pericol la adresa securitatii si sigurantei statului-sindicatului .

9. Amandoi au dat indicatii si ordin de inchidere a gurii celor ce vorbesc “prostii “ unul prin incercarea de introducere a unei legi care sa interzica ziarele on line , celalalt prin interdictia de a mai posta pe blogul SCMD sub anonimat, mizand pe “lasitatea “ romanului care vorbeste “doar pe la colturi “ dar nu are curaj sa iasa in fata . UITE CA ARE DOMNILOR !

“Ii voi ruga pe toti presedintii BO si voi cere Secretariatului Tehnic sa ia masuri de curmare a comentariilor postate de anonimi, “”Napoleoni””si infiltrati pe blogurile noastre.”
De ce domnule Dogaru ? CA SA NU VA MAI CRITICE NIMENI ? Dar apropo, nu stiati ca domnul Rinciog a luat aceasta masura de doua luni ? Cum , nu v-a informat ? Vaaaaaaai, v-ati facut de kko .

10. Amandoi in fata demonstratiilor de protest si opozantilor , scot la inaintare “serviciile secrete “ prin care vor sa terorizeze oamenii . Ale domnului Basescu sunt cunoscute si se simt , ale domnului Dogaru se vor simti, pentru ca tocmai a dat o directiva de infiintare a unui department de siguranta intern in cadrul fiecarei filiale :” Munca noastra s-a bazat si trebuie sa se bazeze pe incredere totala intre membrii SCMD, dar si pe izolarea, care vad ca este tot mai necesara, a infiltratilor. Voi cere membrilor fondatori acceptul de a dezvolta Departamentul “”siguranta, informatii si protectia informatiilor”” la nivelul tuturor filialelor. Domnule Dogaru, nu membrilor fondatori , cei cu drepturi speciale trebuie sa va adresati pentru a infiinta organe de ancheta si uramarire , ci CNR . Sau ati uitat de el ? Membrii fondatori nu sunt organ de conducere al Sindicatului domnule Dogaru . POT FI APROPIATII DUMNEAVOASTRA FIDELI, DAR NU POT FI FACTOR DECIDENT IN SINDICAT .

11. Amandoi sunt bolnavi . Unul nu se stie inca sigur(de catre noi ) , probabil ciroza . Celalalt sufera de mania persecutiei , peste tot vede numai dusmani, cine nu e de acord cu dansul este dusman, nici nu face doi pasi pe strada si au si aparut doi sau trei agenti din tara si strainatate care ii vor raul dansului si sindicatului :
Am creat impreuna un organism de care nu numai dl Oprea si presedintele Romaniei se tem ci si stapanii lor din afara. Presedintele primise in mod expres sfatul sa nu se desfasoare vreo activitate a militarilor in rezerva, ostila FMI si Puterii din Romania, pe data de 25 Octombrie. Am fost amenintati, am fost “”sfatuiti de bine””, o campanie abjecta s-a desfasurat mediatic in afara dar si in interior de catre cei intrati in sindicat cu misiune, pe temele bine stiute, pe care le utilizeaza profesionistii inca din vremea descalecatului de pe tancurile rusesti…”

In termeni medicali , astfle de manifestari ar fi numite paranoice . Nu stiu in termeni sindicali cum se numesc , asa ca ma feresc sa fac aprecieri .

12. Amandoi cand nu mai au scapare , cand lumea incepe sa isi puna prea multe intrebari , scot pe piata un subiect nou, declanseaza o noua bomba de presa , un nou scandal , ceva “extraordinar” care sa tina prostimea ocupata si sa o faca sa uite de grijile si problemele adevarate . La Basescu se stie , la domnul Dogaru, a aparut de curand , un “COMUNICAT DE ""EXTREMA URGENTA" care are darul si menirea sa ne atraga atentia de la subiectul zilei . Despre acest comunicat insa , maine .

Acuma sunt ocupat sa ii cer scuze domnului Rinciog pentru faptul ca l-am contrazis . A AVUT DREPTATE . LA ASA PRESEDINTE DE TARA , ASA PRESEDINTE DE SINDICAT . Sper sa aibe aceeasi soarta amandoi .

Col ( r) Neacsu

sâmbătă, 30 octombrie 2010

AMICUS PLATO SED MAGIS AMICA VERITA -II

Domnule Rinciog .


Am fost si speram sa ramanem prieteni . De fiecare data cand ti-a fost pusa la indoiala buna credinta , ti-am luat apararea . De fiecare data te-am sustinut crezand ca fac un lucru bun pentru un om bun . De fiecare data te-am apreciat pentru eforturile pe care le depuneai pentru a tine sindicatul pe linia de plutire . Am fost unul din putinii care a sustinut ca cei care lucreaza in regim de 8 ore pentru sindicat sa fie platiti , legal , cu documentatie clara , si am sustinut asta si la Alba Iulia cand domnul Dogaru a spus " NU, NUMENI NU ESTE SI NU VA FI PLATIT DE SINDICAT " . Eu am fost de parerea ca totusi eforturile oamenilor trebuiesc retribuite pentru ca in ultima instanta dau 8 ore din viata lor zilnic pentru viata sindicatului . SI ACUMA SUSTIN ACEST LUCRU SI IL VOI SUSTINE .Dar sa se faca statutar , sa fie un principiu aprobat de CNR sis a se faca cu documentatie si forme legale .
   
Cand cineva , a afirmat candva ca unii membri ai sindicatului sunt platiti , te-am intrebat personal si ai spus " nu Marine , nimeni nu e platit din banii sindicatului " Te-am crezut si i-am sarit la beregata " Acuma , pe aceasta cale imi cer scuze fata de acel om . El a avut dreptate , eu am gresit . Domnul Apostol , nu altcineva, a afirmat ca de fapt erai retribuit . Nu ma deranjeaza asta , mi se pare corect sa fii retribuit, dar nu sunt de acord cu minciuna domnule Rinciog . Am tacut si nu am zis nimic pentru ca mi-am zis ca in ultima instanta iti meriti plata pentru munca depusa . Dar dumneata stimate coleg , cand luai apararea domnului Dogaru nu o faceai din loialitate fata de interesele Sindicatului, asa cum credeam eu ci pentru ca iti aparai interesele . Asta nu pot ierta . Si nu pot ierta iesirea dumitale de pe roarmy , in care ne faci cum iti vine la gura , ne consideri cretini si ne inviti sa inghitim galusca numai pentru ca ne este servita .

        Dar cine va credeti stimati colegi din Comitetul Director ? Va credeti coboratori din zei , in afara legilor umane si in afara celor carora le cheltuiti banii ? CUM POTI DOMNULE RINCIOG SA AI TUPEUL SA IMI SPUI CA "Daca un popor are conducatorii pe care si-i merita, se poate deduce ca si un sindicat are conducatorii pe care si-i merita" O mai mare sfidare si tupeu inca nu mi-a fost dat sa vad .Eu as continua in acelasi spirit ca daca un Basescu are un BOC se poate deduce ca si Dogaru are unul nu ? Dar nu iti este rusine domnule Rinciog ? Adica sunt nevoit sa inghit toate magariile si manariile cu camere video, cu salarii si bani platiti , cu betii , si chefuri toate obrazniciile celor din "turnul de fildes" numai pentru ca dumneavoastra v-ati instalat acolo si refuzati sa renuntati la beneficiile " membrilor fondatori “ autoalesi si autocefali ? Dar ce , ne credeti turma de oi ? NU VA ESTE RUSINE ? Domnule Rinciog, suntem colegi de suferinta , colegi de sindicat , atat si nimic altceva . Dar e interesant . Cand eu am facut niste analogii intre domnii Basescu si Dogaru, ati sarit otraviti . Acuma , macar imi dati dreptate , asemuindu-i dumneata . E totusi un progres .

Si auzi tupeu, " SCMD este al nostru, al tuturor sindicalistilor militari si cu totii suntem raspunzatori de faptele bune sau rele ale SCMD" GRESIT DOMNULE RINCIOG . EU NU SUNT RASPUNZATOR PENTRU DECLARATIILE ABERANTE ALE DOMNULUI DOGARU CARE AFIRMA PE POST ,CA, CITEZ:

COMANDANTUL NOSTRU SUPREM ESTE SECRETARUL GENERAL AL NATO” Te anunt domnul Rinciog ca eu nu l-am mandatat pe domnul Dogaru sa faca aceasta afirmatie in numele meu si nici un ofiter patriot , nationalist cu mintea la cap nu l-a rugat sau mandatat sa faca aceasta afirmatie . Si nici un sindicalist nu l-a mandatat sa cheltuiasca banii sindicatului fara discermamant. Si te anunt domnule Rinciog ca in tara asta , FIEECARE E RASPUNZATOR PENTRU FAPTELE SALE , NU EXISTA RASPUNDERE COLECTIVA PENTRU ACTE PERSONALE . Domnul Dogaru a fost mandatat sa ne reprezinte , nu sa ne faca de ras . Nu ne faceti pe noi partasi la matrapazlacurile dumneavoastra , cei care le-ati facut din Comitetul Director si BOC .Nu incercati sa va acoperiti greselile si faptele pe spatele nostru . Pentru aceste aprecieri si jigniri incercari de acoperire a faptelor altora prin "asumare colectiva " si dispretul la adresa colegilor de sindicat domnule Rinciog, eu , ca simplu sindicalist si prieten va cer demisia . Si alaturi de a dumneavoastra o cer si pe a Domnilor Dogaru si Pricina cei care au condus Sindicatul la acest scandal . Mi s-a tot spus sa tac , ca nu e momentul, ca nu facem bine sindicatului, ca domnul Dogaru are meritul de a fi infiintat Sindicatul . Da , dar in afara de asta , nu mai are nici unul.Nu imi spuneti mie cat de mult a crescut domnul Dogaru pe piata sindicala , prin faptul ca dupa un an de zile de “eforturi “ asidui a reusit sa fie primit pe “podium “ alaturi de sefii cartelurilor sindicale . Este meritul sindicatului, al sindicalistilor , nu al dansului personal, pentru ca opinia dansului, o cunoastem vizavi de sindicatele celalelte si banuiesc ca vi-o amintiti .

Dar daca este acuma iubit , cum se face ca la demonstratia de pe data de 25 , a stat singur pe platforma , stingher ca un caine plouat , fara NICI UN MEMBRU AL COMITETULUI DIRECTOR LANGA EL ? Cum explicati aceasta izolare domnule Rinciog . Cum explicati faptul ca domnul col .Tudor , din bun simt si pentru a salva situatia , a chemat cativa sefi de filiale sa vina langa dansul pentru ca era doar cu dumneata pe platforma ? Unde erau colegii din CD ? Sau de cand este apreciat de alte sindicate , nu mai are trecere in propriul sindicat ? Spuneati ca sunt unii care critica , dar nu vin cu nimic in loc , nu fac nimic, critica fara argumente ? Dar acestea ce sunt domnule Rinciog ? Sunt fapte , nici macar nu e critica , sunt fapte . Cum le explicat? Si dupa ce a infiintat sindicatul ce a mai facut domnul Dogaru ? De la acel moment tot ce a facut a facut in interes personal, si iesirile "pe sticla " si interventiile uneori jenante , alteori periculoase pentru sindicat . E mult mai rau pentru sindicat sa continuati asa , decat sa spunem noi pe blog adevarul . Aplicati politica strutului la dumneavoastra in familie , nu in sindicat . Astept un raspuns domnule Rinciog, poate acuma in ceasul al 12-lea veti recunoaste ca totusi ati fost salarizat, retribuit . Daca nu recunoasteti atunci poate domnul Apostol are mai mult curaj sau simt al raspunderii . Nu asta va reprosez ci ascunderea acestui fapt , minciuna si incercarea de a musamaliza unele aspecte care incep sa iasa la suprafata ca .. stiti dumnevoastra ce .
Col.(r) Neacsu Marin
PS Priviti cu atentie fotografia expusa si spuneti-mi si mie domnule Rinciog, ca administrator de blog , cum e posibil ca o pagina de blog , vizualizata de 29 de persoane , sa aibe 56 de personae abonate ca “persoane interesate” ? Si cum e posibil ca acesti oameni sa fie interesati cand ei nici nu stiau de existenta paginii si dormeau ? Ce spuneti? Nu e asa ca Neacsu vorbeste prostii pe blog ?

joi, 28 octombrie 2010

NESIMTIREA CA DISTINCTIE

Traim vremuri care vor ramane in istoria tarii, atat cat va mai exista Romania ca stat , daca nu va fi vanduta pe bucati, din lipsa de lichiditati, si pentru a plati datoriile catre FMI , drept cea mai neagra si mai oribila perioada  din intreaga existenta . Ce se intampla acuma , ceea ce fac conducatorii , guvernantii actuali nu au facut nici fanariotii, oameni straini de tara , care isi cumparau dregatoriile cu pungi de galbeni si veneau apoi sa isi scoata parleala de pe spatete sarmanului roman , cat mai repede , pana nu se razgandea inalta poarta si aducea alt platitor de peschese , mai tare in punga . Nici atunci , cu toate “taxele” romanul nu era atat de impilat . Si atunci , domnitorul strain de tara , se ferea de puterea boierilor din divan si furia norodului .

Acuma domnitorul, laolalta cu caftanitii divanului domnesc , stau pe perne moi si isi fumeaza nestingheriti narghilelele , fara teama de mazilire , fara teama de razmerita , pentru ca intre domnitor si divan este o legatura de sange , sangele varsat de romani in 89,care ii leaga -prin virtutea democratiei castigate atunci- de jilturile unde isi indeasa dosurile puturoase . Si stau linistiti pentru ca nimeni nu ii poate da jos de acolo, au avut grija sa isi semneze pravile prin care nu pot fi dati jos decat daca isi semneaza singuri mazilirea , si chiar asa de prosti nu sunt ei . Iar norodul a fost legat si el de maini tot prin porunci mestesugite care nu le da dezlegare a pune mana pe furca . Ba a mai dat stapanirea ordin si de legare a gurilor targovetilor mai slobozi de felul lor infierandu-i ca dusmani ai domniei si ai tarii .

Si pentru ca dispretul care domneste in tara sa fie mai grabnic inteles de catre platitorul de dari, s-a gandit marele hatman sa arate ostasilor chiar de ziua lor , cat de mult ii apreciaza si ii stimeaza , rasplatind eforturile celui ce le-a luat argintii din subtirea punga si i-a catalogat drept nesimtiti, Marele Vornic Boc, cu cea mai inalta distinctie a ostirii,  al carui nume nici nu indraznesc sa il pronunt alaturi de cel al acestor nevolnici
Sa dai celui ce a facut ostasii nesimtiti si le-a desfiintat pravilele seculare scotandu-i din matca lor , si belindu-i de toate drepturile primite de-a lungul veacurilor, cea mai inalta distictie a armiei, este culmea dispretului si nesimtirii care nu va fi uitata in vecii vecilor. Prin asta , Marele Hatman a aratat ostirii de partea cui se afla tradand definitiv Onoarea Armatei Roamane !

Dumnezeu sa-l ierte , ca armata nu il va ierta niciodata pentru spurcaciunea comisa de pangarire a simbolurilor onoarei si demnitatii ostasului romanesc !
Ma astept acuma , ca domnul Marele Vornic sa il rasplateasca si el pe marele Hatman, cu titlul de CAVALER AL INALTULUI ORDIN AL SLUGILOR PREA PLECATE !

luni, 25 octombrie 2010

CUVANTUL CARE SPALA SAU MAGIA CUVINTELOR


La inceput a fost cuvantul ..

De cand e lumea lume , de cand oamenii au inceput sa comunice , prin semne , apoi sunete articulate , apoi scriere , apoi telegraf, apoi radio, apoi televiziune , apoi pe internet , aceasta comunicare s-a facut cu un scop , acela de a transmite intr-un mod cat mai clar si concis un mesaj .
Dupa ce cuvintele s-au inmultit iar sensurile s-au diversificat, uneori din lipsa de alta preocupare , alteori din dorinta de a complica lucrurile , de a epata sau de a da o noua forma , mai frumoasa sau mai aproape de ideea pe care o contineau , oamenii au inceput sa se joace cu cuvintele . Asa au aparut filosofii, notiunile abstracte , cuvintele fara imagine , fara corespondent in lumea reala , palpabila . Asa a aparut si cuvantul Dumnezeu, o notiune pe care fiecare o interpreteaza cum vrea . Unii au incercat sa ii dea o imagine , pictorii, oamenii de arta , in scopul de a materializa ceea ce nu se stiau cum arata .
Cuvantul este ca Dumnezeu , pentru ca el poate lua orice forma , poate face orice , poate defini chiar si ceea ce nu se vede . Cuvantul, acest instrument magic , poate rasturna umanitatea . Uneori cuvantul poate ucide, poate conduce la masacre si genociduri . E suficient un cuvant , o parola , o imagine care sa declanseze un resort o reactie o comanda in subconstient, aducatoare de moarte sau de fericire . Cuvantul, acest pas spre evolutia omului a ajuns sa fie , ca mai aproape toate creatiile umane , o sursa a decaderii, o sursa a autodistrugerii . Dar si o modalitate de a iesi dintr-o situatie complicata , de a acoperi brese in faptele noastre , de a masca intentii sau neputinte , compromisuri si interese , intelegeri meschine .
Am crezut ca nu vad bine , citind despre “cresterile negative “ ale Epocii Boc. Doamne , cata ipocrizie iti trebuie pentru a-ti masca parcursul dezastruos, niste indicatori care marcheaza o coborare vertiginoasa sub mantia unei “cresteri negative “ . Nu ar fi primul om de stat care isi ascunde faptele rusinoase sub un cuvant “salvator “ Imi amitesc de domnul Clinton , cel cu “relatia nepotrivita “ pe care as fi catalogat-o “gaselnita secolului “ daca nu aparea domnul Basescu, maestrul de sunet si lumina al “loviturilor de teatru “ din politica posdecembrista , spargatorul de tipare , omul care poate da un dos de palma cu nonsalanta , pretinzand ca nu stie si ca trebuie sa-si intrebe stafful sa afle daca s-a intamplat asa ceva , omul care este “jucatorul “perfect, acest” JOHN ALL TRADES “ care vede tot , stie tot , dar nu vede si nu stie sa numere numarul PDL-istilor din parlament si nu vede si nu stie ca o femeie , o romanca , o doamna invatatoare din Romania este de 60 de zile in greva foamei . SAIZECI DE ZILE , nu sase zile , nu sase ore .
Ei bine acest om , ale carui declaratii ne pun rabdarea la incercare , pus in fata mafiei si mafiotilor din Romania , reinventeaza cuvinte , transforma intelesul unui cuvant substituindu-l cu altul . De la acest maestru al declaratiilor absurde aflam ca de azi inainte cuvintele mafie , mafiot, compromis , vanzare , targuiala,”spalare” se pot inlocui cu unul frumos si elegant:” REEVALUARE” . Suna inteligent, suna sic, este cool . De maine am sa ii spun sotiei sa imi bage ciorapii la masina sa-i “reevalueze” pentru ca de cand ii port simt o “crestere negativa “ a confortului meu .

Gata , ma duc sa ma reevaluez pe maini .

Draga Dumnezeu -2

DRAGA DUMNEZEU,


Iti scriu a doua oara , cred ca ai primit prima mea scrisoare cea in care te rugam sa vorbesti cu nenea Basescu sa faca el ceva sa ne ajute . Iti scriu acuma ca ne-ai ajutat , stiam eu ca pot sa am incredere , chiar daca multi copii si si oameni mari zic ca “tara asta e fara nici un Dumnezeu !” Eu cred ca existi pentru ca mi-ai ascultat rugamintile .


Stii iti spuneam eu de scoala ca laptele si cornul erau stricate . Nu mai e nevoie sa vorbesti cu nenea Basescu , ca nu mai e cazul . Doamna invatatoare a mea e in greva foamei de 60 de zile si noi nu mai avem cu cine face ore , ca nu vrea nimeni sa tina ora cu noi pentru salariul pe care il da nenea Boc la invatatori asa ca nu mai mergem la scoala. Si stii ceva ? Du-te matale la nenea Basescu si spune-i la ureche prin somn de doamna noastra ca e in greva foamei , ca dinsul a zis ca nu stie si cred ca baietii aia care il pazesc si cu care vorbeste el in fiecare zi , nu i-au spus de doamna , ca sa nu il supere . Da noi o vrem pe doamna . Ii spui da ?
Te mai rugam eu sa il intrebi pe nenea Basescu de ce tati si mami nu mai au bani ca vazusem eu la altii cum aveau bani si ii aruncau fara numar fara numar pe la chefuri
Nu mai e nevoie, ca am auzit ca de acuma a avut nenea Boc grija si nu o sa mai aibe nimeni bani si ca si aia de cantau fara numar fara numar acuma trebuie sa numere ca altfel ii da nenea Boc pe mana fixului sau pixului, ca nu am auzit bine , cred ca era ceva de rau, ca se speriase si copii minune de el .
Si vreau sa iti multumesc Dumnezeul meu iubit , ca ai avut grija de bunica si ai facut matale cum ai facut si o sa ii creasca pensia. Si mi-a zis bunica ca mi-ai ascultat ruga si au votat in parlament doua legi care o sa faca sa ii ajunga banii sa isi cumpere medicamente si mancare . Stiam eu ca nu o sa o lasi pe bunica sa moara de foame . Bunica zicea ca aia de acolo din parlament nu le place ce au facut si vor sa schimbe ce ai hotarat matale , da nu cred eu ca ii lasi nu ?

Te mai rugasem eu sa il ajuti pe nenea Vasile ala de era in carucior si sa faci cumva sa vina tanti Nela acasa din Italia , sa poata sa il scoata afara din nou . Am auzit pe mami ca tanti Nela a venit acasa , si nu a venit singura . Eu nu stiu , nu am vazut , ca m-a trimis mami la o matusa sa stau cateva zile cand a venit, ca era multa lume si imbracati in negru , cred ca asa umbla lumea in Italia , dar a venit multa lume cu tanti Nela si a spus si la tv ca au trimis-o acasa . Da nu stiu unde e , ca nu am vazut-o probabil a plecat cu Nea Vasile in concediu undeva , ca mami zicea ca a plecat undeva mai departe decat Italia .
Si te mai rugasem eu doamne sa faci ceva cu fratele lui nenea Adi ca era bolnav si la spital s-a imbolnavit si mai tare si te rugam eu sa faci ceva sa nu se mai imbolnaveasca oamenii in spital si sa faci sa nu mai fie microbi acolo . Iti multumesc eu Doamne ca ai avut grija si ai omorat toti microbii dintr-un spital , nu stiu cum ii spune , da ai facut matale cum ai facut si a luat foc si asa au ars toti microbii si toate paturile si cearceafurile cu microbi . Poate o sa faci matale cumva sa ii arda focul pe toti microbii din Romania care ne fac noua rau si ne imbolnavesc .

Cam asta e . A , iti spusesem eu de nenea Basescu ca il injura lumea din blocul nostru si din blocul vecin si ziceam sa ii spui ca sa stie sa nu vina pe langa blocurile noastre . Am intrebat eu niste copii de pe la alte blocuri si mi-au spus ca si la ei e la fel . Ba unii ziceau ca i-au auzit si pe niste oameni de la politie cand ziceau ceva , ca ar fi ordinar dar eu cred ca e de bine daca e asa , ca am cautat ordinar in dictionar si inseamna ca e ceva obisnuit . Si si tanti Vetuta zicea cand a fost la vot ca il voteaza ca e un om obisnuit , din popor, vorbeste ordinar , adica asa ca noi toti, pe inteles . Da sa ii spui matale lu nenea Basescu sa nu vina pe la noi prin cartier , ca sunt multi oameni care nu il plac . De ce , nu stiu, dar asa vorbeste lumea .

O sa iti mai scriu ca vad ca esti de treaba si mi-ai ascultat toata rugile . Acuma nu mai vreau nimic . Ca nici tati nu mai vrea nimic . Ca am auzit eu cand l-a intrebat mami ce mai vrea ca sa fie bine si el a zis ca nu-i mai trebuie nimic . O sa iti mai scriu eu si iti trimit scrisoarea la fel .
Marinica , varu lui Paulica de la Bucuresti

marți, 19 octombrie 2010

PE ULTIMA SUTA

A inceput numaratoarea inversa . Nu mai e mult si se apropie data de 25 Octombrie . Cum stam ?
Statistic, daca e sa o luam dupa sondajul lansat de Burcu, pana acuma 60% din cei ce au votat , nu prea se dau in vant dupa manifestarea de pe 25 . Dar sa nu uitam ca deocamdata nu mai are audienta dinainte datorita faptului ca multi nu stiu inca noua adresa . Nu stiu ce s-ar fi intamplat sau ce raspuns ar fi primit daca acest sondaj ar fi fost lansat pe pagina centrala a SCMD . Poate nici acuma nu ar fi tarziu sa incerce . Doar asa , de curiozitate .
Scriptic vorbind , au mai aparut niste declaratii, ne-am mai dat de cateva ori cu caramida in piept, mai mult sau mai putin justificat , am mai facut niste gafe . Nu ne simtim noi bine daca nu ne dam palme singuri , ca in cazul 735. Si in stilul caracteristc micile victorii, de cartier le trambitam cu glas tare , sa auda toata lumea si sa ne vada , iar marile infrangeri, le trecem sub tacere . Si o alta constatare , victoriile apartin “greilor “ , pierderile micimanilor .

Astfel, pe data de 01.10 . domnul Pricina , ne anunta cu bucurie despre un nou succes al casei de avocati Barla .” Un alt proces al SCMD solutionat - Dosar nr.49780/3/2009 - pronuntare la 8.10.2010 “ Ce aflam din acest comunicat trambitat ca o victorie nemaipomenita ? Ca doamna Gratiela si-a expus cazul cu gratie si ca verdictul se va da peste o saptamana . Altceva nimic . Care era marele succes? Nu cumva faptul ca doamna Gratiela a reusit sa sustina o pledoarie ? Asa succes mai zic si eu . Nu comentez faptul ca informatia ne-a fost data de domnul Pricina , sa admitem ca in calitatea sa de purtator de cuvant avea dreptul sa dea comunicatul , “ sa se impauneze “ dar era mai fair sa fie dat de departamentul juridic . Dar nu e asa , departamentul juridic, da numai vestile mai putin placute , ca sa fie doar el injurat nu ? Nu mai pomenesc de faptul ca dupa o saptamana , cand judecatorul s-a pronuntat , in defavoarea noastra , cu plata unor cheltuieli, domnul Pricina are “amnezie “ si uita sa ne mai informeze . Normal ar fi fost ca tot dansul sa o faca , cu aceeasi promptitudine .

Ei bine , nu se intampla asa , apar mai intai informatii si intrebari pe bloguri ,  pentru ca intr-un sfarsit ,domnul Monac sa se invredniceasca sa ne blagosloveasca cu un comunicat “pentru lamurirea unor neintelegeri “ Care neintelegeri? Ce nu ati inteles domnul Monac ? Faptul ca SUNTETI OBLIGATI SA INFORMATI SINDICALISTII CU TOTI PASII FACUTI DE Comitetul Director si casele de avocatura ca si tot ceea ce priveste soarta sindicalistilor, in bine sau rau ? Am cerut de luni de zile SA SE POSTEZE SI SA SE ACTUALIZEZE PERMANENT SITUATIA PROCESELOR NOASTRE CU TOATE DATELE SI STADIUL ACTIUNILOR . De ce nu o faceti domnule Monac ? Nu aveti oameni, sau nu va da doamna Barla datele pe care le cereti ? CINE PE CINE PLATESTE , NOI PE EA SAU EA PE NOI ? CINE E ANGAJATUL CUI ? Este greu sa se faca un 
tabel  cu datele de referinta, nr de dosar , cine impotriva cui  , unde , cauza care se judeca si stadiul actiuniii , cu termene si decizii date care sa se actualizeze permanent la fiecare infatisare ? Cat va ia ? Constat cu stupoare ca a disparut rubrica cu stadiul proceselor noastre . Ori sunt eu obosit si nu o vad pe blog, ori domnul Rinciog a ascuns-o cine stie unde , ori a disparut .



Ce am mai vazut la nivel declaratii ? Nimic nou, vechile laude , exagerari si trufii .


  Am vazut insa ceva nou si din fericire , dupa atata asteptare , chiar bun . A fost infiintat un comandament de organizare a activitatii din 25 . Si se pare ca si un sef al departamentului organizare . Nu stiu daca va ramane in permanenta acest sef sau este numit numai pe perioada organizarii acestei actiuni, este insa un lucru bun . Pana la ora asta , acest grup de organizare , a mers bine , comunicatele sale sunt in sfarsit bine intocmite , chiar daca –datorita inconsecventei factorilor decizionali , se mai bat cap in cap sau se mai revine la unele puncte din comunicate cu modificari de esenta ,
dar vina nu le apartine celor ce lucreaza ci doar celor ce inca nu stiu ce vor . Si tot legat de acest comandament, alt lucru bun , chiar sunt interesati sa faca ceva bun si nu refuza cooperarea, verifica surse si preiau date si informatii , propuneri care li se par bune . CAM ASA TREBUIE SA SE LUCREZE, NU SA INCHIZI ROBINETELE SI SA CERI DOCUMENTE INREGISTRATE CU PROPUNERI . De ce mai avem bloguri si internet, daca trebuie sa trimitem propunerile numai prin documente inregistrate ? Felicitari Comitetului de organizare ! Se cunoaste ca au in varf ofiteri, nu poeti .

Ce va urma ? Nu stiu . As mai avea niste propuneri .

1. Concomitent cu visul domnului Dogaru, aceasta actiune de pe data de 25, SCMD sa participe cu o delegatie si la actiunile oficiale si sa depuna coroane de flori  alaturi de oficialitati si celelalte asociatii ale militarilor , pentru a arata astfel ca NU AVEM NIMIC IMPOTRIVA SARBATORIRII ZILEI ARMATEI, iar actiunea cealalta este numai o forma de protest impotriva guvernantilor, nu impotriva armatei sau a ceea ce reprezinta Ziua Armatei . La aceasta actiune , cei care participa , pot participa in tinuta militara , avand pe maneca o banderola neagra , care va simboliza doliul pentru eroii tarii dar si pentru institutiile statului intrate in moarte clinica, cu trimitere la cealalta actiune care se desfasoara concomitent .

2.Sa nu se scandeze nimic pe tot timpul actiunii de protest. ABSOLUT NIMIC . Sa se poarte doar pancarde ale caror texte sa nu cuprinda injurii, cereri de demisii , “jos “ cutare sau cutare , ci DOAR MESAJE gen “ Armata isi pastreaza demintatea ” “ patrie si onoare noi va respectam “ “Armata in rezerva nu se preda “ SINDICATUL NU PREDA ARMELE “ “VOM LUPTA PENTRU DREPTURILE NOASTRE SI ONOAREA ARMATEI “ “ REZERVISTII LUPTA SI PENTRU ACTIVI “ “OPRITI GENOCIDUL” SALVATI ROMANIA “ . “SPRIJINIM ACTIUNILE SINDICATELOR DIN ROMANIA “ “SUNTEM ALATURI DE ROMANII NAPASTUITI “

3. Tot ceea ce se face sa se faca sub semnul decentei , bunului simt , respectului fata de ziua in care suntem si armata Romaniei . NICI UN APROPO CAT DE MIC LA PENSII. Ne vom compromite in fara oamenilor .

4. Sa se aleaga sefi de grup care sa urmareasca strict respectarea disciplinei si celor stabilite . Sa nu se dea curs scandarilor , iar daca totusi se horaraste sa se scandeze , sa nu se scandeze mesaje jignitoare, sa nu se dea curs in virtutea spiritului de turma la scandari altele decat cele stabilite .

5.Sa se stabileasca –daca se hotaraste astfel , persoanele care sa dea interviuri , si ce anume sa se spuna . Mesajele sa fie scurte, clare , fara revendicari financiare , doar –eventual-cu trimiteri la respectarea unor legi, interviurile sa fie in spiritul demonstratiei . Sa nu se uite sa se mentioneze  , de fapt sa se inceapa cu momentul pe care il sarbatorim pe 25 Octombrie si sa se mentioneze ca aceasta Zi nu este cauza ci doar ocazia manifestarii noastre , ca nu manifestam impotriva aceste zile ci impotriva celor ce si-au batut joc de Armata .
AMOR PATRIAE –NOSTRA LEX!

Neacsu Marin

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Conferinta judeteana a UNPR

URMASII LUI TRAIAN
Sambata 16.10.2010, la Filarmonica din Craiova a avut loc Conferinta Judeteana a UNPR, avand ca scop alegerea conducerii filialei judetene a partidului . La Conferinta au participat ca invitati din partea conducerii de partid domnii Gabriel Oprea , Cristian Diaconescu, Eugen Nicolicea , Gheorghe Bica si altii . De asemena au mai participat ca invitati reprezentanti ai unor partide politice si sefi de sindicat. A lipsit din peisaj reprezentantul SCMD . E devarat , presedintele filialei astepta la Comandamentul Brigazii intalnirea personala cu domnul Ministru Oprea Gabriel, dar putea fi desemnat unul din vicepresedinti sa participle la aceasta festivitate, asa cum participasera si la PSD.
Personal am participat desi initial nu intentionam avand si alte activitati programate, dar in ultim moment am schimbat programul . Si nu imi pare rau . Am avut astfel ocazia sa reintalnesc unii prieteni , fosti colegi si sa vad mai de aproape cine si de ce a aderat la acest partid .

Am notat ca a fost o activitate pregatita si organizata as spune ireprosabil . Am mai notat la categoria plusuri foarte multi tineri si multi oameni de valoare , la nivel municipal si judetean . Pot spune ca la nivel local, UNPR-ul este daca nu numeric , cel putin calitativ, bine garnisit . In luarile de cuvant ale invitatilor si membrilor locali ai UNPR , s-au evidentiat –parerea mea- franchetea ideilor si bunele intentii . Indraznesc sa afirm ca la nivel local UNPR-ul , prin oamenii pe care ii are , are potential . A fost prezent ca invitat si aplaudat la scena deschisa si primarul ales al Craiovei domnul Antonie Solomon , care a fost coplesit de emotie vazand primirea care i s-a facut . Indraznesc sa pariez pe o viitoare colaborare politica , Solomon - UNPR care ar face din Craiova prima capitala de judet UNPR-ista la viitoarele alegeri . Este doar o speculatie , care tine de intuitie mai mult decat de ceva concret deci luati-o ca atare .

Si cum nimic nu este perfect, nu pot sa nu amintesc marile gafe facute exact de cei ce ar fi trebuit sa fie crema cremelor. Discursurile domnilor invitati din inaltele structure ale UNPR au reprezentat bomboana pe coliva prin perplexitatea declaratiilor .
Primul , cel care a inceput sarabanda gafelor a fost domnul Eugen Nicolicea , care se recomanda drept seful grupului parlamentar independent. Referindu-se la rolul UNPR in parlament, a afirmat citez : “ suntem cei care formeaza majoritatea , cei care se impotrivesc suspendarii presedintelui si ceilalti au de ce sa ne urasca !” Curat murdar coane Nicolicea , mare adevar grait-ai !

Si continua domnul Nicolicea , intr-o inconstienta delicioasa “… fara noi, cei de la UNPR, nimic nu se misca !” . Ptiu, bata-te sa te bata , acuma inteleg de ce trebuie sa va urasca lumea . Nimic din ceea ce s-a votat si s-a facut sub dictatura Basescu si Guvernele Boc, NU S-AR FI FACUT FARA AJUTORUL UNPR . Gura pacatosului, adevar graieste.

Dar cum nu este unu fara doi, domnul Nicolicea trebuia sa fie intrecut la capitolul gafe doar de Presedintele UNPR, si si-a asumat acest rol, domnul Cristian Diaconescu , cel care si-a inceput discursul spunand “ Eu am sa imi incep discursul intr-un fel mai diferit . Am sa va dau o informatie , e adevarat nu de prima pagina a ziarelor , dar nu lipsita de importanta . Undeva intr-o tara europeana , a fost ucisa o romanca , numai pentru ca era romanca …. As vrea sa va ridicati si sa aplaudati !”

Initial am crezut ca va cere sa ne ridicam si sa pastram un moment de reculegere . Apoi am crezut ca era o gluma si am asteptat continuarea , dar dansul char a inceput sa aplaude si spre stupoarea mea , sala s-a conformat . Nici nu mai comentez cazul este inimaginabil dar real intr-o tara ca Romania . Vreau doar sa il informez pe domnul Diaconescu, ca datorita conducerii intelepte a actualului guvern si a UNPR “FARA DE CARE NIMIC NU SE MISCA “dupa cum spunea antevorbitorul sau , va trebui sa isi cumpere manusi si alifii , pentru ca va face basici in palme aplaudand . Daca astea sunt dorinta si telul domnului Diaconescu, ar fi trebuit sa le treaca in strategia partidului .

Dar domnul Diaconescu , are si simtul umorului . La un moment dat ii indemna pe tinerii membri ai partidului :“ trebuie sa va transformati in politicieni, adica in oameni sinceri “ . As cataloga-o drept gluma anului ! Si a continuat “…trebuie sa mergeti la oameni si sa le spuneti adevarul… “ Doamne fereste ! Pai daca le spuneti adevarul domnule Diaconescu, cine se mai inscrie in partid ?

Bineinteles a urmat cuvantul domnului presedinte Oprea Gabriel de la care am retinut doua lucruri :

1. UNPR are ganduri mari si déjà se gandeste la alegerile prezidentiale de peste 4 ani, sau are in vizor alegeri anticipate pentru ca a lansat ideea candidaturii domnului Cristian Diaconescu la presedentia tarii , pe care a spus ca o va lansa oficial peste o luna . De ce toata lumea se leaga de luna Noiembrie ? Asteapta sa vada daca se confirma zvonurile privind apocalipsa sau alte zvonuri ?

2. Si ca sa ne arate ca si dansul este glumet a spus ca vizavi de ultimele versuri ale imnului partidului , “noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem urmasi ai lui Traian !” acest vers “ este o problema de destin !" Atentie mare domnule Oprea , cine il urmeaza pe Traian , il urmeaza pana la capat parca asa spuneati nu ?
Cam asta a fost .


Neacsu Marin
16.10.2010


duminică, 10 octombrie 2010

LEGEA E LEGE

Doamne , ce vis am avut .

Brrrrrrrrrrrrr, ma ia cu firori numai cand ma gandesc prin ce am trecut .


Am visat , nu stiu de la ce , probabil din niste articole iresponsabile aparute prin presa mogulilor, ca undeva in apropiere de tara noastra ar fi avut loc un dezastru ecologic nu stiu ce a explodat si s-a varsat in Tisa . Doamne , ce iresponsabili, avea dreptate domnul Basescu presedintele nostru . Dansul ( eu din respect ii spun numai dansul, asa cum am vazut eu ca e politicos si vorbesc in special moldovenii  ) mereu a spus ca siguranta nationala este pusa in pericol de acesti moguli –doamne ca urat suna – acesti Bau-Bau ai basmelor Cotroceniene.

Are dreptate . Pai auziti si dumneavaostra ce stiri alarmiste arunca prin presa acesti dusmani ai poporului aceste amenintari la adresa sigurantei nationale, cum plin de intelepciune sesiza tovarasul presedinte , spunand ei, inconstientii, teroristii, ca vezi doamne nu stiu ce si nu stiu cum , ca cica Tisa s-ar varsa in Dunare.HA HA HA ! Doamne , mare gogomanie . Pai ce baaai, Tisa se varsa unde vrea ea ? Ce eu nu stiu ca Tisa se varsa unde vrea domnul Basescu cu domnul Boc ? Ca da domnul Boc acuma o lege din aia constitutionala si o sa o faca el pe Tisa sa se verse unde vrem noi . Ca doar de aia a participat domnul Boc la sedinta comuna cu guvernul maghiar ca sa stabileasca pe unde trece Tisa si pe unde o sa putem sa mai trecem noi, nu ? Ce domnulee, ce cred modulii astia sau cum le spune , ca fac ce vor si ne prostesc asa cum vor ei

NU DOMNILOR, NU, CA NU SUNTEM O TARA ASA OARECARE , SA FACA FIECARE CE VREA , FACEM CEEA CE NI SE SPUNE SI DACA DOMNUL BASESCU CU DOMNUL BOC SPUN CEVA , ASA VA FI CHIAR DACA NE CONVINE SAU NU .CUI NU-I CONVINE SA PLECE IN LUME , CA E MARE SI E LOC DESTUL ASA SA STITI !

Pai ce , nu stiu eu , cand s-a votat legea aia in parlament, degeaba au incercat dusmanii sa faca ce vor ei si sa nu voteze , ca a dat ordin domnul Basescu si domnul Boc si s-a facut si adunarea cum au vrut ei . Pai ia ganditi-va , daca au reusit ei sa faca din 1 - 2 , si din 87-175 sau cat a facut doamna Anastase (cine a zis ca femeia face ce vrea cu barbatii, a stiut el ce spune ) nu pot ei sa verse Tisa undeva mai incolo ? Si ? A zis cineva ceva ? S-a rasculat Arhimede sau Pitagora sau mai stiu eu cine a mai dat legi din alea aiurea ca unu si cu unu fac doi ? Ete ca nu fac asa cand vrea oricine . Pai sa faca Tisa sa se verse mai incolo , e mizilic .

Si hai sa spunem ca poate nu vor ungurii sa o verse mai incolo la ei, si se va varsa in Dunare , care e problema ? DUNAREA E A NOSTRA si facem ce vrem cu ea si ea face ce vrem noi, nu ce vrea ea nu ? Asa ca asa in ciuda modulilor care scriu prostii prin ziare si isi dau ei cu presupusul si ne ameninta cu Dunarea rosie , o sa dea domnul presedinte ordin iar Domnul Boc o ordonanta de urgenta si Dunarea , chiar daca va fi rosie , asa , ca vrea ea, va fi curata , asa cum vrem noi . Ca daca e lege si se voteaza , orice ar face Dunarea , parlamentarii nostri vor vota tot cum vor ei si ei vor ca Dunarea sa fie curata.

Doamne , ce cosmar am avut . Noroc cu parlamentarii nostri care vegheaza si fac legile asa cum trebuie.Noroc ca m-am trezit din vis si am vazut in ce tara minunata traiesc , unde legea e lege si Nu face nimeni ce vrea el . NICI MACAR DUNAREA .

Legea e lege , asa sa stie oricine si Tisa si Dunarea !

joi, 7 octombrie 2010

ROMANI LA RASCRUCE DE DRUMURI

 INTRE GRADINA MAICII DOMNULUI ....

Cat de prostii putem sa fim ? Cat de mult putem inghiti pana sa ne dam seama ca ceea ce ni se baga pe gat este otravitor ? Cat de mult putem accepta pana sa realizam ca ceea ce ni se da este nu numai in dezavantajul nostru ci chiar impotriva noastra ? Cat de mult putem suporta ?

Are romanul un grad de suportabilitate mai mare decat alte natii sau pur si simplu este vorba de prostie si de o incapacitate de a sesiza realitatea, o incapacitate de a realiza ceea ce i se intampla ?

Sau este o aplicare impinsa pana la extreme a invataturii divine de a intoarce si obrazul celalalt ? Sa fim oare poporul ales de Dumnezeu pentru a duce mai departe invataturile Domnului si de a curata lumea de pacate prin suferinte ? Sa fie Romania prin oamenii si locurile sale acea noua “Gradina a Maicii Domnului “ cum se spune prin unele materiale ale unor analisti, filosofi, previzionisti , guru sau chiar inalte demnitati pontificale ?

Sa fie romanii acei purtatori ai unor gene venind din inceputurile omenirii si ducand dincolo de ceea ce mintea poate cuprinde ? Desi se spune ca nici universul nu este mai intins decat imaginatia omului . Nu cunosc atat de profund istoria, filosofia , legendele , credintele sau radacinile altor popoare . Nu imi cunosc nici propria familie mai mult de o generatie inaintea mea , dar am citit si mi-a placut sa aflu cate ceva despre tara in care traiesc si despre ceea ce au scris altii despre ea de-a lungul timpurilor .
Nici nu stiu cu ce apa sa ma imbat , poate cu cea mai veche referire, cea din Geneză – în care nişte greci au identificat Havila ca anagrama Valahiei, asa cum mentiona Camelia Tripon in a sa lucrare “Grădina Maicii Domnului” sau poate cu profetul profetilor , Nostradamus , care spunea fără codificare despre poporul român de pe paralela 45: “Mesopotamia Europei (în evul mediu toţi ne spuneau vlahi) a fost şi va fi strălucitoare”cita tot Camelia Tripon in aceeasi lucrare .

Poate ar trebui sa vin mai aproape sa vorbesc despre Luceafarul Poeziei Romanesti, care prin spiritul , clarviziunea, filosofia si mintea sa a intrecut cu multe secole vremurile in care a trait , a intuit sau a stiut , a vazut ceea ce noi nici acuma nu vedem desi suntem cu 200 de ani mai la vale ,“la trecutu-ti mare , mare viitor" Poate ar trebui sa ma opresc la ce spun unii preoti intelepti ale caror izvoare sunt vechile ceasloave uitate de timp prin chili intunecate dar luminate de harul divin , cum este predica Pãrintelui Ioan Iovan, din 15 august 1992, la Manãstirea Recea care defineste Romania drept Gradina Maicii Domnului .


Poate in patriotismul nostru ni se pare ca noi suntem “cei mai viteji si mai drepti dintre “ toti . Atunci sa ne oprim la ce spune un indian , un guru pe nume GUPTA Swami care a facut niste afirmatii cutremuratoare despre Romania si destinul ei, identificand-o ca centrul spiritual al lumii dupa sfarsitul celui de-al treilea razboi mondial despre care vorbesc din ce in ce mai multi oameni , un razboi devastator, la care nu vreau sa ma gandesc .
“Concomitent, va începe un scurt şi înfiorător război mondial – al treilea şi ultimul – programat, declanşat şi întreţinut de forţele oculte care conduc omenirea. România va participa la război încă înainte de extinderea şi mondializarea acestuia, din cauza unei politici aiurite a conducătorilor ei” Pana aici nimic nu pare irealizabil . Conducatori iresponsabili antinationalisti , vanzatori de tara , misuna prin istora noastra precum furnicile in musuroi . Oricat a incercat regimul trecut sa ne intoxice cu bravii si scumpii nostri conducatori, unul mai patriot decat altul , tot nu au putut sa ne explice ce s-a intamplat cu tarile romane intre Mircea cel Batran siVlad Tepes, intre Vlad Tepes si Mihai Viteazul si dupa acesta pana la Alexandru Ioan Cuza ca sa vorbesc numai despre domnitorii din Tara Romaneasca . Zece cinsprezece domnitori pomeniti in cartile de istorie nu pot umple secole de existenta . Despre Alexandru Lapusneanul am aflat numai ca voia capul lui Motoc si ca a vrut sa isi popeasca dusmanii .

Tot Gupta , despre care totusi nu se gaseste nici o informatie pe net de parca nici nu ar exista (cineva spunea, daca nu esti pe Google insemna ca nu existi ) afirma  :

“Să vorbim despre ceea ce va fi, despre România şi poporul său. După ce actuala guvernare va căştiga din nou alegerile, la jumătatea mandatului (perioada 2010-2011 este jumătatea actualului mandat – nota mea) se va declanşa altă revoluţie română, una cu totul diferită de cea din 1989. Guvernarea va fi brutală şi va arăta aproape ca o dictatură, deşi se va numi, în continuare, democraţie. Românii o vor duce extrem de rău. Viaţa lor va fi mai cruntă ca pe vremea lui Ceauşescu. Legile vor fi deosebit de aspre, conducerea va fi violentă şi necruţătoare”
Mai e nevoie de explicatii ? Nu stiu cand a facut  Gupta aceste afirmatii, exista un material cu el aparut in 2004 in Cronica Romana , pe site-ul http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=397&art=18704 dar este infiorator de adevarat tot ce spunea despre Romania anilor de azi . Mai sunt si alte profetii pe care nu vreau sa le pomenesc . Una insa este datatoare de speranta . Spunea el ca vizita Bucovina , pentru ca de acolo se va ridica noul conducator al Romaniei si al Lumii , un om care nu va fi cunoscut astfel pana atunci . Deci va fi cunoscut pana atunci,dar nu ca un om luminat si puternic.
Dar pentru a nu fi invinuit ca dau exemple cu persoane care nu au macar o identitate cunoscuta , am sa vin cu picioarele pe pamant dar cu sufletul in ceruri acolo de unde se inspira o alta personalitate care nu mai are nevoie de prezentare , PAPA IOAN PAUL AL II-lea . Cuvintele Papei Ioan Paul al II lea, în 1999, la sfinţirea locului pentru Catedrala Întregirii Neamului, au confirmat încă odată ceea ce unii ştiu şi alţii refuză să înţeleagă. El a afirmat că „România este Grădina Maicii Domnului” şi că a venit „să contemple chipul lui Iisus în Biserica noastră”.
Daca nu as fi stiut macar din cele citite , rivalitatea milenara dintre biserica ortodoxa si cea catolica, as fi crezut ca este o simpla declaratie de conjunctura , politicoasa si neadevarata . Insa asemenea cuvinte spuse de cea mai inalta fata bisericeasca , purtatorul de cuvant al Domnului pe pamant in varianta catolica , fata de o tara ortodoxa , nu se face fara o baza temeinica . Si chiar daca replica sa,( sa presupunem) nu are inspiratie divina , daca ar avea la baza fie si numai tablitele de la Marea Moarta si alte “inscrisuri” antice adapostite in bibliotecile Vaticanului tot ar trebui sa ne puna pe ganduri .
Va urma .

Col.(r)Neacsu Marin
PS . Se vehiculeaza prin presa ,  mai nou o noua data fatidica 10.10.2010.
Oare stirea de mai jos o avea vreo legatura cu asta ?
"
Israelul a anuntat ca a testat cu succes un sistem antiracheta, care sa protejeze tara de rachetele lansate de miscarea Hezbollah. Ministerul israelian al Apararii a comunicat ca sistemul anti-racheta Iron Dome a trecut saptamana trecuta testul final si va fi implementat pana in luna noiembrie 2010."
sursa "karadeniz press ".



marți, 5 octombrie 2010

BASESCU A DAT LIBER LA SHOPPING

Vinzi , cumperi, negustor te numesti !


S-ar fi crezut la criza prin care trecem ca in Romania s-au epuizat toate resursele si nu mai e nimic de furat, de cumparat , de vandut in tara asta . S-au furat banii de la FN I ,s-au furat codrii seculari, s-au furat ca in codru resurse , voturi ,s-a vandut flota , s-a vandul uraniul din Rosia Montana , s-a vandut petrolul si gazele din Insula Serpilor , s-au vandut constiinte, s-au vandut oameni ,s-a cumparat tacerea unor martori,s-au cumparat servicii secrete , s-au cumparat judecatori , s-au cumparat terenuri, curti mai mici sau mai mari, constitutionale sau ne...  Aveam impresia ca in Romania nu mai e nimic de cumparat , vandut, furat si din cauza asta  domnii B-B, tandemul de groaza al Romaniei, au bagat mana adanc direct in buzunarele salariatilor , ale pensionarilor si ale tuturor celor care nu au nici o putere de a se apara pentru ca toti cei care ar trebui sa vada , sa puna stop, sa respecte si sa aplice legea sunt furati, vanduti si cumparati .



Ei bine , m-am inselat , foamea , disperarea si lacomia cuplului B-B nu cunosc limite , sunt inepuizabile , diabolice .Priveam in jur si vedeam numai deznadejde , numai nemultumire si numai strigate de revolta . Si ma gandeam ca prietenii nostri au epuizat orice posibilitate de a mai recastiga pierderile suferite si ca orice ar face , nu mai au scapare .

M-AM INSELAT
Basescu a dat liber la cumparaturi !


Invitam acum cateva zile pe cei ce urmareau sahul politic sa fie atenti la UDMR care promitea o rasturnare a tablei pentru ca talpa facuse presiuni asupra Grofilor . Si spuneam ca un singur lucru i-ar putea face pe grofi sa nu tina cont de vox populi : Legea invatamantului care era la ora aceea departe tare de a fi supusa dezbaterii . Nu intra in planurile nici unui partid politic fiind doar un vis , sau osul vanturat de Basescu pe la nasul lui Marko . Ei bine , disperarea lui Basescu este atat de mare incat a dat liber la vanzare si a scos pe taraba Legea Invatamantului pe care vrea sa o treaca prin indiferent ce smecherie legislativa, daca e nevoie si prin asumarea raspunderii, desi ar fi o alta incalcare a Constitutiei, dar cui ii mai pasa de inca una in plus si chiar daca i-ar pasa , Curtea Cea Mare e si ea amanetata .Deci succesul e garantat indiferent de ce va spune opozitia, populatia sau tara . Si culmea culmilor, cine il ajuta pe Basescu sa schimbe legea? Exact sindicalistii care nemultumiti au demonstrat azi si cer schimbari. Asta da lovitura de teatru . Doi iepuri dintr-o lovitura : linisteste si sindicatele si UDMR-ul . Nu e frumos ? DIABOLIC !Unu la mana



       S-a trecut la cumpararea UNPR-istilor care mai carcoteau pe ici pe colo , aratand cu mana spre intelegerea avuta cand si-au vandut partidele, sufletele si voturile in folosul PDL . Si ca sa le astupe gura le-a aruncat un os mai mic decat doreau, dar totusi os . A mai pus la cale o incalcare a procedurilor parlamentare , dar cui ii mai pasa de inca una , Betty e specialista in numarari si inginerii aniticonstitutionale , si uite asa flamanzii membrii ai UNPR s-au trezit rozand osul de Grup Parlamentar, care le da dreptul sa ia parte la diverse comisii , comitete si “comisioane”. Si uite asa , s-au mai cumparat niste voturi care conteaza la toate numaratorile . Doi la mana.


         Iar domnul Oprea , ca un bun tactician  ce se afla , afland el ca militarii isi cam pierd rabdarea si ca moralul este scazut pana sub genunchiul broastei, temandu-se ca nu cumva la o adica sa faca si armata ce au facut Jandarii si sa nu izecute ordinele la o adica , s-a gandit sa le dea si lor tema pentru acasa . Si a purces la schimbarea L-80 si a Ghidului Carierei Militare , pentru a-si inrobi si lega de maini si de picioare militarii. Si ca sa nu zica nimeni ca e baiat rau si nu isi iubeste subordonatii , a dat repede un ordin de ridicare a tuturor functiilor cu o treapta . Cine era pe functie de capitan acuma spera sa mai stea inca 3-4 ani acolo , fara teama ca va fi nevoit sa plece la Cuca Macaii dupa functie sau sa treaca in rezerva . Si uite asa si-a legat iobagii de glie . Mare scofala la solda nu este , dar pentru bietii militari, speranta ca vor mai putea ramane aproape de casa , langa familie inca cativa ani, conteaza mai mult decat dublarea soldei . Spun speranta , pentru ca acest ordin va ramane atat cat este cazul , cat e nevoie de ei, sa stea in banca lor si sa execute ordinele . Cine spunea ca Basescu e cazut , ca nu mai are resurse , ca i se apropie "detasarea" , mai trebuie sa astepte . Am spus ca e diabolic si este . Am spus ca este in situatia fiarei incoltite , haituite de pretutindeni si este in stare sa faca orice pentru a-si apara jiltul. Ei bine , iata ca face . Mai incalca de doua ori constitutia , da liber unei legi a invatamantului in care nu m-ar mira ca limba maghiara sa fie a doua limba oficiala in Romania , obliga militarii romani sa mearga sa moara unde vrea chelia lui , dar ce mai conteaza .El ramane pe loc . Trei la mana ?

OMUL ASTA NE CIURUIE DE CAND S-A SUIT PE JILTUL PREZIDENTIAL SI NU MAI TERMINA GLOANTELE .

Neacsu Marin

UNION

Am citit cu bucurie ca actiunile sindicale de pe data de 07-09 au fost mutate pe data de 25.10.2010 . Daca stirea se va confirma si de catre confederatiile sindicale , este un semn ca sindicatele incep sa-si vada de interesele lor si nu de ale diferitilor sponsori . Pana atunci, nu mai e mult si trebuiesc luate masuri de organizare . Indraznesc sa propun un plan de masuri care mi se par esentiale si care vor fi completate , -sunt sigur – si de alti membri sindicalisti . Sper ca propunerile mele sa nu fie interpretate gresit si lasand orgoliile la o parte , sa reusim sa punem la punct o actiune de care sa fim mandri . Toti cei care au idei sa completeze aceste masuri pentru a face din aceasta actiune o reusita . ESTE UN MARE CASTIG PENTRU SCMD SI MISCAREA SINDICALA ACEASTA STIRE


PROPUNERI  DE MASURI PENTRU ORGANIZAREA ACTIVITATII  DE PE DATA DE 25 10.2010



ORGANIZATORUL SI SEFII DE LOT (FILIALA)
- daca demonstratia este organizata de SCMD , sa se realizeze o coordonare a activitatilor privind programul
   actiunii si locul tuturor participantilor cu celelalte sindicate ;
- daca manifestiile vor fi organizate sub patronajul unei confederatii sindicale , sa se stabileasca ofiterul de
   legatura cu cei responsabili atat la nivel central cat si la nivel de filiale , pentru a cunoaste din timp planul
   activitatii, pe ore si activitati si pentru a se coordona activitatile;
- demonstrantii SCMD sa fie plasati ca loc langa sindicalistii cu care avem semnate conventii (protocoale);
- sa se stabileasca traseul afluirii si defluirii demonstrantilor catre si de la locul (locurile) actiunii;
- sa se realizeze o convocare , instruire cu sefii de lot ( filiala) ;
- sa se stabileasca locul de debarcare-imbarcare;
- sa se stabileasca loc de regrupare;
- sa se stabileasca ore de regrupare si verificare a prezentei (eventual la fiecare 30 minute de la data
   debarcarii din autobuze ) ;
- sa se stabileasca lozincile ce vor fi strigate ;
- sa se stabileasca lozincile ce vor fi strigate pe timpul deplasarii la si de la locul actiunii ;
- sa se stabileasca actiunile ce se vor desfasura , sa fie prezentat planul detaliat al deplasarii, intrarii in
   dispozitiv si actiunii ;
- sa se ia masuri de acordare a primului ajutor in diferite situatii;
- sa se organizeze scandarea de lozinci daca e posibil pe grupuri de cate 30 pentru a mentine o activitate
   continua si a doza eforturile in asa fel incat sa nu raguseasca toti dupa 10 minute ;
- sa se stabileasca cateva lozinci standard , cu un mesaj scurt, clar si de fect care sa fie strigate din jumatae in
   jumatate de ora timp de 3 minute de catre toti sindicalistii, la ore ce vor fi stabilite dinainte ;
- sa se stabileasca oamenii ce vor lua cuvantul si sa se stabileasca mesajele ce trebuiesc transmise ;
- sa se stabileasca oamenii ce vor da interviuri si ideile ce trebuiesc mentionate ;
- sa se aibe in vedere ca pot exista provocatori care vor fi infiltrati in sau printre grupuri , care fie vor brusca ,
   vor incita , vor da nastere la actiuni violente , fie vor scanda lozinci instigatoare la violenta;
- sa se intruiasca toti oamnii sa nu raspunda la provocari sis a urmeze planul si directiile stabilite la plecare ;
- sa se stabileasca pentru fiecare 10 oameni, un RESPONSABIL DE GRUP care sa:
- aibe in cadrul grupului posibilitatea acordarii primului ajutor in caz de ranire , sau alte situatii ce pot aparea ;
- isi verifice in permanenta oamenii (la fiecare 30 de minute sa isi verifice oamenii in grupa si sa raporteze 
  conducatorului de grup situatia );
- fie cel ce va initia lozincile ;
- coordoneze activitatile si lozincile grupului sau cu intregul grup(sau daca se va  stabili ca scandarile sa se 
  faca pe grupuri de cate 30 , in cadrul grupului respectiv);
- verifica oamenii la sosire si la plecare ;
- aibe grija de oamenii sai daca situatia degenereaza sa ii grupeze si sa organizeze daca este posibil alipirea
  de grupul mama (daca eventual s-a spart ) sau daca nu este posibil, sa conduca grupul catre locul de
  regrupare (sau de imbarcare in autobuze daca este acelasi );
DEMONSTRANTI I:
- respectati si ascultati comenzile celor ce au fost alesi sa raspunda de dumneavoastra;
- uitati-va bine pe cine aveti langa voi ;
- nu lasati persoane straine sa patrunda in grupul cu care sunteti;
- uitati-va atent la cei ce sunt imbracati mai gros , par mai ciudati, sunt “trotilati” sau mai “exuberanti”;
- nu va lasati provocati de oameni pe care nu ii cunoasteti ;
- evitati situatiile conflictuale ;
- nu provocati organelle de ordine ;
- luati-va la dumneavoastra ratia de medicamete pentru cel putin 48 de ore ;
- asigurati-va norma de apa necesara , remprospatati-o de cate ori este nevoie;
- nu purtati obiecte contondente sau care pot provoca rani;
- urmati-va conducatorii de grup, organizati-va in grupuri de cate 10(daca nu s-a facut asta dinainte de  
  plecare ) incat sa va puteti supraveghea , sprijini si tine aproape unul de altul;
- nu va risipiti, nu va rupeti de grup;
- daca apar conflicte regrupati-va si stati calmi ;
- luati-va la voi batiste sau esarfe cu care sa va protejati daca se filosesc gaze ;
- actionati in grupul pe care il cunoasteti , stati compact ;
- sa aveti la voi sticle mici de maxim 0,5 l cu apa , sa va puteti spala ochii daca se folosesc gaze lacrimogene . De ce mici ? Pentru ca cele mari pot fi interpretate ca “arme” ;
- daca au loc provocari si batai intre fortele de ordine si manifestanti, prindeti-va unul de altul si cu calm , retrageti-va intr-un loc sigur, fara sa fugiti ;
- APARATI-VA SI RIDICATI-VA COLEGII, DACA ESTE VREUNUL LOVIT SAU BRUSCAT. NU II LASATI SINGURI ;
- sa aveti la voi un bandaj , ceva vata si apa oxigenata ;
- respectati disciplina actiunii, lasati orgoliile incadrati-va in planurile si actiunile stabilite ;
- altele …..

PS. Cand semnati tabelele de participare la actiune ,cu datele personale (CNP, etc )  verificati bine capul tabelului, sa nu cumva sa fie tabelul cu semnaturile de adeziune la noul partid .

Neacsu Marin

sâmbătă, 2 octombrie 2010

S-A DAT COMANDA

ATENTIE, DISTRIBUITI MUNITIA !



Asa cum spuneam , demisia lui Blaga si supararea lui Basescu nu s-au datorat protestelor Politistilor , ci (ne) actiunii jandarmilor .

Intuisem bine motivul scandalului facut de Basescu si masurilor stabilite in CSAT.
Articolul aparut pe exploziv news intareste cele spuse .

Urmeaza o perioada decisiva pentru Romania . Fie intram intr-o dictatura cum nu s-a mai cunoscut de pe vremea Legionarilor, fie vom avea din nou o rasturnare gen 89 . Toate discutiile si comentariile de pe posturile tv , gasesc similitudini intre situatia de atunci si cea de acuma . Nu iti trebuie pregatire de specialitate ca sa vezi ca :

- Situatia romanilor este sub pragul “sustenabilitatii “;

- Presedintele , nu mai rationeaza , este rupt total de realitate

- Bobu-Boc executa fara sovaire orice ordin oricat de dement ar fi( ;

- Armata fierbe , generalii in rezerva se razvratesc unul cate unul cei activi isi musca limba;

- Politia si serviciile secrete , incep sa se retraga din “dispozitiv “ ;

- Pe plan extern , presedintele este izolat , cu toate incercarile sale slugarnice de a “ghici” si indeplini cea mai mica dorinta a marelui prieten “unchiul Sam “ prin sacrificarea militarilor romani in Afganistan si oferirea de contracte , baze militare, inchisori  si concesii firmelor civile sau militare de peste ape ;

- Sanatatea Comandantului Suprem este subreda , oricat ar incerca sa acopere asta .Presa ii numara bubele din cap ca nu mai poate omul sa iasa afara fara basca

In plus , acuma fata de atunci ,

- Presa este cu mici exceptii impotriva conducatorului neiubit ;

- Economia este pe butuci;

- Cercul sustinatorilor se ingusteaza pe zi ce trece ;
- A cam epuizat pisicile pe care sa le arunce in curtea vecinilor ;

- Credibilitatea e la cota de avarie;

- Nu mai are ce sa mai promita , dar nici cum sa mai ameninte ;



Ce a mai ramas de facut ? Ori sa demisioneze dar asta iese din discutie, ori sa treaca la masuri extreme . Si asa cum spuneam , ordinele date in CSAT nu erau date –asa cum s-a “legendat”- impotriva “mafiei si coruptiei ci impotriva presei si a demonstratiilor de protest.

Sa nu va mire daca o sa vedeti la viitoarele demonstratii, sticle, pietre , bate , din toate partile . Vor fi infiltraci in toate grupurile de manisfestanti care vor impinge , vor urla , vor provoca , vor forta astfel incat sa dea jandarmilor dreptul de a pune in aplicare noile ordine si “recomandari “ date in CSAT de catre “ El Comandante Maximo “.



Intrebarea care se pune acuma este daca noul ministru ii va executa
 ordinul si daca Jandarmii il vor pune in aplicare . Cred ca este
momentul sa ne aducem aminte sau sa le aducem aminte de mineriade
 si revolutie , ca sa vada unde pot duce ordinele de represiune si ce
 consecinte vor avea . Ar trebui sa li se aminteasca tinerilor si mai
varstnicilor jandarmi de sinuciderile si accidentele “suspecte “ ale
unora din cei ce au executat ordine asemenatoare .
CINE NU INVATA DIN ISTORIE E CONDAMNAT SA O REPETE .



Asa ca dragi sindicalisti, daca participati la demonstratiile ce vor urma , cateva sfaturi nu strica :

- uitati-va bine pe cine aveti langa voi ;

- nu lasati persoane straine sa patrunda in grupul cu care sunteti;

- uitati-va atent la cei ce sunt imbracati mai gros , par mai ciudati, sunt “trotilati” sau mai “exuberanti”;

- nu va lasati provocati de oameni pe care nu ii cunoasteti ;

- evitati situatiile conflictuale ;

- nu provocati organelle de ordine ;

- nu purtati obiecte contondente sau care pot provoca rani;

- urmati-va conducatorii de grup; organizati-va in grupuri de cate 10-15 incat sa va puteti supraveghea , sprijini si tine aproape unul de altul;

- nu va risipiti, nu va rupeti de grup;

- daca apar conflicte regrupati-va si stati calmi ;

- luati-va la voi batiste sau esarfe cu care sa va protejati daca se folosesc gaze ;

- actionati in grupul pe care il cunoasteti , stati compact ;

- sa aveti la voi sticle mici de maxim 0,5 l cu apa , sa va puteti spala ochii daca se folosesc gaze lacrimogene . De ce mici ? Pentru ca cele mari pot fi interpretate ca “arme” ;

- daca au loc provocari si batai intre fortele de ordine si manifestanti, prindeti-va unul de altul si cu calm , retrageti-va intr-un loc sigur, fara sa fugiti ;

- Sa aveti la voi pentru orice eventualitate , o rola de bandaj si putina vata . Eventual o sticluta cu apa oxigenata ;

- Folositi-va telefoanele sau camerele foto pentru a fotografia-filma tot ce pare mai ciudat sau deosebit, inclusiv participanti "echipati " mai aparte;
- APARATI-VA SI RIDICATI-VA COLEGII, DACA ESTE VREUNUL LOVIT SAU BRUSCAT. NU II LASATI SINGURI ;

Din partea unui animal ranit trebuie sa te astepti la orice , iar Basescu este in aceasta situatie acuma . Se simte haituit, inconjurat de dusmani, nu mai vede nici o scapare , este disperat. La disperare , omul nu mai rationeaza , nu mai judeca,  instinctul de conservare ii spune ca trebuie sa isi salveze pielea si va face orice sa si-o salveze .





ATENTIE,




 SE TRAGE !